Myslím, že ak bude Radičová líder, SDKU nevyhrá voľby, čo by podľa mňa bola škoda, osobne už nechcem, aby tam bol Fico, myslím, že Mikloš by bol dobrá voľba, ako tak na lídra, tak i na premiéra...
Takto osobne by sa mi páčila viac Radičová ako líder, ale po pravde už dávnejšie som mal SDKÚ ako takej plné zuby, a vo voľbách budem voliť tak či tak Sulíka a SaS, nech je líder SDKÚ kto chce...
Radičová by určite dosiahla viac hlasov... A tú by som CHCEL aby bola líderka SDKÚ, v ankete som hlasoval, koho TIPUJEM že sa stane (nie, že koho chcem aby sa stal)
podla mna sa stane radicova lidrom, ani nie tak kvoli jej chopnostiam, skor kvoli tomu ze je vacsine ludom sympatickejsia ako miklos a preto pritiahne viacej volicov na stranu sdku
myslim si, ze prinosnejsi pre SDKU by bol viacej miklos ako radicova
Radičová sa myslím dostatočne vyfarbila, čudujem sa, ako na to poniektorí zabúdate... a keby aj nie, i tak by som na tento flek videl Mikloša, ktorý tam mal byť už dávno...
ale inak podobne ako @Tomas nezájem, som rozhodnutý pre SaS...
Presne ako @7 , vtedy bol z toho pekný škandál a zrazu by chcela byť lídrom. Mikloš má za sebou zase peknú minulosť. Koniec koncov nech tam dajú kohokoľvek, tak či tak bude len hovorca Mikyho, keby miky po tomto škandále odíde úplne (samozrejme na to nemá), možno by som SDKU svoj hlas aj dala. Takto voliť nepôjdem.
radicova svoju sancu mala a miklos bol vzdy pravou rukou mikiho, avsak je dost "silny" takze myslim ze miki ho tam nepusti a radsej tam da nejakeho tajtrlika
a inak som velmi zvedavy ako to skonci so SaS, lebo niektore tie Sulikove vyjadrenia vazne stoja za to
nemyslím, že to bude radičová alebo mikloš. radičová (hoci som jej fanúšik je pre zabednených slovákov za vodou, mikloš je podľa mňa na scéne už dlho na to, aby bol z neho teraz predseda, a tiež má toho za sebou dosť.
skôr si myslím, že dzurindovi zostane ešte veľmi silné slovo a na jeho miesto nastúpi už vyššie spomínaný "tajtrlík"
Mikloš je moja jednotka. Pre mňa je to rozumný chlap, s pevným odhodlaním, jednoznačne správnym ekonomickým smerovaním a jasnou vidinou, čo všetko musí Slovensko urobiť, aby raz dobehlo vyspelé štáty Európy. Jeho meno nie je pošpinené kauzami, ale len lživými ficovými rečami a vymyslenými teóriami o jeho skorumpovanosti. Kto vie o nejakej jeho zásadnej afére, nech mi konkrétne napíše.... možno som zabudol.
Jeho slabinou je iba odborné vyjadrovanie v diskusiách, ktorým nikdy nezmanipuluje širšie vrstvy nášho prostého národa.
@Tomas@3@Eraser@7 Nemyslíte, že voliť SaS = zahodiť svoj hlas? Btw, ja by som ich síce aj tak nevolil pre ich liberálnosť, ale pevne budem držať palce, aby sa do parlamentu prebojovali. Obávam sa však, že viac ako na 3% to nevytiahnu.
Ivan Mikloš čiže ďalší kokot v poradí najviac by som tam privítal Radičovú aj keď nie som voličom SDKU ale 100% tam bude Mikloško vyjebaný to mohol ostať rovno Mikuláško
a) Lebo ak sa nedostanú do parlamentu, ich kreslá si rozdelia strany. ktoré sa tam dostali. ak by bolo 100 kresiel a oni majú 3%, tie tri kreslá si rozdelia strany úspešné podľa pomeru percent.
b) čo predviedli? stalo sa len to, že Fico napadol SDKU za veci, ktoré robia všetci.
@stage prepáč, že zase, robia to všetci, ale ako sa potom zachoval miky? Poprel to a následne akože odišiel, keby má nejaku hrdosť, odišiel by úplne.
A keď to robia všetci, prečo aj miky také niečo nevytiahne na neho? Hlavná vec, že pre škandál s bombou (pritom on mal taktiež vela, vela káuz...) sa išiel pretrhnúť, aby nás očiernil pred celým svetom. A keď ide fico proti nemu, to už nemôže a nie je to férové, že?
a keď sme už pri tom... vieš si predstaviť efekt masovej úvahy "áá, však tí majú málo percent, tých nejdem voliť" ? skús to radšej otočiť na "tí majú málo percent, tých BUDEM voliť a volte ich aj vy"
@Sajmonnko» www.sme.sk/c/5224089/z-poz... Hovorím treba si počkať na čo príde generálna prokuratúra. Tam sa ukáže či to je tak ako to Fico prezentoval a vzhľadom na to ako viedol politický boj doteraz si myslím že to nafúkol.
@Pa3cek to že volič SMERu by tam chcel Radičovú má významovú hodnotu 0 bodov.
Osobne typujem Radičovú. Je čistá ale mne sa nepáči pretože je príliš "mäkká" na to aby bola hlavný oponent politika ako je Fico. Osobne ako volič SDKÚ by som tam chcel Mikloša.
@Stage SaS sa do parlamentu dostane to nieje o čom. Pre mňa sú neprijateľný ale do parlamentu sa určite dostanú oslovili voličov ANO, SOP SMERU aj SDKÚ. Viac sa bojím o Most.
@james144 prečo sa ale potom vzdal kandidatúry? Keby bol čistý, nemal by to dôvod robiť, keďže by vedel, že je to v prospech neho.
A na tom článku je najkrajšia posledná veta, v konflikte medzi ficom a dzurindom morálny víťaz neexistuje. Tak je smiešne zastávať sa ako jedného, tak i druhého, tak vás dzurindzovcov ozaj nechápem, ako si ho v každej diskusii zubami-nechtami bránite
@Sajmonnko tu nejde o Dzurindu ja ho tiež nemám rád(ako som písal v inej diskusii je už starý svoj politický vrchol dosiahol už dávno) SDKÚ volím kvôli ľuďom ako sú Mikloš, Radičová, Jurčina, Kukan, Žitňanská atď. A čo sa týka odstúpenia tak tlaky na jeho odstúpenie boli posledné 3 roky z vnútra strany z vonku od jeho voličov od jeho opozičných partnerov atd. Takže to že sa vzdal kandidatúry vo voľbách je celkom pochopiteľné a defakto tým zastavil úpadok svojej strany hoc je fakt že to urýchlili tie Ficové obvinenia. Nehovoriac o tom že v bežných demokratických režimoch je podobný krok úplne bežný aj pri podozrení. Ako som písal v inej diskusii práve to robí z SDKU jedinú skutočne demokratickú stranu na slovensku. Rovnako sa zachovala Radičová po tom incidente v parlamente. My povedz že by toto dokázal Fico, Mečiar, Kaliňák, Počiatek, Tomanová o Slotovi a jeho psoch nehovoriac. Tomu sa hovorí politická kultúra a to je to čo na slovenskú chýba. Keď k tomu pripočítam odbornosť, skúsenosti, program tak mi vychádza SDKÚ ako najlepšia možná alternatíva na slovenskej politickej scéne. Samozrejme môžeš mať iný názor ale nemysli si že som zaslepený. Môj názor má myšlienkové opodstatnenie.
