Prepáčte, omylom som stlačil skôr enter. Môj problém zacina hned od rana.
Zvoni mi budik 6:00 no ja to nejako podvedome odignorujem, aj ked zvoni 3x a vstavam z postele len-len o 7:20, prichadzam do skoly 7:59... do skoly sa ucim minimalne, mam 2ky a 1ky, ale mohli tam byt aj lepsie znamky...
mam kopu povinnosti, chcel som napisat basnicku, dopisat pribeh, natocit videoblog... atd...
a navyse mi dnes franinarka povedala, martinko, co sa deje? v poslednej dobe sa mi zda, ze si stratil elan do zivota, chyba ti enthuziazmus, ktory si predtym mal, taky optimizmus, co sa deje?
no... ja sam neviem, uz sa ani tolko neusmievam, do skoly pridem, odidem, pridem domov, idem spat o polnoci a rano s tazkostami vstavam.. tak to je uz dva tyzdne... co sa deje? myslite si to ze je to tym obdobim, ze uz budu zachvilu prazdniny, od unavy, alebo tam bude aj nejaka ina pricina? uz ani na Ts-ky neodpisujem..
to je vyčerpanosť a to je zo skoly inak ze furt to iste..ja som na tom podobne a s tym budikom podobne ..ale to preto ze ja si ho dam zas o 6.30 a potom kazdych 15 minut si ho dam a sa takto zotavujem aby som vstala..a vstanem az o pol osmej ..ale šak vianoce ťa preberu uvidis oné dufam ze nestratis chut poslat mi pohladnicu
Kazdy mava taketo obdobie. to je normalna vec a moze to byt aj pocasim.
Toto je z jednej stranky -
ZIMNÉ DEPRESIE
Patologický smútok - depresia sa prejavuje najčastejšie nečinnosťou, apatiou, pochmúrnou náladou, útlmom myslenia, poruchami koncentrácie, neschopnosťou radovať sa, nechutenstvom, nespavosťou, desivými snami a ďalšími príznakmi. Najčastejšie a najvýraznejšie sú pocity smútku, často i s pocitom strachu, s maximom v ranných hodinách. Depresia je prirodzenou reakciou na životné prehry a tragické udalosti, pričom po určitom čase zvyčajne ustúpi. S kratšími dňami sa zmenšuje množstvo slnečného svitu a čas pobytu na svetle. Intenzita, kvalita a množstvo svetla môže priamo ovplyvňovať náladu človeka prostredníctvom zrakovej stimulácie hypotalamu a hypofýzy, a tým i biochemických látok o ktorých sa predpokladá, že ovplyvňujú náladu (melatonín, serotonín). Podľa niektorých názorov
jee no dalo by sa povedat ze mas depku... len mozno ti je teraz nahovno, ale pockaj par rokov a potom uvidis co je depka... ked mas 14 a uz trpis sak ty sa chces v 16 zastrelit ?? nesmerujes dobre.. neries to a tahaj sa niekde bavit, a bkeskom. alebo tu pis a kecaj s ludmi mne to pomohlo brutaaalne... a snaz sa na to nemysliet.. a ver, ze to prejde, mne len to pomohlo... a trpel som asi tk 100 x viac...
ja netrpim vobec to je tym ... ja nemam rad smutok, na mojej tvari neuvidite ziadne zamracenie, smutok, alebo.. slzy vonkoncom nie... nie som smutny, nemam strach... ale to z tej zimnej depresie... mozno je to mensim prijmom slnka, svetla.. to mi chyba asi...
a preto mam utlm mysle, koncentracie, a neschopnost radovat sa a necinnost... ta sa znizuje, ale... ja som stale stastny...lebo moj mozog, ja, si uvedomujem stale tieto hodnoty, len momentalne nemam na ne energiu... ale dufam, ze to prejde
@5 urcite je vela pravdy na tom ja mam skoro vzdy unavu spojenu s pocasim ...aby som "nespala za pochodu" idealne je ked mam dost svetla a tepla okolo seba
moj priatel toto zimne obdobie vola temne obdobie
niekedy som taka znechutena z toho ako je vonku, ze by som najradsej len lezala v posteli a spala
no alebo si si dal extazu, a teras mas dojiiiždiš to som zazil par krat, no a v tedy ti telo netvori serotonín a au. som mal depku maximalnych rozmerov, ktoru som cakal ze nic neprekona, a pred tyzdnom prekonalo ... a teraz sa usmievam jak chuj....aj ty budes neboj
@9 no ja a drogy si moc nerozumieme, resp. ja alkohol, cigarety a ine drogy si nerozumieme vobec :p ale cojavim? mozno my tety kucharky v skole supli neco do polevky
Neviem ti pomoct mne je dobre stale som vyspaty, ked nie pospim si poobede Povinnosti nie je vela a niektore zbytocne robit neviem podla mna je to uplna pohoda a to nasa skola vraj najtahsia v KE
jj, je to skôr tou zimnou depresiou.. už som o nej čítala. sú proste typy ľudí, ktorých zimné mesiace úplne odpália. je to smutnejšie obdobie, a asi aj máš rád slniečko
hlavne nestrácaj chuť - radšej si nájdi nejaký koníček, čo ťa rozveselí.. niečo, aby si tie mesiace vedel prečkať aj tento rok .
