cawte chcela by som sa spytat ci by bolo zle chovat labradora v byte a ake mate skusenosti .... a ake aktyvity pre nich existuju aby som ho netrapila (este s labradorom nemam skusenost a chcela by som vedet ze ci to nie je tíranie
my ho máme na záhrade a aj keď máme celkom veľký dom nikdy by som si nevedela predstaviť, že by on v ňom existoval .. ale zas otec má fenku labradoricu a ona je celkom kľudná, čiže ju majú aj vnútri (v dome), ale behá po záhrade a von s ňou chodievajú.
čiže podľa mňa jedine tak, že by sa s tým psom chodilo na dlhééé pravidelé prechádzky (nie okolo bytovky) viackrát denne. ale celkovo mať v dome/byte veľkého psa (ak to nie je nejaká rasa, kt. si to vyslovene vyžaduje) je blbosť podľa mňa
možné to je ale, to by si s ním musela byť aspoň minimálne 12hodín denne.. a keďže je to veľký pes, nemyslím, žeby byt zostal v pôvodnom stave... ale pokiaľ sa predsalen rozhodneš mať ho v byte tak s ním musíš chodiť často vonku.. ASPOŇ tak 4 hoďky.. ale pravdaže najlepšie by bolo viac! no a ak ho chceš niečím zamestnať, aby ti nezačal napr. priberať a lenivieť, skús agility. odreagujete sa obaja neviem v akom meste bývaš, ale myslím, že skoro všade sú teraz agi kluby.. a na otázku, či je to týranie odpovedám : nieje! poznám veľa ľudí, ktorý majú v byte veľkých psov. aj 2 či 3... ale venujú im všetok svoj voľný čas!! preto by som na tvojom mieste premýšľala už aj nad tým, ako vezmeš psa na dovolenku lebo samého ho nechať nemôžeš a neviem kto by ti prišiel ku psovi do bytu, aby sa oňho staral a venoval sa mu 24hodín denne
môžeš ho mať v byte, ale len za určitých okolností, a to že s ním budeš veľmi veľa v pohybe, nakoľko labrador je veľmi aktívny pes. Ale keď bývaš v byte, tak na tvojom mieste by som si vzala iné plemeno. Známi majú labradora (a to je ešte len polročný!) v byte a strašne sa sťažuú, že im všetko ničí, aký je nevychovaný,..takže sama vidíš že výchova a pohyb tu zohrávajú dôležitú rolu.
my mame chovatelsku stanicu labradorov , su to vyrovnane psy, avsak dost velkeho temperamentu . Podla mna vačšina veľkých plemien nieje vhodná do bytu, a to z logických dovodov , labrador dost plzne a budete mat všade chlpy , a hlavne potrebuje pohyb . Nie je to pes, ktory vacsinu dna oddychuje ako napr mops,alebo yorkshire , labrador potrebuje vela casu , aby sa ju cdlovek venoval . My mame styroch , a su ako svorka , ked sme mali len jednu, tu sme mali vnutri, avsak ajtak chcela ist stale von behat
my sme mali odjakziva hlavne labradorov....a ako oni potrebuju naozaj pohyb lebo su nachylni na choroby klbov a pokial nemaju spravnu stravu a vela pohybu tak zleniveju a stlstnu a takto nam jeden labrador uz odisiel co sa nepostavil na nohy :/
A minule uz aj ten druhy :/ ale toho to uz nastastie preslo :/
ja mám štena labradora a je dost divoky ,kedze je malý tak spí vnútri rano ked vstane tak behá ako šialený po celom dome, kradne veci takže do bytu sa určite nehodí potrebuje vela priestoru,náš je celý den vonku tam aspon nic nezničí a miluje vodu jazierko je jeho oblúbené miesto a labradory majú sklon k obezite takze by to prenho nebolo dobré.