@Sajmonnko to som nepovedal len som napísal že si myslím že je omnoho pravdepodobnejšie že sa do parlamentu nedostane Most ako SaS SaS je strana ktorá si môže nájsť svoje miesto ale nieje to strana pre voliča ako som ja . Mostu fandím pretože mi je sympatický Bugár. Ten sa z Csákym nedá porovnávať.
@james144 na jednej strane dzurindu nemáš rád, na strane druhej si ho zase obhajoval na 10 riadkov
Áno radičova sa zachovala vtedy "pekne", potom, čo spravila, ale aha ho, prvá šanca a nerobí jej ani najmenší problem stať sa lídrom, o miklošovi nehovoriac.
A keď už píšes o tej ich súdnosti, prečo neodišiel úplne? V jednej diskusii na sme bolo na to pekné prirovnanie, to je akokeby som trochu tehotna, teda trochu idem preč... tak budto som alebo nie som . Ako sú názory hore, ostal tam a radšej tam da niekoho, kto bude referovať jeho názory dalej (sak uvidíme, ako to celé dopadne, aj to vyšetrovanie údajných miliárd v daňovom raji, ale ak veríš, že špinavé peniaze nepral, tak si podľa mna riadne naivný, nič v zlom
@Pa3cek ty o com trepes prosim ta? Miklosko bol v SDK naposledy niekedy v roku 2000...
@Stage tiez by som bol za to aby tam bol Miklos, ale viem si tam predstavit aj Kukana.. Proti Radicovej nic nemam, ale v prezidentskych volbach mala preto taku podporu, lebo bola mensie zlo a ti co nemali koho volit, nevolili, alebo volili prave ju.
Kazdopadne ak neratame krcmove reci vseliakych socanov, tak minimalne sa da Miklosovy vytknut nestastna privatizacia SPP, kedy sme pri vykyve USD/EUR prisli o par miliard (v case podpisania zmluvy bol kurz vyssi nez pri realnom predaji).. Ale pri ziadnej privatzacii sa nerata s nestabilitou kurzu, takze z ekonomickeho hladiska ani nie je co vycitat.. Mohlo sa s tym pocitat, ale nikdy sa to nerobilo a ani nerobi pokial viem.
Radicovu zas nemaju radi zdravotne postihnuti, ktorych trosku priskrtila..
@Sajmonnko ficove obvinenia nemaju realny zaklad. On ma nejaky "dokaz", ktory nikdy nikto nevidel a ani neuvidi a tam to hasne.. Aj za Dzurindu boli kauzy, kolke z nich sa vsak potvrdili? Este aj pri okatom Branisku, dalo samo SDKU podnet na presetrenie.. Doteraz sa nic nezistilo a to sa v tom uz ficom dosadeni ludia mohli hrabat davno..
Fico uz ani nema preco vyskakovat. Hlavne po tom ako sa teraz zistilo, ze za mytom stoja 4 ledva 30 rocne slecinky, ktore su sucastou J&T. Vsetko je na papieroch, ktore Dzurinda posunul novinarom. Ked da fico konkretne dokazy potom, sa mozme o niecom bavit..
@Tommyhot počúvaj ty tatár bež si už račej pospať lebo ti v tej lebeni už nemyslí ja som myslel toho Mikloška ako zdrobneninu Ivana Mikloša a nie Fera Mikloška boha ani vete na tri riadky nechápe a ide reagovať na môj komentár.
@James144 ja nie som zase až taký odporca SDKU len nenávidím tam dvoch ľudí Dzurindu a Mikloša to sú taký falošný ľudia že koniec a okradli by aj mrtvého človeka tak preto tam pasuje Radičová tá je taká správna len škoda že je žena to ma fakt nevýhodu si myslím že keď vyhrá Radičová čo pochybujem tak by SDKU určite bolo na tom lepšie a kopu voličov by ich volilo ale pokiaľ tam budú ľudia čo boli 8 rokov vo vláde už pred tým tak nemajú šancu, že bude Mikloš oponentom Fica to neznamená že im to aj pomôže vo voľbách to pochybujem skôr naopak.
@Sajmonnko@20 Bodaj by iní mali aspoň takúto hrdosť. Nebuď netrpezlivý, odvety sa len tak pohrnú, až nám z toho zle príde. Zbrane aké Fico teraz použil, to je hra na tenkom ľade. Myslím, že to vytiahol príliš skoro, mal ešte zo 2 mesiace počkať. Ak sa všetko okolo financovania SDKU ukáže, myslím, že tam budú aj nepekné veci, ale nič až tak staršné. Nikto si predsa nemôže myslieť, že tie strany žijú zo vzduchu, alebo z príspevku za volebný výsledok. A to, že niekto strany sponzoruje, je súčasť lobbingu. Vieš, mne nevadí, keď tender vyhrá kamoš, ktorý ma podporoval, vadí mi ale, keď nevyhrá najlepšia ponuka. A to ľudia nevedia rozlíšiť.
@Tryptaminedream@21 Napísal som, že dúfam, že sa tam dostanú, len sa bojím, že keď príde čo k čomu, tak ľudia od nich odskočia. Viď voľby do europarlamanetu.
@Eraser@22 Ja som ti uviedol v @13 iný dôvod prečo ich nevolím. Nie preto, že "áá, však tí majú málo percent, tých nejdem voliť". Len som chcel vedieť, či táto veta nenapadá voličov SaS.
@James144@23 Ja zas neviem prečo verím, že MOST sa tam dostane. @Sajmonnko pre mňa MOST nie sú maďari, ale strana poctivých, pracujúcich občanov Slovenska, maďarskej národnosti, ktorí riadne platia dane do nášho rozpočtu a ver, že doň ročne prispejú minimálne toľko ako slováci žijúci od Trenčína vyššie a od Zvolena východnejšie.
@tommyhot@31 "pri žiadnej privatizácii sa neráta so žiadnou stabilitou, mohlo sa s tým sice počítať, ale nikdy sa to nerobilo" tak prečo by sa malo vtedy, že? Šak čo, pár miliárd (7,7) nie je predsa svet mikloš je predsa seriózny a čestný politik...
Hlavná vec, že práve takýto argument si ty použil proti kalinakovi o tom s bombou, to už bol zlý a na demisiu, keď s tým nepočítal, ale pár miliárd, to je úplne v poriadku...
Áno, ficove obvinenia boli vždy výmysel. Ale miky, ten ma samozrejme pravdu, ste fakt smiešni
@stage mne osobne je to jedno, raz je to strana za maďarov, nemá tam čo robit, ešte maďarov sa tu začnite zastávať a už to bude dokonale.
A aspoň takú hrdosť... Ani jeden ste tu doteraz neodvovodnili, že prečo neodišiel úplne (lebo doteraz je nenazraty, preto ).
A zase argument za nula bodov, myslim, že tam budú aj nepekne veci, ale ved to je normalne. jasne, je to úplne v pohode, že okrádajú obyčajných ľudí, ešte im dám aj svoj hlas a budem sa ich zastávať
@Sajmonnko nepamatam si ze by sa v historii ziadneho statu brali pri privatizacii do uvahy devizove kurzy. To sa jednoducho nerobi.. Ak by sa to robilo a Miklos by to neurobil, vtedy by som vykrikoval.. Ja nemam problem vykrikovat ked si aj SDKU uleje do vrecka.. Urcite neboli privatizacie uplne koser a tiekli z toho provizie a to som tvrdil ked sa privatizovalo a tvrdim to aj dnes..
1) Pad devin banky - stat jej pozical peniaze a napriek tomu skrachovala.. Je to sice velka kauza ale to sa stava, ze aj napriek statnej pomoci banka skrachuje.. I ked netvrdim, ze si nemohol niekto nieco uliat do vrecka a potom akoze vyhlasit bankrot..
