Nepáči sa mi, že štát chce odškodniť obete nešťastia v súkromnej bani. Toto nie je prírodná katastrofa, toto je nehoda, ktorá sa stala v súkromnej fabrike/bani...
Podobne, keď sa zrúti lietadlo, tak obete nešťastia oškodňuje LETECKÁ SPOLOČNOSŤ a nie štát kde sa nehoda stala a už vôbec nie štát z ktorého lietadlo pochádza. Prečo u nás odškodňuje štát za to, že sa v súkromnej firme stane nehoda???
Dneska ma vytočili noviny, že štát ide odškodniť obete. A to už prečo štát???
To akože, ja si môžem založiť fabriku, a úplne ako majiteľ kašlať na bezpečnosť práce a keď sa náhodou stane nehoda v mojej fabrike, tak vlastne nič sa nestalo, veď štát odškodní obete???
Prepáčte ak pôsobím ako hajzel, ktorý nechce odškodniť obete. Ale ja NECHÁPEM PREČO TO MÁ ROBIŤ ŠTÁT, čiže ja z mojich daní, tvoji rodičia z daní. To nie je prírodná katastrofa, za ktorú nikto nemôže.
Netvrdím, že majiteľ baní priamo zodpovedá za nehodu, ale ON JE PREVÁDZKOVATEĽ FIRMY a ON SA PODIELA NA ZISKOCH z podnikania a rovnako má aj POVINNOSTI S PREVÁDZKOU a so škodami, ktoré JEHO PODNIKANIE spôsobí...
@galinka nemam ten pocit. (Nemám pocit, že by nejaký záchranár sa zranil pri záchrane baníkov, ktorí zahynuli normálne pri vykonávaní svojich pracovných povinností v práci, ale možno som prehliadol dáku informáciu a umrel aj dáky záchranár/záchranári, nič to však nemení na tom, že "banskí záchranári" sú tiež baníci... Aj v rádiu hovoril záchranár, ako šiel zachranovať svojich kamarátov = kolegov z práce...
Podľa mňa , ak štat povie že dostanú 1,5 milióna, chcem aby majiteľ dal 85%, a 15 % štat ako súcit občanov slovenskej republiky , lebo je fakt že ak by nikto nedal nič a trebalo by im niečo dať tak im aj v obálke pošlem ,, no som proste dobrý ...
podla informacii ktore som zachytila myslim ze v tomto pripade majitel bane pretoze tam plyny unikali uz dlhisie a z tych dovodov mali prace jednoznace pozastavit..ale inak by som celu tuto užasne ,,ludsky" zalozenu vladu okamzite posadila za mreze....nech nepokazia uz uplne vsetko co sa da uz toho maju za usami aj tak az moc.......
@myslitel veď ja nehovorím, že nikto im nemá nič dať. Ale spomeň na leteckú katastrofu, keď sa zrúti lietadlo. Kto odškodňuje obete?? Letecká spoločnosť - lebo ona ako firma, je zodpovedná za nešťastie. Nie štát? Ktorý štát? Odkial leteli? Alebo ten kam leteli? Alebo ten z ktorého pochádza letecká firma? Alebo každý štát odškodní svojich občanov z lietadla? NIE!! Žiaden štát. Letecká spoločnosť.
Podnikanie funguje tak, že podnikateľ má PRÁVO NA ZISK zo svojho podnikania, ale zároveň má nejaké povinnosti a zodpovednosť za škody, ktoré jeho firma spôsobí.
Podľa mňa 100% odškodnenia by mali zaplatiť Hornonitrianske bane, štát nemá čo odškodňovať ľudí, ktorí zahynuli pri práci v SÚKROMNEJ FIRME.
Ak štát navrhuje 1,5 milióna, tak dobre. 1,5 milióna x 20 obetí = 30 miliónov korún.
Pre zaujímavosť: Hornonitrianske bane mali zisk V PRVOM ŠTVRŤROKU 2009 - 108 miliónov korún.
@freedomko "ak sú poistení" tak to platí POISŤOVŇA, kde sú poistení. To je normálna poistná udalosť, a to NEMÁ ŽIADEN SÚVIS s odškodnením. Ak sú poistení, proste dostanú ich rodinní príslušníci poistenie - ale to by dostali aj tak, pri ľubovoľnom úmrtí. To nemá nič s odškodnením.
@ayreen ale mňa ako človeka ktorý platí dane (lebo podnikám - robím webstránky - tak platím dane), mňa URÁŽA, aby som odškodňoval obete nešťastia v inej firme. Ja NEVIEM aké bezpečnostné predpisy tam platili, v každom prípade JA ZA NE NEZODPOVEDÁM. Prečo ja = štát (každý z nás je štát) mám odškodňovať nehodu v nejakej súkromnej firme.
