@teal@1 vyhadzuje peniaze, plýtva zdrojmi na výrobu niečoho, čo v konečnom dôsledku bude využívať možno prvý mesiac a potom mu to bude iba zaberať doma miesto. tiež to neznášam. anketa inšpirovaná mojimi rodičmi, ktorí vlastnia 90% uvedeného, niektoré veci dokonca duplicitne, pretože why not?
@etelnair@9 lol, takto to nefunguje je to zariadenie, do ktorého naleješ mlieko s nejakými kultúrami, ono ti to udrží v teple a o pár hodín máš jogurt aj kadejaké fermentátory na syry existujú. aj kanvice na rastlinné mlieka
Takmer všetko toto doma máme, až na klasickú fritézu, pričom aj tú by som chcel zase kúpiť, hoci jedlá v nej pripravované sú nezdravšie oproti horkovzdušnej fritéze. No a chcem ju preto, lebo ja milujem vyprážaný syr a doma pripravovaný v oleji na panvici mi až taký dokonalý pôžitok z toho jedla nevie spraviť, keď to inde napr. v reštike vie byť tak krásne do zlatista zo všetkých opečené. Vtedy je to pre mňa naj pôžitok zo syra, pričom zemiaky mi nevadia ani z tej teplovzdušnej, aj keď fritéza aj tieto lepšie opečie.. Pri syre hentak to ale nie je ono na panvici..
Tak ja osobne vlastnim z tychto jedine smoothie maker, ostatne su mojich spolubyvajucich alebo je to sucast vybavenia v byte ale pouzivam to aj ja.
A co si myslim, ze je dobra vec a urcite by som to chcela mat aj ja vo svojom je rychlovarna kanvica, mikrovlnka, mixer, kuchynsky robot a mozno kavovar. Umyvacku by som stopercent chcela, neni o com. Lebo ak by som mala rodinu, tak viem, ze ma nebavi niekolkokrat denne umyvat riady po celej rodine. A u nas doma v rodine umyvacku mame uz vyse dvadsat rokov a je to velmi super vec, kopu casu aj nervov to usetri a mozno aj vody
Ty mas co alebo co by si chcela?
@milgamman@14 ja mám kanvicu a mixér a chcela by som myčku, ale keďže žijem sama, asi by to nemalo moc význam a mám aj hriankovač, ktorý mi tu nechal bývalý, ale používam ho máličko a úplne by som sa bez neho zaobišla. smoothiečko si robím v mixéri a kávu v koťogu a pohoda
Ten jogurtovač sme ale inak za tých pár rokov nevybalili, ani neviem ako v skutočnosti vyzerá, iba na krabici je vyobrazený. To mama kúpila v nejakej veľkej akcii -75 alebo -80% zľava, a jasne, že čo nemá to kúpi, lebo velice že bude nám na tom vyrábať zdravé domáce jogurty. No figu borovú z toho, podobne aj elektrický stroj na výrobu cestovín, ktorý sa tiež kúpil a ani sa nevybalil, však kto by na to bol mal čas, keď ani na pekárni chleba nikto nerobí a okolo domu sa stále nájde čo robiť a nie je ani 1 týždeň bez nudy. Aj tie pekárne, tie už máme 2, jednu nám (väčšiu od našej) daroval ujo. Človek si už všetko toto kúpi a nemusí s tým každým jedným strácať čas, keď je takáto uponáhľaná doba, žiaľ. Remosku už ani nepočítam, to sme už vyhodili tú starožitnosť. Ja by som to byť mnou bol predal, len teda nie je to môj majetok, aby som to predával, aj keď to teda skôr "zapadá prachom" niektoré veci.
Mňa to aj sere, lebo ja by som si chcel kúpiť kutilské veci ako novú lepšiu kuklu na zváranie a mama, že na čo mi to bude..
My máme dosť veľkú kuchyňu+ veľa úložného priestoru, takze aj napriek tomu, že tam je toho viac, stále to nepôsobí zapratane a život bez kavovara/mikrovlnky/kanvice/ (v lete) grilu si neviem predstaviť a nepríde mi plnohodnotný, keďže som zvyknutá to používať podľa mňa nejde o to, ako moc toho človek má, skôr koľko má miesta a úložného priestoru
Smoothie a toastovač som si kúpila sama do svojho ostatné máme u rodičov. Ale smoothie používam zároveň aj ako ponorný mixér a toastovač som kúpila hlavne kvôli tomu že keď som bola sama dávala som chlieb do mrazáku. A dostala som ešte fondue.