2) Kupovanie poslancov - Lipsic vykrikuje, ale ked je taky moralny krestan preco nepodal tresne oznamenia ked sa o tom dozvedel? To je obycajne politikarcenie, pretoze koli SDKU padla vlada, lebo nepodporili zakon o vyhrade svedomia. KDH im to dodnes nevie zabudnut tak sa snazia vytlkat politicky kapital..
3) Kauza slovenske elektrarne? Mas na mysli ich privatizaciu ci co?
4) Skryty predaj priemyselnej banky. Padla hlava vtedajsieho ministra hospodarstva i ked uz si presne nepamatam o co islo. Ved to bolo pred viac nez 10 rokmi, kludne mi to mozes pripomenut..
5) Gbely, tu nie je o com diskutovat bolo pochybene, nahravky usvedcili..
Kauzy tejto vlady?
1) Elektronicke myto - vyhrala najdrahsia ponuka, cez 6 miliard (6 600 000 000) zinkasovali 4 cca 30 rocne slecny, ktore stoja za J&T (ich mena a spojitost s J&T si vies vygooglit do par sekund). A nemusim ti asi hovorit, kto dal smeru uver pri jeho zakladani a kto sa vyvazal na jachte (minister financii) pri urcovani pevneho kurzu SKK/EUR.. Dokonca aj fico to odsudil, i ked islo z jeho strany len o prazdne gesto, inak by Pociatka davno odvolal tak ako to spravil pri Jurenovi a dalsich, ktori samozrejme neboli zo smeru
Dalsia vec, ze najlacnejsia ponuka bola odmietnuta pretoze bola priliz lacna (???), preto sme radsej zaplatili slecnam s J&T o 6 miliard viac. To s tymi slecnami je cerstva informacia, vsetky podklady posunul Dzurinda novinarom na tusim ze predvcerajsej tlacovke.. uvidime co bude dalej...
2) Tipos - stat (Tipos) tajne vyplatil skoro pol miliardy cyperskej firme, ked sa o tom dozvedela verejnost, prestal splacat. Ak by to bolo v poriadku, tak by prestal a porusil by tym zmluvu?
3) Predaj pozemkov vo Velkom Slavkove a pod Tatrami za zlomok trhovej ceny od tych istych restituentov.. V roku 2007 ked posuvali tieto pozemky istej firme (na nazov si nespominam, urcite sa da vygooglit) vlada stupila na paty slovenskemu pozemkovemu fondu (odvolali aj Jurenu) a predaj pozemkov stopla a restituentom pridelila nove pozemky.. Ti isti "vybrani" ludia v roku 2009 predali znova pozemky pod cenu tej istej firme ak sa nemylim.. Znova padlo vedenie SPF a pokial si dobre spominam tak v roku 2007 sice padlo cele vedenie, no bolo tam neskor dosadene znova.. Ak sa mylim, tak ma oprav
4) nastenkovy tender - zmluva bola na tlak verejnosti zrusena, to je dostatocne usvedcenie..
5) PPP projekty - vyhrala zas najdrahsia ponuka a najlacnejsia bola vylucena koli nizkej cene.. Pokial viem ten rozdiel tam bol cca 11-12 miliard.
6) STV3 - na co nam je dalsi zadlzeny kanal? nestacia nam pohladavky vo vyske niekolko stovak milionov rocne? Treba dlh este predlzovat?
7) Interblue group - tam sa myslim ani nemame o com bavit, ci hej?
8) Jaslovske bohunice - CEZ "vyhral" zakazku bez verejnej sutaze, samozrejme ze lacnejsie ponuky boli ignorovane.. Rozdiel si presne nepamatam, ale islo tam radovo o miliardy (urcite sa daju tie cisla vygooglit)
9) Dotacie pre socialne podniky (napojene na SMER) - tam nas nedavno odpisala priamo Europska Unia a budeme musiet vracat peniaze z eurofondov.. Takze cez 3 miliardy su len tak fuc..
10) fico povedal, ze nebude privatizovat, preco potom dal fondu narodneho majetku povolenie na predaj niektorych SAD? Samozrejme netransparentne tak ako vacasina tendrov tejto vlady.. A preco vlastne vobec existuje fond narodneho majetku, ked fico nechcel privatizovat? Zbytocne sa do neho leju z rozpoctu stovky milionov.
11) Sanitky - "bojovnik" proti krize radsej podporil cesku firmu na vyrobu myslim ze 140tich sanitiek, a na Orave kde vyrabaju rovnako dobre a lacnejsie je hladova dolina
12) otvorenie 2. piliera v roku 2008 aj 2009...
13) Kupovanie ciganov vo volbach do VUC..
14) nedostatocne cerpanie peniazi z eurofondov ( nie je to ani pol percenta ak si spominam je to nieco pod 0,40%) a aj tie co sme vyuzili sme museli vratit (vid. socialne podniky)
Tych kauz bez verejnej sutaze, alebo s tym, ze vyhra vzdy najdrahsia ponuka a tie ostatne su zo sutaze vylucene je hafo.. Tym samozrejme nechcem ospravedlnovat Dzurindove kauzy, ale bolo ich podstatne menej za podstatne mensie peniaze (a to fico vladne este len 3,5 roka) a koniec koncov, SDKU si svoje odsralo v parlamentnych volbach 2006. Ja len som zvedavy ci si to rovnako odsere aj smer v junovych volbach..
Btw chces odomna vaznejsie kauzy kde zahadne zmyzli miliardy a ty mi z 5tich kauz spomenies hned 2 politicke? nebus smiesny...
"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry zastavil trestné stíhanie 31. júla v tomto roku. Dôvodom je, že bolo nepochybné, že sa skutok nestal," uviedla Tökölyová
a v mýte prichádzame o viac v skutočnosti totiš na tom zarába len Skytroll
"Minister dopravy Ľubomír Vážny uviedol, že mýtny systém je pre Slovensko výhodný, lebo z neho zinkasujeme 180 mil. eur ročne a konzorciu Skytoll zaplatíme ročne len 87 mil. eur. V číslach neklamal, akurát nepovedal všetko.
Nepovedal totiž že:
za zrušenie diaľničných známok štát stráca 47 mil. eur ročne
dôsledky zníženia spotrebnej dane z nafty budú - 100 mil. eur ročne
vypustenie výberu mýta za cesty 1.triedy predstavuje 90 mil. eur ročne
A to tu nechcem veľmi rozoberať pre mňa najväčší súčasný problém - kauzu mýto, čo bola zákazka za 800 mil. eur. Ak si to porovnám s financovaním SDKU 0,5 mil. Eur zo súkromných vreciek, teda nie zo štátneho, kde ide hlavne o morálny problém.
@tommyhot , @stage , @jammes444 z bytocne sa hadat, v žiadnej diskusii som vás ani jedného nevidel povedať na SDKU ani krivého slova a pritom si čítam všetky diskusie o politike,všetci sú tam morálni čestní, spravodliví,...každý argument na nich zdôvodnite tým, že to sa stáva, popripade vyhlásite veď to robí aj iná strana, tak prečo nie aj oni.
To, že sa to stáva a že nás okrada (ol) o miliardy je teda podľa vás vlastne úplne v poriadku a ja ho mám ísť s hrdosťou voliť... Aj to je názor
A nemam naladu sa tu hadat o kauzach spred 10 rokov, ale tak zo zaujímavosti, takto vyzera pre mňa nezaujatý názor, kde je vysvetlenych jeho 10 top káuz + k tomu ten krásny úvod
A máte jednoducho smolu, lebo vyše 40 %, podľa vás hlúpych ľudí si myslí niečo iné. Tak si tu prezentujte tie svoje vaše nezaujaté názory aj dalej, len škoda pre vás, že väčšina ľudí dzurindu už davno odhalila.