(Keby vybuchne sopka, alebo sú povodne, dobre, to nezapríčinil nikto, vtedy je to úloha štátu, ale v súkromnej firme???)
Ak štát schváli odškodnenie zo štátneho rozpočtu, začnem si hľadať "daňový raj" kde presídlim firmu...
@14 menim názor nevedel som že až také zisky máju ,, potom súhlasím s tebou , Ale aj tak symbolicky že súcíti , nie som proti ...
Aj keby im dali 3 milióny je to málo (.. ,,
Ale môj názor je taký ak to ide pre dobro veci, ták ma to nesere ,
ako keď peniaze nás daňových poplatníkov idú na politicke dovolenky na boro boro, kupuju luxusne vili, limuzíny a letné prémie za nič a ešte ďalších mnoho veci ,.... to ma sere viac
Ale pri tom zisku,, čo mala ta firma, jednoznačne by to mala hradiť firma
@17 a ešte k tomu čo si písal v 17 - tke ,, stejne bez rozdielu na to či dajú, niečo z tvojich dani na obete ,, alebo vyhodia fuč stále ich bude platiť a stále 75% bude vyhodených pre ani neviem čo ,,, ale pre nás určite nie
kedze je to sukromna firma majitel sa za par rokov pekne babalil, a mal by obete odskodnit on, teraz ked to nas pan laskavy premir schvalil ze stat odskodni pozostalych, chcel by som vediet ze ci aj pan majitel prispeje nejakou ciastkou
Ale ja ti nevravím, že to schvaľujem Však som už aj hlasovala.
Tiež som proti tomu, aby ich odškodnil Fico...dobre, ešte tých 800 eur od Tomanovej OK, ale milión od Fica, no comment.
Ale bohužiaľ, sociálna politika sa musí prejaviť pri tragédiách, príde Fico a "spasí" nás. A jeho voliči nie sú podnikatelia, ale sociálne slabšie skupiny na ktoré to zapôsobí. A evidentne na vysoké preferencie mu to bohate stačí.
pozri, je rok do volieb a kauz je tolko, ze treba nejake nestastie vyuzit na spravenie si reklamy...z dani statu...cize nasich penazi...to je lacnejsie ako platit bilbordy
Povedal by som že iba hlupák bude nesúhlasiť z Tomášom (A)
Toto je zase len prihrievanie polievočky pre našu sociálnu vládu.
Je to strašná chobotina aj z toho pohľadu že keby napr. zajtra spadlo zlé lešenie pod robotníkom kto bude platiť rodine odškodné ? Vláda ? A jeden a pol milóna ? Houby. Zaplatí ho firma a samozrejme omnoho menšiu čiastku.
Zdá sa mi divné že ľudská hodnota života sa určuje podľa toho koľkokrát sa tvoj ksicht po smrti objaví v TV.
@supersayan tu nejde iba o tie peniaze... odskodnenie ma iny vyznam
Ak majitel firmy vie ze je ON ZODPOVEDNY (ako v kazdej inej krajine), tak bude urcite VIAC dbat o bezpecnost zamestnancov, ako ked VSETKO ODSKODNI STAT...
Otec tiez zomrel, 15 rokov robil vo väznici, v štátnych sluzbach. A nikto nam nedal ani halier, kedze sa mu to stalo mimo prace. A zatoze toto je medializované, tak stat sa ide hned hrať na sucitnych dobrodincov.
Podla mna by ich mal odskodnit majtel bane berie zisky moze brat aj nasledky on velmi dobre vie ze je to aj jeho chyba co sa stalo. Je to s prepacenim kus debila nesimpatickeho este sa nechce vyjadrovat preco asi? coho sa boji ?
Ta bana sa zavrela v roku 1990, lebo bola zastarala. Znovu sa otvorila v roku 2003. Oni sa cuduju tomu nestastiu? To sa dalo cakat. Nechcem byt pokrytecka, ale poslali banikov farat do slovenskych, starych bani a este sa aj cuduju ze ich tam zavalilo?
a este doplnim co som zachitil v radiu-vraj..tu sukromnu spolocnost a jej podnikanie dotuje stat ( my vsetci) lebo je nerentabilna a stratova. takze odskodnit ma majitel, a nie stat. ja som skoro spadol zo stolicki jak som to dnes pocul ze stat..ktori rozmysla o zvyseni dani!!! ide odskodnovat sukromu firmu, ktoru aj tak dotuje!!! neskutocne!!! ked dakoho zrazi auto, alebo havaruje dakto na aute, ties budem ziadat od statu abi odskodnil pozostalich.
akože to kde som v piči? v jakom kurdistane?!?!?! AKO SORRY ALE HENTEN HRANATY KOKOT CHCE MINÚŤ NAŠE PENIAZE NA HENTAKÚ PIČOVINU?!?! EŠTE AJ VRAJ ŠROTOVNÉ MÁ BYŤ ZNOVA!
