Existuje na slovensku nejaka (po zvukovej a textovej) stranke kvalitna nacionalisticka kapela? Hladam nieco podobne ako je Daniel Landa u nasich zapadnych susedov. Nehladam nijaku skinheadsku, oi, rasiticku, nacisticku ani nic podobne. Nejaku normalnu slo
povedala by som ti o jednej, ktorá síce o láske k vlasti nespieva, ale sú to hrdí slováci.
sama však viem, že si neželajú mať medzi fanúšikmi ľudí, ktorí nenávidia iných na základe rasovej alebo etnickej príslušnosti (vzhľadom na tvoje skvelé príspevky z minulosti)
Co sa rozculujete?Ved nacionalizmus nie je zakazany.Nemylte si to s fasizmom alebo rasizmom ani nicim podobnym.Dokonca sa nam bude este aj z vladnej strany propagovat hranim hymny na skolach a podobne.
co ty vies koho alebo coho som sympatizant(ani neviem co si ty predstavujes pod slangom "nacek"), pitam sa kolko kapiel poznas a ake, ked sa tu ozyvas ty?
@Zamidari toto nieje prva anketa v ktorej vyjadrujes(ci uz priamo alebo nepriamo) podporu nacionalistickym ************. takze mi je jasne ze viac alebo menej sympatizujes z podobnimy ............... , a k tvojej ironickej otaske, vsetci vieme co su zac tzv. nacionalisty na slovensku. to niesu ani ludia.
doplnok k @14 a ked mi chces tvrdit ze to tak nieje, tak potom asi mas kratku pamet, lebo ja som si dal tu namahu pozriet tvoje ankety co si zalozil. nech si ich pozrie kazdiii kto pochybuje otom co som napisal. tam maa jasny dokaz.
@Zamidari tie co ti svietia na webke plus ked kliknes dalsie tvoje ankety. je ich tam takich viac,......vies co, kasli na to, nemam chut ani zaujem sa z tebou hadat, lebo to ze z tebou nesuhlasim v istich veciach, neznamena ze sa nenajdu temy kde sa daa najst "spolocna rec", lebo vsimol som si tie celkom zaujimave temy ohladom fyziky. takze kasli na toto co som vysie pisal. len nerozumiem tvojim poniektorim "nazorom".
Celý západ je nacionalistický! Len na Slovensku je to ohromná hanba! Pozrite si v slovníku cudzích slov výrazy nacionalistický a nacistický a porovnajte rozdiely! Všade sú na to hrdí, akým národom sú a patrične to dávajú najavo (napr. Švédi). Pozor! Nehovorím o extrémistoch, ale o bežnom národnom povedomí. Nikde inde tak ako na Slovensku si "neserú" tak radi na vlastnú hlavu ako tu. A ešte podaktorí snáď čakajú za to uznanie, akí sú uvedomelí a "svetoví"! Buďte konečne realisti a nie malé deti túžiace sa ľúbiť západu, ktorému naša nár. (ne)hrdosť môže byť tak akurát ohromne vhod!
napr. Švický: "Stúpaj" na youtube - vraj bývalý rocker, ale nie som si istá, či to bude to správne orechové ktoré hľadáš...
@Arugad a aky rozdiel? Papierovy, alebo ten realny? Osobne si myslim, ze na Slovensku nacionalizmus ani neexistuje a ak hej tak ruka v ruke s novodobym nacizmom/rasizmom/whatever (nazvi si to ako chces), ktory sa tu za posledne roky pekne rozmaha. Nechytajme sa za slovicka, kazdy velmi dobre vie o com je rec...
Ja niesom rasista, moj odpor ku nasim opalenejsim spoluobcanom spociva v ich mentalite, hygienickych a socialnych navychok a v ich mentalite. Ak by som si v buse odsadol od cigana, nebude to preto lebo je cierny ale preto lebo hrozne pachol, a nechcel som od neho dostat nejaku pliagu. Som rasista ze? Myslis si ze mi vadi jeho farba pleti? Kolko bielych ludi je takych tmavych ze vyzeraju ako cigani, alebo naopak kolko je svetlich ciganov?
@Stormmast3r myslím si že nacionalistická kapela, ktorý nie sú nackovia atď. neexistuje, nacionalizmus priamo súvisí s rasizmom, veď keď spievajú o svojom národe atď. tak určite spomenú aj niečo rasistické (a prosím ťa nepíš mi že neviem čo je nacionalizmus)
pokial si nacionalista (cim chces vyjadrit ze milujes svoju vlast a si hrdy na jej zvyky a tradicie) tak pocuvaj povodne slovenske ludove piesne... pokial si nacionalista (cim chces vyjadrit "slovensko slovakom" a "za boha za narod") tak si len obycajny posraty nacko ktory si pridava tri slabiky naviac...
@strommast3r vtipny ako vzdy, kebi som necital vsetki tvoje sproste komenty v urcitich temach, tak ti aj uverim ze nesimpatizujes z pravicovym extremizmom. ale kedze som ich cital, viem ako sa vec ma. ale vymleti gadzo to zrejme nikdy nepochopi.
a este som nepocul ze by tzv. "nacionalisti" na slovensku, nenapadali inich ludii, ci uz verbalne alebo fyzicky. a to teraz nevravim o romoch. stacii ked sa im nepaci co mate na sebe, a uz je zle. tak nech mi laskavo nikto nevravy, ze to niesu nackovia, lebbo su.
@Arugad mna prekvapuje ze teba nieco uraza, ved staci si precitat tvoje blogy, kde sam pises ako co a koho neznasas. fakt, divne za ta toto dokaze urazat.
@Arugad a po diskusiii na temu bratislava, ti dam jednu radu-staraj sa tam o bratislavu, a nie o vychod. lebo je to uplne odveci, vynasat do nebies bratislavu, ale srat sa do inich miest, ked nimi ty tak pohrdas.
@Arugad ja ta chapem, ze ta to uraza. Aj skinheadov musi urazat, ked ich niekto spaja s nackami ale co sa s tym da robit? Dnes uz je velmi tazke rozlisit jednych od druhych, hlavne ked sa spravaju vsetci na jedno kopyto (vyvolavanie bitiek s kymkolvek).
@Nikeboy - za prvé vo všetkých diskusiách som maximálne tak reagoval na tvoje dementné príspevky rovnakou demenciou a za druhé, prosím odcituj mi z mojich blogov, kde koho urážam a kde čo neznášam, nech sa páči čakám
@Arugad no v tvojich(niektorich) blogoch vydim nasilie, nenavist,intoleranciu. ja chapem je fandis slovanu, ale neslo bi to aj slusne??? a co ma aj zaraza, ze sa zastavas tzv. "nacionalistou, tiich nacionalistou co pochoduju po mestach, hlasaju nenavist. tiich nacionalistou co biju ludii co sa im nepacia, proste idu po ulici, vidia napr. nejakeho emo chalana a uz letii pest, uz leti kopacka. tiiich nacionalistou co len tak asi pre zabavu mlatia napr. sk8terou, tiiich nacionalistou co stvuu ludiii proti sebe.....tiiich????
ps. ako vydis v mojom prispevku nieje nic "dementne". teda za predpokladu ze protinazor nepovazujes za "dementny". ale potom ma len utvrdzujes v tom ze nacionalizmus=intolerancia. alebo-kto nejde z namy, ide proti nam. hm???
@Nikeboy , nie tentokrat v tvojom prispevku nie je nic dementne a preto ti aj odpoviem celkom normalne a pokojne.
- nasilie, nenavist, intolerancia - hovoris celkom iste o blogoch zo serie ,,Rozpovedane rozbitou hubou", coz su VYMYSLENE pribehy VYMYSLENEHO futbaloveho chuligana, ktore som si pisal skor sam pre seba ako pred druhych. nikomu som nekazal to citat, uz vobec nie sa tym riadit ci to nejakym sposobom obdivovat.
intolerancia je presny opak toho co mna vystihuje v tomto smere. ja totiz dokazem pochopit absolutne kazdeho nazor, kosicana, bratislavcana, slovaka, cecha, kohokolvek (ine je uz bavit sa o tom, s ktorym nazorom sa stotoznujem) a takisto chapem aj futbalovych chuliganov, chapem preco sa medzi sebou biju a pretoze som to nespocetne vela krat videl na vlastne oci, viem o tom aj pisat. bavi ma to a tak o tom pisem - to neznamena ze to podporujem ci hlasam.
nacionalista nie je ten clovek ktoreho ty vidis vecer na markize ako pochoduje mestom v piatok vecer a bije emakov, to su ludia ktori za narodne zaujmy skryvaju svoju agresiu, nepodporujem, nesuhlasim no opat raz vypocul som si aj ich nazor a dokazem ho pochopit. len pochopit, nie podporovat. nacionalista moze byt kludne aj stary panko v uniforme vojaka z druhej svetovej kladuci veniec na slavine, keby si mu povedal co si myslis o nacionalistoch, na mieste by padol infarktom
a k slusnemu fandeniu na futbale. ano dalo by sa, no bolo by to strasne onicom. nadavky k futbalu partia odjakziva, od pociatku a dokonca keby vsetci dobre rozumeli po anglicky, nikdy by za vzor slusnosti a poslusnosti nedavali taku anglicku ligu kde sa toho nanadava minimalne tolko ako u nas...
osobne si neviem predstavit take derby Slovan - Trnava bez nadavok. futbal nie je divadlo a dnesne deti sa nadavat naucia davno predtym ako vstupia na stadion to ti rucim
- ano, o tich. no...klamal by som keby som tvrdil ze ma nesokovaly. predsa len, aj ked aj ja mam na iste veci inii nazor ako inii, nepisal bi som az tak radikalny vymysleny pribeh. ahaa, daky za vysvetlenie
no...to som nehovoril o tom co vydim v tv, ale co zial vydim v meste, obcas aj v miestnich novinach otom citam . velmy pekne a dobre si to teraz napisal. mas moje uznanie za to ako si to perfektne vysvetlil DAKUJEM
no ten futbal, to nieje len slovan, ale celkovo asi vsetky futbalove fans na slovensku. kedisi som chodil previdelne na futbalove zapasy fandit. ale ked som vydel tie...vytrznosti a veci co sa tam deju, radsej som prestal chodit na futbal uplne, aj ked som mal pernamentku a bol som len na doslova paar zapasou.
to derby slovan-spartak chapem ale...ze rozbiju ludia autobus?! to sa stalo aj ked hral slovan na vychode(ale hokej) ze rozbili hokejistom na autobuse okna. to ma akoze dost vtedy nahnevalo. aj to ked sa hralo finale extraligi, a nejaki uplne primitivny gadzo, tam nadaval ze tv tocilo jak idu fans slovana. to ma nahnevalo. lebo neznasam ked nadavaju na druhi club(no, hlavne ked nadavaju na slovan, akoze nefandim slovanu, ale neznasam tie uz doslova nekonecne hadky na temu "vychod vs zapad" , obzvlast ked ms 2011 budu prave v ba a v ke, cize zapad a vychod.) to iste ma zarazilo ked som siel z kamosom po BB, a sli sme okolo krcmi, a zrazu nejaki ozran zacal ze "sk slovan...******* bratislava" akoze nesom bratislavcan, ale ma to dost zarazilo(mozno mierne nahnevalo). lebo ja, ako si si mozno postupne vsimol, mam ba(bratislava) rad. nie az tak ako ty, lebo ty tam byvas, ale v urcitich ohladoch sa mi ba paci. nieje preludnena ako Praha, kde sa clovek o ludii a turistou doslova potkina, a nema kludu. takisto z hladiska polohy ma ba velku vyhodu. aj keby ba nebola hlavne mesto, aj tak si myslim ze bi bola na spici na slovensku. lebo ostatne mesta su bud mensie, alebo nemaju dobru polohu, alebo ekonomicki niesu na tom prave tak dobre.
no uz som sa rozpisal a to ma bit skor tema na moj chistani blog, na novy nick ktori chystam uz mesiac zrobit a este stale nic tak mier, a sorry ze som na teba tak v minulosti vyletel este raz prepac za niektore moje komenty k tebe. sorry, a mier
@tommyhot : je otázkou jednotlivca, či ich chce odlišovať. Myslím, že je to veľmi jednoduché vidieť rozdiel medzi skinheadom a nacistom. Každopádne veľa ľudí v tejto konverzácii by si najskôr malo naštudovať základné pojmy a až potom sa vyjadrovať na tému nacionalizmu.
Osobne si myslím, že nie je nič zlé na tom, že niekto má rád svoju vlasť a miesto kde sa narodil. Nacionalistická a neonacistická či nacistická hudba nie je to isté. Nacionalizmus by som skôr nazvala akýmsi patriotismom. Azda keď naši hokejisti vyhrajú tak sa netešíme skoro všetci?? AJ to je zlé,? Bohužiaľ veľa ľudí sa riadí tým ako je to v tej skladbe. Úspech je všetkých ale neúspechoch len jedného. Nezaujímame sa o našu krajinu, aby sme ju zlepšili zveľadili. Ničíme si svoju prírodu a kašleme na našich rodných spolubratov. Už deti ani nevedia kto bol Vavro Šrobár, Edvard Beneš, Masaryk a ďalší
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
povedala by som ti o jednej, ktorá síce o láske k vlasti nespieva, ale sú to hrdí slováci.
sama však viem, že si neželajú mať medzi fanúšikmi ľudí, ktorí nenávidia iných na základe rasovej alebo etnickej príslušnosti (vzhľadom na tvoje skvelé príspevky z minulosti)
tým pádom je tento koment úplne zbytočný
@Admin bi mal tuto anketu celu zmazat.
co ty vies koho alebo coho som sympatizant(ani neviem co si ty predstavujes pod slangom "nacek"), pitam sa kolko kapiel poznas a ake, ked sa tu ozyvas ty?
oni majú niektoré pesničky veľmi dobré.
napr. Švický: "Stúpaj" na youtube - vraj bývalý rocker, ale nie som si istá, či to bude to správne orechové ktoré hľadáš...
hmm teraz som si všimol @Manajas -nebude to ten Švický?
v poradí už 10. Žiarislavovo CD sa bude dať zohnať pod názvom:
TÁ SILA JE V NÁS uvedie:
ŽIARISLAV
hudobno-umelecké pásmo Žiarislavových piesní hraných
hlavne na pôvodných prírodných nástrojoch
(píšťaly, fujary, korýtkové husle, bubny doby...)
So 12.12. - Praha - čajovna ve Věži - 18:00 (Na výšinách 1 / Korunovační, Praha 7
Zastávka "Sparta", tram č. 1, 5, 8, 25 a 26) vstup 80 Kč
Ne 13.12. - Brno - čajovna Světluška (Dominikánské nám. 4/5, pasáž domu pánů z Lipé, Brno) 17:00
Po 14.12. - Bratislava - slávnostné uvedenie CD - Stredisko kultúry BNM -
Vajnorská ul. 21, sobášna sieň 18:00
Ut 15.12. - Trnava - Kalokagatia - centrum voľého času 16:00 (Strelecká 1)
St 16.12. - Trenčín - čajovňa Jaipur, Hviezdoslavova 8 , 16:00
Dubnica n.Váhom - Mestský kulturný dom -
Bábková sála,19:00 (Bratislavská 434/9)
Št 17. 12. - Banská Bystrica - koncert
Žiarislav a Bytosti - Vianoce na hrade - Námestie
Štefana Moysesa 15:30 a 19:00
Pi 18.12. - Košice - Piváreň K2, 18:00,
Štúrova ulica 32
So 19.12. - Bojnice - čajovňa Dobrá víla a
lesopark - oslavy Zimného Slnovratu od 12:00
www.ved.sk
@transplantovana myslim ze som jasne napisal ze nehladam ziadnu rasisticku kapelu, mimochodom ja rasizmus tiez neznasam.
[URL= » img191.imageshack.us/i/stopracism.jp... ][IMG]
[/IMG][/URL]
ale keď chceš kapely hrdé na svoj národ, popozeraj si na bandzone nejaké oi.
ps. ako vydis v mojom prispevku nieje nic "dementne". teda za predpokladu ze protinazor nepovazujes za "dementny". ale potom ma len utvrdzujes v tom ze nacionalizmus=intolerancia. alebo-kto nejde z namy, ide proti nam. hm???
