Len tak pre zaujimavost, pomohla vam niekedy nejaka "znama zivotna mudrost" s realnymi vysledkami?
Prikladmi su: to-do list (bucket list, zoznam uloh), mysliet viac optimisticky, nerob inym co nechces aby robili tebe, ranne cvicenie, vstat skoro a spravit
kedysi keď som mala asi 15 rokov som si prečítala Tajomstvo a riadila som sa tým asi pol roka a bolo mi super, potom sa veci dojebali a už mi nebolo super.
odvtedy mi nepomohlo nič, ale to asi preto, že som sa ničím nejak extra neriadila.
uplne vsetko co si vymenoval okrem posledneho asi.
zijem tak uz dlho a myslim ze sa mi celkom dari
aj ked to do listy a zapisnikovanie som poslednych par mesiacov trocha obmedzila (predtym som zapisovala a planovala uplne dopodrobna vsetko), ale stale by som sa bez toho mojho planovacieho systemu nezaobisla
a vzdy robim najtazsie ulohy ako prve, hlavne ich vzdy robim najskor ako sa da vacsinou nic nenechavam na neskor.. hlavne veci do skoly, proste zadaju nam seminarku s deadlinom o 3 mesiace a urobim ju na druhy den a mam pokoj potom.
s ucenim som to doteraz mala tiez uplne super, vsetky skusky som davala na najskorsi mozny termin, ucila som sa s dostatocnym predstihom aby som si to stihla zopakovat a utvrdit si to a mala som super vysledky.
toto skuskove zial vela pracujem a tak to nevychadza uplne podla mojich predstav, jednu skusku uz som nespravila ale inak mam stale priemer aspon pod 2 takze to celkom zvladam
ale aj v robote ked som.. pridem, veduca mi povie co vsetko mam spravit v ten den.. a okamzite sa do toho pustim, proste 2 hodiny to robim ani vycikat sa nejdem a potom sedim a som na fb a je mi dobre
1. pickuperske lifehacky rozvoj osobnosti atd. neni to len o zenach ale aj o psychologii, praci a kariere, aj ked stale nie som taky dobry ako by som chcel. uz viem zbalit zeny na, ktore som si predtym netrufol (alebo trufol ale vysledok bol dost iny). myslim ze som dost pokrocil a dost som sa zlepsil. Rad v tejto oblasti experimentujem a skusam nove postupy a niektore moje vlastne funguju tiez ale tie neprezradim. Komunikativny som az prilis ale chcelo by to este zlepsit skilly v oblasti asertivity a sebaovladania menej agresivity a zmensit svoje ego (alebo ho uplne zrusit).
2. sportom k zdraviu - cvicit chodim kazdy den a mam o 15 kg menej ako dva mesiace dozadu a citim sa uplne fajn, mozem jest kolko chcem.
3. Dalej co si v duchu poviem ze chcem to urobim hned (ak sa to da hned). Nebudem si hladat vyhovorky, ani to odkladat, ale to jednoducho spravim a hotovo. Clovek potom robi spontanne rozhodnutia ktore mu casto neocakavane prinasaju ovocie.
ja robim lahke ulohy ako prve pocit uspechu vo mne vyvolava motivaciu ist dalej
to, ze nerobis inym ludom to, co nechces, aby robili tebe sa mi zda take logicke a prirodzene..
niekde som citala statistiku, ze najuspesnejsi ludia vstavaju o siedmej rano.. chcela by som tak vstavat kazdy den je to aj taky rozumny cas, ale ked idem do skoly, tak vstavam o piatej a ked mam volno, tak sa nedonutim vstat tak skoro
Brať všetko s určitou rezervou a nadhľadom
A keď sa riadim podľa "Nerob druhým to, čo nechceš, aby iní robili tebe" som vždy spokojná so správaním z mojej strany, len tí druhí dajako nespolupracujú.
