Zdravím birdzáci, snáď mi niektorý z vás bude nápomocný. S bratom sme sa rozhodli, že si zaobstaráme auto. Prezerali sme inzeráty už niekoľko týždňov a prednedávnom sa objavil jeden úplne super, podľa popisu, fotiek a ceny auto spĺňa všetky naše požiadavk
Zdravím. Možno to v tejto chvíli vyznie zvláštne, avšak pri investovaní, alebo "investovaní" do niečoho by sme sa mali zamyslieť nad našimi primárnymi motívmi, očakávaniami, čo nám daná investícia prinesie a skonfrontovať to s realitou...
takže sa pýtam, prečo ste sa rozhodli, že si zaobstaráte auto,
Šak pozri podvozok, blatníky, podbehy či nehrdzavejú. Pri jazde čo ja viem... Pri rozbiehaní vytoč volant a pridaj, či nehrkajú kĺby, spojka kde zaberá. Skús brzdy, či ti netočí auto alebo či to necítiš na volante. Ak má abs, či vôbec funguje, teda prudko zabrzdi a ak funguje, pocítiš na volante jemné mykanie, prípadne vibrácie alebo podobne Ručná brzda je minimum spraviť, keby niečo. Pozri elektroniku, svetlá, či riadne svietia, či ti pri brzdení nebliká brzdové svetlo namiesto smerovky. A tiež od toho, aký je ten človek Ak je to nejaký mladý frajerík na pohľad tak auto nemusí byť motorovo v najlepšom stave, ak ho vytáčal, brzdy či spojka môžu byť v pejči a tak.
Mne ojazdene auto vyberal bratranec, automechanik, tak ti neviem poradit. A auto musi on odhlasit, potrebuje o tebe nejake udaje.. A do tyzdna si ho musis prehlasit na seba ty/brat. Kedze je to z kraja do kraja, stoji to 33€. Teda aspon dva roky dozadu to stalo.
@moonbeam no vidím, že odmietaš rozoberať tú úplne najdôležitejšiu vec... dôležitejšiu, než prihlasovanie/odhlasovanie auta.. a "na čo si dávať pozor"... tak prajem veľa šťastia a dobrú kúpu
mne sa najviac páčil inzerát, že "predám za 500 eur alebo aj darujem... kupovala ho manželka, a ja sa za to hanbím" nepamätám už presné znenie, bolo to na bazoši len pár minút, ale vzhľadom na to, čo to bolo za auto, toho pána úplne chápem... hoc bolo tyrkysové!
kolesa, ak su neni rovnomerne zodrane(jedna polovica kolesa bude viac zodravna ako druha), tak je tam nieco s geometriou, vacsinou sa da lahko spravit v servise, ale nie vzdy....
okolo prahou, dveri ci nahodou neni hrdza
treba skusis aj prevodovku a spojku, len clovek co sa tomu nerozumie nema sancu zistit ci to je v poriaku alebo nie.
"motor" ci neklepe na neutrali(tj ked nepridavas), na tak malo km, a benzin by nemal....
pripadne ked pojdes, tak prejdi cez volaky kanal alebo hrbol ci su neni nebucha naprava.
@16 este som zabudol napisat blatnik ten treba pozriet hlavne, a aj chytit do ruky pevne, ked je hrdzavy tak sa zacne rozpadavat v ruke, ked neni tak sa nic nestane.
pod kapotou, a vzadu v kufri pri rezerve pozri sroby na karoserii, ci su nedotknute... ak su oskrkane, a farba je na nich olupana, tak tam bolo burane tak, ze museli davat dolu neake casti. ked si to auto dojdes kuknut je fajn, ked bude mat este studeny motor, ked ho nastartujes, vtedy skor budes pocut, ci ide hladko.
@moonbeam Nevidím v tom popise klímu, to už je v dnešnej dobe samovražda, akože údaje sú síce pekné -60 000km , 1.majitel, len škoda že to auto stoji za hovno už keď je nove. Keď nemáte žiaden vzťah k autam tak si to kupte. Ale ako vravim, ak je to bez klimy tak sa na to vys*rte
@imoceans tak prečo si myslíš, že to auto stoji za hovno aj ako nové? V tejto cenovej kategórii mi to príde ako nie zlá voľba. Už sme si aj celkom preštudovali, že čo sa na ňom kazí. Čo sa týka konštrukcie je na tom lepšie ako aveo z rovnakého ročníka...
@moonbeam Aveo malo nevyhodu hlavne v testoch NCAP, inak je to same shit.
Pozri, taketo auta su len nutne zlo, ako som pisal, ak nemas vztah k autam nema zmysel ti to vyhovarat , budes spokojny. A keby si ho mal, tak take auto ani nevyhladavas. Proste jazdne vlastnosti nula, vykon, nula, desgin nula, priestrannost nula, odlisnost nula, kvalita spracovania minus jedna , strata hodnoty maximalna. Mam este nieco dodat ?
klima je fajn, ale ked ju budes mat zapnutu tak to bude zrat velmi vela.
ak ma servisku, tak tam by malo byt vsetko zapisane, skontroluj hlavne ci nejaky servisny ukon nevynechali. na aute popozeraj ci su vsetky medzery medzi plechmi rovnake, ci nie je hnile, okolo motora popozeraj ci nieco netecie. pri takom najazde by mal byt uplne cisty a nemal by zrat vobec olej. prevodovka musi ist uplne hladko, tak isto spojka musi plynulo zaberat, pri jazde by nemalo nic buchat/hrkotat jak od podvozku/vyfuku, tak aj od motora. skontrolovat ci funguje ABSko, skusil by som aj zagumovat na krizovatke ci nepreklzuje spojka, skontroluj ci funguju vsetky elektricke veci co tam su..
Ja som predvčerom jedno kúpila, ale keď som videla ako vedia súkromné (fo) odrbávať pri aute....a robia sa, že neviete o tom nič, tak som skočila do autobazaru, a tam mi presne povedali, čo tam je zlé a čo dobré a čo treba vymeniť, dosť poradili, zabezpečili väčšinu vecí a dalo sa tam tiež zjednať na cene plus, keď chytíš dobrého pracovníka, ja som mala šťastiie, tak mi prehodil z iného auta baterku, dolial nádrž, povinnu výbavu dal zdarma a on sám zjednal cenu... ja už by som od súkromníka nebrala.
@imoceans k autám mám silný vzťah (moja voľba vždy bola a bude nový lancer x), no myslím, že v rozpočte 2-3k nie je veľmi z čoho vyberať. Doteraz sme sa vozili na bratovom služobnom punte 1.1 40kW, tak verím že tá 1.4 69kW by bol pokrok. Na dizajne sa nezhodneme, je to jediné auto, ktoré sa mi v týchto cenách zapáčilo. Zbytok fakt neviem, pokiaľ si to auto poriadne neobhmatáme/nevyskúšame. S aveom to porovnávať nechcem, čítal som o problémoch oboch modelov a sú tam dosť rozdiely.
@sajuri007 autobazár mi príde ako väčšia mačka vo vreci ako prvý majiteľ, ktorý má úplnú servisnú históriu. V oboch prípadoch ide o to, na koho natrafíš. Možno si mala šťastie, časom zistíš.
@imoceans to auto je jedna KRABICA. Keď vraciaš to "tienítko" do pôvodnej polohy, počuješ len "du!" (jak keby si buchol po nejakej dutej plastovej krabici). Keď zatváraš dvere, to isté. Je to lenivé, pomaly sa to rozbieha, neťahá to do kopca, žere to jak divé. Zbytočne veľká krava, na obyčajný sedan.
Keď som zopárkrát viezla manžela, tak nadával, že či neviem šoférovať, až som sa raz nasrala a dala mu kľúče, že nech si ho vyskúša. Povedal, že to je najhoršie auto, aké šoféroval (a to má toho teda hodne odjazdeného) a že už nikdy viac!
