Ahoj, niekde tu už podobná diskusia tuším bola, ale chcela by som vedieť aktuálnu situáciu. Všimla som si pár nepriaznivých článkov o tom, že táto spoločnosť vraj finančne nevykrýva. Kúpili by ste si už teraz letenku na začiatok júla? kedy je najsprávnejš
letel som pred par rokmi, bolo to v pohode, a najlacnejsie kupis letenku co najskor...
Ak si online kupis letenku, tak tam musis udat tvoje udaje, a potom staci ist na letisko, a dve hodiny predtym dojdes na check in s obcianskym, alebo pasom, a tam ti vytlacia letenku. Pokial do vtedy neskrachuje Ryanair...
ja som si pred rokom v apríli kupovala lístok na koniec júna a nebála som sa o vykrytie, neviem, ako je to teraz. ak budeš kupovať online, on ti po potvrdení ukáže letenku pre každého človeka, tú si treba vytlačiť a doniesť, keď budeš letieť. všetko nájdeš u nich na stránke.
Ryanair je najväčšia letecká spoločnosť v Europe a najväčšia nízkonakladová spoločnosť na svete, ktorá prepraví za rok najviac pasažierov, krach jej určite nehrozí...
@tomas Ryanair je na tom s bezpečnosťou a kvalitou dobre, mama letela nejakou Egyptskou nízkonákladovou spoločnosťou, ktorá ma vo flotile len dve lietadlá, vravela, že sedadlá boli uvoľnené, opierky na ruky totálne polámané, v lietadle smrdelo a kryt motora bol totálne preč A bol to Boeing, čiže žiadne špáratko...
@pernik zle som sa vyjadril, ja som vlastne uprednostňoval normálne aerolinky, bolo to o pár percent drahšie (niekedy ani nie o veľa) pred nízkonákladovými.
moj oco lieta s Ryanairom par rokov pravidelne a je spokojny..len je menej miesta na nohy ako u onych spolocnostiach..letenku si musis vytlacit doma a nou sa preukazes na letisku.
@eraser Nieje to skor ze lowcostove robia tie setriace opatrenia skor ako taka Lufthansa ktora ma penazi ako nasratych a dobre meno o ktore nechce prist tak si davaju velky pozor?
Pravidelne lietam s Ryanairom, v prípade, že človek nemá batožinu, tak je cena na Britániu absolútne bezkonkurenčná Bola som s nimi vždy spokojná, teda aspoň, čo sa týka mojich skúseností... Zopár razy sme trochu meškali, ale ani to nikdy nie nijako extrémne... A čo sa týka krachu, tak toho by som sa pri spoločnosti veľkosti Ryanairu nebála...
Ale aj ja musím iba odporučiť na ich internetovú stránku, tam je napísané absolútne všetko... a odporúčam pre istotu čítať aj to, čo je tým malým písmom Prípadne, na čo je uvedený iba link
@mm47 nikde som netvrdil opak... to si si odvodil ty... ja len tvrdím, že Ryanair ani ďalšie európske lowcost spoločnosti si nemôžu dovoliť lietať v životohrozujúcich brakoch...
Viackrát a z mojej strany to bola vždy spokojnosť, obzvlášť z toho cenového hľadiska.
Ale tak vždy sa nájdu aj takí, ktorí sa budú naň sťažovať (čo je logické, keďže každý máme asi iné požiadavky) a je už len na tebe, na koho reakcie dáš...
@eraser ja nehovorím, že je to nebezpečné... len proste nechcem, proste sa necítim dobre v takom lietadle... takisto ísť na dlhú cestu Trabantom sa dá, a cítil by som sa v ňom inak, ako v novom aute na takej istej ceste... A tomu Trabantu by som sa asi skôr vyhol...
@tomas Ale to, čo si práve povedal o tej dlhej ceste a Trabante, a prirovnal to k Ryanairu v porovnaní k iným spoločnostiam... prepáč, nemyslím to v zlom, ale nedá sa mi neozvať.
Pretože rozdiel v kvalite cesty Trabant/nové auto samozrejme je... lenže rozdiel medzi Boeing spoločnosti Ryanair/Boeing akejkoľvek inej spoločnosti nie je. Sedadlá majú rovnaké ako v akejkoľvek inej druhej triede, pokiaľ viem (a ak náhodou menšie, tak iba minimálne), lietadlá majú úplne také isté a jediné, čo sa líši, je prístup, čo sa týka neustálych pokút, ak niečo nespravíš správne (z čoho vlastne sčasi Ryanair aj žije). Dokonca ale ani pilotov nemajú horších! Čiže technicky je to zabezpečené úplne rovnako.
Verím ti, že sa v tých lietadlách necítiš dobre, resp. by si sa tam dobre necítil, to beriem, ale nemôžeš to technicky k ničomu prirovnávať, pretože technicky v tom nie je rozdiel. Môžeš sa tam akurát cítiť nepríjemne, pretože neponúkajú taký servis, nedajú ti obed zadarmo, a neobskakujú okolo teba celú cestu, ako keby si bol pán sveta To beriem, a bez pripomienky.
Ale čo sa týka proste technických parametrov, tak mi nedalo sa nevyjadriť, hádam to bolo dostatočne zrozumiteľné
@sarah_whiteflower si si istá, že pohodlie v Ryanairi sa dá porovnávať napr. s Austrian alebo Air France? Nesedel som v Ryanairi, bol som v Austriane a SkyEurope (v Austriane v druhej triede), v SkyEurope som mal pocit stiesnenosti, natlačenosti, preplnené lietadlo, v Austriane boli televízory, sluchátka v každom sedadle, jedlo v cene letenky, noviny na čítanie (normálne denníky, nie len SkyEurope Časopis), viac miesta, poloprázdne lietadlo... (letel som tú istú trasu do Londýna) ako bola tá letenka o trochu drahšia, ale nie o veľa...
A @tomas , však ty si nepochopil, o čom som hovorila, nehnevaj sa, ale fakt Však ja som nehovorila o tom, že toto je tam všetko rovnaké! Vravela som iba o tom, že čo sa týka technických parametrov (Trabant/nové auto)... tak to nemôžeš porovnávať pretože Boeing/Boeing... Chápeš? Však koniec koncov, aj Trabant môže mať vypolstrované sedadlá a minibar a čo ja viem čo.. .ale vždy sa bude hegať... ale tuná je to skôr naopak... lietadlo je rovnaké... väčší komfort pri cestovaní pri "ne-low-costoch" je predsa samozrejmosťou
To je ten istý syndróm, ako keď moji klienti porovnávajú Turancar/Student Agency... autobusy máme rovnaké... my máme iba väčší komfort Samozrejme, že to spraví dosť... ale nemôžeme sa tu baviť o technických rozdieloch!
pravidelne lietam ryanairom, toto forum mi pripomenulo ze si mam zasa kupiť letenku. Som viac menej spokojná lebo majú fajn ceny a oni jediný lietajú odtial kde bývam do bratislavy.
síce mi na nervy lezú kadejaké poplatky uz som si zvykla.
Môj otec pracoval vyše 2 roky v Írsku a lietal tam vždy s Ryanair-om, a myslím že nemal nikdy nijaké problémy. To však bolo ešte pred krízou, takže neviem ako je to teraz
@sarah_whiteflower taka jedna drobnost Ryanair ma specifikaciu kde sa sedadla nedaju polohovat a taktiez idu vyberat jeden zachod z lietadla, aby mohli pridat dalsich 6 urcite velmi pohodlnych sedadiel...SkyEurope bol taky zlaty stred...nemam rad politiku Ryanairu, hnusi sa mi ked za vsetkym vidim snahu usetrit
@husky Tak, ja mám rada ich politiku... nech ušetria, ja nemám peňazí navyše... chcem sa dostať do cieľa bez zbytočných premrštených cien... a na vécko by som nikdy v lietadle nešla, takže toto sa ma chvalabohu netýka
A ako som už vravela Tomášovi... všetci máme iné kritériá na lietanie... mne teda takéto veci proste nevadia Ale peace on earth hlavne, ju?
k tej cene ti poviem len tolko ze lietal som este za cias EasyJet-u, potom za cias SkyEurope a aj teraz...najviac ma cesta vysla naposledy...lebo politika RyanAiru je taka ze vytlacit konkurenciu a nasadit ceny
@sarah_whiteflower ja lietam pravidelne od 16tich...viem to celkom posudit si myslim a vidim, ze tak ako sa kedysi dalo ist za 20E na osobu s 20kg batozinou ked clovek chytil akciu, dnes uz nie je realne...
