@domccca ja robim tiez 11... ale jak to tak vidím.. no neviem.. a hlavne ekonomicku.. lebo niekto hovori že ta knižka stačí prečítat .. další že ta knižka je blbost.. teraz to už asi moc nema vyznam.. uz sa budem muset spolahnut len na svoju tipovaciu schopnost alebo ze tam bude to co viem..
@silviare som na tom uplne rovnako! z ekonomiky toho neviem vela a ani ma obzvlast nebavi... a myslim, ze ani moja nemcina nepostaci, tak to vidim tiez na tipovanie
@domccca@lenuli@silviare ....ale čoby, FAJ nie je zlá, našla som tam tých najlepších spolužiakov, a už len oni sú dôvod prečo z tej školy nikdy neodídem, len ide o to, že štúdiom na FAJ stratíš asi 90% voľného času, a ostarneš asi o 10 rokov ale inak je to super fakulta...ja mám síce za sebou iba prvý rok...ale...môžem povedať, že druhý semester je zabijak poriadny...prvý sa ešte dá, jediný ťažký predmet je tam ekonomická teória, inak pohodička...a pokiaľ sa priebežne učíš, zvládneš ho ľavou zadnou...ale ten druhý, ako vravím,bol úplný masaker...od rána do večera v škole, milión úloh, prezentácii a neviem čoho všetkého ešte, čo si musel vypracovať na každú božiu hodinu, povinné prednášky, na ktorých sa robila prezenčka, čiže si sa ani uliať nemohol, lebo sa ti to potom spočítalo na skúške, dosť veľký dôraz sa kladie hlavne na nemčinu, čiže ak sa ju neučíš minimálne 5 rokov, budeš mať dosť veľké problémy najmä s odbornou NJ a lingvistikou, ktorá sa robí u dekanky...takto by som tu rozoberala asi každý predmet, ale nemá to zmysel vás strašiť samé si tým musíte prejsť. ale zvládnuť sa to dá...no pokiaľ to chcete zvládnuť, na nejakú serióznu brigádu popri škole môžte rovno zabudnúť, času málo, a keď prídete večer okolo 6-7 domov po nejakých 8 hodinách v škole, budete radi že sedíte,do polnoci budete minimálne robiť tie úlohy a prezentácie, a potom o 6 znova vstávať...a stále takto dokola...ale tak to závisí od rozvrhu aký dostanete, my sme ho mali fakt na prd. a keď navyše budete na intráku, a budete vidieť ako baby z obchodnej fakulty si každý druhý deň žúrujú, tak vás to bude troška srať.. ale držím palce prijímačky inak boli ťažké??
@suzzi dakujem za vsetky informacie, i ked myslim, ze su pre mna uz neaktualne... po tych prijimackach ani neboli take tazke, ale strasne som ich pokazila... anglina v pohode, lahka, nemcina mne osobne nesadla, mozno ostatnym ano a celkovo som sa na tie realie nechala dost nachytat na tie sa nejak nedalo pripravit... ja mam 182 bodov, co je dost malo...a hlavne to, ze z jedneho mam tesne pod polovicou... to zmamena, ze som automaticky nevyhovela? lebo na dod nam povedali, ze treba mat dokopy cez polovicu, ale nejaky profesor na prijimackach povedal, ze aj z kazdeho predmetu zvlast...tak neviem, ci by sa vobec oplatilo odvolavat sa... nepamatas si nahodou, aka bola hranica minuly rok? sice tento rok sa prihlasilo dost ludi...a este raz dakujem velmi pekne za info
@domccca ono treba VRAJ 51/100 z AJ,NJ,EKO a dokopy minimálne 151/300...lenže to je fakt úplne jedno...nás mali minulý rok brať 40 a zobrali asi 80 a brali aj takých čo mali 160/300 takže sa nemusíš ničoho báť, podľa mňa ťa zoberú aj keď to závisí od toho, koľko ľudí sa hlásilo, veď koniec koncov, oni to počas semestra pretriedia.. a niektorí aj samí odídu...veď nás je už teraz nejakých 45 iba. a viem, že keď som bola na prijímačkach na FMV, tam som totálne domrvila ekonomiku nemala som ani zďaleka 51 bodov, ale celkovo som mala 243/400 a stačilo to na spravenie skúšok, no potom brali až od 250, a teraz začínam ľutovať, že som nedala odvolanie veď kukaj do toho AIS či si vyhovela a či nie, a ak náhodou nie, tak skús podať odvolanie ale myslím že by ťa mali prijať a ďalšia vec, minulý rok mali v pláne brať 40, tento rok 100...takže ďalšia výhoda isto zoberú viac. a s reáliami sa netráp, tých si užiješ dosť počas letného semestra