@fleur1301 chvalabohu mne sa to este nepodarilo soferovat, ale niekedy to skusim len pre tu srandu
@moonbeam mal by si zadat nejake svoje poziadavky ... co od auta ocakavas...ale ked si mal vybrate hento, tak ani neviem ci sa niekam pohneme..uprimne. Budem otvoreny.
Mne sa nezdá tá značka Nie som si istý, kedy to menili, ale podla mňa to bolo až PO roku 2005... ide o to, že na SPŽ je medzi NR a číslom slovenský znak. A pred tým, ako tam bol slovenský znak, tak tam bola pomlčka. Takže to znamená, že buď to nie je 1. majiteľ alebo menil značky, čo mi príde bezvýznamné. Ale zase možno sa sťahoval A keďže nie som z NR, tak neviem aké sa tam používaju aktualne koncové písmena dufam, že všetko čo som napisal je pravda ak nie, tak ma prosím opravte, rád sa poučím
@imoceans náhodou ja naopak ocením, ak tomu venuješ nejaký svoj čas, lebo my sme už pozerali všetko. Ten mercedes čo si dal je pravý opak toho čo hľadáme. Hľadáme niečo menšie šikovné 5 dverové pre dvoch. Ten mercedes čo si dal nechcem vedieť akú má spotrebu a 205kW zbytočne veľa.
@moonbeam Spotrebu ma tak cca 10 litrov, ale videl si sam, AVEO so zapnutou klimou ma 9, takze nic moc
Menšie , šikovné...definuj slovo šikové...ten MB je klasicky sedan strednej, vyššej strednej triedy...nič prehnane velke , normalne proporčné auto. Bezpečné, spolahlivé, komfortné, rýchle, priestranne...atd. To je pre mna šikovné .... A ked to dáš na LPG tak sa vozíš zadarmo v nehoraznom stroji. LPG do osemvalca by vyšlo cca 1500€-1800€
Pozriem sa na nejake ponuky cez obed, ale nečakaj odomňa niečo ineho charakteru, pravdepodobne to budu auta starsieho rocnika , ktore su vynikajuce este aj dnes.
@etelnair tak bud vies o nich kokot a pol, alebo tu budes mudrovat. potrebujem od neho viac info...ci stym bude chodit do kostola a nas5 alebo aj na dlhsie trasy , pomer mesto-mimo mesto-dialnica atd....lebo moze byt kludne typek co dochadza denne 80km do roboty a povie si ze chce male a sikovne ale take auta na take trasy su proste nevhodne .
@imoceans primárne na vozenie po KE. 1-2x do roka to môže byť trasa cez celé slovensko, ale ako som povedal, to zmáklo aj to smiešne punto. Pod šikovným myslím hlavne výbavu, ten Kalos má posilňovač, klímu, všetky okná elektrické, autorádio s mp3 a repro...to je základ. A hej, ešte raz padne slovo Aveo a autorovi pošlem poštou produkt môjho zlatého retrievera, podľa diskusií je to iné auto než to, na ktorý som dal link.
@moonbeam no ked si pozriem vybavu toho medveda tak je sikovny az moc ...
Ale to je fuk, pozriem nieco ine...keby mam ist cez cele slovensko v Sparku, tak radsej idem vlakom. Ale mozno je to len moja fajnovost. Pre mna je auto proste nieco viac, nie len premiestnovac z bodu A do bodu B . Ak pre teba hej, tak nie je o čom, choď do toho....
Punto to zvladne...aj babkin Žigulák to zvládne...chápeš čo tým myslím ?
Spravime to takto...ja sem hodim niekedy v priebehu dna nejake auta v danom rozpocte po ktorych by som siel na mojom mieste. Potom ich mozme prebrat ,ak nie nic sa nedeje.
@edisek ty sám sa vyjadri k tým smetiakom, však jeden taký máš (teda pokiaľ tá hranatá plechová červená krabica je tvoja). S takým prístupom sa choď spláchnuť. Pičovať každý vie, ale nikto nenájde lepšiu voľbu.
Jednoducho chcem niečo lepšie než tie najlacnejšie autá, než je Ford Ka, alebo Punto 1 alebo Felícia. Nič extra ako bmw, audi, mercedes, etc. Niečo, do čoho nie sú drahé náhradné diely.