Pes sa prisposobi, a v byte pokial nie je velmi horko a je dobre vetrany tak pes bez problemov prezije a dokonca to aj pocas zimnych podmienok odceni. Jedine riziko je, ze vsetko v byte chvostom zhodi
K nášmu labradorovi sme sa tiež dostali tak že si ho sesterka kúpila do bytu -všetko im rozhrýzol ešte aj káble od telky ,povedala si že už je toho dosť a potom ho radšej dala nám (na dedinu,to je ešte ten lepší prípad) a tu je všetko EňO ňUňo ...
určite nie,sama mám labradora a ten dnu nevydrží ani dve hodiny,potom sa stále pýta von....labrador potrebuje veľkú záhradu a veľa pohybu,a ako už bolo spomínané,majú sklon k priberaniu...
Labrador je dosť prispôsobivý, takže ak by odmalička bol chovaný v byte, zvykne si...
Len by musel mať dosť pohybu, takže treba zvážiť, či by mal kto s ním chodiť každý deň na dlhé niekoľkohodinové prechádzky a určite by nebolo dobré, ak by mal byť napríklad od rána do večera v byte sám a nudil sa tam.
Takže zvážiť aj toto, že koľko času by bol pes zavretý sám v byte, ak by to naozaj malo byť väčšinou od rána do večera, tak radšej si ani psíka nekupovať, radšej iné zvieratko, lebo pes potrebuje mať voľný pohyb vonku alebo aspoň robiť spoločnosť niekomu v byte, nie byť celé dni sám a nudiť sa.
ak chces zmenit byt tak prosim my sme nasu labradorku mali dnu a nebolo to velmi dobre riesenie. Hlavne v obdobi ,,puberty ´´ jej rastli zuby a ju to svrbi, rozhryzie vsetko co uvidi takze na to bacha
Ja mám v byte Labradora - fenku ,je ešte šteniatko ,no zatiaľ s ňou nemám žiadne problémy.Mám aj zajačika a neútočia na seba ,práve že sa chcú obidve hrať Som zatiaľ spokojná a som rada že som sa rozhodla pre labradora. Viem že bude všetko hrýzť ,no snažím sa ju vycvičiť.Chodím s ňou na 10 minútové prechádzky ,keďže je ešte šteňa ,tak nemôže byť dlhšie vonku. Môj názor je že môžeš ju chovať v byte ,no bude potrebovať dostatok pohybu.
aho jja mam stena labradora v byte, nie je pravda ze ma byt iba na zahrade, mam kamaratku ich labrador je zavrety v koterci az kym nepridu z robooty a potom ho az pustia na zahradu ked si to tak vezmem ja ho mam denne tak 6 hodin zavreteh ov byte, ked je sam.. nerobi ziadny neporiadok pohra sa, pospi.. jedine ze nie vzdy vzdrzi s malou potrebou..ked psovi venujes dostatok svojho casu ktory stravite hranim sa a behanim vonku tak je podla mna uplne jedno ci je v byte ci na zahrade.. ma 6 mesiacov a vola sa marley
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
čiže podľa mňa jedine tak, že by sa s tým psom chodilo na dlhééé pravidelé prechádzky (nie okolo bytovky) viackrát denne. ale celkovo mať v dome/byte veľkého psa (ak to nie je nejaká rasa, kt. si to vyslovene vyžaduje) je blbosť podľa mňa
A minule uz aj ten druhy :/ ale toho to uz nastastie preslo :/
Takze nie! Do bytu nie!
K nášmu labradorovi sme sa tiež dostali tak že si ho sesterka kúpila do bytu -všetko im rozhrýzol ešte aj káble od telky ,povedala si že už je toho dosť a potom ho radšej dala nám (na dedinu,to je ešte ten lepší prípad) a tu je všetko EňO ňUňo ...
ale aj tak odporucam racej ineho psa
Len by musel mať dosť pohybu, takže treba zvážiť, či by mal kto s ním chodiť každý deň na dlhé niekoľkohodinové prechádzky a určite by nebolo dobré, ak by mal byť napríklad od rána do večera v byte sám a nudil sa tam.
Takže zvážiť aj toto, že koľko času by bol pes zavretý sám v byte, ak by to naozaj malo byť väčšinou od rána do večera, tak radšej si ani psíka nekupovať, radšej iné zvieratko, lebo pes potrebuje mať voľný pohyb vonku alebo aspoň robiť spoločnosť niekomu v byte, nie byť celé dni sám a nudiť sa.