Okrem týchto máme ešte rezancovač, odšťavovač, zatavovačku a krájač (chlieb, šunky)
Najväčšie zbytočnosti sú pre mňa hlavne odšťavovač, teplovzdušná friteza a pekáreň tie zo spomínaných zaberajú najviac miesta a zároveň ich používame v priemere tak 2x do roka
Naopak umývačku a multifunkčný krájač/robot hodnotím ako veľmi dobré investície!
Kanvicu, kávovar a umývačku používam denne.
Mixér mám jeden na všetko - MixSy - je ponorný, dosť silný aj na smoothie a aj na pomletie kávy úplne dokonalá vec - tiež ho používam denne
a ešte mám ryžovar, ktorý považujem za najlepšiu investíciu na svete (stál 14 eur a je maličký - urobí ryžu na jeden obed) - používame ho dosť často
toastovač, hriankovač a podobné veci sme podostávali od príbuzných a kysnú v kuchyni, používajú sa tak raz za rok
My zas máme doma okrem kadečoho zbytočného a nepoužívaného aj úplne čarovný a dosť neobvyklý stroj: sen (všetkých) malých detí, výrobník cukrovej vaty a najzázračnejšie je, že to čudo vzniká priamo pred vami, doma a vďaka otáčania špajdličky vašou vlastnou rukou. Vyzerá to takto nejako:
@kerrang@16 naši dostali jogirtovač ako svadobný dar pred tristo rokmi a doteraz ho nepoužili podľa mňa a čo je hotdogovač, wtf? snažila som sa tam dávať nejaké normálne veci, čo majú ľudia bežne doma. naši majú napríklad ešte zatavovačku a vakuovačku, to mi príde ako dosť bizár
a veď si kúp kuklu, podľa googlu to stojí 30€ čo ti v tom bráni?
@thunderstorm@26 pokial sidoma vyrabas napr. nejake masove vyrobky, vakuovacka je super vec... tak isto napr. aj na uchovanie ovocia alebo zeleniny (v mraziaku)... a hotdogovac je taky bazmek z kovovym hrotom a nadobou na parky mame ho na kredenci, odfotim
ja by som nemal ani 1/10 z tych vsetkych spotrebicov co mam lebo bez nich sa da prezit a mam ich len preto ze ma nestali nic, mam ich z prace a boli prakticky nove a mali ist do kosa. Takze vlastne tym ze ich mam doma som zachranil zivotne prostredie. paradoxne ale lahko sa zvyka na tie "uzitocne" picovinky ale nekupil by som si to nikdy asi
@salora@27 jj, môj tatko to používa na mäso - nasolí, zavakuuje a zmrazí. robí si klobásky a má na záhrade vastnú údiareň a aj so sestrou sme veganky máme fakt radosť z neho.
no hotdogovač je král bizáru podla mňa veď párky jedávam raz za pol roka, aj to sójové, prečo by som si to chcela vyrávať doma, wtf?
a okrem toho, u man sa spotrebice vyuzivaju, naprijklad krajac chleba som povazoval za najzbytocnejsiu kktinu a teraz ho nejdem vynachvalit lebo si peciem domaci chleba a ten sa s tym kraja neporovnatelne lepsie. Z toho je aj uzitok mojej domacej pekarne. A krajac je super aj na krajanie bravcoveho na ramen, alebo okonomiyaki
@thunderstorm@26 ja vakuovu zvaracku folii vyuzivam a je to ppci vec. Ja ju pouzivam na moje domace orechove tycinky. tie mi takto vydrzia aj dva mesiace v poho, mozno aj viac ale nedozili sa este tak dlho
ako tak premyslam, keby som vedel ze tie spotrebice mi fakt tak padnu na uzitok, NIEKTORE by som si MOZNO kupil. ale u mna sa fakt vyraba vsetko cize ma to zmysel
@tanji@28 spotrebiče zadarmo, to je celkom zaujímavý pracovný benefit aj ich reálne využívaš? mňa na týchto spotrebičoch najviac poburuje tá jednoúčelnosť - vec, ktorá slúži na zohriatie/zapečenie chleba alebo vyrobenie waffle a použiješ ju raz za pol roka je hnusná haraburda podľa mňa a podobný efekt dosiahneš aj použitím panvice alebo trúby, kde je zdravý rozum?
