Mne sa zo sucasnych slovenskych najviac paci asi IMT Smile, no nechapem ludi ktori o skupine Elan hovoria ako o "jednej z najhorsich kapiel ktore tyrali Slovensko". Iste chapem ze mnohym ludom nevyhovuju ich pesnicky, ale pravdou zostava ze Elan zostava najuspesnejsou slovenskou skupinou, ked este maju sem tam koncert tak nan pride tisice a tisice ludi (urcite viac ludi nez na prvych 5 kapiel vymenovanych v ankete dohromady). Maju piesne ktore este aj 20 rokov po vydani maju uroven. Urcite niekolkoradovo vyssiu nez Desmod (jedna odrhovacka za druhou) ci Ine Kafe (ich tvorbu nepovazujen ani za hudbu) Gladiator a No Name maju tiez niekolko peknych piesni, ale myslim si ze kvalitou a uspesnostou sa s Elanom teda rovnat nemozu este ani zdaleka
@lordjogi aj Hitlerovi chodili na prejavy tisíce a tisíce ľudí, doteraz je známy a jeho reči kolujú aj medzi mladými ľuďmi ako mantra dodnes.
a myslím,že ho môžem označiť ako "jedného z najhorších ľudí, čo kedy týrali Európu/svet"
kvalita sa nehodnotí úspechom u más, to si zapamätaj.
aj Fico je masovo úspešný a tiež sa nehanbím označiť ho "za jedného z najhorších, čo kedy týrali Slovensko."
možno hlúpe analógie, ale masám sa veriť väčšinou nedá
Elán je zlo. nie preto, že to je zlé a nekvalitné, to by mi vôbec nevadilo. ale preto, že sa to odvšadiaľ na mňa hrnie a ešte sa ma to snaží presvedčiť, že je to to najlepšie, čo tu kedy bolo. tak to nie, prosím pekne.
@lordjogi pravda o Eláne je taká, že chlapci mali štastie a stretli správnych ľudí, ktorí ich pretlačili
nič viac, nič menej
Žiaden progres, samé odrhovačky a na to, že mali tých užasných 20 rokov nič moc teda. Jednoduchý biznis a v rámci mainstreamu sú pre mňa jeden z najväčších arogantných trapasov.
Aby nejeblo tých polobohov.
Ale k ankete ma narýchlo napadá: Jaro Filip a spol., Čisté Tvary, The Uniques, Swan Bride...
Bola som na Elane na nejakych hodoch, ci kde, a hrali prosim pekne na playback... povie mi teda niekto, v com spociva ten ich akoze uspech, ked nie su schopni koncert odohrat nazivo?
@mayo keď dokážes aspoň 1/10 z toho, čo dokázali oni a bude teba aj tvoje pesničky poznať (takmer) každý jeden človek na Slovensku (známy sú tiež v Čechách) potom sa ozvy.
A porovnávať hitlera s elánom je ani neviem ako to nazvať
@mayo Tak v tomto s tebou nesuhlasim zas ja, ja mam pesnicky od skupiny Elan velmi rad, pretoze jednak suvisia s velmi dobrymi spomienkami ktore mam a jednak si o nich myslim ze su kvalitne. Tie skupiny ktore si vymenoval, tak nemam ani sajn o tom kto to je a co to je, nepopieram ze to moze byt dobre lebo som nic od nich nepocul.
Nemyslim si ze ked je nieco mainstream tak to automaticky znamena iba zle a nekvalitne.
Kazdopadne kolko ludi tolko chuti, hlavne co sa tyka hudby
@mayo chápem, nemusia každému sadnúť... ale dávať ich do jedného vreca s Elánom... to je z môjho pohľadu urážka možno teraz skomerčneli, ale na ich staršie nahrávky nedám dopustiť (teda nieže by som to nejak pravidelne počúval, ale je to jedna z mála slovenských vecí, ktoré si dobrovoľne pustím
@iginkoo V tom s tebou suhlasim, myslim si ze dost ludi Elanu jednoducho ako keby zavidi, alebo ich jednoducho povazuju za "out", tazko povedat. Ako je pravda to ze Jozo Raz je pdola toho ako sa prezentuje nafukany a arogantny sebec, ale mna to nejak nezaujima, hlavna je ich tvorba pretoze len ta sa v konecnom dosledku zachova
@27@iginkoo a práve o to ide... dokázať to, čo oni dnes NEMÁŠ šancu, práve VĎAKA NIM... sprosté média s ešte sprostejšími poslucháčmi ich (spolu so všelijakými Kristínami) pretláčajú ďalej a tí, ktorí by si ten priestor skutočne zaslúžili môžu akurát tak sušiť hubu...