mne pomohlo zacat s lahkymi ulohami a skoncit v rozumnu hodinu a ucit sa pravidelne, frekventovane po kuskoch. a nie do zblaznenia ale iba proste precitat si to a zmierit sa so znamkou, nech nevyhorim...lebo ono tazko verit svojmu mozgu pred vysledkom ale vela krat ma prekvapil. a nezneuzivat system. proste verit, ze aj ked nie som naucena tak dobre ako chcem, tak svet sa nezruti. casto krat take excesy vedu v konecnom dosledku iba k dalsim excesom, ktore ani nie su nutne a zbytocne stresuju. proste zlavit z ambicii...netreba byt vo vsetkom najlepsi. a k tomu aby som si pripustila toto ze nemusim byt dokonala som potrebovala prerusit kontakt s obrovskym stresorom daddy ily.
jedine co mi z toho pomohlo je ucenie po kuskoch, sice s inym casovim rozlozenim (20 min a prestavky 5 min) a zvysok ani nie, ale raz mi pomohol "hack" - ojeb prvy, aby si neboj ojebany
hm no ťažko povedať veľa vecí som začala a nedokončila, alebo sa pokúšam znova a znova to isté dosiahnuť ... napr sa mi ale dosť osvedčilo, že malé veci tvoria veľké, proste mám na mysli návyky a niekde som čítala, že treba niečo opakovať 21x, ja som si povedala, že pri tých návykoch dám 10 dní po sebe a potom keď sa náhodou stane, že sa to nepodarí, tak to prežijem, inak ťažko nesiem neúspech a keď niečo nie je dokonalé, tak sa na to dosť často vyjebem
co ja viem, najviac asi pouzivam a pomaha mi ( ak mam nejaku povinnost a neda sa upravit ci odstratit, poriadne si premyslim ako ju splnim tak aby som ,,prezil,, tu neprijemnejsiu cast a pocas nej sa tesil na tu prijemnejsiu + si vlozim donej nieco co ma potesi ) ...
k ludom sa chovam presne tak akoby som chcel aby sa chovali ku mne (teraz si vsimam ze pouzivam presny opak toho co robia ludia ,,nerob inym to...atd,, ) zaujimave
no a pravidelne sa nejako tesim,potesujem niecim,nejako ... to mi pridava psychicku vyrovnanost a snazim sa tieto potesive veci pchat do pomyselnych hranic,ktore oddeluju nejake zivotne udalosti a by ma to este viac tesilo
a teraz ma uz nic viac nenapada ty lajfhek a tu du list
využíavm to-do list, aj označovanie udalostí do kalendára, väčišnou si do mobilu spíšem, ale chcel by som už konečne využiť aj papierovú variantu, aj keď ideálne by to bolo asi dvojmo, lebo nie všade budem so sebou ťahať nejaký notes či diár
nerob inym, co nechces aby robili tebe beriem ako samozrejmosť, ja skoro neviem povedať nie a dosť často nato aj doplácam
snažím sa spraviť si povinnosti čo najskôr, aby som mal potom pokoj, neviem si niečo nechať na poslednú chvíľu, ako niektorí spolužiaci v škole, podobne ak mám niečo spraviť v práci, chcem to spraviť čo najskôr, ideálne hneď, ja aj keď sa učím tak vždy ráno a doobeda, maximálne do 14-15 potiahnem a potom koniec, nedokážem sa učiť večer a nejako už je to u mňa také pravidlo, akoby to ani nebolo možné
čítal som takú zásadu, že veci, ktoré ti zaberú tak cca 5 min. roboty sprav hneď a neodkladaj ich, takže aj to teraz začínam praktizovať a je to fajn, nemusia sa odkladať, zapisovať a nezabudnem na ne
snažím sa aj mysliet viac optimisticky, lebo v tomto som nebol nikdy dobrý snažím sa byť vďačný zato čo mám, tešiť sa z maličkostí
