Kto by sa chcel učiť bojové umenia zdarma podľa manálov?
Nazdar ľudia, mám mrte manuálov o bojových štýloch čínskych bojových umení a keďže je už pekné počasie chcel by som využiť možnosť s niekým trénovať podľa manuálov niečo z týchto bojoých techník. Ak má niekto záujem o tréningy nech sa ozve, cvičilo by sa
Odporúčam ti chod na tréning, pretože takýmto spôsobom je to niečo ako jeden krok urobíš vpred, ale dvoma sa vrátiš naspäť A od skúsenejších sa naučíš oveľa viac a to už nehovorím o návštevách rôznych seminárov
ucil som sa ninjutsu podla manualov a aikido pod dohladom skuseneho trenera.. Manualy su blbost.. Dobre su len ako doplnkove studium popri realnom treningu s niekym kto uz dosiahol nejaku vyssiu uroven
A chcel by som mimochodom vedieť potom na čo slúžia také príručky a manuály pre začiatočníkov a chcel by som aj vedieť koľkí z vás skúsili niečo aj samostatne... Ja sa v pohode dokážem naučiť niektoré kroky vo wushu podľa videa alebo manuálu a môžem povedať, že je to účinné tak na 70-80 pecent Princíp spočíva hlavne v pochopení pravidiel a postupov, či ide o trénera alebo manuál... V prípade tréner sa naskytuje akurát možnosť spýtať sa v prípade nevedomosti, čo predstavuje tých 20 percent zo sto
- lebo sa to naučíš zle, pri bojových umeniach to bez učiteľa nejde, ak nemáš predošlé skúsenosti
- môžeš si ublížiť
- a hlavne si to nebudeš mať na kom odskúšať (pri tom maj na pamäti, že každý má iný štýl a to čo funguje na jednom kamarátovi nemusí fungovať na druhom a hlavne tvoji kamaráti asi tiež nemajú skúsenosti)
- ak si z Bratislavy, verím, že môžeš nájsť klub, kde hodiny nie sú až také drahé, lebo predpokladám, že si chcel ušetriť....
Ako, viem si predstaviť, že by som sa naučila napr. tai-chi z videa....to by sa dalo, stačí veľké zrkadlo, dostatok priestoru a môžeš si to odsledovať. Ale ako si odsleduješ napr. muay thai pri zrkadle?? Nič moc predstava!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
vážne, je to hlúposť. ale keď to zorganizuješ tak daj vedieť ako bolo
- lebo sa to naučíš zle, pri bojových umeniach to bez učiteľa nejde, ak nemáš predošlé skúsenosti
- môžeš si ublížiť
- a hlavne si to nebudeš mať na kom odskúšať (pri tom maj na pamäti, že každý má iný štýl a to čo funguje na jednom kamarátovi nemusí fungovať na druhom a hlavne tvoji kamaráti asi tiež nemajú skúsenosti)
- ak si z Bratislavy, verím, že môžeš nájsť klub, kde hodiny nie sú až také drahé, lebo predpokladám, že si chcel ušetriť....
Ako, viem si predstaviť, že by som sa naučila napr. tai-chi z videa....to by sa dalo, stačí veľké zrkadlo, dostatok priestoru a môžeš si to odsledovať. Ale ako si odsleduješ napr. muay thai pri zrkadle?? Nič moc predstava!
držím palce každopádne