@lordjogi Ja som nepovedal, že mainstream sa musí automaticky rovnať nekvalite. I.M.T Smile sú tiež fajn...
Skôr som ukázal na to, že koľko mali času a možností, tak ich produkcia sú vážne sračky. Nepresvedčili ma a sentiment mi ešte nezalepil uši, chvála bohu.
@eraser No, staršie veci... Páčili sa mi, keď som mal 13 rokov, ale to lebo v telke sme nechytali nič iné než dekahity.
@iginkoo Keď meriaš kvalitu hudby na škále peňazí a slávy, tak to rovno dvihnime stávku na úroveň Jonas Brothers/Miley Cyrus/Hannah Montana, ich pozná EŠTE VIAC ľudí.
ale samozrejme viem, že je u nás je kopec kvalitnejších skupín, ale môžem sa zaprisahať, že ani jedna z nich nepatrí do tej veľkej hnilej škatule, že mainstream.
ale fascinuje ma ten verný elánovský fanklub
a inak, k tým vašim milovaným heľeniným očiam, v stredu som na nich bola, so svojím 15ročným bratrancom, ktorý mi tvrdil, že sú super-najsuper. A na pódium vyšli vlasáči s gitarami a ružovým mikrofónom, drtili východniarsky, do podivných rífov vyspevovali vrcholne trápne texty. jednoducho, trapošina nad všetky. Zlý pokus o napodobnenie humoru chikiliki a kvality hocijakej matelovej kapely. trapááááááás.
@grietusha Prepac, ale tvoje argumenty su naozaj velmi zle prirovnania. V prvom rade, to ze Hitler bol v Nemecku popularny a oslavovany v podstate ako narodny hrdina malo svoje dovody, ktore su dost komplikovane a suvisia s koncom prvej svetovej vojny a povojnovej situacii v Nemecku, co vsak nebudem v tejto diskusii dalej rozoberat.
To co si ty myslis o Ficovi (ja sice nie som jeho fanusik) , si ja napriklad myslim o Dzurindovi ci Sulikovi z SaS (lebo podla toho co sledujem na internetovych portaloch tak minimalne na nich ma zatial tato strana masovy uspech, a myslim ze onedlho bude mat este vacsi). Je to dost off topic co teraz pisem ale v prvom rade tvoje analogie boli uplne off topic pretoze porovnavat Adolfa Hitlera a Fica (teraz neviem ci si nahodou nechcela prirovnat nepriamo dokonca aj ich dvoch k sebe ) so slovenskou hudbou a Elanom je dost odveci.
Nemam pocit ze by sa mi niekto snazil vnutit ze Elan je najlepsi, ani netvrdim ze je najlepsi, ale mne sa ich tvorba jednoducho paci a myslim si ze mala, ma a este aj dlho bude mat uroven a len malo slovenskych kapiel ich uroven dosiahne.
Jednoznačne Iné Kafe. A celkom rada mám ešte aj Elán a nejaké pesničky od IMT Smile, Desmodu alebo aj Gladiátoru. Poprípade ešte Hex, Nocadeň alebo Komajota.
ale ja neporovnávam ich. len proste keď mi niekto povie, že to a to je kvalitné a dôkazom toho je ich úspech, vypredané koncerty a sláva, tak ja na to len poviem, že masy sa môžu mýliť a preto to jednoducho nie je kritérium na určovanie kvality.
that´s all.
všetko ostatné, čo mi do huby dávate nebudem vyvracať, ani potvrdzovať, lebo som to proste nikdy nepovedala
@lordjogi no, ja mám len pocit, že narážame na to, že nie si schopný porozumieť pararelám v texte, ako sa ukázalo v našich predchádzajúcich diskusiách.
ja som totiž pochopila grietushine argumenty bez problémov, dokonca aj bez totálne nepotrebnej politickej ananlýzy, ktorú si nám tu potom predviedol
@40@iginkoo je ich plný bandzone... celkovo je ale vyberať "toho pravého" pre Slovensko nezmysel - každý sme iný a každého osloví niečo iné... treba širší záber, pre každého niečo...