ranné vstávanie by som chcel skúsiť, ale ešte som sa nato neodhodlal, čítal som, že človeku stačí 6 hodín spánku, aby zdravo a plnohodnotne fungoval, vraj trvá tak 3 týždne, kým si človek na niečo zvykne a potom to už ide samo, samozrejme by som musel vstávať v daný čas každý deň, nie že vynechám víkendy a podobne...keď sa k tomu odhodlám, budem mať super podmienky na ranný beh, lebo teraz tie teploty dovoľujú behať skoro ráno, alebo neskoro večer, ráno sa mi zdá ideálnejšie...teraz som bol 2 týždne mimo kvôli chorobe a alergii, tak snáď sa k tomu odhodlám, aj keď to nebude ľahké, keďže teraz cez leto pracujem len 2x do týždňa a zvyšok mám v podstate voľno...a nemám takú prácu, že si môžem všetko spraviť hneď ráno a mať potom pokoj, niečo treba operatívne
ďalej sa snažím neriešiť toľko ostatných, neohovárať, nikdy som nepatril k tým čo by sa v tomto vyžívali a klebetili, ale niekedy nato prišla reč, teraz sa vždy zamyslím keď to robím a prestanem
tiež sa snažím druhým nezávidieť, niekedy to bolo také, že aha aké ucho/panička a už má BMW, kde nato zobral, určite to a to...teraz skôr to beriem tak, že aha koľko ľudí má také auto, prečo by som si ho raz nemohol dovoliť kúpiť aj ja
to je už hádam asi aj všetko, celkom som sa rozpísal, ale v poslednej dobe som sa tejto téme začal troška venovať a myslím, že to vedie k pozitívnym pokrokom
zrejme je to offtopic, ale na jednom beauty blogu som nasla odporucanie robt si pred holenim dokladny peeling. a to mi pomohlo mat hladsiu a menej podrazdenu pokozku
inak zivotne mudrosti vytvorene inymi ignorujem a vytvaram si vlastne
ešte ma napadlo, že mi pomáha flow-lístek, napísať si každý deň tri pozitívne veci, skúšala som to na papier, ale je mi to čuduj sa svete pohodlnejšie keď je to na nete aplikácia... prinúti ma to zamyslieť sa nad tým čo ma potešilo, nad nejakými plusmi dňa mala by som si to aj spätne čítať, kvôli endorfínom a tak, ale robím to len občas .D
@alysia jeej das mi link na tu aplikaciu? aj ja si pisem flow ale velmi casto zabudam alebo sa mi nechce hlavne trebars presne ako si pisala vyssie, dam 7-8 dni za sebou a akonahle jeden vynecham uz to nedam niekolko dni po sebe
@h8u» flow-list.cz/flow/... dokonca ti príde aj mail, že si zabudla alebo štatistika o tom, že koľko dní už vyplňaš
Začátek vyplňování 21. říjen 2014
(237 dní s Flow-lístkem)
Poslední vyplněný den 14. červen 2015
Vyplněných dnů 237 (100.0 %)
Přeskočených dnů 0 (0.0 %)
Nevyplněných dnů 0 (0.0 %)
Průměrné hodnocení dne 6.9705
Počet zážitků s hvězdičkou 8
mňa to demotivuje, keď sa mi jeden deň nepodarí
To-do list mam,ale to iba preto,aby som nezabudla,co vsetko este chcem spravit a stihnut,kym som mlada...
Precitala som par motivacnych kniziek v pubertalnom obdobi (o kt.uz dnes mam svoj nazor..odlisny...)..ale dnes sa uz v beznom zivote viac-menej riadim intuitivne a obcas mam aj vlastne know hows,ktore ale nemusia platit na inych ludi...preto si aj casto cudzie napady pri aplikovani na sebabu
A hlavne sa musim naucit mat viac v p..
*pri aplikovani na seba upravujem a vsimam si co lepsie funguje a tak by to malo byt
Ale neznasam nazor,ze ked vam niekto ukaze na nieco lepsiu/inu cestu,tak automaticky vas obmedzeni ludia oznacia za lahko ovplyvnitelneho to je uz aka somarina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
A neodchadzat od rozrobenej prace, pokym nie je hotova (to vrcholne neznasam
Pocita sa to? Lebo tie priklady mi pripadaju take roznorode
odvtedy mi nepomohlo nič, ale to asi preto, že som sa ničím nejak extra neriadila.
Och počkať, oni mi to už spravili, len ja som dobrá duša
Ale napríklad také niečo, že kto do teba kameňom, ty doňho chlebom. Som mierumilovný človek
Noo ak je to praca v rozsahu niekolkych dni, tak si to musim podelit na mensie, inac by ma ozaj porazilo
zijem tak uz dlho a myslim ze sa mi celkom dari
aj ked to do listy a zapisnikovanie som poslednych par mesiacov trocha obmedzila (predtym som zapisovala a planovala uplne dopodrobna vsetko), ale stale by som sa bez toho mojho planovacieho systemu nezaobisla
a vzdy robim najtazsie ulohy ako prve, hlavne ich vzdy robim najskor ako sa da vacsinou nic nenechavam na neskor.. hlavne veci do skoly, proste zadaju nam seminarku s deadlinom o 3 mesiace a urobim ju na druhy den a mam pokoj potom.
s ucenim som to doteraz mala tiez uplne super, vsetky skusky som davala na najskorsi mozny termin, ucila som sa s dostatocnym predstihom aby som si to stihla zopakovat a utvrdit si to a mala som super vysledky.
toto skuskove zial vela pracujem a tak to nevychadza uplne podla mojich predstav, jednu skusku uz som nespravila ale inak mam stale priemer aspon pod 2 takze to celkom zvladam
ale aj v robote ked som.. pridem, veduca mi povie co vsetko mam spravit v ten den.. a okamzite sa do toho pustim, proste 2 hodiny to robim ani vycikat sa nejdem a potom sedim a som na fb a je mi dobre
1. pickuperske lifehacky rozvoj osobnosti atd. neni to len o zenach ale aj o psychologii, praci a kariere, aj ked stale nie som taky dobry ako by som chcel. uz viem zbalit zeny na, ktore som si predtym netrufol (alebo trufol ale vysledok bol dost iny). myslim ze som dost pokrocil a dost som sa zlepsil. Rad v tejto oblasti experimentujem a skusam nove postupy a niektore moje vlastne funguju tiez ale tie neprezradim. Komunikativny som az prilis ale chcelo by to este zlepsit skilly v oblasti asertivity a sebaovladania menej agresivity a zmensit svoje ego (alebo ho uplne zrusit).
2. sportom k zdraviu - cvicit chodim kazdy den a mam o 15 kg menej ako dva mesiace dozadu a citim sa uplne fajn, mozem jest kolko chcem.
3. Dalej co si v duchu poviem ze chcem to urobim hned (ak sa to da hned). Nebudem si hladat vyhovorky, ani to odkladat, ale to jednoducho spravim a hotovo. Clovek potom robi spontanne rozhodnutia ktore mu casto neocakavane prinasaju ovocie.
to, ze nerobis inym ludom to, co nechces, aby robili tebe sa mi zda take logicke a prirodzene..
niekde som citala statistiku, ze najuspesnejsi ludia vstavaju o siedmej rano.. chcela by som tak vstavat kazdy den je to aj taky rozumny cas, ale ked idem do skoly, tak vstavam o piatej a ked mam volno, tak sa nedonutim vstat tak skoro
A keď sa riadim podľa "Nerob druhým to, čo nechceš, aby iní robili tebe" som vždy spokojná so správaním z mojej strany, len tí druhí dajako nespolupracujú.
Every shadow shields a traitor
Always keep your friends near you
And your enemies even closer
Behold; never trust anyone
Betrayal lurks in every corner
Always keep your back against the wall
Your mind collected and focused
And remember, you'll always be alone
Since the day you choose your own path
So make sure to prepare yourself
For everything life might throw at you
Because you know your only chances are
To win this war by each battle
Merit the difference; never bow anyone
You are your own saviour
Live as if you were to die tomorrow
Learn as if you were to live forever
Stay awake while the world is sleeping
Free yourself before you disappear
» 9gag.com/gag/a7bv8gw?ref...
