Laboratórne a vyšetrovacie metódy v zdravotníctve v Trnave, JLFUK MT, LFUK BA?
Ahojte!, obehala som už všetky možné fóra na túto tému ale nikde som sa nedopracovala k odpovediam, ktoré by za niečo stáli, tak som založila toto fórum .... som 4 táčka na gymnáziu, a je najvyšší čas mať jasno ohľadom vysokých škôl, mojím snom je medic
@kail91 môžem sa ťa opýtať?.... Aké je to štúdium? páči sa ti tam odporúčal by si to aj druhým ? a nátročnosťou je to aké? predmety, prax profesori ? možno by to bola pre mňa dobrá cesta a moc ma ten odbor zaujal, pretože len v Trnave sa to dá študovať aj ďalej ako lenn na Bc. ale aj na Mgr. a je ten odbor práve v Trnave bez prijímačok ako píšu na stránkach ? z profilových predmetov ako bio che a fyz som mala vždy jedna(lebo podla stranky to zaváži) v tom by problém asi nebol ale moj priemer všetkých známok bol tak pod 1,3 vždy
@katkaz Berú bez príjímačiek, pozerajú hlavne na biológiu, chémiu + maturitu, zostavia zoznam a zoberú ľudí nad čiarou. Ja som v ročníku, ktorý ešte len začínal dennú formu, takže nás bolo 20, ale teraz je už veľa ľudí - 2011 - 55, 2012 - 99.
Neviem, či to robia len nám, kvôli tomu, že sme začínali, ale dosť často nám odpadajú predmety, kvôli blbej organizácii školy, čo ma tam dosť štve a niektorí profesori dosť na to kašlú a niekedy nás totálne ignorujú. A určite by to chcelo viac praxe v labákoch a menej teórie, z niektorých predmetov ani nie sú cvičenia, kvôli tomu, že nemajú vhodné priestory a vybavenie. Síce sú tam labáky, ale moc sa do nich nedostaneme, ak tak, len pár vecí nám poukazujú, ale viac sa naučíš v praxi v normálnom labáku.
Profesori - starí sú skoro všetci fajn, no nájdu sa výnimky, taktiež niektorí doktoranti sú fajn, ale niektoré doktorandky sú strašne namyslené.
Predmety - všetky medicínske sa tu skoro preberajú - od začiatku napr. anatómia, fyziológia, chémia, biofyzika, biológia, genetika, latinčina,... potom patológia, patol. fyziológia, patol. anatómia, farmakológia, toxikológia, imunológia, biochémia, mikrobiológia, histológia, hematológia a tranfúziológia, epidemiológia, štatistika, ošetrovateľstvo a neskôr sú to vyšetrovacie metódy v biochémii, mikrobiológii, histológii, hematológii, genetike, imunológii, toxikológii a farmakológii, prvá pomoc, v Mgr. sú to aj chirurgia, gynekológia, súdne lekárstvo...
Ďalej povinne voliteľné predmety, z ktorých niektoré sú fakt zbytočnosti napr. sociálne lekárstvo, poisťovníctvo v zdravotníctve, zdravotnícke právo, AJ/NJ sú bohužiaľ len v prvom ročníku, čo nám dosť prekáža, lebo cudzí jazyk by sa zišiel viac, odhad, manažment a komunikácia rizika,... Prax - môžeš si vybaviť sama v laboratóriách zameraných na mikrobiológiu, biochémiu, hematológiu, alebo ak nikde nenájdeš, tak ti vybaví škola v nemocnici, či poliklinike v TT, alebo možno aj v Piešťanoch.
Dá sa študovať: Bc., Mgr., PhD.
Štúdium nie je až také náročné, samozrejme niektoré predmety dajú zabrať na nervy ako napr. patológia, anatómia, hematológia a pod.
To či sa mi páči - pravdu povediac ani nie, ale pretože som si volil školu bez toho, že som vedel, čo chcem robiť. Mňa osobne to tu nebaví už a najradšej by som s tým trhol, ale to sú moje problémy.
Ak sa chceš ešte niečo opýtať, pokojne mi napíš TS-ku, alebo sem do fóra.
@kail91 ďakujem za odpoveď konečne som sa dostala k správnym informáciam. Mylsím že ten prístup je na vysokých skoro všade rovnaký ďakujem ešte raz keby som ešte niekedy mala nejaké otázky môžem sa ozvať ?
@ladylolita s príjamčkami máš tento odbor aj v Trenčíne na Univerzite tam sa robia príjmačky z biochémie, a majú na stránke aj odporučanú literatúru - tam podľa mňa hľadia na tie príjmačky a nie na známky, ja som si vybrala Trnavu preto lebo už tretie príjmačky by som nechcela robiť mám čo robiť pripravovať sa na medicíny do MT a do BA, LVMvZ mám len ako poistku ale poistku čo by ma určite bavila tisíckrát viac ako nejaké študium biologie v BA na Komenského
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Neviem, či to robia len nám, kvôli tomu, že sme začínali, ale dosť často nám odpadajú predmety, kvôli blbej organizácii školy, čo ma tam dosť štve a niektorí profesori dosť na to kašlú a niekedy nás totálne ignorujú. A určite by to chcelo viac praxe v labákoch a menej teórie, z niektorých predmetov ani nie sú cvičenia, kvôli tomu, že nemajú vhodné priestory a vybavenie. Síce sú tam labáky, ale moc sa do nich nedostaneme, ak tak, len pár vecí nám poukazujú, ale viac sa naučíš v praxi v normálnom labáku.
Profesori - starí sú skoro všetci fajn, no nájdu sa výnimky, taktiež niektorí doktoranti sú fajn, ale niektoré doktorandky sú strašne namyslené.
Predmety - všetky medicínske sa tu skoro preberajú - od začiatku napr. anatómia, fyziológia, chémia, biofyzika, biológia, genetika, latinčina,... potom patológia, patol. fyziológia, patol. anatómia, farmakológia, toxikológia, imunológia, biochémia, mikrobiológia, histológia, hematológia a tranfúziológia, epidemiológia, štatistika, ošetrovateľstvo a neskôr sú to vyšetrovacie metódy v biochémii, mikrobiológii, histológii, hematológii, genetike, imunológii, toxikológii a farmakológii, prvá pomoc, v Mgr. sú to aj chirurgia, gynekológia, súdne lekárstvo...
Ďalej povinne voliteľné predmety, z ktorých niektoré sú fakt zbytočnosti napr. sociálne lekárstvo, poisťovníctvo v zdravotníctve, zdravotnícke právo, AJ/NJ sú bohužiaľ len v prvom ročníku, čo nám dosť prekáža, lebo cudzí jazyk by sa zišiel viac, odhad, manažment a komunikácia rizika,... Prax - môžeš si vybaviť sama v laboratóriách zameraných na mikrobiológiu, biochémiu, hematológiu, alebo ak nikde nenájdeš, tak ti vybaví škola v nemocnici, či poliklinike v TT, alebo možno aj v Piešťanoch.
Dá sa študovať: Bc., Mgr., PhD.
Štúdium nie je až také náročné, samozrejme niektoré predmety dajú zabrať na nervy ako napr. patológia, anatómia, hematológia a pod.
To či sa mi páči - pravdu povediac ani nie, ale pretože som si volil školu bez toho, že som vedel, čo chcem robiť. Mňa osobne to tu nebaví už a najradšej by som s tým trhol, ale to sú moje problémy.
Ak sa chceš ešte niečo opýtať, pokojne mi napíš TS-ku, alebo sem do fóra.
je to aj teraz tak že berú do TT bez prijímačiek?