Je podľa vás lepšie platená práca lekára, alebo práca farmaceuta? Ja som počula, že farmaceuti sú na tom podstatne lepšie, napriek tomu, že študujú o dosť kratšie a je na ich odbor ľahšie sa dostať. Čo si myslíte vy?
(ps. Áno, tieto povolania nie sú hlavne o peniazoch, aj keď povedzme si pravdu.... prečo to mnohí ľudia študujú... (viem vám dať 250 príkladov asi ) a áno, je to sad aj všetko, ale nebavme sa prosím teraz o poslaní týchto povolaní liečiť, ale čisto o otázke vyššie
Nestudoval som nai jedno ale jednoznacne lekara. Poznam sa s ludmi co studovali jedno i druhe, studia su podla mna priblizne rovnako narocne, kazde ma svoje specifika.
Kazdoplatne zarobky lekarov su niekolkonasobne vyssie nez farmaceutov, z ludi co poznam a maju vystudovanu farmaciu ani jeden nedosahuje zdaleka uroven lekarov co poznam. Lekar je jedno z najlepsie platenych povolani, na tom clovek prerobi len ked je ozaj absolutny asocial a anti talent na podnikanie.
co sa tyka povolania - lekar kazdy odbor je inak plateny je rozdiel ci si vseobecny lekar napr. pediater alebo spickovy kardiochirurg. a taktiez je rozdiel ci sa zivis ako lekar na sk alebo trebars v susednom rakusku. ver tomu ze ako lekar si zarobis vo vseobecnosti viac (nehovoriac o daroch ktore ti ludia davaju uz len zo vdacnosti ze si im pomohla dostat sa z tazkej choroby samozrejme nikdy to netreba iniciovat lebo potom sa dostavas na sikmu plochu). farmacia je hrabec v hrsti lekar holub na streche ale rozhodne lekar je neporovnatelne vazenejsia profesia. farmaciu si vyber ak chces istotu a stabilny prijem a prezit obycajny nudny zivot, lekara ak chces mat moznost karierneho rastu s perspektivou velmi vysokych zarobkov v buducnosti.
PS: ja som sice programator ale farmacia a biohacking ma neskutocne bavi. a keby mam cas tak by som to hned isiel studovat (a mozno aj pojdem). lekara by som robit nemohol lebo mam fobiu nie len z krvi ale aj z bielych plastov aj ked mam k nim velky respekt a som im vdacny su to vynimocni ludia
jo a este som zabudol farmacia by ti tiez mohla priniest velmi vysoke zarobky najme ak by si zacala v tejto oblasti podnikat ale moznosti na slovensku su obmedzene jak u lekara tak u farmaxeuta
Podľa mňa lekár, aj sa môže vypracovať, otvoriť si vlastnú ordináciu a je to pestrejšie, každý prípad iný, niekedy aj ľutujem, že som nešla, lebo vidím istú dieru na trhu
Ako už popísali, záleží to od toho aký doktor, lebo tý môžu byť aj lepšie aj horšie platený ako farmaceuri. Ja by som stavila na farmáciu (čo aj študujem, ale nikdy som nezvažovala lekárstvo), lebo tam máš zárobok istý a áno, je tam aj možnosť kariérneho rastu. A navyše je to aj o niečo ľahšie.
@5 no ja si vysokú školu nevyberám, ja som úplne spokojná kde som a už som na VŠ pýtam sa skôr zo zvedavosti, viedli sme takú diskusiu a prišlo mi zvláštne, že sa na medicínu hlási oveľa viac ľudí a farmácia je stále skôr "poistka" a veľmi veľa z tých ľudí tam ide kvôli "tomu že sa to oplatí", no aj tak si vyberú medicínu a sú v tom, že farmácia je lepšie platená, tak som absolutne nechápala, čorobia na medine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
(ps. Áno, tieto povolania nie sú hlavne o peniazoch, aj keď povedzme si pravdu.... prečo to mnohí ľudia študujú... (viem vám dať 250 príkladov asi ) a áno, je to sad aj všetko, ale nebavme sa prosím teraz o poslaní týchto povolaní liečiť, ale čisto o otázke vyššie
Kazdoplatne zarobky lekarov su niekolkonasobne vyssie nez farmaceutov, z ludi co poznam a maju vystudovanu farmaciu ani jeden nedosahuje zdaleka uroven lekarov co poznam. Lekar je jedno z najlepsie platenych povolani, na tom clovek prerobi len ked je ozaj absolutny asocial a anti talent na podnikanie.
PS: ja som sice programator ale farmacia a biohacking ma neskutocne bavi. a keby mam cas tak by som to hned isiel studovat (a mozno aj pojdem). lekara by som robit nemohol lebo mam fobiu nie len z krvi ale aj z bielych plastov aj ked mam k nim velky respekt a som im vdacny su to vynimocni ludia