@suzzi Fakt bolo treba mat len 151/300 a nie 51/100, takze som stresovala zbytocne nakoniec vsetko v pohode len sa bojim, lebo neviem este tak velmi po nemecky ako by som chcela musim na sebe cez leto zapracovat... uvidime, ako to dopadne inac na FMV si sa ozaj mohla odvolat, teraz ako to tu vsetci riesia, zistujem, ze na eubu sa da celkom jednoducho dostat na odvolanie, ak mas pomerne schopne napisane testy... tak snad az tak nelutujes
@domccca neviem ako vieš po nemecky, ale ak si mala nemčinu len 4 roky na SŠ, budeš musieť riadne makať, hlavne cez druhý semester nám rovno na začiatku povedali že 4 roky nj na strednej je na studium na tej fakulte malo a ak to studovat aj tak chces, musis makat...a tak zatial to prezivam, ze som tam nedala odvolanie, ale ak system bude nadalej ako doteraz, tak sa mozno buduci rok nastvem a podam prihlasku na FMV: vsak skusky ako VET, marketing, a podobne mam spravene tak to by som uz znova nemusela robit
presne tak len 4 roky na strednej, ale pojdem na doucovanie... nic ine mi ani neostava pride mi to ale zvlastne... vsak nemcinu mam ako druhy jazyk, po anglicky viem lepsie... ved na ziadnej strednej sa neucia dva jazyky na jednej urovni... urcite ma aj u vas kazdy student svoj profilovy jazyk a s tym druhym sa trapi... teda predpokladam a nevzdavaj to! vacsinou je najtazsie si zvyknut na novu skolu, prostredie, spoluziakov, potom to uz pojde lahsie
@domccca vsak to, nakoniec som si aj tak povedala ze kym ma sami nevyhodia, tak neodidem, budem sa tam drzat ako kliest jj, doucko je dobry sposob...ja som si myslela ze AJ tu bude prvorada, ale opak je pravdou navyše ked dekanka je nemčinárka, tak chápeš.. ani my sme nemali NJ na rovnakej úrovni s AJ na SS:..aj ked ani ta AJ nebola na nejakej super urovni, keby som nechodila na jazykovku, tak by som hovno vedela z oboch
to je spravny pristup! ak sa ucis, tak ta urcite len tak nevyhodia... ak si aj nieco prenasas, tak to nie je nic strasne... podla toho, co som pocula je to uplne bezne a teraz mas aspon 3 mesiace si oddychnut od skoly a nacerpat nove sily ja sa budem tiez snazit cez leto nejak pripravit, lebo si ma dost vystrasila hlavne s tou nemcinou a tak
však to, najväčšia haluz na tom všetkom je, že študujem jazyky a prenášam zo zimného semestra informatiku takže čo ti na to poviem, ale ako vravím, pokiaľ sa učíš, tak sa to dá zvládnuť
@domccca teraz som to ja zas neoznačila.. a btw, moc si neoddýchnem, keďže ma čakajú tri mesiace práve v UK a nebud moc vystrasena, da sa to zvladnut, to zavisi aj od profaka, akeho chytis
@suzzi informatika? to sa ti ani necudujem vsak hej, urcite treba mat stastie aj na dobreho vyucujuceho... a mavate aj nejake zapoctove pisomky alebo daco podobne z niektorych predmetov? este by ma zaujimalo, s cim si sa zatial najviac natrapila?
@domccca to je jasné no zápočtové písomky sú v strede a na konci semestra, ale tak sú predmety, z ktorých píšeš aj viac písomiek, a aj tak máš na konci ešte skúšku napríklad nemecká lingvistika, klasická NJ....no a najviac problémov robí dekanka pri jej predmete, teda pri lingvistike NJ...to kopu ľudí prenáša...ja som sa na to učila asi 2 týždňe, ale tak za to A to stálo.. ďalší je odborná NJ,ktorú tiež zopár ľudí prenáša a tam tiež robí niekedy problém dostať vôbec zápočet. ja som bola u nej kvôli tomu asi 4 alebo 5x čo ma zakaždým niečo doskúšavala... potom klasická všeobecná NJ, robí niektorým problémy...ja som ju dala síce na prvý krát, ale to závisí od profáka akého máš, viem že mnohí z iného krúžku ju prenášajú,...v prvom semestri je ťažké akurát VET-ko, iné sa dá s prehľadom zvládnuť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov