@mariquittka@3 to je sranda, pre mna su to asi tie najneoblubenejsie jedla (z tých čo poznám) vôbec moja velmi dobra kamarátka ich tiez miluje uplne najviac, aj moji rodičia a skoro všetci, koho poznám. Fascinuje ma, ze ked mam sama vybrať moje najneoblubenejsie jedla, tak to vyde zrovna na tradicnu madarsku/cesku/slovensku kuchynu. Vadia mi knedle, smotanové omáčky, kapusta, dusene/varene mäso... O kopre a tekvicovom privarku ani nehovoriac
@ladydoga@5 skúsim vymenovat, čo mi prvé napadne (z tých skor obedovych jedal) - pecene kura/kacku/hus, steak (morcaci, kuraci, z lososa, panenka), pecene rebierka, hranolky, opekane zemiaky, vyprážaná ryba, bryndzove halušky, cestoviny (s cesnakom, syrom, tuniakom, chilli, prosciutom, hubami a pod.), vyprzany rezeň, ryža, jahodové guľky s kakaom, zemiakové placky, lokše s cesnakom, langoše, žemľovka, šaláty, vyprážaný syr, hermelín/gordon blue na prírodno, krokety, maso na drevenom uhli...
Aj ked viem, ze väčšina z toho je nezdravá a drahá Ale naozaj z tej stredoeuropskej kuchyne neviem zjest skoro nic žiaľ.
občas si dám z nostalgie veganizovanú verziu segedínu alebo sviečkovej a zvyknem robiť doma sójové výpečky s dusenou kapustou a zemiakovou knedlou a hlivový guláš, ale stredoeurópska kuchyňa mi príde celkom meh, moje preferencie sú niekde inde
Akurát si medzi možnosti povyberala samé dobré jedlá. Nemám k ním čo dodať, táto kuchyňa mi chutí. Ak by tieto jedlá vedela nejaká baba tu variť, tak nech sa mi ozve, mala by u mňa dosť vysoký rating, a mal by som záujem.
@azizi@12 hmmm, niektoré áno, ale popravde ja nie som veľmi mäsová a ani neviem variť, moje kulinárske zručnosti pozostávajú z cestovín, ryže, rôznej zeleniny hodenej na panvicu, rôzne pokorenenej a zmiešanej s ryžou prípadne vloženej do tortily. Prípadne ryža s tuniakovou konzervou a tak podobne. A veľmi mám rada niektoré ázijské (india, thajsko) jedlá, ale nikdy som ich nevarila
Nemám rád vôbec túto nechutnú kuchyňu... Fúj... Mám rád veľmi Čínsku, Indickú, Thajskú kuchyňu a všelijaké jedlá na tento spôsob... Ale iba vegetariánske
Mám k nej skôr neutrálny postoj, nejedávam tie jedla skoro vôbec.. pôstnu kapustnicu mám tak 3x ročne a zvyšné jedla (Okrem privarkov - tie si občas robím) som nejedla už veľa rokov ešte možno Vege segedín a sviečkovú som mala v minulom roku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Aj ked viem, ze väčšina z toho je nezdravá a drahá Ale naozaj z tej stredoeuropskej kuchyne neviem zjest skoro nic žiaľ.
Co mi naozaj nechuti, ze radsej by som ostala hladna ako to jedla, su ryzovy nakyp, dukatove buchticky a zemlovka
Odkedy nejedavam mliecne tak nechapem preco ide smotana napriklad do svieckovej a inde, bez toho mi to osobne pride ovela lepsie