Čawte, chcem sa vás spýtať ak by ste vedeli poradiť. Môže ísť študent učňovky ktorý dokončí štúdium v 3. ročníku záverečnou skúškou a získa výučný list a ďalej pokračuje v nadstavbe a získa maturitu teda úplné stredné vzdelanie. Môže tento študent sa uchá
Každý človek, ktorý ukončil SŠké štúdium maturitou môže pokračovať v štúdiu na VŠ.
Akýkoľvek smer si vyberieš, môžeš ho ísť študovať...osobne poznám chlapíka, ktorý skončil to čo ty a zistil, že ho baví matematika a už má skončený tretí stupeň.
Ak chceš konkrétne hotelierstvo a gastronómiu, tak tu neviem, ale viem, že v Čechách nejaká škola práve na toto existuje, ale nepoviem ti presne... skús si vygúgliť, alebo tu ti možno niekto poradí.
jasne ze mozes. aj moja spoluziacka vystudovala kozmeticku nejaku pochabu ucnovku a teraz uz je bakalarka. zavisi od toho co chces dosiahnut a kam chces ist. a tykajuc sa VS v oblasti hotelierstva a gastronomie - v prahe je tusim takato skola. moja kolegyna na nu chodila
Ja som šiel tiež z učnovky aj keď ako jediný. No brali nás 25 - tich a prijímačiek sa zúčastnilo čosi vyše 400 ľudí (väčšinou gymnazisti) a skončil som 17 - ty. Takže všetko sa samozrejme dá...
jasne, neboj. poznam dost ludi, co z hotelovky sli na vysku a na vyber je toho dost - ekonomia, cestovny ruch, ucitelske odbory, jazyky a potom siroka paleta krizenych odborov, kde nie je proste podmienka, ze musis maturovat z nejakych konkretnych predmetov. ja som taky medziodbor studovala a boli sme tam fakt zmeska ludi z gympla, OA, hotelovky, SOS - chemia, kozmetika, doprava, strojarina...
Na Slovensku by si asi ťažko hľadal vš ,na ktorej sa pokračuje z hotelky, ale v čechách sú aspoň 3 , aspoň čo ja viem. Jedna v Prahe , druhá v Brne ale obe sú súkromné...alebo potom v Karvinej, Slezká univerzita v Opave, celkom fajn škola, nie je tam problém dostať sa, ide skôr o to udržať sa na tej škole. A podľa mňa každý kto má matúru môže isť na výšku, je to skôr o ambícia človeka než o možnostiach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Akýkoľvek smer si vyberieš, môžeš ho ísť študovať...osobne poznám chlapíka, ktorý skončil to čo ty a zistil, že ho baví matematika a už má skončený tretí stupeň.
Ak chceš konkrétne hotelierstvo a gastronómiu, tak tu neviem, ale viem, že v Čechách nejaká škola práve na toto existuje, ale nepoviem ti presne... skús si vygúgliť, alebo tu ti možno niekto poradí.