@etela jj inac aj ja som rzomyslal dost, ze bud hentych vsetkych alebo gagu, to je dost take, ze nerozhodne asi.. mozno keby katy perry prilozim na stranu hentych tak by som si ich vybral XD
Leonardo da Vinci,Picasso,Mozart,Scott Joplin,Hugh Laurie,Wentworth Miller,Lana del Rey,Ellie Goulding,Florence and the machine,Coldplay,Green day,Scorpions,Beatles,Amy Lee,Linkin park,Exupéry,Umberto Eco...
v rámci maľby/sochárstva/architektúry som absolútny nevzdelanec, viem povedať čo sa mi páči a čo nie, ale obľúbencov nemám
z hudobnej stránky sa to mení dosť často a i náladou
v literatúre je toho viac a často sa jedná viac o obľúbené dielo než autora
a v rámci vecí ako tanec/herectvo/podobne nemám vyslovene obľúbeného nikoho, už len preto, že tancu sa vôbec nevenujem a herci/herečky sú obľúbení vždy skôr na základe postáv či osobných sympatií, než mierou talentu
Jedneho oblubeneho nemam.. ale mozem vymenovat par tych, ktorych mam rad.. a nebude to ani stvrtina. Widar, Kim Carlsson, Theodor Kittelsen, Nattramn, Vrdrbr, IX, Trist, Francisco Goya atď...
tak vo výtvarnom umení je to slovenský Albín Brunovský- nádherne prepracované diela do detailov a zo svetových Salvador Dali(surrealizmus), Monet(impresionizmus), Degas(impresionizmus), Alfonz Mucha(secesia), Gustav Klimt(secesia) a mnoho Ďalších
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
uf, umenie, to je dosť také všeobecné, takže tých ľudí je fakt mnoho.
z "modernej" Akerfeldt, J. Soule, A. Yamaoka, Ryo Kunihiko, Olafur Arnalds, Einaudi a aj napr mlady chalan Nyctalgia
co sa tyka malieb tak som velky fanda hlavne impresionizmu, cize Monet, Boudin, Manet, Renoir, Pissaro
a co sa literatury tyka tak tam asi by som na najvyssie posty daval rusakov ako Tolstoj, Dostojevskij, Puskin
potom vyborne veci od Byrona, Tolkiena, Martina, Hellera, Kinga, Hemingway, Jack Kerouac
a dalsich vela co si nespomeniem, ale proste od tychto som par veci videl/pocuval/cital a natolko ma zaujali, ze gg
Walt Disney .
z hudobnej stránky sa to mení dosť často a i náladou
v literatúre je toho viac a často sa jedná viac o obľúbené dielo než autora
a v rámci vecí ako tanec/herectvo/podobne nemám vyslovene obľúbeného nikoho, už len preto, že tancu sa vôbec nevenujem a herci/herečky sú obľúbení vždy skôr na základe postáv či osobných sympatií, než mierou talentu
Rowan Atkinson - film
John Kennedy Toole, Robert Arthur a Enid Blyton - Literatúra