Pre mňa to bude moje prvé auto, brat vodičák už dávno má. Chcem na niečom jazdiť počas toho, čo budem šetriť na lancera. Toto auto sa potom predá, alebo ostane len bratovi, ak to prežije. Bodka.
ešte naposledy ku kalosu: dizajnovo super, konštrukčne asi bude oničom, ale aj podľa ncapu je na tom lepšie než aveo a verím, že by bol aj lepší ako autá, ktoré som spomínal (felícia, ford ka, 206), podľa chýb sa na ňom opravuje lambda sonda, pri použití zlého oleja egr ventil, po 60k km sa menia zvody, v niektorých prípadoch spojkové ložisko. tot vsio. Akurát ma sere dlhé radenie. Dnes som sa kus poprechádzal po autobazároch no nič schopné v tejto cenovej tam nebolo...
@moonbeam skus sa ich opytať odkedy byvaju v NR ak ti povedia, že sa sťahovali, tak tá značka je v pohode. Ak ti povedia, že sa nesťahovali, tak asi nie je 1. majiteľ, alebo menil ŠPZ. P.S.: Majiteľ už inzerát vymazal
@moonbeam prečo škoda automatiky ? veľmi rýchlo by si si zvykol ale inak v danom objeme určite ten MB čo som ti posielal keď už. Diely nebudú lacné ale myslím že lacnejšie ako na XG-čko, na ktoré ani neviem či existujú. Rátaj s tým že je to dovoz USA , v budúcnosti absolútne nepredajné auto. (velky obsah,automat,korejec) Už to písali na forach že je to auto dobré na zodratie .
Konecne som sa k tomu dostal tak par kuskov, nezarucujem stav konkretneho auta, len pre inspiraciu :
@moonbeam za 2100eciek si mozes kupit krasneho civica/ibizu/polo/323F a podobne a ne korejsku picovinu
a sam asi nemas ziadnu krabicu tak sa zakop, ja som si to auto viac menej zlozil a ne kupil... kupit vie kazdy saso z hornej dubovej ked mu taticko da peniazky
@edisek hľadám krabicu, o tom je toto fórum ty inteligent. Kalos sa už predal, takže niečo iné.
@imoceans cením si všetky linky, no hľadáš niečo iné než ja. Nakoniec možno doložíme zopár bubákov a kúpime rovnakú astru ako máme v rodine už 10 rokov, ale nejakého 5 dverového sedana najlepšie s 1.4 motorom. Je to spoľahlivé auto...
@tomtoylc tiež som vždy chcel japonca, preto chcem lancera, ale čo bude toto prvé auto (značka) mi je viacmenej ukradnuté, ide mi hlavne o technický stav a vek
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
takže sa pýtam, prečo ste sa rozhodli, že si zaobstaráte auto,
a prečo práve s bratom?
Nie som odborník, no chápem ako funguje auto.
Mne ojazdene auto vyberal bratranec, automechanik, tak ti neviem poradit. A auto musi on odhlasit, potrebuje o tebe nejake udaje.. A do tyzdna si ho musis prehlasit na seba ty/brat. Kedze je to z kraja do kraja, stoji to 33€. Teda aspon dva roky dozadu to stalo.
kolesa, ak su neni rovnomerne zodrane(jedna polovica kolesa bude viac zodravna ako druha), tak je tam nieco s geometriou, vacsinou sa da lahko spravit v servise, ale nie vzdy....
okolo prahou, dveri ci nahodou neni hrdza
treba skusis aj prevodovku a spojku, len clovek co sa tomu nerozumie nema sancu zistit ci to je v poriaku alebo nie.
"motor" ci neklepe na neutrali(tj ked nepridavas), na tak malo km, a benzin by nemal....
pripadne ked pojdes, tak prejdi cez volaky kanal alebo hrbol ci su neni nebucha naprava.
» www.topky.sk/cl/10/1343730/I...
jj to nevedela som vôbec, čo to bolo za značku, preto som gúglila "škaredé auto" a vualááá... @17
no dosť paradoxne nové Lamborghini Veneno bolo tiež menované neviem kým čím za najškaredšie auto a s tým ja nesúhlasím
ja by som ho chcela. je tyrkysové (!!!) a také škaredé, že by mi ho ani nik neukradol všetci sa na to úplne zle pozerajú
Pozri, taketo auta su len nutne zlo, ako som pisal, ak nemas vztah k autam nema zmysel ti to vyhovarat , budes spokojny. A keby si ho mal, tak take auto ani nevyhladavas. Proste jazdne vlastnosti nula, vykon, nula, desgin nula, priestrannost nula, odlisnost nula, kvalita spracovania minus jedna , strata hodnoty maximalna. Mam este nieco dodat ?
klima je fajn, ale ked ju budes mat zapnutu tak to bude zrat velmi vela.
ak ma servisku, tak tam by malo byt vsetko zapisane, skontroluj hlavne ci nejaky servisny ukon nevynechali. na aute popozeraj ci su vsetky medzery medzi plechmi rovnake, ci nie je hnile, okolo motora popozeraj ci nieco netecie. pri takom najazde by mal byt uplne cisty a nemal by zrat vobec olej. prevodovka musi ist uplne hladko, tak isto spojka musi plynulo zaberat, pri jazde by nemalo nic buchat/hrkotat jak od podvozku/vyfuku, tak aj od motora. skontrolovat ci funguje ABSko, skusil by som aj zagumovat na krizovatke ci nepreklzuje spojka, skontroluj ci funguju vsetky elektricke veci co tam su..
a tak. proste pozriet to cele.
Nehovoriac o tom, že to bola 1.2ka a v meste to žralo 9 litrov.
@moonbeam ... je treba ešte komentár ?
@sajuri007 autobazár mi príde ako väčšia mačka vo vreci ako prvý majiteľ, ktorý má úplnú servisnú históriu. V oboch prípadoch ide o to, na koho natrafíš. Možno si mala šťastie, časom zistíš.
Keď som zopárkrát viezla manžela, tak nadával, že či neviem šoférovať, až som sa raz nasrala a dala mu kľúče, že nech si ho vyskúša. Povedal, že to je najhoršie auto, aké šoféroval (a to má toho teda hodne odjazdeného) a že už nikdy viac!
vysledok hladania po 3 minutach :
» auto.bazos.sk/inzerat/2720943... a nechci aby som tomu venoval viac casu ...
@moonbeam mal by si zadat nejake svoje poziadavky ... co od auta ocakavas...ale ked si mal vybrate hento, tak ani neviem ci sa niekam pohneme..uprimne. Budem otvoreny.
Menšie , šikovné...definuj slovo šikové...ten MB je klasicky sedan strednej, vyššej strednej triedy...nič prehnane velke , normalne proporčné auto. Bezpečné, spolahlivé, komfortné, rýchle, priestranne...atd. To je pre mna šikovné .... A ked to dáš na LPG tak sa vozíš zadarmo v nehoraznom stroji. LPG do osemvalca by vyšlo cca 1500€-1800€
Pozriem sa na nejake ponuky cez obed, ale nečakaj odomňa niečo ineho charakteru, pravdepodobne to budu auta starsieho rocnika , ktore su vynikajuce este aj dnes.
Ale to je fuk, pozriem nieco ine...keby mam ist cez cele slovensko v Sparku, tak radsej idem vlakom. Ale mozno je to len moja fajnovost. Pre mna je auto proste nieco viac, nie len premiestnovac z bodu A do bodu B . Ak pre teba hej, tak nie je o čom, choď do toho....
Punto to zvladne...aj babkin Žigulák to zvládne...chápeš čo tým myslím ?
Spravime to takto...ja sem hodim niekedy v priebehu dna nejake auta v danom rozpocte po ktorych by som siel na mojom mieste. Potom ich mozme prebrat ,ak nie nic sa nedeje.
Co koho vedie k tomu, kupovat smecaky (ach)
Jednoducho chcem niečo lepšie než tie najlacnejšie autá, než je Ford Ka, alebo Punto 1 alebo Felícia. Nič extra ako bmw, audi, mercedes, etc. Niečo, do čoho nie sú drahé náhradné diely.
@imoceans keď niečo nájdeš šup s tým sem
ešte naposledy ku kalosu: dizajnovo super, konštrukčne asi bude oničom, ale aj podľa ncapu je na tom lepšie než aveo a verím, že by bol aj lepší ako autá, ktoré som spomínal (felícia, ford ka, 206), podľa chýb sa na ňom opravuje lambda sonda, pri použití zlého oleja egr ventil, po 60k km sa menia zvody, v niektorých prípadoch spojkové ložisko. tot vsio. Akurát ma sere dlhé radenie. Dnes som sa kus poprechádzal po autobazároch no nič schopné v tejto cenovej tam nebolo...
» daewoo-lanos.autobazar.eu/15-s-id4252955....
Toto inac vyzera brutal, len skoda automatiky
» hyundai-xg.autobazar.eu/35-v6-gls-id186...
a faktu, ze ficova dan by vysla na 957€
Konecne som sa k tomu dostal tak par kuskov, nezarucujem stav konkretneho auta, len pre inspiraciu :
» audi-a6.autobazar.eu/18-t-id4436959.... - 1.8T - slusny motor v Audi aj VW
» honda-accord.autobazar.eu/23-vtec-es-id38...
» honda-accord.autobazar.eu/20-v-tec-es-id4... - spolahliva a pohodlna masina
» volkswagen-passat.autobazar.eu/19-tdi-highline...
» volkswagen-passat.autobazar.eu/19-tdi-id412913... - to auto stale dobre vyzera, siel by som ale po spominanom 1.8T, ale 1.9 nie vobec zla volba...a spotrebou na mile daleko od Kalosu
» mercedes-e-trieda-coupe.autobazar.eu/230-coupe-id174... - imidzovka
» mazda-6.autobazar.eu/20-touring-id41... - co jej chyba ? + prestavba na lpg ako pise majitel a mas vystarane
» opel-astra-coupe.autobazar.eu/20-turbo-opc-id... - vyzera super
» bmw-rad-5.autobazar.eu/523-i-at-id3772... - moj oblubenec , e39, mam radsej po facelifte ale stale skvele auto .
Ako tak pozeram, tolko dobrych aut v ponuke, naozaj je z coho vyberat,...limit som dal 3200€, ked ratam s pripadnou dohodou.
už sa mi nechce hladať...je toho kvantum
Inak, uzitocne rady najdes na stranke » www.autorubik.sk/category/kupuje... je tam recenzia na takmer kazde z uvedenych
a sam asi nemas ziadnu krabicu tak sa zakop, ja som si to auto viac menej zlozil a ne kupil... kupit vie kazdy saso z hornej dubovej ked mu taticko da peniazky
» www.autobazar.eu/sk/card.php?id=...
paradna hudba, klima, super vykon, relativne dobra spotreba na ten objem, opravene napravy, nove tlmice, po celolaku
je to solidne auto proste
» mercedes-300d.kupimauto.sk/30-id4414261.ht...
a zbytok tych 7 kil keby dal do servisu, myslim ze tiez by to este nieco pojazdilo.
Alebo taka tdi oktavka tiez moze vydrzat viac jak hentie kalos a hnojdaj
@imoceans cením si všetky linky, no hľadáš niečo iné než ja. Nakoniec možno doložíme zopár bubákov a kúpime rovnakú astru ako máme v rodine už 10 rokov, ale nejakého 5 dverového sedana najlepšie s 1.4 motorom. Je to spoľahlivé auto...
... ja som za japonca - honda, toyota, suzuki, mišivbuši ... poprípade MB
@Majo pekný kúsok len či ho za tie peniaze predá ... to možem aj ja za svoje pýtať 4000 potom
alebo honda civic... preboha ved aut je po chuja
Ale skôr asi Golfa pri tej spotrebe....1.9tdi ?
JJ 1.9tdi 66kw, najspolahlivjsie TDI všetkých čias