ale aby som bol konkrétny - napríklad títo dvaja (vlastne je ich asi viac, ale títo dvaja sú moji aktuálni favoriti
majú ÚSPECH aj v zahraničí... po celom svete - a ja sa ani nečudujem, je to kvalita ktorú počuť... no aj napriek tomu sa v médiach radšej skľoňujú mená ako Gladiator, Bezdeda, Kristína a spol... :/ ...a SRo1 bude tých Elánistov púšťať ešte aj našim vnúčatám :/
napríklad ja, keby mám "vyžiť" z hitparád a rádií, tak by som došiel k záveru, že hudba nie je pre mňa... pritom opak je pravdou... smutné, však ?
@transplantovana Ja si myslim ze to bolo velmi zle porovnanie. Pochopil som to velmi dobre "masy sa mozu mylit, a nie je to kriterium na urcovanie kvality" tak to zhrnula pred chvilou a tak som to aj pochopil. Len si myslim ze priklady to boli velmi zle a to je vsetko, pretoze medzi masami ktore sa zmylili v Hitlerovi a masami ktore vyznavaju urcity druh hudby je rozdiel.
@transplantovana Len ja neviem ci opat nenarazame na tvoje typicke "ty to chapes nespravne a ja to chapem spravne" Ale naozaj sa nechcem s tebou hadat myslim si ze toho bolo uz viac nez dost
@lordjogi načo riešiš, oni si aj tak pravdu nepriznaju
@eraser vidíš, o tom to je, každý sme iny, každého osloví niečo iné.
A označovať nejaku skupinu za sračku, len preto, že sa mi nepáči a zvaľovat to na to, že "masy a ti, čo ich počúvajú sa mýlia", nie je pre mna na mieste.
A smutné tak pre teba
Ale ako tu už bolo, to že je niečo komercne neznamena, že to musí byť automaticky zle.
@iginkoo Asi mas pravdu A suhlasim s tebou...a myslim si ze v hudbe neexistuje nic take ako "spravne" a "nespravne". Umenie je subjektivne...niekomu sa paci jeden druh umenia inemu zas druhy. To je ako ked mas dvoch ludi, jeden rad cita detektivky a druhy ma zas rad sci-fi. A je to to iste ako keby ten co ma rad sci-fi povie tomu druhemu, ty sa mylis, detektivky su len sracky pretoze ich cita viac ludi!
@lordjogi poviem ti jednu zázračnú vec. všeobecne nemôžem povedať, že dajme tomu rock je zlý. ale môžem povedať, že ten a ten interpret z toho a toho žánru je zlý, lebo to a to a to. môžem povedať na niečo, že "toto je fakt kvalitné, ale je to proti môjmu gustu" (čo aj robievam). dokonca sa mi stáva, že "toto je totálne zlé, ale úplne to žeriem".
a na Elán proste just budem hovoriť, že je to zlé. (a svojim deťom budem dávať zaracha, ak to započujem z ich izby alebo do desiatich sekúnd nepreladia stanicu, na ktorej to bude hrať!!)
všetko je otázkou vkusu, nikomu vkus nakazovať nebudem. (čo si protirečí s vrchnou zátvorkou, ale vlastné deti ma Elánom teda týrať nebudú. nech si to počúvajú mimo moje uši, ak na to príde). páči sa ti niečo nekvalitné? prosím, nech sa ti to páči, nemyslím si, že si preto niečo menej ako ja. ale netlač mi do hlavy kvality tej veci, keď jasne vidím, že neexistujú.
(okrem toho hovoriť pri populárnej kultúre o umení... ajaj, ale radšej si dám jazyk za zuby a idem študovať )
@50@iginkoo áno, každého osloví niečo iné... a preto by mal dostať možnosť výberu. a nie neustále pretláčať niečo, o čom sú isté osoby presvedčené, že je dobré a VNUCOVAŤ to poslucháčovi...
samozrejme, aj medzi komerčnými sa nájdu dobré nahrávky, ale to býva skôr výnimka ako pravidlo...
nič proti, ale hudba ako Elán má s kvalitou pramálo spoločného... možno za socíku to bola jediná voľba, ale dnes je to len prežitok... a tragédia médií, že ich na úkor "novej krvi" pretláčajú ďalej... takže z mojej strany toľko... počúvaj si ich, ak chceš... ale môj názor nezmeníš.
@eraser vieš, založ si svoje vlastné rádio a hraj si tam čo chceš
Ale kazat druhým, čo maju hrať a čo je spravne a vhodné, je choré. Nikto ti nekaže počúvať, to čo nemáš rád, máš xy rádií, k tomu je doba internetu, všetko sa dá stiahnuť z netu...
Na Slovensku máš milion kapiel, milion spevákov, speváčok. A každý z nich šancu dostať nemôže.
Aj preto rádia stavajú na istotu a na to, čo väčšina ľudí žerie. A to, že sa to tebe nepáči, je len tvoj problem
@grietusha Ja ti predsa neberiem ked si myslis o Elane ze je zly tak je zly pre teba. Je to tvoj subjektivny nazor. Ini ludia si myslia o tom nieco ine. Na zaklade coho si prisla nato ze ti tlacim do hlavy ze je nieco dobre ? Vytkol som ti iba jednu jedinu vec, a to podla mojho nazoru dost nestastnu analogiu ktoru si pouzila ked si sa snazila vysvetlic preco si myslis co si myslis. Ja ti to predsa neberiem , je predsa kazdeho osobna vec aku hudbu pocuva a aku nie...ale hudba (a neviem ako inak mam nazvat popularnu kulturu umenim...umenie je velmi siroky pojem a myslim si ze do toho zapada aj popularna kultura) je subjektivna. Kazdy ma nato co je a co nie je kvalitne iny nazor a nikto nema patent v takychto temach "na ten spravny".
@lordjogi populárna kultúra do pojmu umenie nespadá. nechce sa mi o tom teoretizovať, zober to ako fakt, ktorý ti potvrdí akákoľvek knižočka venujúca sa teórii umenia. boTka.
@61@iginkoo nikomu nekážem, čo je správne a čo je vhodné... to si videl kde ?
1. vyššie si nepriamo definoval úspech (resp. kvalitu) tým, koľko ľudí danú hudbu pozná... ak si dokážeš spočítať 1 a 1, zistíš, že to, koľko ľudí tú hudbu pozná priamo závisí na hranosti v rádiách či hitparádach.
2. ja som protiargumentoval tým, že hranosť v médiách nemá s kvalitou nič spoločného (čo je proste holý fakt, ktorý ti potvrdí každý, kto sa v hudbe aspoň trochu vyzná).
3. ty si to nazval kázaním a určovaním toho, čo je správne a čo nie. z toho vyplýva len jedno : že si nepochopil
čo sa týka zbytku - je síce pravda, že každý šancu dostať nemôže... ale rozhodujúcim faktorom by mala byť kvalita a nie známosti :/ ale whatever, dnes ma to vďaka dobe internetu až tak netrápi, každý nech si počúva čo sa mu lúbi... len si uvedom, že ľahšie bude naučiť muchu plávať ako mňa (a tých, čo sa do hudby vyznajú) presvedčiť, že Elán ma niečo spoločné so slovkom kvalita
@eraser Nie som si teraz isty ci ta chapem spravne. Teda kazdy clovek ktoremu sa pacia pesnicky od skupiny Elan, sa vlastne nevyzna do hudby? To je tak trochu skatulkovanie nemyslis? Predtym vyssie si preposlal linky na tvojich ako si ich nazval "favoritov", vypocul som si tie pesnicky a vobec sa mi nepacili. Tebe sa pacia to je tvoja vec, pretoze mas ine kriteria toho co je pre teba dobra hudba a co nie. Mne sa Elan paci, pre mna je to velmi pekna hudba a som si isty ze sa Elan paci aj ludom ktori sa do hudby vyznaju,, a tiez nie vsetkym, pretoze aj ti co sa do nej vyznaju mavaju rozdielny vkus
inak len tak mimochodom, k tej vašej hádke poviem len toľko, že je zbytočné hovoriť o kvalitnej a nekvalitnej hudbe, ja by som to všetko zhrnula do slova hudobný vkus a tiež si nemyslím, že Elán by boli nekvalitnou formáciou. Nezapadajú síce do môjho vkusu, ale to neznamená, že tým pádom sú šitom Čoraz viac ma ale udivuje tá ľudská potreba pretláčať svoj názor do hláv ostatných nebite sa, pustime si hudbu, zaspievajme si a hotovooooooooo ale fakt som si nefetla
@75@lordjogi dokážeš protiargumentovať aj niečim iným, ako rozkladaním mojich výrokov do všetkých možných rovín ?
nie, skutočne si nemyslím, že by človek, čo sa v hudbe skutočne vyzná (tj. má aj veľmi slušný prehľad) našiel v Eláne aspoň tak veľkú umeleckú hodnotu ako celý ten hype okolo kapely... ak o nejakom takom vieš, daj mi vedieť.
takže toľko z mojej strany... ako už po tretí krát vravím - počúvajte si čo chcete... do toho ma nič... len prosím neprekrúcajte moje slová, keď sa tu snažím vyjadriť, že Elán skutočne NIE JE ani zďaleka to najlepšie čo na Slovensku máme...
podla mna sucasne slovenske kapely nemaju tak kvalitnu tvorbu aby mohli prebit zahranicne, preto sa netesia az takej popularite(par vynimok je...)ale inac podla mna rytmus u nas vedie jednoznacne
Argument, su uspesni- preto musia byt dobri je do neba volajuca kravina.
Ako @mayo povedal Hannah Montana je uspesnejsia ako Elan, takze nasa "legenda" bola prave skopana pod ciernu zem.... Alebo moze byt skopana Rytmusom, prip. kymkolvek kto v dnesnej dobe fici...
@Grietusha ma nahodou svojim prirovnanim milo prekvapila
fúúú tak tých je hrozne moc... ale asi The Bridgeheads, Cliche, Sako, Alone.... a mohla by som pokračovať do neviem kedy... šak bandzone a mkmb to istí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
106 komentov
Počujem kopu sračiek, tak to pomenujem kopou sračiek.
alebo tiež:
1+1 = 2.
A len tak z voleja..... Para napriklad
Závisť je sviňa...
a myslím,že ho môžem označiť ako "jedného z najhorších ľudí, čo kedy týrali Európu/svet"
kvalita sa nehodnotí úspechom u más, to si zapamätaj.
aj Fico je masovo úspešný a tiež sa nehanbím označiť ho "za jedného z najhorších, čo kedy týrali Slovensko."
možno hlúpe analógie, ale masám sa veriť väčšinou nedá
Elán je zlo. nie preto, že to je zlé a nekvalitné, to by mi vôbec nevadilo. ale preto, že sa to odvšadiaľ na mňa hrnie a ešte sa ma to snaží presvedčiť, že je to to najlepšie, čo tu kedy bolo. tak to nie, prosím pekne.
k ankete: Čisté Tvary.
nič viac, nič menej
Žiaden progres, samé odrhovačky a na to, že mali tých užasných 20 rokov nič moc teda. Jednoduchý biznis a v rámci mainstreamu sú pre mňa jeden z najväčších arogantných trapasov.
Aby nejeblo tých polobohov.
Ale k ankete ma narýchlo napadá: Jaro Filip a spol., Čisté Tvary, The Uniques, Swan Bride...
Nechápem ten humor, príde mi to veľmi primitívne.
Plus, tí členovia kapely, dosť mi smrdia nacionalizmom.
A porovnávať hitlera s elánom je ani neviem ako to nazvať
ja mám rada Vaša z nich, ale to len preto, že bol v Kukovi
Nemyslim si ze ked je nieco mainstream tak to automaticky znamena iba zle a nekvalitne.
Kazdopadne kolko ludi tolko chuti, hlavne co sa tyka hudby
Skôr som ukázal na to, že koľko mali času a možností, tak ich produkcia sú vážne sračky. Nepresvedčili ma a sentiment mi ešte nezalepil uši, chvála bohu.
@eraser No, staršie veci... Páčili sa mi, keď som mal 13 rokov, ale to lebo v telke sme nechytali nič iné než dekahity.
@iginkoo Keď meriaš kvalitu hudby na škále peňazí a slávy, tak to rovno dvihnime stávku na úroveň Jonas Brothers/Miley Cyrus/Hannah Montana, ich pozná EŠTE VIAC ľudí.