ale napríklad by sa mi možno páčilo to, čo hovorí siangirl v @21 - toastovač, wafflovač a gril v jednom. by som robila waffle, toasty, panini, burgre a tofu steaky a nemusela by som mať k tomu doma tri rárohy
@thunderstorm@26 Vaši sa brali pred 300 rokmi?! :o Tak to ešte stále mám čas, keď mám žiť tak dlho ako korytnačiak.. Ale nie, sranda.. Však no ani mama, zbytočná vec a mňa že by bavilo jogurty vyrábať, tak to asi sa nedá povedať. Hot-dogovač je vec, čo som jedného času chcel, lebo na intráku, keď som častejšie býval hladný, som chodil do jedného rýchleho občerstvenia na hot dogy a robili to tam na takom už o niečo väčšom a profesionálnejšom stroji, podobnom ktorej fotku postol Salora. Mimochodom tomu hot-dogovaču by som sa aj teraz potešil, ale už na to nemám taký až chtíč ako vtedy.
Aj my máme zatavovačku, podľa mňa je to dobrá vec a dakedy sa zíde, avšak už ju až tak nepoužívame ako v minulosti. Naposledy som ja na nej robil, keď som nemal laminovačku, čo by mi vtedy pomohla, tak ma tak napadlo a som sa rozhodol za pomoci vystrihnutej agro fólie, aby dlhšie odolávala poveternostným vplyvom a tej zatavovačky zataviť ten nápis na papieri, čo som potreboval zalaminovať. Bol to heroický výkon, ale spravil som to precízne a dobre, keď ani po cca asi roku a pol nápis na papieri nezvlhol a nedostala sa doň voda, pričom voda je sviňa a vždy si vie nájsť cestu. Vákuovačku nemáme, ale sú aj 2v1, čo sú zatavovačky aj vákuovačky a to je ešte lepšia vec. Videl som to ako to robí. Je to dobré na potraviny.
Inak tiež mám ten 3v1 toastovač, čo tu bol spomínaný, ktorý je aj gril aj waflovač a dostal som ho na posledné Vianoce. Tie wafle by som niekedy na ňom chcel urobiť.
Najviac si však neviem predstaviť život bez umývačky riadu, mikrovlnky, ale aj rýchlovarnej kanvice.
Heh, čo kukla za 30, ja som už ju videl aj za 15, ale aj za 10 na aliexpresse, čo je už cena že nekúp to! a ešte aj s reguláciou intenzity svetla Tam asi plast nebude nič moc, no na hobby zváranie postačí, a osvedčila by sa viac ako tá moja súčasná zváračská kukla.
Presne táto kukla a jej podobná..
@thunderstorm@37 Práveže nie, ja som neznášal písať slohy a nevedel som ich písať poviem úprimne. Navyše pre mňa bol najväčší stres práve na maturite zo slovenčiny, keď mi už s tým ani mama nepomôže a musel som nejako horko-ťažko celý sloh písať sám. Na moje šťastie, dostal som len nejaký odborný výklad, čo ešte ako tak mi šlo najlepšie, na rozdiel od nejak poézie alebo prózy, čo nebolo celkovo pre mňa a nevedel som tam nič vymyslieť. Takže zdanie klame, slohy boli pre mňa veľký masaker.
No len nemám ani čo také teraz zvárať, nič sa také nepokazilo a aj tak pokiaľ by šlo o zváranie niečoho dôležitého ako na aute nápravy napríklad, tak to by som si netrúfol, lebo neviem tak až majstrovsky zvárať a ani nemám takú až profesionálnu zváračku.
@thunderstorm@33 tomu ver. ja mam v spotrebicoch doma zo 2k -3k€
aktualne pribudol vyhodeny notas HP ktory ma celkom slusne parametre, opravil som kabel od displeja, opravil som klb otvarania, reinstall, bum, mam funkcny notas s parametrami v cene 300-400€
a ano spotrebice realne vyuzivam ako pisem v tych dalsich komentoch, ja vela vyrabam cize tam to vyuzijem fakt. ale tiez ma serie ze mam XYZ picovin ktore uz nemam kam davat. Pirtom ich aj vyuzijem ale proste dpc 100 spotrebicov
a presne preto co vravis, som si zobral toastovac ktory ma vymenitelne platne cze robim toasty, wafle, alebo maly grill ja mam raz mnohoucelnost ale vies ako je to hrozne proti srsti vyrobcom ? vsak naco mat 10v 1 ked mozes mat 10 roznych veci kazdu v jednom spotrebici *money counter sound*
@tanji@40 ja môžem kašlať výrobcov už len to je jeden z dôvodov, prečo si hentaké jednoúčelné šmejdy nikdy nekúpim lebo takýto slepý konzum je cestou do záhuby a čím viac na tom nejaký prehnaný panchart zarobí, tým viac bude produkovať nové a nové nezmysly
mňa tiež spotrebič alebo akákoľvek vec nadchne práve rôznym spôsobom využitia, nadčasovosťou a kvalitou, nejaká rýchlokvasená čínska haraburda z lacného plastu nemá v mojej domácnosti miesto proste radšej menej, ale kvalitné a ideálne také, čo ma prežije
@thunderstorm@41 nuz ja s tymi vecami pracujem cize viem co si nikdy od niekoho urcite nekupim ale ako hovorim, tie veci boli nove, odpisane, opravil som, mam pokazi sa - opravim. A co ma tato robota naucila je ze taky spotrebic aky popisujes a aky aj ja by som chcel, nekupis v obchode tie kupis jedine niekde kde dodavaju spotrebice do restauracii.
Ja mám mixér, čo má nadstavec s metličkou, s ponornou časťou a s uzatvaratelnou nadobou, co je pre mňa mega praktické.
Mikrovlnku a kanvicu považujem za bežné veci.
Kedysi som chcela aj toastovač, ale odkedy som sa naučila robiť toasty na panvici, inak ich už nechcem. Mám aj grilovaciu panvicu, na ktorej aj grilujem, takže gril nepotrebujem, ale keď budem bývať v dome, tak si zoženiem nejaký fajnový na grilovanie vonku.
A čo ešte mám, tak to SodaStream, lebo klasická voda z vodovodu tu v Trnave je hnusná a sodastream to trochu vylepšuje
Este len zacinam naukupovat XD Mikrovlnka kanvica musia byt. Miomat pecka vec. Ponorny mixer paradna vec pri vareni. A rozmyslam ze si zozeniem este piecku na pizzu. Inak jogurtovac je asi ten najvecsi blud co existuje. Musis dat jogurt do jogurtovaca aby ti urobil jogurt? XD To uz co je? XD
@dezolat@45 a čo v tom miomate robíš? rastlinné mlieka? a jogurtovač robí jogurt z mlieka a kultúr, nie z jogurtu ale tiež si myslím, že je to zbytočný krám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
A co si myslim, ze je dobra vec a urcite by som to chcela mat aj ja vo svojom je rychlovarna kanvica, mikrovlnka, mixer, kuchynsky robot a mozno kavovar. Umyvacku by som stopercent chcela, neni o com. Lebo ak by som mala rodinu, tak viem, ze ma nebavi niekolkokrat denne umyvat riady po celej rodine. A u nas doma v rodine umyvacku mame uz vyse dvadsat rokov a je to velmi super vec, kopu casu aj nervov to usetri a mozno aj vody
Ty mas co alebo co by si chcela?
Mňa to aj sere, lebo ja by som si chcel kúpiť kutilské veci ako novú lepšiu kuklu na zváranie a mama, že na čo mi to bude..
Okrem týchto máme ešte rezancovač, odšťavovač, zatavovačku a krájač (chlieb, šunky)
Najväčšie zbytočnosti sú pre mňa hlavne odšťavovač, teplovzdušná friteza a pekáreň tie zo spomínaných zaberajú najviac miesta a zároveň ich používame v priemere tak 2x do roka
Naopak umývačku a multifunkčný krájač/robot hodnotím ako veľmi dobré investície!
A toastovač, wafflovač, gril máme ako 3v1
Mixér mám jeden na všetko - MixSy - je ponorný, dosť silný aj na smoothie a aj na pomletie kávy úplne dokonalá vec - tiež ho používam denne
a ešte mám ryžovar, ktorý považujem za najlepšiu investíciu na svete (stál 14 eur a je maličký - urobí ryžu na jeden obed) - používame ho dosť často
toastovač, hriankovač a podobné veci sme podostávali od príbuzných a kysnú v kuchyni, používajú sa tak raz za rok
a veď si kúp kuklu, podľa googlu to stojí 30€ čo ti v tom bráni?