...realne to nie je preto, ze je tam monopol spolocnosti, ktora vsetko vidi cez peniaze. a kedze to takto robia, preco nezvysit ceny, ked nemaju konkurenciu? koniec koncov v Ryanairi ide vsetko cez cisla a tak vyzeraju cele tie sluzby a aj cela ta spolocnost a napriklad aj ich stranka
Peace on Earth again, ja nemam problem len sa snazim vysvetlit, ze to aj a myslim si ze hlavne kvoli Ryanairu ide do sraciek cela "lacna" letecka doprava
Ja nie preto letím niekam, aby som sedela v lietadlea hodńotila, ale aby som sa niekam dostala. Je to len forma prepravy pre mňa. A ak je to aj lacné. Tak prečo nie?
Ale pravda je, že lacné letenky sa už len tak lacno zohnať nedajú.
Ja letím s Ryanairom v lete, tak som zvedavá, lacnejšie letenky som nenašla. Tie poplatky vedia nevedemého človeka dosť nemilo prekvapiť, ale tak čo už no...
ďakujem všetkým za odpovede, tak ako @kat , tiež sa chcem niekam dostať a ide mi len o to, aby to doletelo v poriadku, takže sa kľudne aj trocha potlačím.
@matusha , kam letíš a kedy? môžeš mi napísať do TS-ky?
ak sa mozem aj ja k tomu vyjadrit... no tak poviem ze s ryanairom nikdy viac... letela som s ním asi 3 krát.. ale od poslednej skúsenosti som si povedala ze si radsej priplatím ako hentake stresy zazívať... ako let v pohode ale priondení ludia jak slak...
odlietali sme z Londyna do Blavy asi pred 2 mesiacmi.. nemali sme kufre len cestovnu batozinu do lietadla.. presli sme cez kontroli... a uz sme len isli nastupovat do lietadla.. ja som presla a maminku so sestrami zastavili.. tak som cakala na nich ze co sa robi.. kazdy mal mat jednu batozinu aj sme mali len mamina mala malu tasku kde sme mali doklady a take osobne veci.. takmer 90% cestujucich s tym pustili len maminu nie.. nechapem dodnes preco.. povedali jej ze si to ma dat do tasky.. ako tu malu tasku tam rychlo presypala tak jej tam spadol aj pas aj letenka.. boli sme posledne a uz sa nam ten chuj priondeny smial ze sme zmeskali lietadlo.. mna nechceli za nimi pustit a pako ma tlacil do lietadla ze moje sestry a mamina ostavaju v londyne a ja mam rychlo utekat do lietadla a zatvaral za nimi dvere.. myslela som ze ho zabijem ked sme zistili ze po cely cas mal mamininu letenku v ruke.. len tak tak sme stihli... aj ked mamina musela vyhodit kabelku a pritom bola polovicka lietadla prazdna... na toho chuja nikdy nezabudnem...
@matusha upozornujem ze na jul a august ryanair zdvihol poplatky ako za batozinu tak aj za letenky.
k teme doteraz som bola s nim spokojna aj ked poslednu dobu ma zacinaju srat, najdes lacnu letenku ale vsetky ostatne poplatky ti spravia dvojnasobok. a teraz co spravili ze v lete zdvihli letenky plus poplatky za batozinu, za jeden kufor 40£/eciek je uplny nonsens. za dva dali tusim poplatok 110 ak si dobre pamatam zo vcerajska. pozeram sa po inych letenkach, som povedala ze si radsej priplatim british airways a budem mat 20 kilovy kufor namiesto 15 a vyjde ma to so vsim vsudy rovnako a nebudem nervacit aki su v ryanairi kokoti.
