Akurát včera mi kamarátka vravela, ktoré mesto má úprimne najradšej. Aj na to, že z Trenčína nie je, tak povedala toto mesto. Čo ma tak na srdiečku potešilo, že bývam niekde, kde to má ona rada. Tak by ma zaujímalo, aké je to vaše naj mesto, ktoré vám pri
btw málokto podľa mňa najviac ľúbi svoje rodné mesto, resp. to v ktorom najdlhšie býva, pretože... si zvykneš, stane sa ti bežným, a na veciach ťa obvykle okúzľuje práve to nezvyklé, nové, o čom si uvedomíš že "jé, to je super", lebo aj keď to tvoje mesto také veci má, už si ich tak neuvedomuješ.
ak by sa kamarátka presťahovala do Trenčína a dva-štyri roky by vkuse bývala tam, a potom zas trošku pocestovala, dostala by si zasa inú odpoveď, veľmi pravdepodobne.
joooj toľko veľa ich je Bratislava, ale aj Praha, Londýn... ale naj, naj, naj ... Brusel ! raz v živote som tam bol a odvtedy viem, že toto mesto je pre mňa top
Z celosvetových - Moskvu, pretože sa dodnes ako jedna z mála udržala.... (nebudem vysvetlovať)
Petrohrad - pretože to bolo hl. mesto Cárskeho Ruska...
A ak z SVK, tak Trnava, pretože neviem, mi príde taká dobrá, ale aj napr. Dubnica nad Váhom má svoje čaro...
@midnight
Ktovie
Hovorila niečo skôr o pocite a tak
Ja sa napríklad cítim veľmi dobre vo Viedni To pohodlie, keď vám netreba auto a električky, metro chodia každú chvíľu.
(Ok, takéto pohodlie som mala aj v Barcelone, ale tam som mala strašnú nechuť byť. Asi kvôli početnosti turistov )
I keď najradšej sa do Viedne vraciam, len s tým, že sa znova poprechádzam na tom obrovskom parku ^^
ako zase aj brníčko, ale doma je tak krásne maličko a je tam toľko superských ľudí a mám tam mamkine autíčko a moju izbu a miesta z detstva a lesy a som tam tak zriedka, že ho proste nemôžem neľúbiť akurátže žiť tam momentálne na dlho nechcem, ale to skôr preto, že keď som tam, tak som bez platu aj dotácií a nie je úniku z domu
v ziadnom som nebol a ked bol tak iba hrozne kratky cas najdlhsie som bol v Prahe 2 dni takze nemozem povedat ze by mi nieco prirastlo k srdcu ale Praha je krasne mesto to je jasne no jedine co mozem povedat su Malacky a aj tam nechodim moc casto ale tak je to pekne male mesto a su tam pekne senky teda u mna znamena pekny senk ked je to zafajceny pajzel a velke mesta teda Bratislava sa mi nepaci mozno ine "velke" slovenske mesta su pekne neviem ako som uz pisal nikde nechodim
Napíšem Miláno ale len preto, že keď som tam bol práve sa tam konali preteky Miláno-San Remo a videl som Petra Sagana, no bol odomňa tak, že som sa ho mohol aj dotknúť.
@midnight nesúhlasím. bývam vo veľmi malom meste s konzervativnymi nazormi a poznmam tak kazdy kut. 5 rokov som studovala mimo, cestujem pravidelne po europe a stale to mesto milujem.
Bratislavu , preto , že z domácich slovenských je to úplne iná liga ako zvyšok.
Zo zahraničných sa mi páčia čínske , japonské mestá rôzne ,ale je možné že by mi neprirástli k srdcu keby som tam išiel.
Zilinu a pritom vôbec neviem prečo...ale niečo ma tam ťahá a páči sa mi. minule som si tam odskočila na prechádzku....a inak na druhom mieste asi nitra a potom trenčín alebo naopak...v rámci slovenských miest...zo zahraničných ma to ťahá do Oulu a Tampere
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
predtým to bola od veku 18tich rokov až dovtedy Banská Bystrica.
ak by sa kamarátka presťahovala do Trenčína a dva-štyri roky by vkuse bývala tam, a potom zas trošku pocestovala, dostala by si zasa inú odpoveď, veľmi pravdepodobne.
Nie je to mesto môjho detstva, ale narodila som sa tu a prirástlo mi k srdcu, a aj keď si myslím, že už ho poznám, vždy je čo spoznávať.
Petrohrad - pretože to bolo hl. mesto Cárskeho Ruska...
A ak z SVK, tak Trnava, pretože neviem, mi príde taká dobrá, ale aj napr. Dubnica nad Váhom má svoje čaro...
Ktovie
Hovorila niečo skôr o pocite a tak
Ja sa napríklad cítim veľmi dobre vo Viedni To pohodlie, keď vám netreba auto a električky, metro chodia každú chvíľu.
(Ok, takéto pohodlie som mala aj v Barcelone, ale tam som mala strašnú nechuť byť. Asi kvôli početnosti turistov )
I keď najradšej sa do Viedne vraciam, len s tým, že sa znova poprechádzam na tom obrovskom parku ^^
Ale dúfam, že rodinu si založím v rodnom meste
ako zase aj brníčko, ale doma je tak krásne maličko a je tam toľko superských ľudí a mám tam mamkine autíčko a moju izbu a miesta z detstva a lesy a som tam tak zriedka, že ho proste nemôžem neľúbiť akurátže žiť tam momentálne na dlho nechcem, ale to skôr preto, že keď som tam, tak som bez platu aj dotácií a nie je úniku z domu
Ale zo svetových Benatky sú krásne napríklad
Bechyně
Berlin
a Brno, lebo tam som sa aj tú chvíľku, čo som tam bola, cítila ako doma
2...nitra, trencin, praha, plzen, presov
Zo zahraničných sa mi páčia čínske , japonské mestá rôzne ,ale je možné že by mi neprirástli k srdcu keby som tam išiel.
jednoducho krásne sú: Praha, Haag
aj Bratislava sa mi páči, ale nemám k nej až taký vzťah
aj Londýn mám veľmi rád, centrum impéria, priam to dýcha z toho mesta
a taka praha je podla mna uplne nudna :?: