vo filmoch: film noir, proste temná atmosféra, najlepšie sú staré filmy z 50tych lúbim úplne alebo také to neo-psycho napr. fight club, to malo atmosféry pokokot. na ochutnávku. ale treba to pozrieť.
mám rád tie retro USA reklamy, na coca colu pepsi a tak podobne
Mne sa veľmi páči románsky a gotický sloh, jednoducho historické budovy dýchajú svojou historiou a taktiež ked' je v architektúree zahrnutá aj príroda - Pán Prsteňov - filmový Lothlorien, Imladris, Mithlond,...nádhera...
A čo úplne neznášam sú tie hyper modernébudovy, ktoré sa všade stavajú, hlavne tie, ktoré majú vzhľad kocky a kvádra....Pametám si, že raz ked' som bola v Prahe, tak sme išli so spoužiačkami do McDonaldu a potom do jedného takého obchodného centra...V McDonalde mi bolo hrozne, doľahol na mňa obrovský stres a nepokoj, nemohla som sa dočkať chvíle, kedy odtiaľ vypadneme a v tom obchodnom centre bolo ešte horšie. Tá budova bola úplne bez duše, mala som pocit, že ak odtiaľ okamžite nezmiznem, tak ma to zabije...
A ešte sa mi hrozne páči architektúra na cintorínoch...U nás sú dva opustené židovské cintoríny - ked' som maturovala, chodila som sa tam učiť, pretože je tam dokonalý pokoj a ticho....
z vytvarneho umenia ako takeho mam najradsej novodoby digital / vector art, moc sa mi lubia dnesne dizajny ci uz stavieb, alebo jednoducho barsakych inych veci... niesom pop art fan ale je to zaujimave odvetvie.
v architekture je to barokovy a renesancny styl.....vo vytvarnom umeni to je impresionizmus je neuveritelne to zobrazenie svetla na napr. Monetovych obrazoch, aj Renoir bol skvely,Sisley....este je vynikajuci aj Aivazovsky...toho zboznujem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
postmodernizmus
to je toto
aj toto
pop art
mám rád tie retro USA reklamy, na coca colu pepsi a tak podobne
a na výtvarné umenie seriem z vysoka.
A čo úplne neznášam sú tie hyper modernébudovy, ktoré sa všade stavajú, hlavne tie, ktoré majú vzhľad kocky a kvádra....Pametám si, že raz ked' som bola v Prahe, tak sme išli so spoužiačkami do McDonaldu a potom do jedného takého obchodného centra...V McDonalde mi bolo hrozne, doľahol na mňa obrovský stres a nepokoj, nemohla som sa dočkať chvíle, kedy odtiaľ vypadneme a v tom obchodnom centre bolo ešte horšie. Tá budova bola úplne bez duše, mala som pocit, že ak odtiaľ okamžite nezmiznem, tak ma to zabije...
A ešte sa mi hrozne páči architektúra na cintorínoch...U nás sú dva opustené židovské cintoríny - ked' som maturovala, chodila som sa tam učiť, pretože je tam dokonalý pokoj a ticho....
a este sap-art
Literatúra - prekliati básnici ( Literárna moderna), Beatnici, a Prévert
Architektúra - renesančná a gotická
Kinematografia - drámy, no proste filmy, ktoré o niečom hovoria, ktoré zanechajú vo Vás dojem, nie nejaké bezduché komédie
Hudba - 80. roky rocková scéna ( proste rocková klasika), potom jazz, a klasická hudba (hlavne Mozart a Beethoven)