ako sorry, ale ja jebnem každému kto ho pôjde voliť.
keby napriklad zomrela moja mama v praci odskodni ma niekto? blbost...je to nespravodlive, ved aj mne by bolo za nou smutno ako je im...sice by mi tie peniaze potom uz nepomohli ale tu ide o to ze nech daju kazdemu alebo nikomu to iste....toto je uplne nespravodlive
za poslednych cca 6-8 rokov neviem to teraz presne stat nalial do tychto konkretnych bani cca 620 milionov vo forme dotacii z nasich penazi. uz toto je zarazajuca informacia. je samozrejme, ze zodpovednost, teda aj odskodnenie by mal znasat majitel bane. nieco prispiet by mohol aj prezident a premier z fondov, ktore maju aj na taketo ucely. tym nechcem nijako bagatelizovat smutok, zial a stratu rodin. ale zaroven si kladiem otazku, kolko je rocne "neodskodnenych" rodin, ktorym napriklad niekto zahynul na cestach pri vykone povolania? je strata, zial a smutok tychto pozostalych menej ako pozostalych po banikoch?
@dhampir Hornonitrianske bane sú súkromná akciová spoločnosť. Minulý štvrťrok mala zisk 108 miliónov (zisk, čiže nie tržby, zisk sú zarobené peniaze po odrátaní všetkých nákladov) a ona má ešte drzosť zakladať verejnú zbierku... Toto nie je prírodná katastrofa, toto je nehoda v súkromnej firme.
Všade na svete sú obete nehôd pri zamestnaní v súkromných spoločnostiach odškodňované firmou, ktorá má za to zodpovednosť.
radsej by som dala tu poslednu moznost, najprv som si ju nevsimla.... ved to je chore aby za kazdu obet z tej bane dostali pozostali minimalne po milione...
@mernose lebo ked zomries ,iba ty ,teba si nikto nevsimne,jednoducho pracovny uraz,poistovna to za teba zacvaka,................odskodnia iba v pripade velkej tragedie
Najhorsie je ze si premier chce ziskat volicov vdaka takejto havarii. Chce sa prizivit na tragedii, a to je este vacsie svinstvo ako minutie tych penazi
Tým z Handlovej dá štát 33 tisíc EUR (milión korún), má to zaplatiť štát (viď článok). Mňa ako človeka, ktorý pracuje a platí dane uráža, že štát odškodňuje obete nehody v súkromnej firme. Asi budem musieť svoju firmičku presunúť do inej krajiny, lebo v tejto krajine už platiť dane nechcem. Robia si z mojimi peniazmi čo chcú...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Podobne, keď sa zrúti lietadlo, tak obete nešťastia oškodňuje LETECKÁ SPOLOČNOSŤ a nie štát kde sa nehoda stala a už vôbec nie štát z ktorého lietadlo pochádza. Prečo u nás odškodňuje štát za to, že sa v súkromnej firme stane nehoda???
To akože, ja si môžem založiť fabriku, a úplne ako majiteľ kašlať na bezpečnosť práce a keď sa náhodou stane nehoda v mojej fabrike, tak vlastne nič sa nestalo, veď štát odškodní obete???
Inak článok:
» spravy.pravda.sk/cicmanec-kupil-...
Prepáčte ak pôsobím ako hajzel, ktorý nechce odškodniť obete. Ale ja NECHÁPEM PREČO TO MÁ ROBIŤ ŠTÁT, čiže ja z mojich daní, tvoji rodičia z daní. To nie je prírodná katastrofa, za ktorú nikto nemôže.
Netvrdím, že majiteľ baní priamo zodpovedá za nehodu, ale ON JE PREVÁDZKOVATEĽ FIRMY a ON SA PODIELA NA ZISKOCH z podnikania a rovnako má aj POVINNOSTI S PREVÁDZKOU a so škodami, ktoré JEHO PODNIKANIE spôsobí...
popripade dat niaky dar pozostalim... ale nie im vyplacat miliony...
je to tragédia, lenže je to absurdné, aby ich odškodňoval štát...
Podnikanie funguje tak, že podnikateľ má PRÁVO NA ZISK zo svojho podnikania, ale zároveň má nejaké povinnosti a zodpovednosť za škody, ktoré jeho firma spôsobí.
Podľa mňa 100% odškodnenia by mali zaplatiť Hornonitrianske bane, štát nemá čo odškodňovať ľudí, ktorí zahynuli pri práci v SÚKROMNEJ FIRME.
Ak štát navrhuje 1,5 milióna, tak dobre. 1,5 milióna x 20 obetí = 30 miliónov korún.