za 20 kil £40 to radsej posli cez MVparcel...dam ti referenciu? skus Austrian Air, ked planujes dovolenku dopredu, lietaju do Viedne tam po vas mozem aj ja prist to az taky velky rozdiel nie je...rozdiel je skor v tom, ze ked priletis o 30 km blizsie, tak zaplatis o 100E viac
@husky no po vcerjasku ako som cekovala letenky domov som povedala ze ryanair zvysoka jebem, akurat som si zabukovala holiday na prelom jula a augusta chapes nezaplatim za to ich prijebane chovanie a skoro nulove sluzby o 150(minimalne) navyse.. jeden kufor ta a spat 80 libier? plus 20 online checkin pre oboch, plus poplatok za platbu kartou, nedajboh kebyze chceme dva kufre. to ma vyjde rovnako ako briitsh airways.
a ked uz by sme leteli do viedne tak mozno prespime tam u paulovho znameno a ked nie to je uplne jedno, ja vieden milujem, to by sme jednu noc tam v klude prezili a domov sa da hociako dojst, aj peso
a MV parcel bude treba ked sa raz naseriem a poviem si ze jebat to tu cele , potom, ano? alebo este lepsie, hodim kamosovi do auta a na dvakrat na otoc, mam to este lacnejsie
@dreamagall akoze ozaj potesi. pomaly na gram ti ho vazia, ani deko navyse a este za to mas zaplatit 40 libier? ako si robia srandu. ja sa tiez budem smiat, ale v inom lietadle ako ryanair. a ja premyslam ze namiesto dovoelnky doma pojdem do skotska alebo niekam inam, za letenku mam dovolenku vybavenu
@marttina to áno, minule sme museli čakať kým si každý strčí príručnú batožinu do tej meracej veci. Ludia si to aj tak presunuli/obliekli tričká, takze tým moc nevyriešili...
neviem, mna stále letenka aj s kufrom vyšla lacnejšie ako napr vlak do londýna, ale určite odporúčam navštíviť škotsko. Napíš mi ak sa tam budeš chystať a vymyslím ti program na celý pobyt .
@dreamagall no predtym to sa dalo, ale teraz na to kaslem. moj chlap si vzdy berie viac rifiel do kufra ako ja celeho satstva, cize my nemozeme cestovat bez kufra, a ta cena ma uplne odradila. dva kufre ako jedna a pol letenky? to je silne kafe aj na mna. a ta meracia vec, mna vytacaju tym, ze kupis si nieco v bezcolnej zone a kokoti ti povedia ze si to musis narvat do prirucnej, akoze to len oni takuto vec mi povedali. Pozeram kam si mam narvat do plnej prirucnej dva kartony prosim vas?? A ze nie musite to dat dokopy. Uz naposledy ked som letela do Londyna ma nasrali do nepricetnosti a stale nieco prihazduju.
a s tym skotstkom uvazujeme akurat ze kam na dovcu, ci niekam tuto po okoli sa tarat ako skotsko alebo inam. kazdopadne ak sa rozhodnem pre tak ti budem pisat
@marttina ja to mám zasa opačne, moj chlap sa zbalí do jedného ruksaku kým ja zo sebou ťahám kufor. Na výlet do londýna som sa aj ja zbalila do ruksaku ale pohodlné to nebolo najma ak mi polku ruksaku zaberal foták a príslušenstvo k tomu . Ak by som chcela zbaliť všetko svoje šatstvo bolo by to aspon na dva kufre ale nastastie tam vačšinu plánujem nechať.
Na ryanairy ma štve že stále vymýšlajú nové a nové sposoby ako vytrieskať z ludí peniaze, batožina, poplatky za kartu, administratívny poplatok... lezú mi na nervy. Tiež je veselé že v snahe ušetriť pristávajú na lacných letiskách ktoré sú často od destinácie aj hodku vzdialené...
@dreamagall ved to je to co na ryanairi serie aj mna. a ked si to vsetko pekne dokopy zratas zistis ze mozes letiet aj drahsou spolocnostou lebo ta to vyjde narovnako.
