možnosť že "neznášam všetky oblasti" som tam zámerne nedal, lebo mám taký tajný pocit, že keby som ju tam dal, tak asi by bol dosť jednoznačný výsledok
celú matiku neznášam ale vyberem pravdepodobnosť lebo z toho mám 5ťku a to je jediná známka v tomto polroku zatiaľ..pritom na hodine som tomu rozumela ale ja nemám zmysel pre matiku..
som normalne minutu rozmyslala co dat lebo nenavidim vsetky tam spomenute. teraz robime konstrukcie a povedzme ze...to sa este da. tak som dala moznost ktora mi robila nocne mory najma minuly rok
S deriváciami, integrálmi a štatistikou som ešte nemala tú česť.
Všetko ostatné môžem okomentovať tak, že ono je to všetko v pohode, milé, pekné, krásne, ale všetko závisí od konkrétneho príkladu.
Teda až na dôkazy, s tým sa neviem nikdy pohnúť, ale všetko ostatné je fajn, mám rada celú matiku, ale niektoré príklady sú ozaj že pfuh a na základe takých hodnotiť to všetko? Ne, ne.
keď ma nútili pozerať na kocky a vidieť v nich veci a ešte ich aj rátať, suverénne som prepadávala. potom prišla algebra, čísla, rovnice a moje samé jednotky
Kombinatorika, bleah, tá je hnusná. Nikdy neviem, či záleží alebo nezáleží na poradí.. Potom C a V už nie su komplikované ani určiť kátice.. Kombinačné čísla, teda. Ale aj tak. Fuj.
Stereometria ma zabíjala, rezy kockou boli ešte v pohode, ale v rovinách a priamkach som sa úplne strácala, nemám dobré priestorové videnie. Ale ostatné som mala celkom rada.
Jednoznačne geometria! a hlavne tá analytická (ktorá mi momentálne totálne ničí priemer)...hlavne kvôli geometrii najviac nemám rád matematiku, tam proste treba využívať tú logiku, z ktorej nemám ani trocha...Ale je fakt, že matiku neznášam celkovo (jedine výroky som mal rád, paradoxne to s matikou ako takou najmenej súvisí
@mikee Matematický analfabet ako ja si matiku predstavuje skôr ako kopu čísel, zlomkov, atď. a výroky mi do toho vôbec nezapadajú. Proste písať vety, negovať ich, atď. to mi tam vôbec neapsuje. Keby sme to v 1. ročníku nebrali, v živote by mi nenapadlo, že niečo takéto sa berie na matike
Matematika je krasny odbor. Najkrajsia je podla mna diferencialna geometria. Pojmy ako fibrovana varieta, tenzorove polia, diferencialne formy, konexie, hamiltonovska mechanika v jazyku foriem atd...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
algebra sa miestami da (tak ze z nej mam 4 a nie 5 ako zvycajne
Ale najviac asi tá štatistika! síce to je lahké počítanie, ale samá teoria a hovadiny okolo toho, fakt hnus!
Všetko ostatné môžem okomentovať tak, že ono je to všetko v pohode, milé, pekné, krásne, ale všetko závisí od konkrétneho príkladu.
Teda až na dôkazy, s tým sa neviem nikdy pohnúť, ale všetko ostatné je fajn, mám rada celú matiku, ale niektoré príklady sú ozaj že pfuh a na základe takých hodnotiť to všetko? Ne, ne.