Kto mi prosim vysvetli, preco cim viac spim, tym viac som unavena?
Minuly tyzden som chodila na nocne a spala som denne asi 5 hodin, ale fungovala som, tento tyzden som si chcela ,,dopriat,, normalny spanok, takze som spala jeden den 8 hodin, dalsi den 9 hodin, dnes 10 hodin.... a citim sa ako keby som tyzden nespala :/
asi si sa prespala, ja napriklad ked spim 10 hodin denne, tak sa citim nervozne ako keby som mala spat 5 hodin, vtedy sa citim kludne...u mna je to urcite sposobene tym, ze ked dlho spim tak sa mi asi prekrvi adrenalin, stupne mi a potom nervacim, inak si to neviem vysvetlit...resp ukludnuju ma veci, co inych nicia a unavuju ich...mam nadbytok energie proste a zaspat ju tiez nie je najlepsie
Podla mna preto, lebo raz sa ten nedostatok spanku prejavi. Tyzden si fungovala na deficite a potom, ked si uz dala telu zelenu na spanok, tak uz spaal lebo mal deficit a potreboval sa vela prespat
to je uplne normalne, ja napr. potrebujem cca 8 hod, ked spim dlhodobejsie okolo 10 tak uz podvecer som unavena, a nie je to urcite ziadnym deficitom na margo @4 , skor by som povedala, ze nejakym sposobom aj prilis dlhy spanok vycerpava
@bangbangboom ja neviem ako to spravne nazvat, chcela som poukazat na to, ze cim dlhsie spim tym viac ako keby nadopovana adrenalinom sa citim a pritom by to malo byt skor naopak,nie?
@7 a ono sa to podla mna da dospat, ale hned na druhy den alebo tak, co najskor, ale ked po tyzdni 5 hod spanku budes spavat dalsi tyzden 10 hod, tak to nema zas nejaky efekt podla mna by uz kludne stacilo takych 8
...ono tiez sa mi po tych osmych tazko vstava obcas, ale viem ze potom bude cely den lepsie ako keby som si este dve naviac dopriala tak sa nejako prekonam
1)keď som unavená až vyčerpaná a nedá sa mi spať,vtedy som nasraná lebo spať chcem a nemôžem, to trvá pri kríze asi 1den týždeň
2)Keď nastane obdobie úplného vyčerpania spím min.18h max 28h, niekedy aj viac - takéto obdobie trvá u mňa okolo 5 týždňov, vtedy nejem, nepijem,ak ma zobudí mechúr, tak rýchlo na wc,po ceste niečo vpijem a idem spať
3)a potom sa dostanem do svojho rytmu 12h min. a 16h max. vtedy som relatívne použiteľná pre základné úkony
denne spim 4 hodiny a som maximalne vyspaty. Telo si za tie roky zvyklo a naucilo sa za ten cas zregenerovat. Ale kedze nefajcim, nepijem + zdrava strava tak telo sa celkom rychlo regeneruje
Ak je niekto zvyknutý spať 8 hodín, tak keď zrazu spí 5 hodín, jeho organizmus je unavený a to isté platí aj naopak, ak je zvyknutý spať 5 hodín a zrazu spí viac, jeho telo je unavené... To je zmena biorytmu...
Lebo je to veľká zmena. Z 5 hodín na 9, telo je zmätené, potrebuješ niekde zakotviť a keď sa budeš pravidelne spoliehať na nejaký čas, tvoje telo bude zase v pohode...
Posledné dva týždne som spávala cca 2-5 hodín a šlo to fajn,hneď ako som mala deň voľna,spala som non-stop a zobudila som sa dobre v p. z toho všetkého...
nervózna,hladná,unavená ....
Odporúčam to neprešvihnúť Podľa mňa je ideálne spať 7-8 hodín,určite nie viac...
Môže to byť tým, že tvoje telo je už zvyknuté na takú dobu spánku a tým, že spíš o niekoľko hodín viac sa "prespíš" alebo ako to nazvať, čiže zase nebudeš mať energiu ale budeš bez energie. Neviem čím to je, ale aj mne sa to stáva, keďže som si zvykla spať tri hodiny a minule som spala šesť a bola som strašne unavená.
normalny jav. ja preto uz nespavam dlho aj ked mozem. cim menej spim tym viac energie mam. pre mna idealne je spat 5 max 6hod. v pohode zvladam aj 3-4hod denny spanok. pod 3 hod denne je to uz dost trapenie sa ale tak aj to som uz zazil dlhodobo len to je uz ohubu
v mozgu sa tvorí hormón- melatonín, ktorý v podstate spôsobuje ospalosť, tvorí sa za tmy, resp. keď sa začína stmievať a reguluje spánok. Tiež mám taký problém, že keď spím veľa cítim sa ako zbitá a keď 5 hodín denne tak sa ráno vôbec necítim ospalo, myslím si že to je hlavne preto, že keď spím veľa, vyprodukuje sa mi počas noci veľa melatonínu, ktorý mi potom počas dňa otravuje život a chce sa mi neustále spať ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@momoglamours prespala? to take existuje? proste ja ked spim malo alebo vela tak mam napicu naladu az depresiu :/ prekrvi adrenalin? zaujimave
ja so zaspatim nemam problem, do 5 minut som tuha. Zobudit sa tiez nemam problem, skor vstat z tej blbej postele a odhadnut cas spanku
Podla mna preto, lebo raz sa ten nedostatok spanku prejavi. Tyzden si fungovala na deficite a potom, ked si uz dala telu zelenu na spanok, tak uz spaal lebo mal deficit a potreboval sa vela prespat
no dobre ale kolko mam este spat, aby sa mi nezyvalo? :/ sak som za posledne dni toho naspala az moc...
...ono tiez sa mi po tych osmych tazko vstava obcas, ale viem ze potom bude cely den lepsie ako keby som si este dve naviac dopriala tak sa nejako prekonam
2)Keď nastane obdobie úplného vyčerpania spím min.18h max 28h, niekedy aj viac - takéto obdobie trvá u mňa okolo 5 týždňov, vtedy nejem, nepijem,ak ma zobudí mechúr, tak rýchlo na wc,po ceste niečo vpijem a idem spať
3)a potom sa dostanem do svojho rytmu 12h min. a 16h max. vtedy som relatívne použiteľná pre základné úkony
1, mne sa stane, ze nemozem zaspat, len ked dsa nieco velkeee stalo, ze som rozrusena, mam s tym problem 10 minut a zaspim ...
obcas zavidim ludom co trpia nespavostou
2, cely den prespis? chpaem... to som tak ja mala po Pohode
takze kolko denne spis?
Keď spím 8h a viac,cítim sa ako by ma udupalo stádo dinosaurov.
nervózna,hladná,unavená ....
Odporúčam to neprešvihnúť Podľa mňa je ideálne spať 7-8 hodín,určite nie viac...