k ludom sa chovam presne tak akoby som chcel aby sa chovali ku mne (teraz si vsimam ze pouzivam presny opak toho co robia ludia ,,nerob inym to...atd,, ) zaujimave
no a pravidelne sa nejako tesim,potesujem niecim,nejako ... to mi pridava psychicku vyrovnanost a snazim sa tieto potesive veci pchat do pomyselnych hranic,ktore oddeluju nejake zivotne udalosti a by ma to este viac tesilo
a teraz ma uz nic viac nenapada ty lajfhek a tu du list
nerob inym, co nechces aby robili tebe beriem ako samozrejmosť, ja skoro neviem povedať nie a dosť často nato aj doplácam
snažím sa spraviť si povinnosti čo najskôr, aby som mal potom pokoj, neviem si niečo nechať na poslednú chvíľu, ako niektorí spolužiaci v škole, podobne ak mám niečo spraviť v práci, chcem to spraviť čo najskôr, ideálne hneď, ja aj keď sa učím tak vždy ráno a doobeda, maximálne do 14-15 potiahnem a potom koniec, nedokážem sa učiť večer a nejako už je to u mňa také pravidlo, akoby to ani nebolo možné
čítal som takú zásadu, že veci, ktoré ti zaberú tak cca 5 min. roboty sprav hneď a neodkladaj ich, takže aj to teraz začínam praktizovať a je to fajn, nemusia sa odkladať, zapisovať a nezabudnem na ne
snažím sa aj mysliet viac optimisticky, lebo v tomto som nebol nikdy dobrý snažím sa byť vďačný zato čo mám, tešiť sa z maličkostí
ranné vstávanie by som chcel skúsiť, ale ešte som sa nato neodhodlal, čítal som, že človeku stačí 6 hodín spánku, aby zdravo a plnohodnotne fungoval, vraj trvá tak 3 týždne, kým si človek na niečo zvykne a potom to už ide samo, samozrejme by som musel vstávať v daný čas každý deň, nie že vynechám víkendy a podobne...keď sa k tomu odhodlám, budem mať super podmienky na ranný beh, lebo teraz tie teploty dovoľujú behať skoro ráno, alebo neskoro večer, ráno sa mi zdá ideálnejšie...teraz som bol 2 týždne mimo kvôli chorobe a alergii, tak snáď sa k tomu odhodlám, aj keď to nebude ľahké, keďže teraz cez leto pracujem len 2x do týždňa a zvyšok mám v podstate voľno...a nemám takú prácu, že si môžem všetko spraviť hneď ráno a mať potom pokoj, niečo treba operatívne
ďalej sa snažím neriešiť toľko ostatných, neohovárať, nikdy som nepatril k tým čo by sa v tomto vyžívali a klebetili, ale niekedy nato prišla reč, teraz sa vždy zamyslím keď to robím a prestanem
tiež sa snažím druhým nezávidieť, niekedy to bolo také, že aha aké ucho/panička a už má BMW, kde nato zobral, určite to a to...teraz skôr to beriem tak, že aha koľko ľudí má také auto, prečo by som si ho raz nemohol dovoliť kúpiť aj ja
to je už hádam asi aj všetko, celkom som sa rozpísal, ale v poslednej dobe som sa tejto téme začal troška venovať a myslím, že to vedie k pozitívnym pokrokom
Káva
inak zivotne mudrosti vytvorene inymi ignorujem a vytvaram si vlastne
Začátek vyplňování 21. říjen 2014
(237 dní s Flow-lístkem)
Poslední vyplněný den 14. červen 2015
Vyplněných dnů 237 (100.0 %)
Přeskočených dnů 0 (0.0 %)
Nevyplněných dnů 0 (0.0 %)
Průměrné hodnocení dne 6.9705
Počet zážitků s hvězdičkou 8
mňa to demotivuje, keď sa mi jeden deň nepodarí
@matwejo a nie je základom najskôr zistiť, či také niečo existuje?
Precitala som par motivacnych kniziek v pubertalnom obdobi (o kt.uz dnes mam svoj nazor..odlisny...)..ale dnes sa uz v beznom zivote viac-menej riadim intuitivne a obcas mam aj vlastne know hows,ktore ale nemusia platit na inych ludi...preto si aj casto cudzie napady pri aplikovani na sebabu
A hlavne sa musim naucit mat viac v p..
*pri aplikovani na seba upravujem a vsimam si co lepsie funguje a tak by to malo byt
Ale neznasam nazor,ze ked vam niekto ukaze na nieco lepsiu/inu cestu,tak automaticky vas obmedzeni ludia oznacia za lahko ovplyvnitelneho to je uz aka somarina