ahojte, chcem sa opytat, ci tu nie je niekto, kto sa rozumie do aut. chcem si zaobstarat auto a zvazujem kupu nissan almera (diesel, 3dverovy) ... zalezi mi na tom, aby mal nizku spotrebu a aby bolo, čo najlacnejsie .. cena do 800 eur .. mate s tymto auto
Za 800 eur budeš rada, že kúpiš funkčné benzínové auto, diesel v tejto cene bude hotová katastrofa. Inak, priprav sa, že aj pri sebelepšom aute za 800 musíš rátať s výdavkami na servis aspoň ďaľších 400-600 eur na prvý rok...
No dobre, ale aká je šanca, že na takom aute nebude treba nič meniť? Podľa mňa blížiaca sa nule. Samozrejme okrem oleja a serepetičiek, mám na mysli veci ako ramená, silentbloky, tlmiče, v horšom prípade spojka, prevodovka, turbodúchadlo...
Beriem ale späť tvrdenie, že "bude rada, že zoženie funkčné auto" - ako tak pozerám autobazár, za 800 eur je tam nehorázne veľký výber, asi som zaspal dobu
No ak si si istá, že známy je dôveryhodný a teda je v dobrom stave (samozrejme, na jazdenom aute sa vždy môže niečo posrať), tak podľa mňa je to lepšie, ako riskovať lotériu o to, či sa ti podarí od cudzieho dobrý kus, alebo nie...
jasne ze ano ale bavime sa o nakupnej cene okolo 200 EUR cize ak das za diely dalsie 200 EUR a za pracu 200, stale si na niecom okolo 600 plus prihlasenie zajtra si v praci? mozem ti ukazat nazivo
ale uz fakt bezte vsetci do riti...nikto z vas dieslak nemal a recnite tu o tom rozpravky a s prepacenim picoviny uz..jedna pani poznala kona a jeho otca brat....nabehal som dieslom za posledne 2 roky 60 tisic km nebol nic v style "lebo diesel"...
viac problemov vidim na benalovych motoroch ako na starych diesloch
stare dizle zvacsa nieco vydrzali nie ako tie dnesne...srat sa zacali az prichodom vstrekovania a zase kedze uz su starsie ludia s nimi odjazdili miliony kilometrov a co to sa vie o udrzbe na rozdiel od noviniek, takze podla skusenosti ludi co take auto mali/maju sa mozes rozhodovat.
ja len dodám, že kúpa auta je veľká vec a je treba si dobre ujasniť priority a hlavne mať po boku niekoho kto sa v autách vyzná ... v opačnom prípade je veľká pravdepodobnosť, že to dopadne zle nedobre
mňa by skutočne veľmi zaujímalo aké trasy zakladateľka jazdí lebo pre krátke trasy mesto je to pre diesel ako rana medzi rohy - kto chce šetriť nech zvažuje variantu Benzín-Plyn o výhodách sa rozpisovať nejdem... ja osobne kebyže si mám kúpiť automobil do osemsto eur: tak sa zameriam na auto, ktoré malo jedného, maximálne dvoch majiteľov, technický stav hlavne by ma zaujímal a nie stočený údaj na tachometri, prihliadal by som či je auto garážované a hlavne by som bral Benzín/Plyn legálne zapísaný, potom aby STK bola aspoň ďaľší rok platná a tak ďalej do tej ceny je dostatok áut na výber ja by som sa dal na takú metódu že by som si dal inzerát s dopytom a nech mi ľudia samostatne ponúkajú autá ... ak chceš naozaj lacné vozenie tak sa zameraj na nezakvitnutú felíciu s LPG za 500 eur iste zoženieš a určite ti ju nik nebude závidieť a poslúži viac a tie diely naozaj za facku sú a celkovo aj výber je dostatočný a za 300 eur si dopraj peknú dovolenku v lete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Ak chceš dieslové auto tak jedine nemcov: VW, alebo Audi, poprípade Škoda,
Ale za 800€ dobrého ´´dízlaka´´ nekúpiš, radšej na tvojom mieste, by som sa poobzeral po benzínovom aute.
Beriem ale späť tvrdenie, že "bude rada, že zoženie funkčné auto" - ako tak pozerám autobazár, za 800 eur je tam nehorázne veľký výber, asi som zaspal dobu
jasne ze ano ale bavime sa o nakupnej cene okolo 200 EUR cize ak das za diely dalsie 200 EUR a za pracu 200, stale si na niecom okolo 600 plus prihlasenie zajtra si v praci? mozem ti ukazat nazivo
zajtra uvidis moze byt?
o ake auto ide? nieco blizsie nevies mi napisat?
nie, to som kupil (teda kupili sme s kamaratom)
len aby si mal predstavu ze take nieco existuje je to skarede ako cesta o 5tej rano v nedelu do roboty ale pracu si to splni
viac problemov vidim na benalovych motoroch ako na starych diesloch
stare dizle zvacsa nieco vydrzali nie ako tie dnesne...srat sa zacali az prichodom vstrekovania a zase kedze uz su starsie ludia s nimi odjazdili miliony kilometrov a co to sa vie o udrzbe na rozdiel od noviniek, takze podla skusenosti ludi co take auto mali/maju sa mozes rozhodovat.
» moje.auto.cz/prehled/nissan/...
nic viac jej tu asi neporadime
aj ked ja nie som velmi DIESEL head
smiley: @whisper ach jaj...
IDem ja radsej spať lásky moje automobilové