Ak sa ide väčšou rýchlosťou tak kvôli svojej bezpečnosti, niekde v meste, kde sa ide kvôli zápcham rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu kvôli tomu, že môžem dostať pokutu.
@Picasso Velka chyba, ze v meste sa nepriputavas. Rovnako sa mozes zabit, staci ak narazis v 40 km/h do niecoho a si nepriputany, tak mas pluca prerazene rebrami od volantu a vysledok poznas, takze odporucam ti pasy. Mimo mesto ked v stovke sa celne zrazis uz to mas jedno ci mas pas alebo nie. Niet pomoci.
akože pripútavať sa kalsickými 3bodovími pásmi je tak 50 : 50. síce nevyletí človek za auta keď sa prevráti ale zasa sa ním môže zaškrtiť. jeden z dôvodov prečo by mali aj do sériových áut montovať 5 alebo aspoň 4 bodové pásy
robím to automaticky, ale nie kvôli pokute. automaticky, lebo to považujem za bezpečnejšie... a po ďalšie asi by mi liezlo na nervy pípanie auta, ktoré pípa, ak sa nepripútam
Tak samozrejme aj preto, ze nemam peniaze na pokutu, ale hlavne preto, lebo som videl, co vsetko sa moze stat aj ked len na maly kusok cesty, ked si ten pas nezapnem.
ja sa priputavam stale, aj ked sa veziem aj ked soferujem. pas je dobra vec ale ak idete rychlostou vyssou je kontraproduktivny za niektorych okolnosti takze je to diskutabilne, ci mat alebo nemat pas.
Odkedy som skončil autoškolu som nabral taký rešpekt, že nie len že sa pripútavam aj vzadu, ale zabrzdím pred prechodom, aj keď na ňom ešte ľudia nie sú
Jáj Bože, tak lepšie, jak keby som mal zabiť seba alebo druhých...
Prosím ťa len tu nezačni vyťahovať nejaké debilné historky o tom, ako "strýka môjho otcovho kamaráta" zachránilo to, že nebol pripútaný... Ak sa niečo také stane je to 1 z 100000 prípadov. Neexistuje žiadna rozumná výhovorka prečo sa nepripútať. Osobne mi je to jedno, veď ide o váš život, aspoň bude menej kreténov. A tí flákači, ktorí sa na zadných sedadlách nepripútajú, lebo šak načo, tak si uvedomte, že pri búračke môžete zabiť toho čo sedí pred vami, pretože zo sedačky mu vyletíte rovno na hlavu...
V lete som išla s kamoškou a jej rodičmi dosť ďaleko autom a oni akože vzadu ani nemali pásy vytiahnuté, ich mali za sedačkami. Tá kamoška bola úplne zvyknutá ležať tam na tých sedadlách nech išli kamkoľvek. Som odmietala sa tak viesť, mi museli tie pásy vytiahnuť a potom na mňa asi hodinu pozerali jak na debila, že ako ma mohla napadnúť taká blbosť že pripútať sa...
Neviem prečo ale priputavam sa len v predu. V zadu mam lepsi pocit bezpecnosti aj ked viem ze to je blbost. Raz sme za to dostali pokutu ze som nebol v zadu priputany...
Zalezi od vselicoho. Nie vsetky vozidla maju napr. vzadu bezpecnostne pasy. Pokuta nepotesi. A nepotesi ani kontrolka ci zvukove upozornovanie. Nepotesi ani zastavenie behu motora, ci zablokovanie jeho spustenia. Zalezi aj od toho ci je osoba na danom mieste chranena aj Air-Bagmi, tie su ucinne len v kombinacii s bezpecnostnymi pasmi a napinacim mechanizmom, ktory spolupracuje s celym bezpecnostnym systemom.
mne sa také stalo len raz, viezol ma bývalý policajt s manželkou a dcérou... a keď som sa pýtal, prečo vzadu nemajú pásy, tak ujo policajt povedal, ja mám policajtský preukaz my nemusíme byť pripútaní... mi to prišlo také vtipné
podľa mňa keď tam tí vedci z automobiliek dali tie pásy do základnej výbavy, tak asi vedeli prečo, a asi to tak má byť, proste to je súčasť toho jazdenia mať pás...
do auta v ktorom sa nepriputa uz len jeden z ludi vezucich sa, nastava moznost ze ked auto havaruje moze dokonca jeden nepriputany zabit alebo zranit ostatnych....
ak nikto neberie toto do uvahy, tak s nim nejdem do auta a pojdem radsi vlakom alebo busom(aj tam by som chcel pasy)
Nepriputanie sa pasom alebo nepouzitie ineho zadrziavacieho zariadenia je pokutovane sumou 60 €. Pokutu dostane bud konkretny clen osadky vozidla, alebo osoba, ktora ma za neho zodpovednost (v pripade, ze sa jedna napr. o dieta).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
A kde je moznost ze kvoli tomu otravnemu piskaniu?
Jáj Bože, tak lepšie, jak keby som mal zabiť seba alebo druhých...
Prosím ťa len tu nezačni vyťahovať nejaké debilné historky o tom, ako "strýka môjho otcovho kamaráta" zachránilo to, že nebol pripútaný... Ak sa niečo také stane je to 1 z 100000 prípadov. Neexistuje žiadna rozumná výhovorka prečo sa nepripútať. Osobne mi je to jedno, veď ide o váš život, aspoň bude menej kreténov. A tí flákači, ktorí sa na zadných sedadlách nepripútajú, lebo šak načo, tak si uvedomte, že pri búračke môžete zabiť toho čo sedí pred vami, pretože zo sedačky mu vyletíte rovno na hlavu...
V lete som išla s kamoškou a jej rodičmi dosť ďaleko autom a oni akože vzadu ani nemali pásy vytiahnuté, ich mali za sedačkami. Tá kamoška bola úplne zvyknutá ležať tam na tých sedadlách nech išli kamkoľvek. Som odmietala sa tak viesť, mi museli tie pásy vytiahnuť a potom na mňa asi hodinu pozerali jak na debila, že ako ma mohla napadnúť taká blbosť že pripútať sa...
@Reddwarf55555 na to pískanie som myslela, ale nejako som na to pozabudla, asi preto, že my to v aute nemáme, ale brat to tak mal..
mne sa také stalo len raz, viezol ma bývalý policajt s manželkou a dcérou... a keď som sa pýtal, prečo vzadu nemajú pásy, tak ujo policajt povedal, ja mám policajtský preukaz my nemusíme byť pripútaní... mi to prišlo také vtipné
podľa mňa keď tam tí vedci z automobiliek dali tie pásy do základnej výbavy, tak asi vedeli prečo, a asi to tak má byť, proste to je súčasť toho jazdenia mať pás...
ked uz sme pri pasoch, povazujem za ovela bezpecnejsie sportove pasy, mam na mysli tie, ktore su v autach, ktore jazdia rally.
ak nikto neberie toto do uvahy, tak s nim nejdem do auta a pojdem radsi vlakom alebo busom(aj tam by som chcel pasy)
V niektorých novších autobusoch sú už bezpečnostné pasy..