Pre zaujímavosť: Hornonitrianske bane mali zisk V PRVOM ŠTVRŤROKU 2009 - 108 miliónov korún.
Viď: » hnonline.sk/c1-26040710-hor...
Čiže 30miliónov je MENEJ AKO TRETINA zisku za ŠTVRŤROKA baní. (Nie tržieb, ale ZISKU).
(Keby vybuchne sopka, alebo sú povodne, dobre, to nezapríčinil nikto, vtedy je to úloha štátu, ale v súkromnej firme???)
Ak štát schváli odškodnenie zo štátneho rozpočtu, začnem si hľadať "daňový raj" kde presídlim firmu...
Aj keby im dali 3 milióny je to málo (.. ,,
Ale môj názor je taký ak to ide pre dobro veci, ták ma to nesere ,
ako keď peniaze nás daňových poplatníkov idú na politicke dovolenky na boro boro, kupuju luxusne vili, limuzíny a letné prémie za nič a ešte ďalších mnoho veci ,.... to ma sere viac
Ale pri tom zisku,, čo mala ta firma, jednoznačne by to mala hradiť firma
Tiež som proti tomu, aby ich odškodnil Fico...dobre, ešte tých 800 eur od Tomanovej OK, ale milión od Fica, no comment.
Ale bohužiaľ, sociálna politika sa musí prejaviť pri tragédiách, príde Fico a "spasí" nás. A jeho voliči nie sú podnikatelia, ale sociálne slabšie skupiny na ktoré to zapôsobí. A evidentne na vysoké preferencie mu to bohate stačí.
Toto je zase len prihrievanie polievočky pre našu sociálnu vládu.
Je to strašná chobotina aj z toho pohľadu že keby napr. zajtra spadlo zlé lešenie pod robotníkom kto bude platiť rodine odškodné ? Vláda ? A jeden a pol milóna ? Houby. Zaplatí ho firma a samozrejme omnoho menšiu čiastku.
Zdá sa mi divné že ľudská hodnota života sa určuje podľa toho koľkokrát sa tvoj ksicht po smrti objaví v TV.
Ak majitel firmy vie ze je ON ZODPOVEDNY (ako v kazdej inej krajine), tak bude urcite VIAC dbat o bezpecnost zamestnancov, ako ked VSETKO ODSKODNI STAT...
resp. chápem.
ficov skurvený populizmus, pokrytectvo a kvázysociálnosť.
predhodiť toho skruveného kokota krysám.
zaživa.
a este doplnim co som zachitil v radiu-vraj..tu sukromnu spolocnost a jej podnikanie dotuje stat ( my vsetci) lebo je nerentabilna a stratova. takze odskodnit ma majitel, a nie stat. ja som skoro spadol zo stolicki jak som to dnes pocul ze stat..ktori rozmysla o zvyseni dani!!! ide odskodnovat sukromu firmu, ktoru aj tak dotuje!!! neskutocne!!! ked dakoho zrazi auto, alebo havaruje dakto na aute, ties budem ziadat od statu abi odskodnil pozostalich.
ako sorry, ale ja jebnem každému kto ho pôjde voliť.
neviem ci sa da hovorit o zisku bani...
za poslednych cca 6-8 rokov neviem to teraz presne stat nalial do tychto konkretnych bani cca 620 milionov vo forme dotacii z nasich penazi. uz toto je zarazajuca informacia. je samozrejme, ze zodpovednost, teda aj odskodnenie by mal znasat majitel bane. nieco prispiet by mohol aj prezident a premier z fondov, ktore maju aj na taketo ucely. tym nechcem nijako bagatelizovat smutok, zial a stratu rodin. ale zaroven si kladiem otazku, kolko je rocne "neodskodnenych" rodin, ktorym napriklad niekto zahynul na cestach pri vykone povolania? je strata, zial a smutok tychto pozostalych menej ako pozostalych po banikoch?
Všade na svete sú obete nehôd pri zamestnaní v súkromných spoločnostiach odškodňované firmou, ktorá má za to zodpovednosť.
» spravy.pravda.sk/banikov-co-zahy...
Tým z Handlovej dá štát 33 tisíc EUR (milión korún), má to zaplatiť štát (viď článok). Mňa ako človeka, ktorý pracuje a platí dane uráža, že štát odškodňuje obete nehody v súkromnej firme. Asi budem musieť svoju firmičku presunúť do inej krajiny, lebo v tejto krajine už platiť dane nechcem. Robia si z mojimi peniazmi čo chcú...
» spravy.pravda.sk/cicmanec-neda-p...
- Majiteľ bane odmieta dať baníkom hoci len jeden cent.
- Štát dá každej manželke, dieťaťu a pod milión korún...
Bohovské. Takýto štát radšej netreba. Budem voliť Maďarov nabudúce