no hotdogovač je král bizáru podla mňa veď párky jedávam raz za pol roka, aj to sójové, prečo by som si to chcela vyrávať doma, wtf?
ako tak premyslam, keby som vedel ze tie spotrebice mi fakt tak padnu na uzitok, NIEKTORE by som si MOZNO kupil. ale u mna sa fakt vyraba vsetko cize ma to zmysel
ale napríklad by sa mi možno páčilo to, čo hovorí siangirl v @21 - toastovač, wafflovač a gril v jednom. by som robila waffle, toasty, panini, burgre a tofu steaky a nemusela by som mať k tomu doma tri rárohy
Aj my máme zatavovačku, podľa mňa je to dobrá vec a dakedy sa zíde, avšak už ju až tak nepoužívame ako v minulosti. Naposledy som ja na nej robil, keď som nemal laminovačku, čo by mi vtedy pomohla, tak ma tak napadlo a som sa rozhodol za pomoci vystrihnutej agro fólie, aby dlhšie odolávala poveternostným vplyvom a tej zatavovačky zataviť ten nápis na papieri, čo som potreboval zalaminovať. Bol to heroický výkon, ale spravil som to precízne a dobre, keď ani po cca asi roku a pol nápis na papieri nezvlhol a nedostala sa doň voda, pričom voda je sviňa a vždy si vie nájsť cestu. Vákuovačku nemáme, ale sú aj 2v1, čo sú zatavovačky aj vákuovačky a to je ešte lepšia vec. Videl som to ako to robí. Je to dobré na potraviny.
Inak tiež mám ten 3v1 toastovač, čo tu bol spomínaný, ktorý je aj gril aj waflovač a dostal som ho na posledné Vianoce. Tie wafle by som niekedy na ňom chcel urobiť.
Najviac si však neviem predstaviť život bez umývačky riadu, mikrovlnky, ale aj rýchlovarnej kanvice.
Heh, čo kukla za 30, ja som už ju videl aj za 15, ale aj za 10 na aliexpresse, čo je už cena že nekúp to! a ešte aj s reguláciou intenzity svetla Tam asi plast nebude nič moc, no na hobby zváranie postačí, a osvedčila by sa viac ako tá moja súčasná zváračská kukla.
Presne táto kukla a jej podobná..
veď keď je za dobrú cenu, tak objednaj, do týždňa máš doma a môžeš zvárať
No len nemám ani čo také teraz zvárať, nič sa také nepokazilo a aj tak pokiaľ by šlo o zváranie niečoho dôležitého ako na aute nápravy napríklad, tak to by som si netrúfol, lebo neviem tak až majstrovsky zvárať a ani nemám takú až profesionálnu zváračku.
aktualne pribudol vyhodeny notas HP ktory ma celkom slusne parametre, opravil som kabel od displeja, opravil som klb otvarania, reinstall, bum, mam funkcny notas s parametrami v cene 300-400€
a ano spotrebice realne vyuzivam ako pisem v tych dalsich komentoch, ja vela vyrabam cize tam to vyuzijem fakt. ale tiez ma serie ze mam XYZ picovin ktore uz nemam kam davat. Pirtom ich aj vyuzijem ale proste dpc 100 spotrebicov
a presne preto co vravis, som si zobral toastovac ktory ma vymenitelne platne cze robim toasty, wafle, alebo maly grill ja mam raz mnohoucelnost ale vies ako je to hrozne proti srsti vyrobcom ? vsak naco mat 10v 1 ked mozes mat 10 roznych veci kazdu v jednom spotrebici *money counter sound*
mňa tiež spotrebič alebo akákoľvek vec nadchne práve rôznym spôsobom využitia, nadčasovosťou a kvalitou, nejaká rýchlokvasená čínska haraburda z lacného plastu nemá v mojej domácnosti miesto proste radšej menej, ale kvalitné a ideálne také, čo ma prežije
Mikrovlnku a kanvicu považujem za bežné veci.
Kedysi som chcela aj toastovač, ale odkedy som sa naučila robiť toasty na panvici, inak ich už nechcem. Mám aj grilovaciu panvicu, na ktorej aj grilujem, takže gril nepotrebujem, ale keď budem bývať v dome, tak si zoženiem nejaký fajnový na grilovanie vonku.
A čo ešte mám, tak to SodaStream, lebo klasická voda z vodovodu tu v Trnave je hnusná a sodastream to trochu vylepšuje
A že existuje také niečo ako remoska počujem prvý krát