Absolútne netuším čo tento obor obsahuje a na internete som nič nenašla takže by som vás chcela poprosiť o objasnenie čoho sa to vlastne týka? nejaké okruhy? odporúčané knihy? poznámky? moc by mi to pomohlo nechcem to ísť študovať ale potrebujem to na
@midnight okey nie som ani blbá ani lenivá stránku na wiki som našla ale nedala mi nič potrebné kedže uplatnenie kulturológie alebo významní slovenskí a českí kulturológovia mi na príjimačkach naozaj nepomôžu... skôr som mala na mysli spracované okruhy, poznámky o tých tradíciách, etike a podobných žvástoch ktoré ma vôbec nezaujímajú ale potrebujem mať prehľad aj z nich
@barry77 Študuj niečo zmysluplné, z čoho nájdeš uplatnenie, pozri aká je ťažká doba, obrovská chudoba, ťažko nájsť zamestnanie a ty si trúfneš študovať takúto chujovinu ! Neverím, že nemáš naviac. Je síce dobré študovať to, čo ťa baví, ale tuto to nieje namieste, skús nájsť lepšie riešenie, prosím, fakt veľmi prosím ...
@nikisweet ja stebou absolútne súhlasím že je to chujovina! ja to nejdem študovať, nikdy som to študovať nechcela a nikdy by ma to nebavilo.. o uplatnení radšej nehovorím.. len potrebujem získať nejaké materiály o tom, to je všetko
jéžiš mária... pozri si hlavnú kostru období pravek-starovek-stredovek-novovek-súčasnosť, rozdelenie období, prvky ohladom - erchitektúry, socharstva, maliarstva a úžitkového uenia a je to...
nebudú od teba chcieť na prímačkách vzdialenosť opony od pódia v divadle v 18. storočí proste základný prehlad... aby keď tam budeš mať fiália - aby si vedela že to patrí do gotiky...
@barry77 aha, tak sa ospravedlňujem, ale v tom prípade tá otázka šla napísať omnoho lepšie, aby z nej bolo jasné že ti ide o niečo takéto.
btw vždy ma fascinovalo že na príjmačkách na väčšine škôl človeka v podstate skúšajú z toho čo by čakal že ho tam majú naučiť
a pridávam sa k @majo -vi, ak netušíš ani len tieto základné okruhy a témy čo by mohli byť na príjmačkách, tak ťa to asi príliš nezaujíma, takže by si to nemala ísť študovať.
@greatdepression a čo to bolo za otázku?... tak to si ma potešila ak tam toho veľa nebýva lebo mi to príde taká zbytočnosť z akej oblasti tam toho bolo najviac? dejiny? alebo?
joj nevravim o nejakej konkretnej otazke, prosto boli tam otazky zo vseobecneho prehladu ...najviac tam jednoznacne boli dejiny a ekonomia ..inac v pohode sa mi to zdalo, ja som maturovala dej-nos a stacilo to co som sa ucila na matury..drzim palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
zvyky, tradície, etiketu rôznych kultúr, to z tej spoločenskej stránky
historický a geografický vývoj kultúr a ako na seba navzájom vplývajú/vplývali, to z tej dejepisnej stránky
možno vplyv kultúry na zmýšľanie jedinca, to z tej psychologickej stránky.
možno aj to ako ovplyvňuje ekonomiku?
hmm... okej, koniec tipovania, idem pozrieť link od neoriginalnej
heh, jaký som dobrý.
jo, a... je to na wiki, takže si buď blbá že si to nenašla, alebo si lenivá a ani si nehľadala a klameš, ktoré z toho?
logic as fuck
nebudú od teba chcieť na prímačkách vzdialenosť opony od pódia v divadle v 18. storočí proste základný prehlad... aby keď tam budeš mať fiália - aby si vedela že to patrí do gotiky...
btw vždy ma fascinovalo že na príjmačkách na väčšine škôl človeka v podstate skúšajú z toho čo by čakal že ho tam majú naučiť
a pridávam sa k @majo -vi, ak netušíš ani len tieto základné okruhy a témy čo by mohli byť na príjmačkách, tak ťa to asi príliš nezaujíma, takže by si to nemala ísť študovať.
dobre teraz si tipnem chces ist studovat medzinarodne vztahy do BB?
lebo ak ano tak na prijimackach tam z tej kulturologie bolo velke hovno..
fakt nic, mozno nejaka otazka ktora sa k tomu blizila ale ja by som to skor zaradila do vseobecneho prehladu
joj nevravim o nejakej konkretnej otazke, prosto boli tam otazky zo vseobecneho prehladu ...najviac tam jednoznacne boli dejiny a ekonomia ..inac v pohode sa mi to zdalo, ja som maturovala dej-nos a stacilo to co som sa ucila na matury..drzim palce