Ahoj, ak by tu bol niekto, kto sa vyzná resp. vlastní takýto fotoaparát vedel by mi poradiť? Ja sa žiaľ veľmi do toho nevyznám a preto neviem ako vyberať. A dalej vedel by mi niekto vysvetliť ako funguje vyvolávanie filmov a kúpa? Dá sa to zohnať v pohode
Máme doma starý analóg 30 ročný a som si spomenul, že ešte je v ňom film s nevyvolanými fotkami a to sme už 15 rokov nefotili óóó´, som úplne zabudol na to. Diky že si založila toto fórum. Na Tvoje otázky Ti neviem odpovedať, ale na BIRDZI sa nájdu machri do všetkého A prečítaj si napr. toto fórum » birdz.sk/forum/smrdi-ako... a sebareflexiou zistíš, nakoľko hlúpe otázky sú tie Tvoje
Tato tema je velmi rozsiahla. Fototechniku by obsiahla jedna kniha, chemia svetlocitlivych materialov dalsia kniha, praktikum vyvolavania dalsia.. Velmi siroke otazky si dala.. Takto na fore to nikto suhrnne nezodpovie.. Skus si najst o tom literaturu. Sam mam zo 10 takych knih a su toho plne bazare
hej vyvolaju ale ak chces byt pan umelec tak vyvolaju nahovno. Musis si kupit tank na vyvolavanie -- je to taka velka "termoska"s pripojenim hadicou na vodovod --prudi tam potom voda-- kde sa davaju take valceky a ty musis v tme -tmavej komore uplne bez svetla iba podla hmatu navinut film na ten valcek a treba si to natrenovat.Potom treba si urobit kupenu vyvojku - » fomaobchod.cz/chemie/negativn... alebo kvalitnejsie ILFORD » www.fomei.com/sk/produkty-ilf... a nalejes tam tu vyvojku a stopujes hodinkami co zazvonia cas. Potom das preplach vodou a ide ustalovac. a potom aby neboli stopy po tvrdej vode zmacadlo-to som strucne zjednodusil ale je to cela veda -- kukni sem napriklad- » www.ephoto.sk/komunita/clanky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
a sebareflexiou zistíš, nakoľko hlúpe otázky sú tie Tvoje
» www.fomei.com/sk/produkty-ilf... a nalejes tam tu vyvojku a stopujes hodinkami co zazvonia cas. Potom das preplach vodou a ide ustalovac. a potom aby neboli stopy po tvrdej vode zmacadlo-to som strucne zjednodusil ale je to cela veda -- kukni sem napriklad-
» www.ephoto.sk/komunita/clanky...