Ťažké... hmmm... pretože J.S. Bach zložil nádhernú skladbu menom "Toccota and Fugue" a určite ju všetci z vás poznajú stačí vypočuť. Ale za to Bethoven a jeho 5ta syphonia alebo "mesačná sonáta". Mozartove "Requiem" hmm... medzi týmito troma sa je ťažko rozhodnutúť...
Beethoven a jeho Sonáta mesačného svitu... Krása, upokojenie, iná dimenzia... a potom príde časť Presto agitato! Skladba náhle zmení svoj smer na energickosť, vypovedanie nevypovedaného a rázny koniec ako facka na prebudenie!
Keby si mám vybrať, ktorého symfónie by som mal počúvať až do smrti, vybral by som si zrejme Beethovena, už len kvôli tomu, aby som mohol počuť Deviatu symfóniu : )
Neopakovateľné skĺbenie hudby a poézie...
Zamýšľam sa nad tým, ako úchvatne by sa musel cítiť Schiller, ak by počul, v aké veľdielo sa zmenila jeho básnička...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ale asi najvacsia srdcovka je beethoven
Neopakovateľné skĺbenie hudby a poézie...
Zamýšľam sa nad tým, ako úchvatne by sa musel cítiť Schiller, ak by počul, v aké veľdielo sa zmenila jeho básnička...