nemusis mu kupovat specialne mlieko pre macky. ja som raz vychovavala 2 male kraliky a striekackou som ich krmila normalnym kravskym plnotucnym mliekom. nie kupovanym, no prevarenym. vyrastli, boli zive a zdrave a nenarastlo im ani vemeno
@2 tak skus toho veterinara, lebo tie kraliky ho normalne brali. sice ich prve dva dni prehanalo, no potom to bolo ok. a ved keby aj nemal, tak sa to da u neho objednat, pripadne ti nieco odporuci.
Obyčajné kravské mlieko naozaj nie je pre mačky dobré...
Inak skús naozaj u zverolekára, alebo potom v niektorých lekárňach mávajú aj veci pre zvieratá, ale aj v meste ako BA viem zatiaľ len o jednej takej...
Alebo ešte teoreticky v drogérií alebo normálnom chovateľskom obchode by sa malo dať zohnať mlieko pre mačky... (v takých malých plastových fľaštičkách) Nie je to síce úplne to pre mačiatka, ale lepšie než obyčajné kravské (myslím že neobsahuje laktózu alebo niečo také čo robí mačkám problém stráviť) a teta tým kŕmi ich nového kocúrika a kocúrikovi to chutí a neposiera sa z toho...
A prečo myslíš že stratila mlieko? To sa u mačiek moc nestáva... nenecháva mačiatka piť? Pretože ak necháva tak mlieko má...a keď ju s mačiatkami nenecháš tak sa jej môžu zapáliť mliečne žlazy..
Ja som odchovávala jedno mačiatko ale je to piplačka jak sviňa...u každého veterinára ti predajú sušené mlieko pre mačky príp. aj normálne. Ak nie tak v zverimexoch mávajú Whiskas mlieko, síce menej kvalitné ale určite milionkrát lepšie ako kravské. Z kravského budú mačiatka akurát tak hnačkovať a vôbec to nemá živiny ktoré malé mačiatka potrebujú... celkovo dávať cicavcom(zvieratám) mlieko iných cicavcov je nevhodné...
Kŕmiť by si ich mala každé 2-3 hodiny, čím budú staršie tak sa čas postupne predlžuje...
A hlavne!! mačka-matka vždy mačiatkam olizuje brušká inak by im netrávilo...takže im ich treba masírovať vždy keď ich nakŕmiš
@Tia999 macka vie ako sa starat o male...ale ked sa nestara a krmis ho kupenym mlieckom musis mu venovat niekolkokrat vacsiu pozornost ako jeho matka macka
kupovane praskove mlieko je o dost tazsie na zaludok takeho maciatka , aaaa ked ho uz budes krmit tak OPATRNE lebo ho mozes prekrmit alebo udusit
@Midnight ked chces zachranit zvieratko nesnazis sa mu najprv pomoc ako sam vies? ved ked najdes cloveka na zemi neprides k nemu a nesnazis sa mu sam pomoct? a potom zavolas zachranku???
a preco by mala volat zverolekara?...ten by jej povedal to co odznelo aj tu
niekedy nie je nutne volat zverolekara viem co hovorim
@midnight A keď už tak veľmi chceš niekomu volať, ja som volala na Slobodu zvierat, poradili mi rovnako odborne ako zverolekár...
A tiež si myslím, že to má jedno či sa opýta tu alebo tam, pretože toto sú veci ktoré môžu ovládať aj obyčajní smrteľníci, nie len odborníci... (nehovorím keby tu začala riešiť nejaké zdravotné problémy, s ktorými by jej ani lekár nevedel poradiť, kým by to nevyšetril...)
@tia999 Ale inak vážne, pokiaľ sa tá mačka aspoň trochu o to mača stará, tak to nechaj na ňu... divoká mačka alebo domáca, obe sú rovnako schopné postarať sa o vlastné potomstvo... (ale už sa nám stalo aj, že čerstvo narodené mačiatka sme našli po celom dvore a mačka sa tvárila že ich nevidí... Oco tvrdil, že tá mačka vedela že nemajú šancu prežiť, že boli príliš maličké, ale toto je neoverená informácia...)
@jakna@galinka - keby ste si pozreli na čo vlastne reagujem, tak reagujem na vetu "a aby to bolo co najrychlejsie, tak by si sa mal opytat aj na nejakom fore chovatelov maciek".
pretože toto je ten degenerát. ak chcem niečo najrýchlejšie, tak volám, nie? nevermind, nevšímajte si, to bol taký výkrik do prázdna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ho mozu odmietat...tomuto krpcovi sme ho skusali davat, ale moc mu "nebralo" trosku pilo ale malicko
@0 mozno aj @mirage_a by k tomu vedela nieco povedat, nie som si isty...
Inak skús naozaj u zverolekára, alebo potom v niektorých lekárňach mávajú aj veci pre zvieratá, ale aj v meste ako BA viem zatiaľ len o jednej takej...
Alebo ešte teoreticky v drogérií alebo normálnom chovateľskom obchode by sa malo dať zohnať mlieko pre mačky... (v takých malých plastových fľaštičkách) Nie je to síce úplne to pre mačiatka, ale lepšie než obyčajné kravské (myslím že neobsahuje laktózu alebo niečo také čo robí mačkám problém stráviť) a teta tým kŕmi ich nového kocúrika a kocúrikovi to chutí a neposiera sa z toho...
asi si v ziline v zivote nebola...
A prečo myslíš že stratila mlieko? To sa u mačiek moc nestáva... nenecháva mačiatka piť? Pretože ak necháva tak mlieko má...a keď ju s mačiatkami nenecháš tak sa jej môžu zapáliť mliečne žlazy..
Ja som odchovávala jedno mačiatko ale je to piplačka jak sviňa...u každého veterinára ti predajú sušené mlieko pre mačky príp. aj normálne. Ak nie tak v zverimexoch mávajú Whiskas mlieko, síce menej kvalitné ale určite milionkrát lepšie ako kravské. Z kravského budú mačiatka akurát tak hnačkovať a vôbec to nemá živiny ktoré malé mačiatka potrebujú... celkovo dávať cicavcom(zvieratám) mlieko iných cicavcov je nevhodné...
Kŕmiť by si ich mala každé 2-3 hodiny, čím budú staršie tak sa čas postupne predlžuje...
A hlavne!! mačka-matka vždy mačiatkam olizuje brušká inak by im netrávilo...takže im ich treba masírovať vždy keď ich nakŕmiš
no MLIECKO pre maciatka my mame ROYAL CANIN - najlepsie co je na trhu a nasli sme ho aj v Humennom takze v ZA bude urcite
AAAa ked male musis mat v teple a musis im masirovat bruska.... ASPON kazdu hodinku alebo dve aj v noci
inak som myslim, videla tvoj inzerat na maciatko
pre info kolko stoji cca take nahradne mlieko?
lebo to je divoka macka, nie nasa...ani ono nie je cistokrvne
len sa na to nemozeme pozerat ako na nho kasle...je to len jedno chudiatenko
snad uz nebude neskoro (
sme ho zachranili spadlo jej za skrynu u susedov v humne a nemohlo sa odtial dostat 3 dni, sme ho odtial vytiahli uz by bolo urcite mrtve...
To mlieko nájdeš od cca 2 eur až po 20
kupovane praskove mlieko je o dost tazsie na zaludok takeho maciatka , aaaa ked ho uz budes krmit tak OPATRNE lebo ho mozes prekrmit alebo udusit
čo tak nájsť si číslo na zverolekára, zavolať mu, a spýtať sa ho?
zaprvé, to budeš mať najrýchlejšie, zadruhé to budeš mať najrelevantnejšie, lebo to bude info od odborníka...
občas mám fakt pocit, že net ľudí len oblbuje (áno, ja som tiež človek, takže aj mňa, ale snáď nie až takto...)
a preco by mala volat zverolekara?...ten by jej povedal to co odznelo aj tu
niekedy nie je nutne volat zverolekara viem co hovorim
A tiež si myslím, že to má jedno či sa opýta tu alebo tam, pretože toto sú veci ktoré môžu ovládať aj obyčajní smrteľníci, nie len odborníci... (nehovorím keby tu začala riešiť nejaké zdravotné problémy, s ktorými by jej ani lekár nevedel poradiť, kým by to nevyšetril...)
@tia999 Ale inak vážne, pokiaľ sa tá mačka aspoň trochu o to mača stará, tak to nechaj na ňu... divoká mačka alebo domáca, obe sú rovnako schopné postarať sa o vlastné potomstvo... (ale už sa nám stalo aj, že čerstvo narodené mačiatka sme našli po celom dvore a mačka sa tvárila že ich nevidí... Oco tvrdil, že tá mačka vedela že nemajú šancu prežiť, že boli príliš maličké, ale toto je neoverená informácia...)
pretože toto je ten degenerát. ak chcem niečo najrýchlejšie, tak volám, nie? nevermind, nevšímajte si, to bol taký výkrik do prázdna