@mielikki tak co ja viem nam vzdy hovorili, ze po slovensky je cudny ale tak ja som do strednej skoly chodila pred 10 rokmi a na dolniakoch, cize nerucim za nic
@mielikki hej, ja som si to pozrela potom ale nevadi, ja tu uz asi druhy tyzden zistujem, ze ma slovencina opusta, takze to je ok aspon som zase trochu mudrejsia
@majmarad Nie, to nie je ten dôvod. Mne väčšinou vravia napr. že som vo všetkom úplne iná / že som zaujímavá / že nikoho podobného ešte nikdy nestretli a pod. Ale podľa mňa sú to len zástierky a v skutočnosti myslia na jedno z týchto slov Avšak môj dôvod bol ten, že jedna mne veľmi blízka osoba už dlhé roky veľmi často používa a má najradšej slovko "čudné", no mne sa nepáči a oveľa radšej mám "divné". Tak som len chcela zistiť, ako to máte vy ostatní Čisto zo zvedavosti. A vďaka tejto anketke som zistila, že to väčšina vníma podobne, ako ja. A čo ty? Ktorý z tých výrazov máš radšej?
@lafiziq@weny Asi som mala radšej dať do možností čudné/divné. Keďže to vôbec nemusí byť len označenie osoby, ale čohokoľvek. Vlastne hlavne to bolo myslené na označenie okolností - v zmysle "to je divné/čudné."
@lafiziq Tak OK, potom to bolo myslené len na Wenyh No a...ja používam aj zvláštne aj divné. Podľa situácie. Každý z tých výrazov totiž vnímam trochu inak. "Divné" skôr keď mi napr. niečo príde nezmyselné, odlišné, ako taký konečný výrok (ladený skôr mierne negatívne). A "zvláštne" keď to asi nejaký zmysel má a preto sa to snažím pochopiť a ďalej nad tým uvažovať, prečo je to tak. Teda... Neviem, či vôbec toto moje vysvetlenie dávalo nejaký zmysel, ale snažila som sa No je pravda, že v mnohých príkladoch ten rozdiel asi vcelku mizne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov