Omyl, v ČR nie je dekriminalizovaná úplne, môžeš mať pri sebe max. 5g THC, myslím. A aj to od januára. Ak budeš pestovať dve palice, tak to bude len priestupok.
Legalizacia nie to by toho boli plne obchody.... keby neboli legalizovane cigarety neriskoval by som svoje zdravie pre hovadiny tak ako milion dalsich mladych ludi......
Je ale hovadina davat ludi do basy zato ze fajcia travu rovnako ako by bola hovadina davat ludi do basy za to ze piju kavu alebo fajcia cigarety.......
Takze podla mna by bolo najlepsie riesenie kto si vypestuje ten ma, bez rizika z potrestania....
Zabranilo by sa tym fajcit detom resp vacsine deti.... su aj taki rodicia, ktorym to v podstate neprekaza (co je na moj nedokonaly mozog dost nepochopitelne) a dospely clovek si moze robit co chce
@V3nty ta posledna veta sa mi najviac pačila, hlavne to slovíčko: neriešim pritom totu celkom jasne a radikálne riešiš ,tak ja by som ti radil tiež že nerieš
Ale dilerov neznasam rovnako ako vsetkych ludi ktori si nadstandartne ziju na ukor ludskej hluposti (aj to ze som fajciar je moja hlupost a priznavam si to)
Alpynus, hej viem. Nemozes mat mnozstvo vacsie nez male. Kamos byva v Brne, plati to tam uz dlho, od poslednej novely trestneho zakona. Pred policajtami mozes fajcit a nic ti nespravia.
Venty, ja som nieco vychvaloval ? Typicky retardovany nazor. Ja som chcel zahlasovat nie. Nie som za legalizaciu, som iba za to aby niekto nesiel za joint do basy tak ako nejde do basy za flasu jacka danielsa...
Vseobecne zname je ze ty si fas po tomto tvojom prispevku. Sorry ale na retardovany prispevok retardovana odpoved.
"Let us declare nature to be legitimate. All plants should be declared legal, and all animals for that matter. The notion of illegal plants and animals is obnoxious and ridiculous."
Dal som sice ano,ale len z toho dovodu ze by sa mohla legalizovat v zdravotnictve lebo ma pozitivny ucinok na liecenie niektorych chorob,ale neprekazami ked sa obcas fajci,len poznam zopar ludi co to fajcia pravidelne a zabija to urcite mozgove bunky ale na druhej strane nieje o nic horsia ako alkohol a tej je legalni.
Myslím, že trávička a podobné sračky už dostaneš všade a veľmi jednoducho a není problém si ju dokonca zapáliť, večer na verejnosti, každý ťa má tak háku, nie aby na teba volal nejakú 158čku... Už som to videl, veľa ľudí sa aj pridalo ...
50% ... myslím že v tejto dobe je to už i tak dosť "zlegaliozvaná"... a keby bola naozaj legálna, prestalo by to spolužiakom chutiť .. zakázane ovocie najlepšie chutí
za dva gramy travi sedis vo vazeni co na tom ze fizly predavaju heroin,nic si z toho nerob a pridaj sa k nam ten kto nie je s nami je vzdy proti nam...poculi ste ze by bol po trave niekto agresivny a robil bordel?ja este ne,chlast je pre spolocnost 100 krat horsi,asi tretina vsetkych nasilnych zlocinov ako vrazda ci znasilnenie sa deje pod vplyvom alkoholu,preco teda stat nezakaze chlast?odpoved je ze keby to urobil prisiel by o miliony eur na daniach.
Staci dekriminalizacia ako pisal @Tryptamindream aspon by to nevyzeralo (dufam) ako s chlastom. Kazdy pije len aby bolo a mohol sa nadrbat, to by sa stalo aj s grassom - totalna komercialita. Teraz o tom ludia len vypravaju a pritom to ani poriadne nevideli, potom by to skusili a vypravali by este vacsie blbosti.
