zaujimalo by ma napr., ci mate vela skorcov vo svojom okoli. u nas som videl skorca len raz tento rok a zvlastne bolo, ze bol sam...pritom v literature sa pise, ze byvaju vo velkych krdloch.
zato vsak mame vela kaviek, cim sa nemoze hrdit kazde mesto.
@grietusha uplne rozumiem a prave preto si uvedomujem ubohost tejto ankety lebo vela ludi bud nevie, alebo ked aj vie, nevie si vybrat....ale tak pre pripad, ze je niekto, kto ma jasneho favorita ..
mozes napisat aspon, ci tieto, co som napisal, bezne stretavas tam, kde byvas. vyberal som take, ktore ja v mojom okoli bezne pozorujem aj v meste. teda az na toho skorca, toho fakt nie. a tym "v meste" nemyslim priamo na namesti...ale na krajnych ulickach a parkoch tiez, pravda
Drozd čierny!! Milujem drozdy čierne... Všetci to potvrdia v mojom okolí, vždy keď nejakého vidí ho obdivujem... Hlavne okolo školy ich máme poslednú dobu dosť veľa, vždy sa snažím prejsť tak potichu okolo neho, aby som ho zbytočne nevyľakala.. Sú nádherné, fakt.
A narozdiel od väčšiny hlasujúcich, u mňa by havran dostal najmenej bodov. Neviem, pôsobí na mňa tak nesympaticky, ako keby z neho vyžarovalo niečo negatívne.. Ja mám radšej drobné, ako keby "veselé" vtáky
@johnysheek u mňa sú to dva nezávislé fenomény, ktoré sa síce vzájomne dopĺňajú, ale ani jeden nevzišiel z toho druhého (hoci Havrana viem recitovať spamäti - sčasti aj po anglicky)
@pubertslatinocelny ono tie zvieratá vždy vycítia, že im nechceš ublížiť. a treba k nim vedieť pristupovať podľa hraníc, ktoré si stanovili ony. a ja mám celkovo akési zázračné efekty na zverstvo okolo seba (mám aj svedkov! napríklad @yolis by ti mohla porozprávať, ako som si získala mačku, ktorá nenávidí ľudí a ešte pri mne aj spokojne vrnela )
@grietusha s tym nesuhlasim, ze to vzdy vycitia mozno vycitia, ale nespravaju sa tak prosto fakt, ved takmer nikdy nechcem im ublizovat (ked odratame sem-tam hmyz a par pripadov, ked som bol maly a hlupy) a aj tak sa nedostanem k niektorym blizko. nehovorim, ze ti neverim, ze ty sa k nim vies dostat len proste neverim, ze je to preto, ze vycitia, ze im clovek nechce ublizit. mozno vycitia, ze im TY nechces ublizit - ale v tom pripade nevedia vycitit, ze ani ja im nechcem, lebo predo mnou (a milionom dalsich ludi) utecu
Škorce u nás v záhrade konkrétne nežijú, ale inde na SVK som už niekoľko zahliadla. (= otec mi ich ukázal, nakoľko on určí druh, pohlavie, vek a obľúbený deň v týždni akéhokoľvek živočícha na vzdialenosť dvoch kilometrov za zníženej viditeľnosti)
Chochláč:
Ono to je hrozne pekné, ako si tak dvadsať-tridsať kusov sadne na jeden strom (zimujú v našich zem. šírkach)
@41 skromne hlásim, že na zvieratá pôsobím rovnako ako @grietusha , stretávam srny na poldruha metra a škrabkám rotvajlery, ktorých sa boja vlastní majitelia a široké okolie.
@narazuvzdornaa kokos si husta, lebo kukam prave do knizky takej vymaknutej, co som si kupil pred casom a chochlac seversky tam je, presne ako vravis, na SVK zimuje, v lete je v riti a je tam fotka celeho krdla na strome
este mi povedz, ci vranu tulavu stretavas...vraj ta cierna je na SVK len vynimocne (a skor na zapade), navyse tazko rozlisit ju od havrana...ale vrana tulava vychodoeuropska - ta s tym sivym, ta je u nas vraj bezne, ale nespominam si, kedy som ju videl - kedysi v detstve sa mi mari cosi, ale neviem, ci som si ju s kavkou nepomylil - vtedy som si, zda sa mi, myslel, ze je mensia ako havran, takze by to bolo mozne.
@pubertslatinocelny ,,tú so sivým" som, ako vravíš, zhliadla skôr smerom na západ (od hranice s Ukrajinou ) a mimo mesta, čiernu by som najskôr nerozpoznala :/ Ujo Gúgeľ tvrdí, že u nás je len 15 párov, a ani tie tu nehniezdia.