@Sajmonnko tak teraz klames az sa ti z huby prasi (ze by po vzore svojho idola? ) keby chcem tak som ticho a SPP a kurzovy omyl ani nespomeniem. Tak isto som povedal, ze urcite pri privatizacii tiekli SDKU do vrecka provizie (sice to su len take moje dohady).. Ja nemam problem pomenovat preslapy SDKU tak si nevymyslaj.. Za to ty ani len nevidis rabovanie tejto vlady a stale potrebujes poukazovat na veci z pred 10tich rokov.
A akych 40%? prieskumy smeru sice vzdy davali okolo 40% skutocnost v roku 2006 vsak bola myslim ze 29,4%.. Naopak Dzurinda mal v prieskumoch v priemere okolo 10% a v skutocnosti mal nieco cez 18%..
@Stage presne tak. Mna stranicke veci nezaujimaju, nijako ma neovplyvnuju a koli nim nebude chleba ani drahsi ani lacnejsi... Ked sa cez stranu prali peniaze nech sa to presetri, fico ma len plnu hubu kecov a zarucene dokazy, ktore nikdy nikomu neukaze, pretoze neexistuju..
@Sajmonnko Pozor! Ak pripustím tvoje čísla, tak 60% ľudí si myslí niečo iné ako Fico.
@Tommyhot Áno miešame tu hrušky s jablkami. Politické zámery, praktiky, postupy, taktika, všetko má SMER iné ako SDKÚ. A to už sme pri Ficovej podobnosti s "niekym".....
Končím posledným výstižným Dzurindovým citátom o Ficovi : "Chceli ste malého Mečiara, máte ho!"
@Sajmonnko tak moment ja som napísal že si treba počkať na to čo zistí prokuratúra. Takže neviem o čom teraz točíš. Nikdy by som nepovedal nič také že v prípade že sa podozrenie potvrdí je to v poriadku veď to robia všetci. Ja som hodnotil tú stranu ako celok. To že kupovanie poslancov sa uzavrelo z tým že skutok sa nestal je fakt. Rovnako je fakt že stratíme na výbere mýta tento rok viac ako 100miliónov eur. Prezentoval som fakty nie domnienky alebo vyjadrenia nejakého nejakého politika. Nehovoriac o tom že kauzy tejto ani bývalej vlády nesúvisia z touto témou A teda kto sa podľa teba stane lídrom SDKÚ.
7,7 mld - nepamätám sa, že by sa to niekedy niečo poisťovalo...
1. Pád devín banky - to sa stáva
2. Kupovanie poslancov - na vine je lipšic
Ďalšie body, neviem o čo už presne išlo, bolo to davno (presne ako teraz miky ohľadne miliárd).
Tam v tom článku to máš dopodrobna vysvetlene, môžeš teda obhajovať tých jeho 10 top káuz, vidim, že ta to baví.
A následne na to si tu vypísal 15 "káuz" fica (kupovanie cigánov napr. ... ).
Na ficove kauzy nereagoval nikto, osobne viem, že je rovnaká špina ako on a do parlamentu nepatrí ani jeden z nich... Fakt neviem, kto je tu ten zaujatý...
@stage do toho prieskumu boli zahrnuti aj voliči SaS, Most, nevoliči.. Tommyhot napísal, že SDKU ma v prieskumoch necelých 10 %. Stale je na tom Smer o dost lepšie, nie
Čo myslíš, kde bude chyba? Že ho volia len negramotni?
@jammes444 kto sa stane lídrom, ja tipujem že nejaky vyššie spomínaný tajtrlik, aby mohol miky pokračovať v svojej férovej hre
A doteraz mi tu ani jeden z vás nevysvetlil, prečo neodišiel úplne, ale len "trochu som tehotny, trochu odchádzam".
@Sajmonnko tak za 1. Nikto z nás nieje Dzurinda ani ho nepoznáme osobne(predpoklad) tak ako to dofrasa máme vedieť prečo??? 2. Svoj názor prečo to tak je som sem do diskusii písal už milimálne trikrát(minimálne raz aj tebe) a aj tak je to len môj názor môže to byť inak a môže to byť aj tak ako píšeš ty a teraz čo? Vo co gou? za 3. Nauč sa písať nie som Jammes444 ale james144
@stage sme, ale celkom sranda, súdiac na to, že sa tu idete pretrhnúť za svoju pravdu čo myslíš teda, čím to bude, že fico pravdepodobne mikyho porazí? Negramotnostouväčšiny slovakov?
@james444 viete vysvetliť každú jeho kauzu, tak trosku jeho myslenie predsa musite poznat áno, tlak voličov, ktorý mu 3 roky ani trosku nevadil. Následne na neho robko vytiahne niečo, čo nie je podľa jeho slov ani pravda a on "navonok" odchádza so sklonenou hlavou.
Jaj, zabudol som prepáč, to je práve ta jeho ferovost a solidarita
1) ja len hovorim, ze tak to funguje a nikdy to nikomu nevadilo.
2) ano banky padaju aj ked do nich stat naleje peniaze, co sa ti zda na tom nepochopitelne?
3) ja som nepovedal ze je na vine Lipsic (pana Lipsica mam aj medzi priatelmi na facebooku a keby nebol v "zlej" strane tak mu dam v junovych volbach aj hlas), ja som povedal, ze ide o politikarcenie. Navyse ako uz bolo spomenute, prokuratura rozhodla, ze je to v sulade so zakonom.
4) Ano neviem o co islo, ty si pamatas co bolo pred 10timi rokmi? Nebyt toho clanku tak jedine tvoje "argumenty" su privatizacia SPP a SE privatizaciami (tak ako vsetkych, ktori kydaju na predoslu vladu), lebo ta doma nic ine nenaucili a kazdopadne pre mna su "argumenty" clenov strany SaS velmi chabe, kedze oni si celu svoju politicku karieru buduju na Dzurindovych preslapoch. Nebyt Dzurindu ku ktoremu su akoze alternativou, tak o nich nikto ani nevie.. To su taki isti populisti ako fico, len maju oblecene "modre" kabaty, staci zavitat na web.sulik.sk a precitat si ich blogy..
Radsej si precitaj naozaj nezavisle informacie o tomto pripade a nie PR kecy strany, ktora sa silou mocou chce dostat do parlamentu a vyuzije na to vsetky mozne prostriedky. Oni nemaju problem dat navrh na referendum, ktore nas v case krizy bude stat niekolko desiatok milionov a pri tom sami vedia, ze neprejde (hned koli prvemu bodu, ktory je protiustavny) a tak isto vedia, ze prezident ho nevyhlasi ani v case parlamentnych volieb, kedy by mali na prejdenie ako taku sancu. Populisti az to pekne nie je..
» hnonline.sk/slovensko/c1-37... hospodarske noviny su urcite doveryhodnejsie nez nepodpisany clanok na stranke vyrobenej na estranky.sk v clanku sa nespomina ani Dzurinda ani nikto s SDKU, tak o com sa bavime? Kazdopadne tu kauzu nepoznam a viem o nej len z internetu..
"A následne na to si tu vypísal 15 "káuz" fica (kupovanie cigánov napr. ... )."
Po smiechu byva plac. Zbankrotovali Madari, bankrotuju Greci a ked to pojde takto dalej zbankrotujeme aj my.. Potom sa dosmejes.. Kazdopadne ja som reagoval na kauzy za cias Dzurindu ty na tie ficove vobec (o to je to horsie, ked sa tvaris akoze si nezavisly a kydas len na Dzurindu).