- nasilie, nenavist, intolerancia - hovoris celkom iste o blogoch zo serie ,,Rozpovedane rozbitou hubou", coz su VYMYSLENE pribehy VYMYSLENEHO futbaloveho chuligana, ktore som si pisal skor sam pre seba ako pred druhych. nikomu som nekazal to citat, uz vobec nie sa tym riadit ci to nejakym sposobom obdivovat.
intolerancia je presny opak toho co mna vystihuje v tomto smere. ja totiz dokazem pochopit absolutne kazdeho nazor, kosicana, bratislavcana, slovaka, cecha, kohokolvek (ine je uz bavit sa o tom, s ktorym nazorom sa stotoznujem) a takisto chapem aj futbalovych chuliganov, chapem preco sa medzi sebou biju a pretoze som to nespocetne vela krat videl na vlastne oci, viem o tom aj pisat. bavi ma to a tak o tom pisem - to neznamena ze to podporujem ci hlasam.
nacionalista nie je ten clovek ktoreho ty vidis vecer na markize ako pochoduje mestom v piatok vecer a bije emakov, to su ludia ktori za narodne zaujmy skryvaju svoju agresiu, nepodporujem, nesuhlasim no opat raz vypocul som si aj ich nazor a dokazem ho pochopit. len pochopit, nie podporovat. nacionalista moze byt kludne aj stary panko v uniforme vojaka z druhej svetovej kladuci veniec na slavine, keby si mu povedal co si myslis o nacionalistoch, na mieste by padol infarktom
a k slusnemu fandeniu na futbale. ano dalo by sa, no bolo by to strasne onicom. nadavky k futbalu partia odjakziva, od pociatku a dokonca keby vsetci dobre rozumeli po anglicky, nikdy by za vzor slusnosti a poslusnosti nedavali taku anglicku ligu kde sa toho nanadava minimalne tolko ako u nas...
osobne si neviem predstavit take derby Slovan - Trnava bez nadavok. futbal nie je divadlo a dnesne deti sa nadavat naucia davno predtym ako vstupia na stadion to ti rucim
- ano, o tich. no...klamal by som keby som tvrdil ze ma nesokovaly. predsa len, aj ked aj ja mam na iste veci inii nazor ako inii, nepisal bi som az tak radikalny vymysleny pribeh. ahaa, daky za vysvetlenie
no...to som nehovoril o tom co vydim v tv, ale co zial vydim v meste, obcas aj v miestnich novinach otom citam . velmy pekne a dobre si to teraz napisal. mas moje uznanie za to ako si to perfektne vysvetlil DAKUJEM
no ten futbal, to nieje len slovan, ale celkovo asi vsetky futbalove fans na slovensku. kedisi som chodil previdelne na futbalove zapasy fandit. ale ked som vydel tie...vytrznosti a veci co sa tam deju, radsej som prestal chodit na futbal uplne, aj ked som mal pernamentku a bol som len na doslova paar zapasou.
to derby slovan-spartak chapem ale...ze rozbiju ludia autobus?! to sa stalo aj ked hral slovan na vychode(ale hokej) ze rozbili hokejistom na autobuse okna. to ma akoze dost vtedy nahnevalo. aj to ked sa hralo finale extraligi, a nejaki uplne primitivny gadzo, tam nadaval ze tv tocilo jak idu fans slovana. to ma nahnevalo. lebo neznasam ked nadavaju na druhi club(no, hlavne ked nadavaju na slovan, akoze nefandim slovanu, ale neznasam tie uz doslova nekonecne hadky na temu "vychod vs zapad" , obzvlast ked ms 2011 budu prave v ba a v ke, cize zapad a vychod.) to iste ma zarazilo ked som siel z kamosom po BB, a sli sme okolo krcmi, a zrazu nejaki ozran zacal ze "sk slovan...******* bratislava" akoze nesom bratislavcan, ale ma to dost zarazilo(mozno mierne nahnevalo). lebo ja, ako si si mozno postupne vsimol, mam ba(bratislava) rad. nie az tak ako ty, lebo ty tam byvas, ale v urcitich ohladoch sa mi ba paci. nieje preludnena ako Praha, kde sa clovek o ludii a turistou doslova potkina, a nema kludu. takisto z hladiska polohy ma ba velku vyhodu. aj keby ba nebola hlavne mesto, aj tak si myslim ze bi bola na spici na slovensku. lebo ostatne mesta su bud mensie, alebo nemaju dobru polohu, alebo ekonomicki niesu na tom prave tak dobre.
no uz som sa rozpisal a to ma bit skor tema na moj chistani blog, na novy nick ktori chystam uz mesiac zrobit a este stale nic tak mier, a sorry ze som na teba tak v minulosti vyletel este raz prepac za niektore moje komenty k tebe. sorry, a mier