ja by som to asi zhrnul, ze indoeuropania. cize prvenstvo u mna maju rimania, potom greci, perzania, a mozeme pokracovat, proste cele tisicrocia to je len vojna a ego
Vseob . Amerika a Nemci a to z dovodu ze v 20 stor zomrelo omnoho viac ludi z dovodu svet.vojen hladu a chorob ako predtym ..napriklad taka spanielska chr...konc.tabory
Pokiaľ by sme hovorili o 20. a 21. storočí tak určite Spojené štáty spolu s Nemcami a Rusmi (výber je ťažký). Keby som bral Bibliu za historický dokument (čo isto nieje), tak pred tisíckami rokov Židia vyražďovali okolité národy rad radom. Inak ťažko povedať, hoci sa zdá 20. storočie krvavé, zrejme bolo najmenej krvavím v histórii ľudstva.
No a v moderných dejinách od polovice 16. storočia asi na rovnakej úrovni Španieli, Francúzi, Briti, Holandania a neskôr aj Belgičania. Španieli boli mimoriadne krutí keď kolonizovali Južnú Ameriku - Belgičania zas čo sa týka Konga atď.
@james98 dovolim si ti oponovat ,, 20 stor bolo to najkrvavejsie v dejinach historie,lebo to bolo celosvetove.Bola to totalna vojna,kde zmenila cely svet, nie len urcite uzemie, za uplne kratky cas.Nasledkom vojen v 20 stor trpel nie len jeden stat a narod.Napis teda pri akej vojne, z dovodu choroby akou bola spanielska chripka zomrelo miliony ludi ? ista encyklopedia uvadza toto:
Vo vojnách [20. storočia] zahynulo trojnásobne viac ľudí ako vo všetkých vojnách od prvého storočia n. l. do roku 1899 dohromady.“ Od roku 1914 zahynulo vo vojnách viac ako 100 miliónov ľudí! Jedna encyklopédia uvádza odhad, že v druhej svetovej vojne zomrelo až 60 miliónov ľudí. A keďže niektoré krajiny sú vyzbrojené jadrovými zbraňami, ľudia sú schopní zničiť veľkú časť svetovej populácie. A napriek pokroku vo vede a medicíne ročne asi päť miliónov detí umiera od hladu. ..takze asi tak
Cize z toho vychadza
Ze clovek panuje nad clovekom len na jeho skodu ..a nikdyy nebude lepsie len horsie ..bude 3.svet.vojna a ta bude ako konecna zastavka pre all ludi
@obsession No ano, ale to platí v konkrétnych demografických a historických pomeroch. Kauzalita je v pomere k úmrtiam a počtom ľudí. V hlbokom staroveku môžeme rátať s tým, že na svete mohlo byť niekolko desiatok až 100 miliónov ľudí. Niekde v 13 storočí to mohlo byť okolo 400 miliónov a miliardu sme prekročili začiatkom 19. storočia. V období po 1. svetovej vojne a pre druhou vojnou, už to bolo vyše 2 miliárd. Čisto štatisticky z celkovej populácie zomieralo násilnou smrtou v minulosti percentuálne viac ľudí, hoci je pravda, že v 20. storočí zomrelo za to obdobie čo píšeš najviac ľudí (čo sa týka počtu) v pomere k celkovej populácii to nebolo až tak veľké číslo. Aspoň takto sa to často interpretuje. Tým ale nechcem ospravedlňovat násilie 20. a 21. storočia. A je fajn, že si spomenula aj Spojené štáty, v dnešnej spoločnosti je to tabu. A ďalšia vec, skôr ako 3. svetová nás zrejme dostane klíma.
@stefanius americania rozhodne nie, je x narodov ktore robili horsie veci omnoho brutalnejsim sposobom (nemci, japonci, rimania, kambodzania, hutuovia). uz som sem daval jeden link treba si to precitat.
@xxar3s mas pravdu s x narodmi urcite bi sa nasiel aj horsi ale urcit jeden naj sa neda pretoze len par veci je zapisanych a o tych dalsich a mozno aj horsich nevieme a pre mna su TOP americania (MOJ NAZOR)
@xxar3s a kde su cinania ? lebo ja by som dal hlavne nemci #1 , potom cinania (okolo roku 1970 tam boli nutene potraty na dievcata a teraz su cinania #2 - muzi v strednom veku ukrateni asi o 50 milionov zien ( 85 mil obete 2. sv voj vsetko spolu ) , a japonci spolu s americanmi #3 toho tiez napachali velmi vela ale nemci s cinanmi podla mna vedu. Ale niesom ziadny historik takze.
neviem hlasovať , nakoľko tam chýbajú najväčší zločinci všetkých čias. Američania. Oni za 500 rokov svojej existencie narobili najviac skôd a pozabíjali veľké množstvo civilistov. a najhoršie je že v mene mieru.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Vo vojnách [20. storočia] zahynulo trojnásobne viac ľudí ako vo všetkých vojnách od prvého storočia n. l. do roku 1899 dohromady.“ Od roku 1914 zahynulo vo vojnách viac ako 100 miliónov ľudí! Jedna encyklopédia uvádza odhad, že v druhej svetovej vojne zomrelo až 60 miliónov ľudí. A keďže niektoré krajiny sú vyzbrojené jadrovými zbraňami, ľudia sú schopní zničiť veľkú časť svetovej populácie. A napriek pokroku vo vede a medicíne ročne asi päť miliónov detí umiera od hladu. ..takze asi tak
Ze clovek panuje nad clovekom len na jeho skodu ..a nikdyy nebude lepsie len horsie ..bude 3.svet.vojna a ta bude ako konecna zastavka pre all ludi