nazdar,, už dlho uvažujem , že by som siel do Tibetu alebo Nepalu, stopom a verejnou dobpravou cez balkan, turecko,iran, pakistan severnu indiu atd,
s vizami bez očkovania to vydne zhruba na 20-25 000,- a cesta trva cca 3 tyždne,
nenasiel by sa tu niekd
jasne kamo, to vis ze jo.. mna tibet fascinuje od mojich 14tich a od 18 ma to tam taha viac a viac.. dal som si slub, ze do tridsiatky sa tam musim pozriet.. aj s priatelkou. cize teoreticky sme uz traja. ta suma 20-25 sedi presne podla toho, co som hladal na nete.. fajne
Kamaratov oco isiel dotibetu katmandu na letisku podpises neico ze si komunista das im dolare nejake a idem maš cestu volnu ... plus nacestu treba nejaku zbran a thaaq idem skamaratom po strednej skole ideme do anglicka zarobit nejake love a potom ura nacestu )
no raz by som sa aj tam chcela pozrieť ale samej by sa mi nechcelo a nemám peniaze čiže všetky moje cestovateľské sny sa asi nikdy nesplnia :/ možno ked budem staršia
no ako zaklad prečo tam cem ist e to, že tibet dnes už nie je taky ako byval, a už zajtra nebude taky ako je dnes,, to čo robia činania
- odoberaju urodnu podu tibetanom, tych presuvaju do pustatin
- zakaz volneho pohybu tibetanov v tibete
- podporovanie cinskych pristahovalcov do tibetu
- zo 6000 klastorov funguje iba 8 !!!
- cinske urady strktne sleduju tibetsku porodnost, každe dieta "navyse" sa tresta zniženim potravinovych pridelov alebo zniženie platu
-v skolach su oddelene triedy, zakaz učenie v tibetskom jazyku atd.
to je len zlomok toho čo sa deje v tibete, preto by som sa cel ist kuknut aspon na to malo čo zostalo,,,
@12 -ziadnu vlastnu podu nemaly, vsetko patrilo dalajlamovi
-za dalajlamu boli len otrokmi bez akichkolvek prav
-cina ma vyse miliardu ludi, a ty musia niekde byvat
-no neviem neviem.
-to iste mas aj vo zvysku cini!! je podporovane mat iba jedno dieta!!! vysoka preludnenost krajini
-za dalajlamu ziadne skoly nemaly!! vetsina ludi bola negramotna!!!
to je len zlomok veci o ktorich sa nehovori ako v skutocnosti su a boly. a prekrucaju sa. tym v ziadnom pripade nechcem obhajovat kroki cini v tibete. len povedat pravdu, ako sa veci maju.
nehnevaj sa na mna,, ale bojim sa takych nazorov ako mas ty,, predsa tych 6000 klastorov fungovalo ako vzdelavacie institucie, a otroci? ja neviem popitam sa tam ludi, či sa modlia k smojmu tyranovy a zotročovatelovy,
činania vybili cca 1,2 mil tibetanou,, (predpoklada sa že pred obsadenim zilo v tibete 6 mil. ludi)
a to tvoje užastne pozitivu v podobe zdelavania pre vsetkych, je fakt užastne, jediny problem je, že skoly su seletovane a učia sa činstinu a nie rodny jazyk
zacenm od zadu, aj tu sa madari na juznom slovensku ucia slovencinu. ci nie?! o klastoroch neviem ako to tom je, lebo to neviem presne asi nikto tuna. a vies, klastori zanikali aj predtym. no dalajlama nic nerobil, bol pannovnikom a podani a starali o nehop a take veci. takze..nebolo to tam tak rozvinute. treba to brat z oboch stran. lebo potom to je neobjektivne. vsetko ma svoje klady a aj zapory. ludia sa stahuju a premiestnuju v cine vo velkom dodnes. ved to davaly aj v tv. skoda ze moju predposlednu vetu si vynechal "tym v ziadnom pripade nechcem obhajovat kroki cini v tibete. " a cina..to je politika do ktorej obycajne moc nevidno. ved..napr. cina a tchajwan(cinska republika). rozhodne som nechcel ta nahnevat. SORRY.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
- odoberaju urodnu podu tibetanom, tych presuvaju do pustatin
- zakaz volneho pohybu tibetanov v tibete
- podporovanie cinskych pristahovalcov do tibetu
- zo 6000 klastorov funguje iba 8 !!!
- cinske urady strktne sleduju tibetsku porodnost, každe dieta "navyse" sa tresta zniženim potravinovych pridelov alebo zniženie platu
-v skolach su oddelene triedy, zakaz učenie v tibetskom jazyku atd.
to je len zlomok toho čo sa deje v tibete, preto by som sa cel ist kuknut aspon na to malo čo zostalo,,,
-za dalajlamu boli len otrokmi bez akichkolvek prav
-cina ma vyse miliardu ludi, a ty musia niekde byvat
-no neviem neviem.
-to iste mas aj vo zvysku cini!! je podporovane mat iba jedno dieta!!! vysoka preludnenost krajini
-za dalajlamu ziadne skoly nemaly!! vetsina ludi bola negramotna!!!
to je len zlomok veci o ktorich sa nehovori ako v skutocnosti su a boly. a prekrucaju sa. tym v ziadnom pripade nechcem obhajovat kroki cini v tibete. len povedat pravdu, ako sa veci maju.
činania vybili cca 1,2 mil tibetanou,, (predpoklada sa že pred obsadenim zilo v tibete 6 mil. ludi)
a to tvoje užastne pozitivu v podobe zdelavania pre vsetkych, je fakt užastne, jediny problem je, že skoly su seletovane a učia sa činstinu a nie rodny jazyk