Môžete kľudne aj iné izbové rastlinky dať ak chcete, len mňa zaujímajú najmä tie sukulenty (príp. kaktusy). A najlepšie ak máte nejakú bonsaj, tak to by som bola tiež zvedavá, lebo u mňa bonsaj nikdy nevydrží viac ako pár mesiacov
Niesom velmi fanusik sukulentov a kaktusov, mala som dvakrat Marantu a Calatheu White Fusion a vzdy mi bez priciny zo dna na den po mesiacoch normalneho fungovania zdochli a zlomili mi srdco, odvtedy som zanevrela na kvety a som z toho smutna.
Máme asi len dve malé kvetinky. Mačky by nám to zničili, takže sa nám to veľmi neoplatí kupovať a nikdy som k tomu ani nejak vzťah nemala. Tiež radšej pestujem bylinky na záhrade.
Teda... Tú Kalanchoe už od nejakých mojich 6 rokov pestujem. Mala som ju aj v škole na základke, keď sme si tam mali na okno priniesť všetci jeden kvet a starať sa oň, takže už odvtedy ju pestujem. Zaujímavosťou však je, že Kalanchoe daigremontiana v prírode dorastá až do výšky aspoň jedného metra a odspodu jej stonka drevnatie. Má aj veľmi pekné kvety. Ďalšou zaujímavosťou je, že nové mladé rastlinky jej na jar aj s korienkami vyrastajú z krajov listov, spadnú do pôdy a zakorenia sa. Preto ju aj niekto považuje skôr za burinu, pretože sa veľmi ľahko šíri.
@forte Ja mám práveže pocit, že najlepšie sa viem starať práve o sukulenty. Ale mne sa najviac na nich páči, že sú také kompaktné, nerozrastajú sa moc a sú veľmi estetické (aspoň z môjho pohľadu). Zvlášť sa mi páčia tie hrubé zaujímavé lístky u nich. U mňa starostlivosť je asi taká, že ich raz za týždeň polejem, občas (raz za niekoľko rokov) presadím do pôdy pre sukulenty, poodtŕham odumreté listy či korienky, to je všetko.
Ťažšia je starostlivosť o tú kalanchoe, pretože mám jednu, ktorú som si vzala ako "mláďatko" z kvetináča na prírodovedeckej fakulte a ona je extrémne neživotaschopná. Už som zakladala kvôli nej aj fóra na záhradkárskych fórach, lebo mi x krát skoro umrela, presádzala som ju mnoho krát, polievam ju viac krát týždenne (ona si to vyžaduje), keď moc praží slnko, dám ju do tieňa, riešim kvetináče, keramezit, naposledy som dokonca robila odrezok z vrchu, dala na stonku stimulant a nechala ju znova vykoreniť. A ešte mnoho ďalšej starostlivosti. Proste pre mňa je ten jeden kvietok taká vysoká škola záhradníctva, už mnoho krát takmer zahynul a zachránila som ho v poslednej chvíli Aj v kvetinárstve jednom skvelom som sa asi hodinu nedávno radila, ako ho zachrániť...Potom mám takú istú Kalanchoe z botanickej záhrady v Prahe a tá mám pocit, že prežije všetko O tú sa takmer ani netreba starať. Ale ten môj kvietok z Prif UK, ktorému som dala dokonca aj meno - Hope (ako nádej), tak tomu som už venovala toľko času a energie, aby som ho zachránila. Som si spravila takú paralelu medzi ním a mnou, že ak to prežije on, tak prežijem aj ja a naopak ak ja budem na tom veľmi zle, nebudem sa oň starať, tak to neprežijeme ani jeden. Starám sa o ten kvet už asi 7 rokov a stále žije. A ja tiež, tak snáď snáď to zvládneme obaja Viem, že to znie divne, ale na tom kvietku mi extrémne záleží. Keď tak ho aj odfotím a linknem sem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Kalanchoe daigremontiana
Sansevieria cylindrica
Haworthia attenuata
PRE VŠETKÝCH!
Ospravedlňujem sa za zlú formuláciu, mala som na mysli zvlášť sukulenty, ale bez kaktusov...
» calphotos.berkeley.edu/imgs/512x768/00...
Ťažšia je starostlivosť o tú kalanchoe, pretože mám jednu, ktorú som si vzala ako "mláďatko" z kvetináča na prírodovedeckej fakulte a ona je extrémne neživotaschopná. Už som zakladala kvôli nej aj fóra na záhradkárskych fórach, lebo mi x krát skoro umrela, presádzala som ju mnoho krát, polievam ju viac krát týždenne (ona si to vyžaduje), keď moc praží slnko, dám ju do tieňa, riešim kvetináče, keramezit, naposledy som dokonca robila odrezok z vrchu, dala na stonku stimulant a nechala ju znova vykoreniť. A ešte mnoho ďalšej starostlivosti. Proste pre mňa je ten jeden kvietok taká vysoká škola záhradníctva, už mnoho krát takmer zahynul a zachránila som ho v poslednej chvíli Aj v kvetinárstve jednom skvelom som sa asi hodinu nedávno radila, ako ho zachrániť...Potom mám takú istú Kalanchoe z botanickej záhrady v Prahe a tá mám pocit, že prežije všetko O tú sa takmer ani netreba starať. Ale ten môj kvietok z Prif UK, ktorému som dala dokonca aj meno - Hope (ako nádej), tak tomu som už venovala toľko času a energie, aby som ho zachránila. Som si spravila takú paralelu medzi ním a mnou, že ak to prežije on, tak prežijem aj ja a naopak ak ja budem na tom veľmi zle, nebudem sa oň starať, tak to neprežijeme ani jeden. Starám sa o ten kvet už asi 7 rokov a stále žije. A ja tiež, tak snáď snáď to zvládneme obaja Viem, že to znie divne, ale na tom kvietku mi extrémne záleží. Keď tak ho aj odfotím a linknem sem
» img24.rajce.idnes.cz/d2402/10/10655/...
» birdz.sk/tralalibang/blo...
Ale moja obľúbená je dracena, mám ju dva roky a zatiaľ nezdochla, dokonca sa jej dobre darí