@Sajmonnko ale ved ked ma fico dokazy stale ho moze poslat za mreze.. Ma dokonca kamarata haRABINA na cele sudnictva tak nema problem. Preco tak neurobi? Lebo nic na neho nema a namiesto toho ociernuje cele SDKU. Dzurinda odisiel aby fico nemal moznost kydat na politicku stranu, len pretoze ma osobny problem s Dzurindom.. Nehovoriac o tom, ze taketo gesto si volici skorej zapamataju 4 mesiace pred volbami, nez keby malo byt spravene 3 roky pred volbami. Je to sice PR zalezitost, ale Dzurinda je po Carnorgurskom jediny, ktory taketo nieco spravil.
@Sajmonnko Áno, bude to naivitou Slovákov, ktorí síce chcú patriť do vyspelej Európy, ale cestou pohodlného života, plného sociálnych výhod, ktoré im Robko nasľuboval. Pri tom sa tento národ flákal 40 rokov a teraz treba fakt zamakať, aby sme aspoň čo-to dobehli. Mali sme na to 20 rokov, ale koľko času sme premárnili za Mečiara a teraz za Fica? Stačilo 8 rokov (1998-2006) na to, aby sme dobehli aspoň trošku a teraz zase stagnujeme. Rozpočty deficitné, občianske slobody v ťahu, silný nacionalizmus rozkvitá a anti rómske nálady v krvi, ľudská morálka na dne, skepsa. To je len to, čo nás ovládlo a netýka sa to rozkrádania štátu súkromnými firmami, produkcie nekvalitnej práce, nekvalitných dodávok zákazok, obchádzania zákonov, nevládnu nám pevné zákony ani právo, ale úradníci, tento štát ovláda byrokracia a korupcia. Slováci nechápu, že jedine pravica dokáže spolu s povznesením ekonomiky vyriešiť aj kopu jej sprievodných nešvárov v spoločnosti. až dospeje na to čas, po pravici môže zas prísť k vláde ľavica, ktorá rozdá to, čo jej predchodcovia našetrili.
@tommyhot kydam na dzurindu, lebo vy svojimi príspevkami fica ociernujete jak prasiveho psa. Ale keď niekto niečo povie na mikyho, už je zlý a svoju kariéru si buduje na ociernovani druhých...
A vyjadrím sa len k tej tvojej prvej vete, nikdy to nikomu nevadilo...ale keď som založil anketu o demisii kalinaka, bol si tam prvy, že to mal predpokladať a hanba že neodide... Prečo teraz nenapíses teda, že lipsic to mal taktiež predpokladať? Nie, je to solídny človek, navrhujem ho ako lídra...
Vidíš, to je ta tvoja nezaujatost
Rádičova tak isto, dovolí si spraviť pri hlasovaní to čo spravila a veselo sa vytráca v parlamente dalej, este je ta čistá.
A ten druhy príspevok, zase argumentujes len s ficom... Prečo sa nevyjadriš k tomu, ako na to zareagoval miky? Aky bol mikloš v TA3, ved to bolo zrejme na 110%, že tam ojebava...
A akokeby miky na fica nikdy nič zle nepovedal ani ho z ničoho neobvinil bez dôkazov. Keď je taky zlodej, ako to, že je doteraz premiérom? Asi len preto, že sú to taktie len reci...
@stage a taky ako ty zase nechápe, že slováci nechcú platiť 20 a 50 za lekára, pritom sa spájajú nemocnice... Že Nechcú mať 7krát drahšiu naftu ako inde, pritom o stavani diaľnice sa im môže snívať...nechcú vsetko privatizovať a predávať...Že chudobní a chorí,invalidi, či slobodne mamicky nechcú hladovať...
Kdesi si písal, že podnikás. Teba sa to lahko povie, treba sa úskromnit. Ale ľudom, čo už teraz maju len-tak tak, sa uskromnit viac nedá.
Odhliadnuc od toho, že každá vyspelá krajina ma dlh a nikto z toho nerobí vedu, "radšej by som hladoval".
a neplatia? a nespájajú? a nemajú drahú naftu? Vidíš a robí sa to za fica, nič nevyriešil, nepracuje systémovo, nešetrí, aj tak nič nemáme. Jeho sľuby vyleteli komínom, pretože štátna kasa je prázdna a žiť na dlh sa nedá. 20 rokov sme uťahovali opasky a pritom nám tu vládla poväčšine stredo-ľavica. Radšej sme mohli na 15 rokov utiahnuť opasky, ísť tvrdou cestou pravice a dnes sme mohli mať 2 000,-€ priemernú mzdu. Ale kvôli takým, čo majú názory ako ty, sme sa museli obetovať aj my, roduverní pravičiari.
@stage 2000 eur priemernú mzdu? Myslíš takí podnikatelia ako ty a cigánov a chudobných by vôbec nebolo, keďže by pravdepodobne umreli od hladu odhliadnuc od toho, že Slovensko by pravdepodobne ani neexistovala, vlastníkmi by boli podnikatelia z celého sveta
Keď sa ti nepáči, môžeš sa ísť sťažovať na lampáreň
Žiaľ väčšina ľudí nie je tak nezažrata ako ty a myslí aj na tých chudobnejších...
@Sajmonnko kydam na fica pretoze on LEN kradne a zadlzuje a nic nerobi. Privlastnil si vsetky zasluhy Dzurindovej vlady (dlhodobo sa znizujuci deficit verejnych financii, znijuca sa miera zadlzenia k HDP, dlhodobe znizovanie nezamestnanosti, prijatie eura ktore nastartoval ano Dzurinda a nie fico, dlhodobe zvysovanie HDP atd). A ked aj nieco urobi, tak len aby vytlkal politicky kapital.. Ako napriklad teraz zakon o preukazovani povodu majetku. Velmi dobre vie, ze to neprejde ustavnym sudom tak ako to uz raz nepreslo, ide mu len o politicke bodiky.. Alebo smiesnych sto korun pre dochodcov. Im to nepomoze a statu to bude vyrazne chybat. Alebo zrusenie 20 a 50 korunacok.. Stacilo len upravit system aby tieto peniaze neskoncili vo vreckach lekarov.. A ze ludia na to nemaju? Ked ma dochodkyna stovky korun na to aby ich darovala svojim vnucatam na sladkosti a podobne nezmysly, no nema ich pre VLASTNE zdravie, tak je asi problem niekde inde a nie v reforme.. A takto by som mohol pokracovat do nekonecna.
"ale keď som založil anketu o demisii kalinaka, bol si tam prvy, že to mal predpokladať a hanba že neodide... "
o com pises? a co ma predpokladat? ja som si svoje prispevky pozrel a nic take o predpokladani (naozaj nechapem co s prepokladanim splietas?) som tam nepostrehol. Ano, je to svetova hanba a mal odist za tym si stojim.
lidrom strany bude podla mna radicova, ale aj tak podla mna vyhra smer socialna demokracia, aspon to tak vyzera, no podla mna tej strasnej korupcii na slovesnku uz nikto nepomoze
Ja na toto už ani nebudem reagovať pretože to je taká blbosť čo si napísal že ani Fico by sa nemusel hanbiť @Stage z toho vyšiel ako nenažraný boháč ktorý ožobračuje obyčajných ľudí a preto volí SDKÚ a dokonca podniká strata času
Ok nemá to zmysel, na niečom sa predsa len zhodneme, nemá to zmysel. Tak potom vám prajem všetkým pekný deň, keď budú výsledky volieb, dovtedy sa budem snažiť na vás v diskusiách nereagovat
@Sajmonnko@58 Prečo si ma zrazu začal urážať? Nechápem! Veď ty si chorý! S tebou končím, chcel som to urobiť už v @48 , ale myslel som, že chceš debatovať. Áno, som nepoučiteľný - prečo sa bavím s hlupákmi? Zas som naletel klasickému slovenskému zatrpknutému ľavicovému nevzdelancovi.
