Zaujimalo by ma ako sa staviate v dnesnej dobe k tradiciam ci sa vam pacia ludovky, alebo sa vobec nestykate s tymito hodnotami...? folklorne slavnosti, ludovy spev a kroje...atp....a mozete povedat ci sa vam paci tato tu » solny16.wrzuta.pl/a...
ludovky moc nemusim, v sobotu som bola aj v muzeu ULUV a nejak ma to nezaujalo, mam radsej moderne veci ale jednu ludovku mam rada, to so sestrou spievame
co ja viem...som celkom rad, ze to niektori ludia pestuju, niektore songy su dost dobre, aj take blendingy ako Hrdza a podobne sa mi celkom pacia, ale nejak moc to nevyhladavam
ako hudbu to nemusím, tance iba ak mládežnícke súbory, tetule spievajúce v krúžku nejaké trávnice nevyhľadávam. problém u nás je to, že to nevedia spropagovať. možno by to ľudí zaujalo viac keby sa totálna väčšina múzeí ľudovej kultúry neobmedzila na pár prašivých krojov, valašku a drevený voz
milujem ludovu hudbu, tance, kroje, kulturu... vsetko co je s tym spojene. je to fascinujuce. (az na tie nechutne "tuc tuc ludovecky". to sa fakt neda pocuvat.)
v sobotu som bola na svadbe a tam bolo ludoviek až až ,... bola tam aj jedna huslistka, viem, že je známa len si už nespomeniem na meno ... ale krásne hrala aj spievala ludové piesne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
akože čechomor napríklad...
k takej čistej forme vzťah veľmi nemám, ale niekedy vedia aj takéto pure folklórne súbory dobre zadeliť!
Ale to počujem tak raz za pár rokov, keď niekde hrá sused so súborom a náhodou som tam ...
No ani vážnu slovenskú hudbu nemám rád, mám pocit, akoby kdesi v pozadí orchestra prerušovane pískala lodná siréna a poplach CO.