@sasi2680 za 10e styrom? Eh tak je asi pravda ze som nenahulena svina Ale po legaalizacii by nezlacnela.
@filipkooo ak si myslis, ze to robia vsetci len kvoli tomu, ze je to zakazane....
podla mna je to uplne jedno. situaciu to prilis nezmeni. ten co fajci bude fajcit dalej a ten co nefajcil mozno vyskusa ale podla mna s tym rychlo skonci
@sasi2680 cena je viacmenej ta ista pre celu republiku, takze u nas stejne 10e/g. Lenze ja ked uz sa rozbehnem ak 1g je tak max pre dvoch ludi
Myslim ze nie, mozno o 2-3eura max. Pretoze v pripade legalizovania by dane na grass boli podobne ako na tabak a alkohol, tzn. cca 100% navysenie len z dani. A pestovanie tiez nie je lacna zalezitost. Ak OUT tak by som sa bal coriek, pretoze Slovaci maju strasnu mentalitu a kradnu co sa da. Ak IN tak musis pocitat s nakladmi na: lampu a elektriku nou spravenu, vetranie, box ide zrobit aj zdarma viacmenej, hnojidla, pripadne ak by niekto robil bubbler, suprcrooping atd, tak sa zapocita aj namaha. Ak ide hydro tak su tam vyssie naklady. Navyse minimalne prvykrat si musis kupit semiacka co je pri cenach 80e/10semiacok celkom dost - samozrejme to su kvalitne modely od spolahlivych bank, nie nejake NoName sracky co ti niekto hodi na ulici.
@ribo tak no tebe by možno ten gram nestačil ale pre tých čo si chcú dať raz za čas myslím že ten jeden gram aj stačí hmm ale.. myslím si že "čierny trh" s trávou by prekvital ešte viac po legalizacii.. a tam si myslím že by šli ceny dole
@sasi2680 ja tu nevravim o cene ale principe tak jej povedz o 5 euro a odpovedz mi teraz na otazku co by ti na to povedala... ( sumu som hodil prvu co ma napadla vidno ze nechces odpovedat )
Jeden z hlavnych dovodov, preco je predaj tejto rastliny zakazany je, ze sa z jej predaja neodvadzaju dane, ludia si proste nasli sposob ako sa lahko a pohodlne obohacovat... Kazdy si mysli, ze ked pride do holandska, jamajky...ze tam je to legalne..legalne, ale nie tak, jak si vacsina predstavuje...
pokial ja viem tak na slovensku sa niekde pestuje marihuana (ganja,trava,konope) priemyselne len ma nizsi obsah THC apon sa mi zda ci nie ?? ale neni to jedno ci sa to schvali alebo nie ?? ten co ju chce pestovat tak ju bude pestovat len z rizikom ze pojde brucat do chlatku.
@crystalmeth konecne niekto, kto nevidi Jamajku a Holandsko ako raj hulenia
@tondo2 technicke konope, ma obsah THC tusim do 0.5% na jeho pestovanie potrebujes povolenie. Konope ktore sa fajci (sativa, indica obcas ruderalis) maobsah od 1% vyssie priemerne OUT 5-15%, IN 12-28% atd daju sa aj vysie hodnonoty dosiahnut (pocul som aj o 69%), to je ilegalne, trestna sadzba za pestovannie je minimalne 4roky bezpodmienecne.
@2807 v živote si to nefajčila, nevyprávaj ake to má účinky, huliči sú není vymletý majú to v hlave celkom zrovnané a vidia realitu taká aká je.. neviem či sa ti to bude pačiť, bohužial je to tak..
ale tak ako alkohol tak aj travicka zelena je svinstvo mam kamarata ktory pred casom chodieval na hokej, chodil do fitka a hraval z toho a teraz nerobi nic iba huli to ma dobry zmysel zivota vsak tak ??
Ano, to je jedna strana. Videl som zaujimavu vetu, ktora je aj pravdiva: "Keby nehulim, som iny, mozno lepsi, mozno horsi." A to plati pri kazdom, nemoze nikto povedat, ze sa z niekoho stala troska kvoli drogam, ta sa z neho mohla stat i tak. Naopak su pripady, kedy zmenia drogy (specialne marihuana) k lepsiemu.
Mozem povedat ako zmenila mna a myslim, ze troska urcite niesom. Po zacati hulenia som prestal hravat futbal, uvedomil som si, ze to nie je pre mna. Zacal som setrit peniaze, ajked velka cast z nich ide na grass stale mam aj ine peniaze, cize som zacal kvoli tomu pracovat. Ale uvedomil som si, ze to nie je vsetko. Zacal som kaslat na materialne podstaty, ide mi o spiritualnu podstatu veci, o to co znamenaju. Zacal som viac prejavovat city, nie som uz taky zbabely, som uprimny, zacal som sa zaujimat o prirodu a buducnost, nie len tu moju. Tak zmenila marihuana mna, moze si kazdy utvorit vlastny nazov a povedat ako ma podlaneho zmenila.
nechce sa my vsetko citat ale preco jee to asi v secku dekriminalizovane? no lebo tam za to bojovali a stale bojuju uz asi 15 rokov a my co? nic v cesku maju organizacie pravidelne mavaju demonstracie.... a este maju aj stranu v parlamente co na slovensku asi tak lahko nebude sidce na slovensku sa vytvorila nova strana ktora ma svo svojom programe aj legalizaciu alebo aspon dekriminalizaciu takze kazdy kdo bude moct volit tak volate slobodu a solidaritu a este nieco som sem chcel napisat ale uz my to vypadlo z hlavy proste marihuana je maka droga oproti alkoholu ktoru by som zaradil madzi tvrde to je asi vsetko spojme sa za legalizaciu
Samozrejme legalizacia ako dlohodoby uzivatel viem co od nej môzem cakat a ten co to nykdy neskusil a napise hociake hluposti a mysli si ze sa vyzna ale opak je pravdou od marijuany este nikto nezomrel ale zamislite sa nad alkoholom a cigaretamy nezabili nahodou stovky ba aj tisicky ludi ? A su legalne a clovek po dlohorocnom uzivani alkoholu ostane agresivny a viac vymlety ako po trave a toto my nikto nerozhovori lebo som to vydel na vlastne oci a ked si niekto mysli opak tak s nym vazne nieje nieco v poriadku,a ked nechce hulit tak nech nehuli ale mal by nehat priestor aj tym co sa chcu zabavat tak PROSIM.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Omyl, v ČR nie je dekriminalizovaná úplne, môžeš mať pri sebe max. 5g THC, myslím. A aj to od januára. Ak budeš pestovať dve palice, tak to bude len priestupok.
Ale to je samozrejmost , ked niekdo nieco uziva kupuje to bude to vychvalovať do nebies aj ked je vseobecne známe že je to picovina
Nepijem nefajčím nehulim nefetujem , malo by sa zakazať všetko aj alkohol a bol by pokoj ....
Ale nadruhu stranu zase by sa pekne rozkvitala amfia...
Viete čo neriešim jebte si dohlavy co chcete Ja si budem jebať to svoje a vy to svoje
Je ale hovadina davat ludi do basy zato ze fajcia travu rovnako ako by bola hovadina davat ludi do basy za to ze piju kavu alebo fajcia cigarety.......
Takze podla mna by bolo najlepsie riesenie kto si vypestuje ten ma, bez rizika z potrestania....
Zabranilo by sa tym fajcit detom resp vacsine deti.... su aj taki rodicia, ktorym to v podstate neprekaza (co je na moj nedokonaly mozog dost nepochopitelne) a dospely clovek si moze robit co chce
Venty, ja som nieco vychvaloval ? Typicky retardovany nazor. Ja som chcel zahlasovat nie. Nie som za legalizaciu, som iba za to aby niekto nesiel za joint do basy tak ako nejde do basy za flasu jacka danielsa...