Fakt máš pocit, že im závidím?
ale samozrejme viem, že je u nás je kopec kvalitnejších skupín, ale môžem sa zaprisahať, že ani jedna z nich nepatrí do tej veľkej hnilej škatule, že mainstream.
ale fascinuje ma ten verný elánovský fanklub
a inak, k tým vašim milovaným heľeniným očiam, v stredu som na nich bola, so svojím 15ročným bratrancom, ktorý mi tvrdil, že sú super-najsuper. A na pódium vyšli vlasáči s gitarami a ružovým mikrofónom, drtili východniarsky, do podivných rífov vyspevovali vrcholne trápne texty. jednoducho, trapošina nad všetky. Zlý pokus o napodobnenie humoru chikiliki a kvality hocijakej matelovej kapely. trapááááááás.
To co si ty myslis o Ficovi (ja sice nie som jeho fanusik) , si ja napriklad myslim o Dzurindovi ci Sulikovi z SaS (lebo podla toho co sledujem na internetovych portaloch tak minimalne na nich ma zatial tato strana masovy uspech, a myslim ze onedlho bude mat este vacsi). Je to dost off topic co teraz pisem ale v prvom rade tvoje analogie boli uplne off topic pretoze porovnavat Adolfa Hitlera a Fica (teraz neviem ci si nahodou nechcela prirovnat nepriamo dokonca aj ich dvoch k sebe ) so slovenskou hudbou a Elanom je dost odveci.
Nemam pocit ze by sa mi niekto snazil vnutit ze Elan je najlepsi, ani netvrdim ze je najlepsi, ale mne sa ich tvorba jednoducho paci a myslim si ze mala, ma a este aj dlho bude mat uroven a len malo slovenskych kapiel ich uroven dosiahne.
Kto si ty, že sudis, kto je ten pravý pre celé Slovensko?
@grietusha to iste... Masy sa mýlia... Prečo? Lebo nežeru tie iste skupiny, čo ty? Kde berieš tu istotu, že práve preto, že si iná, máš pravdu?
Či chcete či nie, elán bol, je a este dlho bude legendou. A ten kto ho hádze medzi sračky, pre mňa sám ňou je
ale ja neporovnávam ich. len proste keď mi niekto povie, že to a to je kvalitné a dôkazom toho je ich úspech, vypredané koncerty a sláva, tak ja na to len poviem, že masy sa môžu mýliť a preto to jednoducho nie je kritérium na určovanie kvality.
that´s all.
všetko ostatné, čo mi do huby dávate nebudem vyvracať, ani potvrdzovať, lebo som to proste nikdy nepovedala
ja som totiž pochopila grietushine argumenty bez problémov, dokonca aj bez totálne nepotrebnej politickej ananlýzy, ktorú si nám tu potom predviedol
ale aby som bol konkrétny - napríklad títo dvaja (vlastne je ich asi viac, ale títo dvaja sú moji aktuálni favoriti
» www.myspace.com/dirrrtyb...
» www.myspace.com/bcomplexdnb...
majú ÚSPECH aj v zahraničí... po celom svete - a ja sa ani nečudujem, je to kvalita ktorú počuť... no aj napriek tomu sa v médiach radšej skľoňujú mená ako Gladiator, Bezdeda, Kristína a spol... :/ ...a SRo1 bude tých Elánistov púšťať ešte aj našim vnúčatám :/
napríklad ja, keby mám "vyžiť" z hitparád a rádií, tak by som došiel k záveru, že hudba nie je pre mňa... pritom opak je pravdou... smutné, však ?
chodte dakam s tým vaším Desmodom :/
@eraser vidíš, o tom to je, každý sme iny, každého osloví niečo iné.
A označovať nejaku skupinu za sračku, len preto, že sa mi nepáči a zvaľovat to na to, že "masy a ti, čo ich počúvajú sa mýlia", nie je pre mna na mieste.
A smutné tak pre teba
Ale ako tu už bolo, to že je niečo komercne neznamena, že to musí byť automaticky zle.
Takze asi tolko
ale asi Čisté tvary.
a na Elán proste just budem hovoriť, že je to zlé. (a svojim deťom budem dávať zaracha, ak to započujem z ich izby alebo do desiatich sekúnd nepreladia stanicu, na ktorej to bude hrať!!)
všetko je otázkou vkusu, nikomu vkus nakazovať nebudem. (čo si protirečí s vrchnou zátvorkou, ale vlastné deti ma Elánom teda týrať nebudú. nech si to počúvajú mimo moje uši, ak na to príde). páči sa ti niečo nekvalitné? prosím, nech sa ti to páči, nemyslím si, že si preto niečo menej ako ja. ale netlač mi do hlavy kvality tej veci, keď jasne vidím, že neexistujú.
