@chidori ... tuším najlepší možný návrh lebo už je to dosť divné, kapela funguje 4 mesiace a sme bez názvu... a to máme o mesiac koncert... tak ale tie návrhy čo dali oni, sú dosť chabé...
ale inak strašne rada vymýšľam názvy, takže mi upresnite žáner a dajte jazyk, v akom to má byť a vám vymyslím taký eňo-ňuňo názov, že sa až budete diviť
@puco90 asi preto ze ked je to ich rozhodnutie tak ich nechat na nich? a ak su az tak ambiciozny ze chcu prerazit v zahranici tak s menom "Cierne slnko" by asi neprerazili?
@veryhappyhippo samozrejme že prerazili. Mne Slováci pripadajú ako Maďaróni, v dnešnej forme Angloróni. Nevážime si nič svoje a vtierame sa mc´donalďákom do zadku. A to je smutné, lebo si myslia, že ak začnú "speakovať", tak sú moderní..ale popritom sú úbohí.
Chceš mi povedať, že keď budú hrať dobrú hudbu, tak kvôli ich názvu ich nebudú počúvať ?
@puco90 predpokladám, že to bolo myslené tak, že ak by sa volali trebárs Nevesta hôľ, tak 90% sveta by nevedela, ako to má prečítať. Poangličťovanie tiež neznášam, v tomto smere to asi v jedinom vcelku chápem.
Hoci osobne by som dala asi nejaký kompromis v podobe internacionalizmu alebo proste nejakého iného známeho jazyka mimo Aj, trebárs by som to nazvala Litotes, Syntax, Pulzar, Asteroid, Kotangens, či Scheisse a podobne
@puco90 no, ja viem, ale ide o to, že nikto nechce, aby mu vlastný názov komolili, respektíve chcú, aby si ich zapamätali a... musíš uznať, že i ty si skôr zapamätáš anglický názov, ako nejakú kórejčinu
(Z tohoto dôvodu preto chápem, ak nemá kapela názov v svojom rodnom jazyku, okrem toho sa to deje všade, i v krajinách, kde si do svojho jazyka toľko kafrať nedajú)
A tak, ja beriem vývoj jazyka, ale v tej miere, že keď u nás neexistuje na niečo taký výraz, nech sa prevezme z jazyka, kde existuje, ale nenahrádzajme existujúce slová napríklad zmieňovanou angličtinou.
@mielikki ja si myslím, že mnohým spevákom nevadí, ak sa ich názov udomácni a bude vyslovovaný trochu inak...alebo ešte je stále šanca použiť slovenské slová, ktoré sa nedajú skomoliť.
@puco90 to je síce tiež pravda, ale treba uznať, že to potom dosť obmedzuje kreativitu.
(A samozrejme, je divné ak má niekto anglické texty a názov v rodnom jazyku alebo naopak a treba uznať, že tá angličtina dokonale maskuje akékoľvek drísty v texte
@mielikki niekde som čítal, že napríklad Karol Duchoň bol v Japonsku a vyhral na festivale...zaujímavé, slovenský text, typická slovenská hudba, meno si nechal slovenské a texty tiež...a prerazil....ako je to možné ?
@puco90 to je meno, nie kapela, snáď sa nepremenuje
a vravím o tom, že si vezmi ľubovoľné množstvo kapiel, trebárs európskych, z ľubovoľného žánru (okrem folklóru a podobných vecí) a sprav si výskum, v akom jazyku majú názvy.
Proste slovenčinu mám strašne rada aj všetko, ale toto je prípad, kedy to chápem.
@mielikki ale boli to slovenské texty a meno sa tiež dalo skomoliť.....ide o to, že to boli typicky slovenské pesničky a Japonci z toho boli hotoví.....
Nám chýba národná uvedomelosť.
Áno, myslím si, že aj nemecká kapela, ktorá má anglický názov by mala mať nemecký.
@puco90 uvedomelosť je jedna vec, ale do všetkých žánrov sa nedajú veĺmi dobre narvať národné prvky. Iné je to s Lúčnicou a iné je skúsiť spievať deathmetal v slovenčine (i keď tam je už občas jedno, v akom je to jazyku)
A chcela som povedať toľko, že áno, polovica národa sa pchá poangličťvaním amíkom do prdele, ale medzinárodné názvy a texty majú i oveľa uvedomelejšie krajiny, ako je SR
@mielikki z akého dôvodu sa nedajú napchať národné prvky ?
Sú aj slovenské death, black metalové kapely a existuje dokonca aj slavic/black metal, neviem či ty počúvaš, ale ja áno...ale taký black, alebo death metal nie je taký populárny..keby bol, fičali by po svete aj slovenské kapely.
@puco90 tak, ale to je už proste šmahnuté s folkom a nie každý má folk rád, vieš ako
a vygrowli (vychrč ako ja vravím) mi ô a ľ prosím
(prípadne i iné mäkké spoluhlásky)
ale už sme odbočili, celou pointou bolo to, že ak si si nevšimol, ja som medzi prvými, čo sa vo fórach ohrádzajú voči anglicizmom, ale v tejto sfére to dokážem tolerovať. Bodka
@puco90 pretoze hudbu chcu podat vela ludom a nie len slovakom, je pekne ze duchon bol v japonsku a vyhral festival, nikto tu nema nic proti slovakom, slovensku, slovenskemu jazyku, ale treba brat ohlad na to ze slovensky rozprava velmi malo ludi, pricom anglictine rozumie az prilis vela ludi => anglickym textom rozumie viac ludi => vyssia sanca prerazenia v zahranici pretoze pozrime sa na to logicky, ako producent alebo nahravacia spolocnost by si vzal pod svoje kridla niekoho kto ma sice fajn hudbu ale netusis o com su tie texty? proste ak kapela chce v dnesnej dobe prerazit celosvetovo bohuzial treba aj spievat tak aby tomu lahko rouzmeli ludia. Ine by to bolo kebyze robia instrumentalnu hudbu tam by to asi az tak nevadilo, ale usudzujem z tych nazvov ze to nebude nijaka instrumentalka.
@mielikki... ako som písala, rock a hráme covery, vlastné veci ešte nemáme tak ale hráme veci od Avegned Sevenfolf, Three days grace, Green Day, od Nirvany ... Qeen, potom ešte aj Breaking Benjamin a podobne
@veryhappyhippo ide najmä o hudbu, si zober, že vo Východnej Európe fičia západné pesničky a ľudia nemajú ani šajnu o čom spievajú a kto chce, tak si zistí. A keď sa bude páčiť nejakému Američanovi, alebo Britovi slovenská pesnička, tiež si zistí o čom spievajú...
Tým pádom odporúčam moje obľúbené Mučenie malých modrých mačiatok, s tým, že modrých ide zameniť za milých alebo úplne vypustiť, prípadne vypustiť mučenie a zvyšok dať do prvého pádu
Alebo... Octanová masť (toto neber veľmi seriózne ak nechceš, ale padol mi zrak na nápis a vlastne, ako na to kukám, Čierna linka!
A z latiny zas veľa neviem, ale... Epiteton znie divno, Epizeuxa!
@puco90 hudba ktora fici vo vychodnej europe zo zapadnej je moderna, nema nic s takymto stylom, preto je to ludom jedno, ale predpokladam ze v tejto ide dost casto ludom aj o ten text a nie len ze aha amerika
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
(ostatné názvy sú také, že som ich už videl použité, v rôznych obmenách)
» en.wikipedia.org/wiki/Barot_(Him...
ale momentálne sú tie slovenské názvy tiež dosť používané.. a im ide o to zaujať ....
povedz im, že sú to strašne otrepané návrhy x___x
Lebo ak nie, vymyslite radšej dačo iné
(a dokonca zadarmo
Chceš mi povedať, že keď budú hrať dobrú hudbu, tak kvôli ich názvu ich nebudú počúvať ?
Hoci osobne by som dala asi nejaký kompromis v podobe internacionalizmu alebo proste nejakého iného známeho jazyka mimo Aj, trebárs by som to nazvala Litotes, Syntax, Pulzar, Asteroid, Kotangens, či Scheisse a podobne
Nech to čítajú ako to vedia prečítať. Na nás kto berie ohľad ? Keď k nám pretlačia nejaké slovo, tiež ich nezaujíma, ako ho budeme čítať.
Keď už internacionalizmus, súhlasím s latinskými názvami, alebo historickými, odbornými....
(Z tohoto dôvodu preto chápem, ak nemá kapela názov v svojom rodnom jazyku, okrem toho sa to deje všade, i v krajinách, kde si do svojho jazyka toľko kafrať nedajú)
A tak, ja beriem vývoj jazyka, ale v tej miere, že keď u nás neexistuje na niečo taký výraz, nech sa prevezme z jazyka, kde existuje, ale nenahrádzajme existujúce slová napríklad zmieňovanou angličtinou.
Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody
(A samozrejme, je divné ak má niekto anglické texty a názov v rodnom jazyku alebo naopak a treba uznať, že tá angličtina dokonale maskuje akékoľvek drísty v texte
a vravím o tom, že si vezmi ľubovoľné množstvo kapiel, trebárs európskych, z ľubovoľného žánru (okrem folklóru a podobných vecí) a sprav si výskum, v akom jazyku majú názvy.
Proste slovenčinu mám strašne rada aj všetko, ale toto je prípad, kedy to chápem.
Nám chýba národná uvedomelosť.
Áno, myslím si, že aj nemecká kapela, ktorá má anglický názov by mala mať nemecký.
Ale ok, názor ti neberiem
A chcela som povedať toľko, že áno, polovica národa sa pchá poangličťvaním amíkom do prdele, ale medzinárodné názvy a texty majú i oveľa uvedomelejšie krajiny, ako je SR
Sú aj slovenské death, black metalové kapely a existuje dokonca aj slavic/black metal, neviem či ty počúvaš, ale ja áno...ale taký black, alebo death metal nie je taký populárny..keby bol, fičali by po svete aj slovenské kapely.
Nikto nemá patent na hudbu.
a vygrowli (vychrč ako ja vravím) mi ô a ľ prosím
(prípadne i iné mäkké spoluhlásky)
ale už sme odbočili, celou pointou bolo to, že ak si si nevšimol, ja som medzi prvými, čo sa vo fórach ohrádzajú voči anglicizmom, ale v tejto sfére to dokážem tolerovať. Bodka
(len sa nespoliehaj na to, že to bude 100% seriózne a použiteľné, ale o originalitu sa posnažím
netreba silou mocou pchat vsade narodne prvky
Ale súhlasím, že veľa kapiel je šmahnutých s folkom...ale tam tých tradičných nástrojov veľa nie je...
Ako vygrowliť "ô" a "ľ" ??? Chlapci z Hromovladu by ti to predviedli (i keď neviem či je to zrovna growl, viem, že existujú 3 techniky veľmi podobné)
A inak keď škandinávci vedia growlovať, tak si myslím, že ani slováci by s tým nemali mať problém....
Tým pádom odporúčam moje obľúbené Mučenie malých modrých mačiatok, s tým, že modrých ide zameniť za milých alebo úplne vypustiť, prípadne vypustiť mučenie a zvyšok dať do prvého pádu
Alebo... Octanová masť (toto neber veľmi seriózne ak nechceš, ale padol mi zrak na nápis a vlastne, ako na to kukám, Čierna linka!
A z latiny zas veľa neviem, ale... Epiteton znie divno, Epizeuxa!
Anafora? Konfix? Sufix? Fix? Ulkokultaisuus? Onomatopoie? Kvázikompozitum?
A čo Cudzopasník?