najlepšie je nejaký šport - ten sa dá hrať v hale a nakoniec sa ti vylučujú aj hormóny šťastia do mozgu
ja mam podobny problem,proste totalna apatia,nechut,problemi s koncentraciou......v tom patologickom smutku som sa cely nasiel......a uz to trva viac ako rok,uz niesom taky komunikativny aky som bol a kamarati a ucitelky mi tiez hovorili ze som sa zmenil ze kde je moj elan a zapalenie......trapi ma to pomozte niekto pls
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Zvoni mi budik 6:00 no ja to nejako podvedome odignorujem, aj ked zvoni 3x a vstavam z postele len-len o 7:20, prichadzam do skoly 7:59... do skoly sa ucim minimalne, mam 2ky a 1ky, ale mohli tam byt aj lepsie znamky...
mam kopu povinnosti, chcel som napisat basnicku, dopisat pribeh, natocit videoblog... atd...
a navyse mi dnes franinarka povedala, martinko, co sa deje? v poslednej dobe sa mi zda, ze si stratil elan do zivota, chyba ti enthuziazmus, ktory si predtym mal, taky optimizmus, co sa deje?
no... ja sam neviem, uz sa ani tolko neusmievam, do skoly pridem, odidem, pridem domov, idem spat o polnoci a rano s tazkostami vstavam.. tak to je uz dva tyzdne... co sa deje? myslite si to ze je to tym obdobim, ze uz budu zachvilu prazdniny, od unavy, alebo tam bude aj nejaka ina pricina? uz ani na Ts-ky neodpisujem..
ad@2
murcatko, vidis, o 5 rokov sa z teba stane holyknight
Toto je z jednej stranky -
ZIMNÉ DEPRESIE
Patologický smútok - depresia sa prejavuje najčastejšie nečinnosťou, apatiou, pochmúrnou náladou, útlmom myslenia, poruchami koncentrácie, neschopnosťou radovať sa, nechutenstvom, nespavosťou, desivými snami a ďalšími príznakmi. Najčastejšie a najvýraznejšie sú pocity smútku, často i s pocitom strachu, s maximom v ranných hodinách. Depresia je prirodzenou reakciou na životné prehry a tragické udalosti, pričom po určitom čase zvyčajne ustúpi. S kratšími dňami sa zmenšuje množstvo slnečného svitu a čas pobytu na svetle. Intenzita, kvalita a množstvo svetla môže priamo ovplyvňovať náladu človeka prostredníctvom zrakovej stimulácie hypotalamu a hypofýzy, a tým i biochemických látok o ktorých sa predpokladá, že ovplyvňujú náladu (melatonín, serotonín). Podľa niektorých názorov
a preto mam utlm mysle, koncentracie, a neschopnost radovat sa a necinnost... ta sa znizuje, ale... ja som stale stastny...lebo moj mozog, ja, si uvedomujem stale tieto hodnoty, len momentalne nemam na ne energiu... ale dufam, ze to prejde
vianoce uricte pomozu... vylihovanie, nicnerobenie...
a depresie neuznavam cize nicim takymto netrpim
moj priatel toto zimne obdobie vola temne obdobie
niekedy som taka znechutena z toho ako je vonku, ze by som najradsej len lezala v posteli a spala
skola tiez a tiez sa neucim, ale mam omnoho horsie znamky
a dokonca este aj ja obcas mi je blbo, ptm sa spamatam a idem dalej, nejaka hlupa skola mi plany nepokazi
nechce sa mi nic robit, pesmizmus 4ewa, smutok, depka (nie depresia), negativizmus, nechutenstvo, prezieranie, nuda, ...
ja chcem spat svoj elan do zivota a optimizmus!!!!!!!!!!!!!!
jj, je to skôr tou zimnou depresiou.. už som o nej čítala. sú proste typy ľudí, ktorých zimné mesiace úplne odpália. je to smutnejšie obdobie, a asi aj máš rád slniečko
hlavne nestrácaj chuť - radšej si nájdi nejaký koníček, čo ťa rozveselí.. niečo, aby si tie mesiace vedel prečkať aj tento rok .
najlepšie je nejaký šport - ten sa dá hrať v hale a nakoniec sa ti vylučujú aj hormóny šťastia do mozgu
j.