Najefektivnejsie v praxi je ucit sa MMA (koli vybusnosti, tvrdym treningom a velkej vydrzi).
No za najefektivnejsie bojove umenie ako take povazujem Wing Tsun a to z toho dovodu, ze ma jednoznacne najefektivnejsie udery a najlepsie prepracovany bojovy system zo vsetkych umeni... No ucit sa to je dost narocne a zdlhave (hlavne na Slovensku).
to ktore dotycny ovlada...je vela pseudo-karatistov, pseudo-zapasnikov a neviem koho...ale len malokto to vie pouzit aj v praxi a nie len v telocvicni na treningu...
a inak nezáleži ani natom ktore je najefektívnejšie ako už povedal v @4 MMA by to bolo v tom prípade kde by so ho asi v največšom množstve dokázal použiť aj na ulici a sebeobranu ale čo sa tíka efektívnosti nieje to také jednoduché ide oto že každý ma svoj vlastný štýl a záleži hlavne natom ako dobre to bojové umenie ovládaš aspoň podľa môjho názoru možno maju niektoré efektívnejšie údery ako bolo spomenuté ale skor to bude zaléžať od jednotlivca ak máš o niektoré záujem alebo ak ťa to zaujíma len tak
dopiče, napíše tam ako možnosť Pankration, bojové umenie z čias r. 800 pred Kristom, ale nenapíše Krav Magu, celosvetovo rozšírené bojové umenie založené v Bratislave
jaaaj boze zas tato tema..uz som to milion krat pisal a este aj napisem pokial to tu nepochopi kazdy jeden...ziadne bojove umenie neni najucinnejsie !!! ucinny je len ten ktory ho trenuje !!! Its not about the art, its about the artist. Theres is nothing like a superior martial art, there is only superior men. - Bruce Lee
capoeira tiez chyba ma dobre pohyby a super nevie predvydat az tak udery kedze su tam vselijake vykrucacky a caste zmeny zakladneho postoja ...a aj ked je to len bojove umenie skor ako tanec ale verte tomu ze ten kdo vie capoeiru vam dokaze riadne porusit fasadu kamos sa jej venoval 7 rokov a potom presiel na MMA lebo to chcel skusit a v suboji porazil aj muai thay
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Btw, pankration nie je starogrécka olympijská disciplína, ktorá je mŕtva cca 2000 rokov?
No za najefektivnejsie bojove umenie ako take povazujem Wing Tsun a to z toho dovodu, ze ma jednoznacne najefektivnejsie udery a najlepsie prepracovany bojovy system zo vsetkych umeni... No ucit sa to je dost narocne a zdlhave (hlavne na Slovensku).
a inak nezáleži ani natom ktore je najefektívnejšie ako už povedal v @4 MMA by to bolo v tom prípade kde by so ho asi v največšom množstve dokázal použiť aj na ulici a sebeobranu ale čo sa tíka efektívnosti nieje to také jednoduché ide oto že každý ma svoj vlastný štýl a záleži hlavne natom ako dobre to bojové umenie ovládaš aspoň podľa môjho názoru možno maju niektoré efektívnejšie údery ako bolo spomenuté ale skor to bude zaléžať od jednotlivca ak máš o niektoré záujem alebo ak ťa to zaujíma len tak
kung fu - of ta technika,ale neviem
ninjutsu - skúšal som ale ťažké jak hovado
K teme , povedal by som ze nieco take ako sa pytala ragdoll.
Cvič čo sa ti páči a ak už príde na boj použi čo vieš...pretože tam sa ťa nikto nespýta či môže...a o pravidlách už duplom...
A to či už máš päste alebo nohu od stola
a karate to je dobre aj v tom ze ak si dost rychly tak si protivník ani nestihne všimnut ako a uz je na zemi
na zapas holymi rukami jednoznacne ju jitsu