Vseobecne zname je ze ty si fas po tomto tvojom prispevku. Sorry ale na retardovany prispevok retardovana odpoved.
toto hovori za vsetko...
alebo chod za nou nech ti da 20euro ze chces ist na kavu
co ti da skor ? a preco ?
@levicok preco je podla teba pokritec ? ze neuznava drogy ?
Či je to legálne alebo nie,mne je to jedno lebo ju nefajčím,ale tak či tak sa da zohnat bez najmenších problémov.
@sasi2680 za 10e styrom? Eh tak je asi pravda ze som nenahulena svina Ale po legaalizacii by nezlacnela.
@filipkooo ak si myslis, ze to robia vsetci len kvoli tomu, ze je to zakazane....
Myslim ze nie, mozno o 2-3eura max. Pretoze v pripade legalizovania by dane na grass boli podobne ako na tabak a alkohol, tzn. cca 100% navysenie len z dani. A pestovanie tiez nie je lacna zalezitost. Ak OUT tak by som sa bal coriek, pretoze Slovaci maju strasnu mentalitu a kradnu co sa da. Ak IN tak musis pocitat s nakladmi na: lampu a elektriku nou spravenu, vetranie, box ide zrobit aj zdarma viacmenej, hnojidla, pripadne ak by niekto robil bubbler, suprcrooping atd, tak sa zapocita aj namaha. Ak ide hydro tak su tam vyssie naklady. Navyse minimalne prvykrat si musis kupit semiacka co je pri cenach 80e/10semiacok celkom dost - samozrejme to su kvalitne modely od spolahlivych bank, nie nejake NoName sracky co ti niekto hodi na ulici.
Po legalizaci by cierny trh s grassom upadol. Po dekriminalizacii by klesol a cena vravim, by sla tak do ych 3e dole
@tondo2 technicke konope, ma obsah THC tusim do 0.5% na jeho pestovanie potrebujes povolenie. Konope ktore sa fajci (sativa, indica obcas ruderalis) maobsah od 1% vyssie priemerne OUT 5-15%, IN 12-28% atd daju sa aj vysie hodnonoty dosiahnut (pocul som aj o 69%), to je ilegalne, trestna sadzba za pestovannie je minimalne 4roky bezpodmienecne.
@Natuska6262 @Takzvany názory sa menia treba aktualizovať
@2807 v živote si to nefajčila, nevyprávaj ake to má účinky, huliči sú není vymletý majú to v hlave celkom zrovnané a vidia realitu taká aká je.. neviem či sa ti to bude pačiť, bohužial je to tak..
@Saddath správny názor !
@Sasi2680 len mu daj
ale tak ako alkohol tak aj travicka zelena je svinstvo mam kamarata ktory pred casom chodieval na hokej, chodil do fitka a hraval z toho a teraz nerobi nic iba huli to ma dobry zmysel zivota vsak tak ??
Ano, to je jedna strana. Videl som zaujimavu vetu, ktora je aj pravdiva: "Keby nehulim, som iny, mozno lepsi, mozno horsi." A to plati pri kazdom, nemoze nikto povedat, ze sa z niekoho stala troska kvoli drogam, ta sa z neho mohla stat i tak. Naopak su pripady, kedy zmenia drogy (specialne marihuana) k lepsiemu.
Mozem povedat ako zmenila mna a myslim, ze troska urcite niesom. Po zacati hulenia som prestal hravat futbal, uvedomil som si, ze to nie je pre mna. Zacal som setrit peniaze, ajked velka cast z nich ide na grass stale mam aj ine peniaze, cize som zacal kvoli tomu pracovat. Ale uvedomil som si, ze to nie je vsetko. Zacal som kaslat na materialne podstaty, ide mi o spiritualnu podstatu veci, o to co znamenaju. Zacal som viac prejavovat city, nie som uz taky zbabely, som uprimny, zacal som sa zaujimat o prirodu a buducnost, nie len tu moju. Tak zmenila marihuana mna, moze si kazdy utvorit vlastny nazov a povedat ako ma podlaneho zmenila.