Nedávno ma po dlhom čase zaujalo vtáča (hanbi sa, Nárazuvzdorná, hanbi sa!) a práve kavka to bola
študujem na vysokej biológiu a práve sa mi podarilo zvládnuť zápočet,kde som musela podľa hlasu spoznávať vtákov a potom podľa obrázkov,takže sa mi o tom už aj snívalo
obľúbená je Pinka lesná, lebo ako odmenu za to,že som toto zvládla som od môjho chalana dostala odznak Pinky lesnej a tak mi teraz zdobí Pinka oblečenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
ale dik, ze si napisala do diskusie
zato vsak mame vela kaviek, cim sa nemoze hrdit kazde mesto.
ale dik, ze si napisala do diskusie
mozes napisat aspon, ci tieto, co som napisal, bezne stretavas tam, kde byvas. vyberal som take, ktore ja v mojom okoli bezne pozorujem aj v meste. teda az na toho skorca, toho fakt nie. a tym "v meste" nemyslim priamo na namesti...ale na krajnych ulickach a parkoch tiez, pravda
sýkorky som videla len zriedka v zime, čo ma sklamalo, mám ich najradšej (ach)
A narozdiel od väčšiny hlasujúcich, u mňa by havran dostal najmenej bodov. Neviem, pôsobí na mňa tak nesympaticky, ako keby z neho vyžarovalo niečo negatívne.. Ja mám radšej drobné, ako keby "veselé" vtáky
hlavne pozrite od 1:50, dokaze napodobnit aj motorovu pilu
ale inak jastraba
straku som naposledy videla v BA v Sade Janka Kráľa (odtiaľ aj fotka. kŕmim tam straku, ale to asi veľmi nevidno)
kavku zas, keď nám v PB vpálila do okna, rozpleštila sa a potom dezorientovane pokračovala vo svojej ceste ďalej
a havrany tu vidno často, tie sú tak krásne.
láska k havranom začala pred POEm alebo láska k POEmu začala po havranoch?
@pubertslatinocelny ono tie zvieratá vždy vycítia, že im nechceš ublížiť. a treba k nim vedieť pristupovať podľa hraníc, ktoré si stanovili ony. a ja mám celkovo akési zázračné efekty na zverstvo okolo seba (mám aj svedkov! napríklad @yolis by ti mohla porozprávať, ako som si získala mačku, ktorá nenávidí ľudí a ešte pri mne aj spokojne vrnela )
ale tak.. vďaka
@pubertslatinocelny 3korca som naozaj iba osamote videla.
Ale aby si závidel, na parapate mávam glezgy a severské chochláče
a skorca vidavas casto?
Škorce u nás v záhrade konkrétne nežijú, ale inde na SVK som už niekoľko zahliadla. (= otec mi ich ukázal, nakoľko on určí druh, pohlavie, vek a obľúbený deň v týždni akéhokoľvek živočícha na vzdialenosť dvoch kilometrov za zníženej viditeľnosti)
Chochláč:
Ono to je hrozne pekné, ako si tak dvadsať-tridsať kusov sadne na jeden strom (zimujú v našich zem. šírkach)
..a papagáje u nás na strome
este mi povedz, ci vranu tulavu stretavas...vraj ta cierna je na SVK len vynimocne (a skor na zapade), navyse tazko rozlisit ju od havrana...ale vrana tulava vychodoeuropska - ta s tym sivym, ta je u nas vraj bezne, ale nespominam si, kedy som ju videl - kedysi v detstve sa mi mari cosi, ale neviem, ci som si ju s kavkou nepomylil - vtedy som si, zda sa mi, myslel, ze je mensia ako havran, takze by to bolo mozne.
Nedávno ma po dlhom čase zaujalo vtáča (hanbi sa, Nárazuvzdorná, hanbi sa!) a práve kavka to bola
takze moje poradia
mojeho, a potom vrana ... a ostante nech sa nejak usporiadaju
študujem na vysokej biológiu a práve sa mi podarilo zvládnuť zápočet,kde som musela podľa hlasu spoznávať vtákov a potom podľa obrázkov,takže sa mi o tom už aj snívalo
obľúbená je Pinka lesná, lebo ako odmenu za to,že som toto zvládla som od môjho chalana dostala odznak Pinky lesnej a tak mi teraz zdobí Pinka oblečenie
A inak sa mi páči Sýkorka chochlatá
A Cíbik chochlatý, z tých, čo žijú u nás.