@stage neviem, či podnikás? Sám si to písal na iné fórum, že si podnikateľ, v súvislosti s tým, že aké to maju podnikatelia oproti bežne pracujúcim ľuďom za páse ťažké...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
104 komentov
Radičová by určite dosiahla viac hlasov... A tú by som CHCEL aby bola líderka SDKÚ, v ankete som hlasoval, koho TIPUJEM že sa stane (nie, že koho chcem aby sa stal)
myslim si, ze prinosnejsi pre SDKU by bol viacej miklos ako radicova
ale inak podobne ako @Tomas nezájem, som rozhodnutý pre SaS...
a inak som velmi zvedavy ako to skonci so SaS, lebo niektore tie Sulikove vyjadrenia vazne stoja za to
skôr si myslím, že dzurindovi zostane ešte veľmi silné slovo a na jeho miesto nastúpi už vyššie spomínaný "tajtrlík"
Jeho slabinou je iba odborné vyjadrovanie v diskusiách, ktorým nikdy nezmanipuluje širšie vrstvy nášho prostého národa.
@Tomas @3 @Eraser @7 Nemyslíte, že voliť SaS = zahodiť svoj hlas? Btw, ja by som ich síce aj tak nevolil pre ich liberálnosť, ale pevne budem držať palce, aby sa do parlamentu prebojovali. Obávam sa však, že viac ako na 3% to nevytiahnu.
b) čo predviedli? stalo sa len to, že Fico napadol SDKU za veci, ktoré robia všetci.
A keď to robia všetci, prečo aj miky také niečo nevytiahne na neho? Hlavná vec, že pre škandál s bombou (pritom on mal taktiež vela, vela káuz...) sa išiel pretrhnúť, aby nás očiernil pred celým svetom. A keď ide fico proti nemu, to už nemôže a nie je to férové, že?
b) U SaS som to nevidel, preto ich budem volit. Sulik je velmi bohaty clovek, on sa nepotrebuje ist do politiky nabalit.
a keď sme už pri tom... vieš si predstaviť efekt masovej úvahy "áá, však tí majú málo percent, tých nejdem voliť" ? skús to radšej otočiť na "tí majú málo percent, tých BUDEM voliť a volte ich aj vy"
@Pa3cek to že volič SMERu by tam chcel Radičovú má významovú hodnotu 0 bodov.
Osobne typujem Radičovú. Je čistá ale mne sa nepáči pretože je príliš "mäkká" na to aby bola hlavný oponent politika ako je Fico. Osobne ako volič SDKÚ by som tam chcel Mikloša.
@Stage SaS sa do parlamentu dostane to nieje o čom. Pre mňa sú neprijateľný ale do parlamentu sa určite dostanú oslovili voličov ANO, SOP SMERU aj SDKÚ. Viac sa bojím o Most.
A na tom článku je najkrajšia posledná veta, v konflikte medzi ficom a dzurindom morálny víťaz neexistuje. Tak je smiešne zastávať sa ako jedného, tak i druhého, tak vás dzurindzovcov ozaj nechápem, ako si ho v každej diskusii zubami-nechtami bránite
Áno radičova sa zachovala vtedy "pekne", potom, čo spravila, ale aha ho, prvá šanca a nerobí jej ani najmenší problem stať sa lídrom, o miklošovi nehovoriac.
A keď už píšes o tej ich súdnosti, prečo neodišiel úplne? V jednej diskusii na sme bolo na to pekné prirovnanie, to je akokeby som trochu tehotna, teda trochu idem preč... tak budto som alebo nie som . Ako sú názory hore, ostal tam a radšej tam da niekoho, kto bude referovať jeho názory dalej (sak uvidíme, ako to celé dopadne, aj to vyšetrovanie údajných miliárd v daňovom raji, ale ak veríš, že špinavé peniaze nepral, tak si podľa mna riadne naivný, nič v zlom
@Stage tiez by som bol za to aby tam bol Miklos, ale viem si tam predstavit aj Kukana.. Proti Radicovej nic nemam, ale v prezidentskych volbach mala preto taku podporu, lebo bola mensie zlo a ti co nemali koho volit, nevolili, alebo volili prave ju.
Kazdopadne ak neratame krcmove reci vseliakych socanov, tak minimalne sa da Miklosovy vytknut nestastna privatizacia SPP, kedy sme pri vykyve USD/EUR prisli o par miliard (v case podpisania zmluvy bol kurz vyssi nez pri realnom predaji).. Ale pri ziadnej privatzacii sa nerata s nestabilitou kurzu, takze z ekonomickeho hladiska ani nie je co vycitat.. Mohlo sa s tym pocitat, ale nikdy sa to nerobilo a ani nerobi pokial viem.
Radicovu zas nemaju radi zdravotne postihnuti, ktorych trosku priskrtila..
Fico uz ani nema preco vyskakovat. Hlavne po tom ako sa teraz zistilo, ze za mytom stoja 4 ledva 30 rocne slecinky, ktore su sucastou J&T. Vsetko je na papieroch, ktore Dzurinda posunul novinarom. Ked da fico konkretne dokazy potom, sa mozme o niecom bavit..
@James144 ja nie som zase až taký odporca SDKU len nenávidím tam dvoch ľudí Dzurindu a Mikloša to sú taký falošný ľudia že koniec a okradli by aj mrtvého človeka tak preto tam pasuje Radičová tá je taká správna len škoda že je žena to ma fakt nevýhodu si myslím že keď vyhrá Radičová čo pochybujem tak by SDKU určite bolo na tom lepšie a kopu voličov by ich volilo ale pokiaľ tam budú ľudia čo boli 8 rokov vo vláde už pred tým tak nemajú šancu, že bude Mikloš oponentom Fica to neznamená že im to aj pomôže vo voľbách to pochybujem skôr naopak.
@Tryptaminedream @21 Napísal som, že dúfam, že sa tam dostanú, len sa bojím, že keď príde čo k čomu, tak ľudia od nich odskočia. Viď voľby do europarlamanetu.
@Eraser @22 Ja som ti uviedol v @13 iný dôvod prečo ich nevolím. Nie preto, že "áá, však tí majú málo percent, tých nejdem voliť". Len som chcel vedieť, či táto veta nenapadá voličov SaS.
@James144 @23 Ja zas neviem prečo verím, že MOST sa tam dostane. @Sajmonnko pre mňa MOST nie sú maďari, ale strana poctivých, pracujúcich občanov Slovenska, maďarskej národnosti, ktorí riadne platia dane do nášho rozpočtu a ver, že doň ročne prispejú minimálne toľko ako slováci žijúci od Trenčína vyššie a od Zvolena východnejšie.
Hlavná vec, že práve takýto argument si ty použil proti kalinakovi o tom s bombou, to už bol zlý a na demisiu, keď s tým nepočítal, ale pár miliárd, to je úplne v poriadku...
Áno, ficove obvinenia boli vždy výmysel. Ale miky, ten ma samozrejme pravdu, ste fakt smiešni
@stage mne osobne je to jedno, raz je to strana za maďarov, nemá tam čo robit, ešte maďarov sa tu začnite zastávať a už to bude dokonale.
A aspoň takú hrdosť... Ani jeden ste tu doteraz neodvovodnili, že prečo neodišiel úplne (lebo doteraz je nenazraty, preto ).
A zase argument za nula bodov, myslim, že tam budú aj nepekne veci, ale ved to je normalne. jasne, je to úplne v pohode, že okrádajú obyčajných ľudí, ešte im dám aj svoj hlas a budem sa ich zastávať
Tak ako aj ďalšie napr.
- pád devín banky
- kupovanie poslancov
- kauza slovenskej elektrárne
- skrytý predaj priemyselnej banky
- nezákonný neposluch gbely (kanik)...
Ako sa to hovori, bez lístka sa ani vietor nepohne, stačí ak si zadas do googla kauzy za vlády M.DZ a tam máš tú jeho dokonalosť...
Ináč zaujímali by ma dokázané kauzy fica, určite vies, tak sem s nimi
Samozrejme nejaku vážnejšiu, pri ktorej sa "záhadne" stratili miliardy...
1) Pad devin banky - stat jej pozical peniaze a napriek tomu skrachovala.. Je to sice velka kauza ale to sa stava, ze aj napriek statnej pomoci banka skrachuje.. I ked netvrdim, ze si nemohol niekto nieco uliat do vrecka a potom akoze vyhlasit bankrot..
2) Kupovanie poslancov - Lipsic vykrikuje, ale ked je taky moralny krestan preco nepodal tresne oznamenia ked sa o tom dozvedel? To je obycajne politikarcenie, pretoze koli SDKU padla vlada, lebo nepodporili zakon o vyhrade svedomia. KDH im to dodnes nevie zabudnut tak sa snazia vytlkat politicky kapital..
3) Kauza slovenske elektrarne? Mas na mysli ich privatizaciu ci co?
4) Skryty predaj priemyselnej banky. Padla hlava vtedajsieho ministra hospodarstva i ked uz si presne nepamatam o co islo. Ved to bolo pred viac nez 10 rokmi, kludne mi to mozes pripomenut..
5) Gbely, tu nie je o com diskutovat bolo pochybene, nahravky usvedcili..
Kauzy tejto vlady?
1) Elektronicke myto - vyhrala najdrahsia ponuka, cez 6 miliard (6 600 000 000) zinkasovali 4 cca 30 rocne slecny, ktore stoja za J&T (ich mena a spojitost s J&T si vies vygooglit do par sekund). A nemusim ti asi hovorit, kto dal smeru uver pri jeho zakladani a kto sa vyvazal na jachte (minister financii) pri urcovani pevneho kurzu SKK/EUR.. Dokonca aj fico to odsudil, i ked islo z jeho strany len o prazdne gesto, inak by Pociatka davno odvolal tak ako to spravil pri Jurenovi a dalsich, ktori samozrejme neboli zo smeru
Dalsia vec, ze najlacnejsia ponuka bola odmietnuta pretoze bola priliz lacna (???), preto sme radsej zaplatili slecnam s J&T o 6 miliard viac. To s tymi slecnami je cerstva informacia, vsetky podklady posunul Dzurinda novinarom na tusim ze predvcerajsej tlacovke.. uvidime co bude dalej...
2) Tipos - stat (Tipos) tajne vyplatil skoro pol miliardy cyperskej firme, ked sa o tom dozvedela verejnost, prestal splacat. Ak by to bolo v poriadku, tak by prestal a porusil by tym zmluvu?
3) Predaj pozemkov vo Velkom Slavkove a pod Tatrami za zlomok trhovej ceny od tych istych restituentov.. V roku 2007 ked posuvali tieto pozemky istej firme (na nazov si nespominam, urcite sa da vygooglit) vlada stupila na paty slovenskemu pozemkovemu fondu (odvolali aj Jurenu) a predaj pozemkov stopla a restituentom pridelila nove pozemky.. Ti isti "vybrani" ludia v roku 2009 predali znova pozemky pod cenu tej istej firme ak sa nemylim.. Znova padlo vedenie SPF a pokial si dobre spominam tak v roku 2007 sice padlo cele vedenie, no bolo tam neskor dosadene znova.. Ak sa mylim, tak ma oprav
4) nastenkovy tender - zmluva bola na tlak verejnosti zrusena, to je dostatocne usvedcenie..
5) PPP projekty - vyhrala zas najdrahsia ponuka a najlacnejsia bola vylucena koli nizkej cene.. Pokial viem ten rozdiel tam bol cca 11-12 miliard.
6) STV3 - na co nam je dalsi zadlzeny kanal? nestacia nam pohladavky vo vyske niekolko stovak milionov rocne? Treba dlh este predlzovat?
7) Interblue group - tam sa myslim ani nemame o com bavit, ci hej?
8) Jaslovske bohunice - CEZ "vyhral" zakazku bez verejnej sutaze, samozrejme ze lacnejsie ponuky boli ignorovane.. Rozdiel si presne nepamatam, ale islo tam radovo o miliardy (urcite sa daju tie cisla vygooglit)
9) Dotacie pre socialne podniky (napojene na SMER) - tam nas nedavno odpisala priamo Europska Unia a budeme musiet vracat peniaze z eurofondov.. Takze cez 3 miliardy su len tak fuc..
10) fico povedal, ze nebude privatizovat, preco potom dal fondu narodneho majetku povolenie na predaj niektorych SAD? Samozrejme netransparentne tak ako vacasina tendrov tejto vlady.. A preco vlastne vobec existuje fond narodneho majetku, ked fico nechcel privatizovat? Zbytocne sa do neho leju z rozpoctu stovky milionov.
11) Sanitky - "bojovnik" proti krize radsej podporil cesku firmu na vyrobu myslim ze 140tich sanitiek, a na Orave kde vyrabaju rovnako dobre a lacnejsie je hladova dolina
12) otvorenie 2. piliera v roku 2008 aj 2009...
13) Kupovanie ciganov vo volbach do VUC..
14) nedostatocne cerpanie peniazi z eurofondov ( nie je to ani pol percenta ak si spominam je to nieco pod 0,40%) a aj tie co sme vyuzili sme museli vratit (vid. socialne podniky)
Tych kauz bez verejnej sutaze, alebo s tym, ze vyhra vzdy najdrahsia ponuka a tie ostatne su zo sutaze vylucene je hafo.. Tym samozrejme nechcem ospravedlnovat Dzurindove kauzy, ale bolo ich podstatne menej za podstatne mensie peniaze (a to fico vladne este len 3,5 roka) a koniec koncov, SDKU si svoje odsralo v parlamentnych volbach 2006. Ja len som zvedavy ci si to rovnako odsere aj smer v junovych volbach..
Btw chces odomna vaznejsie kauzy kde zahadne zmyzli miliardy a ty mi z 5tich kauz spomenies hned 2 politicke? nebus smiesny...
"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry zastavil trestné stíhanie 31. júla v tomto roku. Dôvodom je, že bolo nepochybné, že sa skutok nestal," uviedla Tökölyová
a v mýte prichádzame o viac v skutočnosti totiš na tom zarába len Skytroll
"Minister dopravy Ľubomír Vážny uviedol, že mýtny systém je pre Slovensko výhodný, lebo z neho zinkasujeme 180 mil. eur ročne a konzorciu Skytoll zaplatíme ročne len 87 mil. eur. V číslach neklamal, akurát nepovedal všetko.
Nepovedal totiž že:
za zrušenie diaľničných známok štát stráca 47 mil. eur ročne
dôsledky zníženia spotrebnej dane z nafty budú - 100 mil. eur ročne
vypustenie výberu mýta za cesty 1.triedy predstavuje 90 mil. eur ročne
"
» www.sdku-ds.sk/article/showArt...
Teraz je už len na prokuratúre a polícii, čo sa s tým bude diať ďalej. Dovtedy si počkáme. Ale kto vysvetlí všetko toto ? :
» www.ukradli.sk/?kauzy...
A to tu nechcem veľmi rozoberať pre mňa najväčší súčasný problém - kauzu mýto, čo bola zákazka za 800 mil. eur. Ak si to porovnám s financovaním SDKU 0,5 mil. Eur zo súkromných vreciek, teda nie zo štátneho, kde ide hlavne o morálny problém.
