Mozes chodit samozrejme sama. Druha vec je informovatnost o Tvojom zdravotnom stave. Do 18tich rokov su Tvojimi zakonnymi zastupcami rodicia, resp. do ukoncenia studia, t.j. az do 26 rokov mozu za Teba preberat zodpovednost za urcite veci, ale uz len ciastocne.
Kazdopadne, informovanost o Tvojom zdravotnom stave je do 18tich. Potom uz mozes odmietnut poskytnutie informacii. Ja ked som menil niekedy v 19tich lekara tak sa ma nova lekarka hned pytala ci suhlasim s informovanim pribuznych o zdravotnom stave a pripadne ich pristup k mojej dokumentacii. Alebo som mohol zadefinovat osoby, ktore jedine budu mat pravo sa informovat.
Ja kým som nemala 18, tak s mamou, lebo chodím po všeliakých odborných lekároch a všade vyžadovali podpis zákonného zástupcu. Teraz ked mám 18 tak sa podpisujem sama a nechodím s mamou ani podobne
ja od jedenástich chodím na prehliadky, očkovania, krv a podobne, keď nie som chorá alebo len trochu sama. a v pohode, žiadny lekár to ešte nekomentoval...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Kazdopadne, informovanost o Tvojom zdravotnom stave je do 18tich. Potom uz mozes odmietnut poskytnutie informacii. Ja ked som menil niekedy v 19tich lekara tak sa ma nova lekarka hned pytala ci suhlasim s informovanim pribuznych o zdravotnom stave a pripadne ich pristup k mojej dokumentacii. Alebo som mohol zadefinovat osoby, ktore jedine budu mat pravo sa informovat.
(sice sa na to nikto nepytal, ale som si prave uvedomila ze som asi divna