(okrem toho hovoriť pri populárnej kultúre o umení... ajaj, ale radšej si dám jazyk za zuby a idem študovať )
samozrejme, aj medzi komerčnými sa nájdu dobré nahrávky, ale to býva skôr výnimka ako pravidlo...
nič proti, ale hudba ako Elán má s kvalitou pramálo spoločného... možno za socíku to bola jediná voľba, ale dnes je to len prežitok... a tragédia médií, že ich na úkor "novej krvi" pretláčajú ďalej... takže z mojej strany toľko... počúvaj si ich, ak chceš... ale môj názor nezmeníš.
perfektnú hudbu majúú ... volaju sa ___ FROM OUR HANDS___
Ale kazat druhým, čo maju hrať a čo je spravne a vhodné, je choré. Nikto ti nekaže počúvať, to čo nemáš rád, máš xy rádií, k tomu je doba internetu, všetko sa dá stiahnuť z netu...
Na Slovensku máš milion kapiel, milion spevákov, speváčok. A každý z nich šancu dostať nemôže.
Aj preto rádia stavajú na istotu a na to, čo väčšina ľudí žerie. A to, že sa to tebe nepáči, je len tvoj problem
moja analógia bola prehnaná schválne.
1. vyššie si nepriamo definoval úspech (resp. kvalitu) tým, koľko ľudí danú hudbu pozná... ak si dokážeš spočítať 1 a 1, zistíš, že to, koľko ľudí tú hudbu pozná priamo závisí na hranosti v rádiách či hitparádach.
2. ja som protiargumentoval tým, že hranosť v médiách nemá s kvalitou nič spoločného (čo je proste holý fakt, ktorý ti potvrdí každý, kto sa v hudbe aspoň trochu vyzná).
3. ty si to nazval kázaním a určovaním toho, čo je správne a čo nie. z toho vyplýva len jedno : že si nepochopil
čo sa týka zbytku - je síce pravda, že každý šancu dostať nemôže... ale rozhodujúcim faktorom by mala byť kvalita a nie známosti :/ ale whatever, dnes ma to vďaka dobe internetu až tak netrápi, každý nech si počúva čo sa mu lúbi... len si uvedom, že ľahšie bude naučiť muchu plávať ako mňa (a tých, čo sa do hudby vyznajú) presvedčiť, že Elán ma niečo spoločné so slovkom kvalita
ze elan, desmod, imt smile, aj moju vlastnu mobilovu tvorbu predcia KVETY NIKOTINU...
ano Kvety nikotinu pokladam za to najlepsie slovenske... samozrejme SÚČASNÉ...
a pridám len, že s tým Elánom sa stotožnujem s Griet a to už len z toho dôvodu, že tu bol Módus, ktorý ho v mnohom kvalitatívne predbieha...
nie, skutočne si nemyslím, že by človek, čo sa v hudbe skutočne vyzná (tj. má aj veľmi slušný prehľad) našiel v Eláne aspoň tak veľkú umeleckú hodnotu ako celý ten hype okolo kapely... ak o nejakom takom vieš, daj mi vedieť.
takže toľko z mojej strany... ako už po tretí krát vravím - počúvajte si čo chcete... do toho ma nič... len prosím neprekrúcajte moje slová, keď sa tu snažím vyjadriť, že Elán skutočne NIE JE ani zďaleka to najlepšie čo na Slovensku máme...
Fuj, ten Citroen ma ale hrdzavejucu kapotu, ale som ticho a uznavam ho, lebo neviem skonstruovat lepsie auto
God Defamer
Ako @mayo povedal Hannah Montana je uspesnejsia ako Elan, takze nasa "legenda" bola prave skopana pod ciernu zem.... Alebo moze byt skopana Rytmusom, prip. kymkolvek kto v dnesnej dobe fici...
@Grietusha ma nahodou svojim prirovnanim milo prekvapila
Kvety nikotínu, PPE, Bez ladu a skladu... je toho možno i viac, čo sa mi páči.
Horkýže Slíže dokažu spravit aj s howna pesničku a to sa mi pači
Su super