@8 .... nechapem to posledne ... akoze chces tu tvrdit ze system Linux neexistuje alebo co ? ... Pokial sa nemylim system Linux existuje ... je pravda ze to je len jadro ale je to operacny system ...
@kiksna007 Veď medzi tými možnosťami operačným systémom je len Ubuntu.
Microsoft je firma, Macintosh je druh počítača od Applu (hoci tu je to jednoznačnejšie ), Linux je buď jadro alebo celá skupina rôznych operačných systémov, založených práve na linuxovom jadre.
A OS by sa zišlo aj konkretizovať, lebo napr. Windows 3.1 sa dosť líši od Windows 7
- Microsoft nie je operačný systém. "Microsoft Windows je názov pre sériu niekoľkých rodín operačných systémov od spoločnosti Microsoft.". Takže, operačný systém je napríklad Windows XP a nie len Windows a určite nie Microsoft.
- Macintosh je počítač, ten operačný systém sa volá Mac OS.
Nechápem,prečo chceš porovnávať OS ? Aký to má zmysel ? Každý má svoje pre a proti...napríklad linux je zadara a tvorí ho široká komunita...existuje veľa druhov...najpoužívanejšie sú...teda bežne používané Ubuntu s GUI gnome (pripomína MAC OS) a potom Kubuntu (pripomína Win). Ako už bolo spomenuté,je zadarmo ale je problém s ovládačmi a celkovo sa pri ňom človek viac natrápi pri hľadaní ovládačov a programov,ktoré potrebuje...Nemyslím tým teraz ekvivalent k MS office trebárs ako je Open Office ale špeciálne programy,ktoré sa na linux nevyskytujú alebo nie sú tak podporované...Linux sa nedá použiť napríklad,ak si chceš zahrať nejakú hru...samozrejme emulátor na hry pod linuxom existuje... Wine a na názov toho druhého pomerne známeho si nespomínam,no ten je platený...čiže Linux by som odporučil niekomu,kto nechce vyhadzovať za OS a PC potrebuje na nejakú klasickú kancelársku prácu,prezeranie webu a prípadne nejaké video a hudba. Inak z pohľadu bezpečnosti je linux na tom lepšie ako Win...Kdežto MS je veľmi rozšírený ale zďaleka nie dokonalý systém...má svoje chyby ale medzi jeho prednosti patrí veľká rozšírenosť...myslím,že o windowse (7 napr.) tu písať nemusím. Mac OS funguje na uzavretej platforme a nemá takú podporu ako Win. Zase nie je na tom tak hrozne,čo sa týka vírusov a.p. ako Win...lenže win je na tom preto tak,že je najrozšírenejší Ale ako sa hovorí,kto si vie spravovať Win,ten je spokojný. Platí to u všetkého...ak sa nestaráš o auto,nediv sa,že sa ti jedného dňa pokazí...čiže porovnávať OS je podľa mňa kravina....každému vyhovuje niečo iné...Ak mám pridať svoj názor tak momentálne považujem za najväčší fail Cloud OS
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a k téme - ako na čo - mám oba a som spokojný (Win7 a Ubuntu Karmic Koala)
Linux a Ubuntu je ako by si povedala
Microsoft alebo Windows?
pretože systém s názvom Linux neexistuje to je len distribúcia Linuxu...
Microsoft je firma, Macintosh je druh počítača od Applu (hoci tu je to jednoznačnejšie ), Linux je buď jadro alebo celá skupina rôznych operačných systémov, založených práve na linuxovom jadre.
A OS by sa zišlo aj konkretizovať, lebo napr. Windows 3.1 sa dosť líši od Windows 7
OS/2!
2. Takáto anketa tu už bola.
3. Prečo tam nieje viac OS?
- Používam Windows 98 (starý pc a starý notebook), Windows XP Media Center Ediotion 2005 (notebook), dualboot XP a Debian (PC)
- Macintosh je počítač, ten operačný systém sa volá Mac OS.
- Linux, konečne! toto už je operačný systém
- Ubuntu je distribúcia Linuxu