no zamidari, ja by som nepovedala, internet internet, vkuse len odkaz na internet, hovadina na entu, neverte tomu, ak chcem niečo z vedy aspoň tak, si hľadám v archívoch, knihách, kopce vedeckých článkov z internetu nie sú ani v dostupnosti pre učiteľov, nie že ešte nejaký obyčajný našinec... a ako povedal hawking, mnohé informácie, o ktorých ani netušíme, stále čakajú, kedy uzrú svetlo sveta, ale pre nedostatok pozorovaní, skúseností, a najmä teda v kozmológii, nie sú vhodné na sformátovanie do obrazne povedané "vzorca, ktorý by sa zmestil na tričko" a my si ho bez problémov oblečieme... to zase povedal jeden ujo starý profesorský za vodou, či pod vodou, neviem... ale majú pravdu, a mňa to sere a inak som si kúpila o kvantovej zvláštnosti fasa knihu, kde sú fasa veci a kopec veciam ani nebudem rozumieť, lebo to je presne o tom... ťažko tráviteľné, ale nevadí, možno sa niečo dobrého dozviem,čo ma inšpiruje do budúcna... mne sa tieto veci zídu ešte
3. ja sa tiez neucim fyziku z internetu ale z knih a poznamok. Na internete je dost vela odbornych clankov, aj ked nie vzdy seriozne alebo korektne. Ale ide o to ze si to moze precitat hocikto a potom sa hrat na odborika.
Ale treba mat na vedomi ze ani nie vsetky knihy a odborne casopisu su naozaj odborne. Napriklad aj v ucebnici "Zmaturuj z chemie" sme nasli so spoluziakmi 2-3 chyby.
3. a uz si sa nieco dozvedela z tej knihy? preco sa vola kvantova fyzika "kvantova"? Este ako zakladoskolak som si myslel ze preto lebo ju zaviedol nejaky ujo ktory mal priezvisko Kvant
počkaj počkaj... aby bolo jasné, ja neštudujem fyziku, , to určite nie, na to ja nemám, len z čistej záľuby sa zaujímam o vesmír, a ako inak, fyzika je number one... čo ma najviac zaujalo, je práve kvantová zvláštnosť,ktorú slečná 39ročná spomenula,tak som si kúpila svinsky drahú českú knihu z edície zip, kde sa o tejto zvláštnosti hovorí, od počiatkov dúfam, po koniec, kde sú aj vzorce, fotografie, diagramy, ja som si ju len pozerala zatiaľ, nečítala som nič, až toto leto budem, to je ťažká kniha už asi... no kvant je častica, eh, , mňa zaujala tá vecička, vlastnosť, či čo to je, čo vedci nevedia ešte... ako je možné, že si tá častica zachová v sebe niečo aj po tom, ako to z nej odstránime, prejde to nejakým tokom, či ako to nazvať, a ono je to tam stále... ako vedela by som to napísať presnejšie, ale nechám tak radšej... kto nevie, nech číta: Timothy Ferris: Všetko o vesmíre
kto sa o to zaujíma, prečítajte si Michia Kaku-Paralelné svety, knižka zaoberajúca sa paralelnými univerzami, kvantovou fyzikou aj všeobecne tymito vecami a nieje napísaná v štýle "teraz chcem aby moja kniha vyznela intelektuálne tak tam použijem čo najviac neznámych slov ako sa len dá" brutálna knižka, odporúčam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ale treba mat na vedomi ze ani nie vsetky knihy a odborne casopisu su naozaj odborne. Napriklad aj v ucebnici "Zmaturuj z chemie" sme nasli so spoluziakmi 2-3 chyby.