To, že sa to stáva a že nás okrada (ol) o miliardy je teda podľa vás vlastne úplne v poriadku a ja ho mám ísť s hrdosťou voliť... Aj to je názor
A nemam naladu sa tu hadat o kauzach spred 10 rokov, ale tak zo zaujímavosti, takto vyzera pre mňa nezaujatý názor, kde je vysvetlenych jeho 10 top káuz + k tomu ten krásny úvod
» www.senicanahlas.estranky.sk/clanky/politika...
A máte jednoducho smolu, lebo vyše 40 %, podľa vás hlúpych ľudí si myslí niečo iné. Tak si tu prezentujte tie svoje vaše nezaujaté názory aj dalej, len škoda pre vás, že väčšina ľudí dzurindu už davno odhalila.
A akych 40%? prieskumy smeru sice vzdy davali okolo 40% skutocnost v roku 2006 vsak bola myslim ze 29,4%.. Naopak Dzurinda mal v prieskumoch v priemere okolo 10% a v skutocnosti mal nieco cez 18%..
@Stage presne tak. Mna stranicke veci nezaujimaju, nijako ma neovplyvnuju a koli nim nebude chleba ani drahsi ani lacnejsi... Ked sa cez stranu prali peniaze nech sa to presetri, fico ma len plnu hubu kecov a zarucene dokazy, ktore nikdy nikomu neukaze, pretoze neexistuju..
@Tommyhot Áno miešame tu hrušky s jablkami. Politické zámery, praktiky, postupy, taktika, všetko má SMER iné ako SDKÚ. A to už sme pri Ficovej podobnosti s "niekym".....
Končím posledným výstižným Dzurindovým citátom o Ficovi : "Chceli ste malého Mečiara, máte ho!"
7,7 mld - nepamätám sa, že by sa to niekedy niečo poisťovalo...
1. Pád devín banky - to sa stáva
2. Kupovanie poslancov - na vine je lipšic
Ďalšie body, neviem o čo už presne išlo, bolo to davno (presne ako teraz miky ohľadne miliárd).
Tam v tom článku to máš dopodrobna vysvetlene, môžeš teda obhajovať tých jeho 10 top káuz, vidim, že ta to baví.
A následne na to si tu vypísal 15 "káuz" fica (kupovanie cigánov napr. ... ).
Na ficove kauzy nereagoval nikto, osobne viem, že je rovnaká špina ako on a do parlamentu nepatrí ani jeden z nich... Fakt neviem, kto je tu ten zaujatý...
Čo myslíš, kde bude chyba? Že ho volia len negramotni?
@jammes444 kto sa stane lídrom, ja tipujem že nejaky vyššie spomínaný tajtrlik, aby mohol miky pokračovať v svojej férovej hre
A doteraz mi tu ani jeden z vás nevysvetlil, prečo neodišiel úplne, ale len "trochu som tehotny, trochu odchádzam".
@james444 viete vysvetliť každú jeho kauzu, tak trosku jeho myslenie predsa musite poznat áno, tlak voličov, ktorý mu 3 roky ani trosku nevadil. Následne na neho robko vytiahne niečo, čo nie je podľa jeho slov ani pravda a on "navonok" odchádza so sklonenou hlavou.
Jaj, zabudol som prepáč, to je práve ta jeho ferovost a solidarita
1) ja len hovorim, ze tak to funguje a nikdy to nikomu nevadilo.
2) ano banky padaju aj ked do nich stat naleje peniaze, co sa ti zda na tom nepochopitelne?
3) ja som nepovedal ze je na vine Lipsic (pana Lipsica mam aj medzi priatelmi na facebooku a keby nebol v "zlej" strane tak mu dam v junovych volbach aj hlas), ja som povedal, ze ide o politikarcenie. Navyse ako uz bolo spomenute, prokuratura rozhodla, ze je to v sulade so zakonom.
4) Ano neviem o co islo, ty si pamatas co bolo pred 10timi rokmi? Nebyt toho clanku tak jedine tvoje "argumenty" su privatizacia SPP a SE privatizaciami (tak ako vsetkych, ktori kydaju na predoslu vladu), lebo ta doma nic ine nenaucili a kazdopadne pre mna su "argumenty" clenov strany SaS velmi chabe, kedze oni si celu svoju politicku karieru buduju na Dzurindovych preslapoch. Nebyt Dzurindu ku ktoremu su akoze alternativou, tak o nich nikto ani nevie.. To su taki isti populisti ako fico, len maju oblecene "modre" kabaty, staci zavitat na web.sulik.sk a precitat si ich blogy..
Radsej si precitaj naozaj nezavisle informacie o tomto pripade a nie PR kecy strany, ktora sa silou mocou chce dostat do parlamentu a vyuzije na to vsetky mozne prostriedky. Oni nemaju problem dat navrh na referendum, ktore nas v case krizy bude stat niekolko desiatok milionov a pri tom sami vedia, ze neprejde (hned koli prvemu bodu, ktory je protiustavny) a tak isto vedia, ze prezident ho nevyhlasi ani v case parlamentnych volieb, kedy by mali na prejdenie ako taku sancu. Populisti az to pekne nie je..
» hnonline.sk/slovensko/c1-37... hospodarske noviny su urcite doveryhodnejsie nez nepodpisany clanok na stranke vyrobenej na estranky.sk v clanku sa nespomina ani Dzurinda ani nikto s SDKU, tak o com sa bavime? Kazdopadne tu kauzu nepoznam a viem o nej len z internetu..
"A následne na to si tu vypísal 15 "káuz" fica (kupovanie cigánov napr. ... )."
Po smiechu byva plac. Zbankrotovali Madari, bankrotuju Greci a ked to pojde takto dalej zbankrotujeme aj my.. Potom sa dosmejes.. Kazdopadne ja som reagoval na kauzy za cias Dzurindu ty na tie ficove vobec (o to je to horsie, ked sa tvaris akoze si nezavisly a kydas len na Dzurindu).
A vyjadrím sa len k tej tvojej prvej vete, nikdy to nikomu nevadilo...ale keď som založil anketu o demisii kalinaka, bol si tam prvy, že to mal predpokladať a hanba že neodide... Prečo teraz nenapíses teda, že lipsic to mal taktiež predpokladať? Nie, je to solídny človek, navrhujem ho ako lídra...
Vidíš, to je ta tvoja nezaujatost
Rádičova tak isto, dovolí si spraviť pri hlasovaní to čo spravila a veselo sa vytráca v parlamente dalej, este je ta čistá.
A ten druhy príspevok, zase argumentujes len s ficom... Prečo sa nevyjadriš k tomu, ako na to zareagoval miky? Aky bol mikloš v TA3, ved to bolo zrejme na 110%, že tam ojebava...
A akokeby miky na fica nikdy nič zle nepovedal ani ho z ničoho neobvinil bez dôkazov. Keď je taky zlodej, ako to, že je doteraz premiérom? Asi len preto, že sú to taktie len reci...
Kdesi si písal, že podnikás. Teba sa to lahko povie, treba sa úskromnit. Ale ľudom, čo už teraz maju len-tak tak, sa uskromnit viac nedá.
Odhliadnuc od toho, že každá vyspelá krajina ma dlh a nikto z toho nerobí vedu, "radšej by som hladoval".
Keď sa ti nepáči, môžeš sa ísť sťažovať na lampáreň
Žiaľ väčšina ľudí nie je tak nezažrata ako ty a myslí aj na tých chudobnejších...
"ale keď som založil anketu o demisii kalinaka, bol si tam prvy, že to mal predpokladať a hanba že neodide... "
o com pises? a co ma predpokladat? ja som si svoje prispevky pozrel a nic take o predpokladani (naozaj nechapem co s prepokladanim splietas?) som tam nepostrehol. Ano, je to svetova hanba a mal odist za tym si stojim.
Či nepodnikáš a som sa teda mýlil?