Chcem sa spýtať. urobila som online check-in a dako sa mi to zaregistrovalo skôr ako som udaje skontrolovala, neviete kde by som mohla zistiť či je to správne? Na boardinh passe nemám čislo občianskeho ani do kedy platí. A asi kebyže som sa v niečom pomýlila tk ma nepustia čo ? Prosím poradte ? myslíte, že kebyže idem do ryanairu na letisko sa spýtať mi dačo rozumné aj odpovedia ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Ak si online kupis letenku, tak tam musis udat tvoje udaje, a potom staci ist na letisko, a dve hodiny predtym dojdes na check in s obcianskym, alebo pasom, a tam ti vytlacia letenku. Pokial do vtedy neskrachuje Ryanair...
Inak sú lietadlá najbezpečnejšie.
z nízkonákladových som chodil len SkyEuropeom
inak, letel som s nimi 2 razy (resp. 4, ak rátam aj návraty) a maximálne vpohode...
čo sa týka času na kúpu letenky, podľa mojich skúseností čím skôr, tým lepšie...
Ale aj ja musím iba odporučiť na ich internetovú stránku, tam je napísané absolútne všetko... a odporúčam pre istotu čítať aj to, čo je tým malým písmom Prípadne, na čo je uvedený iba link
velkost mi nevadila.. predsa len som bol kustik mensi
a myslim ze vtedy mi dali este i "obedik" hoci. hm..
Ale tak vždy sa nájdu aj takí, ktorí sa budú naň sťažovať (čo je logické, keďže každý máme asi iné požiadavky) a je už len na tebe, na koho reakcie dáš...
Pretože rozdiel v kvalite cesty Trabant/nové auto samozrejme je... lenže rozdiel medzi Boeing spoločnosti Ryanair/Boeing akejkoľvek inej spoločnosti nie je. Sedadlá majú rovnaké ako v akejkoľvek inej druhej triede, pokiaľ viem (a ak náhodou menšie, tak iba minimálne), lietadlá majú úplne také isté a jediné, čo sa líši, je prístup, čo sa týka neustálych pokút, ak niečo nespravíš správne (z čoho vlastne sčasi Ryanair aj žije). Dokonca ale ani pilotov nemajú horších! Čiže technicky je to zabezpečené úplne rovnako.
Verím ti, že sa v tých lietadlách necítiš dobre, resp. by si sa tam dobre necítil, to beriem, ale nemôžeš to technicky k ničomu prirovnávať, pretože technicky v tom nie je rozdiel. Môžeš sa tam akurát cítiť nepríjemne, pretože neponúkajú taký servis, nedajú ti obed zadarmo, a neobskakujú okolo teba celú cestu, ako keby si bol pán sveta To beriem, a bez pripomienky.
Ale čo sa týka proste technických parametrov, tak mi nedalo sa nevyjadriť, hádam to bolo dostatočne zrozumiteľné
A @tomas , však ty si nepochopil, o čom som hovorila, nehnevaj sa, ale fakt Však ja som nehovorila o tom, že toto je tam všetko rovnaké! Vravela som iba o tom, že čo sa týka technických parametrov (Trabant/nové auto)... tak to nemôžeš porovnávať pretože Boeing/Boeing... Chápeš? Však koniec koncov, aj Trabant môže mať vypolstrované sedadlá a minibar a čo ja viem čo.. .ale vždy sa bude hegať... ale tuná je to skôr naopak... lietadlo je rovnaké... väčší komfort pri cestovaní pri "ne-low-costoch" je predsa samozrejmosťou
To je ten istý syndróm, ako keď moji klienti porovnávajú Turancar/Student Agency... autobusy máme rovnaké... my máme iba väčší komfort Samozrejme, že to spraví dosť... ale nemôžeme sa tu baviť o technických rozdieloch!
síce mi na nervy lezú kadejaké poplatky uz som si zvykla.
A ako som už vravela Tomášovi... všetci máme iné kritériá na lietanie... mne teda takéto veci proste nevadia Ale peace on earth hlavne, ju?
k tej cene ti poviem len tolko ze lietal som este za cias EasyJet-u, potom za cias SkyEurope a aj teraz...najviac ma cesta vysla naposledy...lebo politika RyanAiru je taka ze vytlacit konkurenciu a nasadit ceny
Peace on Earth again, ja som iba vyjadrila svoj subjektívny názor, ktorý sa od usera k userovi môže líšiť
...realne to nie je preto, ze je tam monopol spolocnosti, ktora vsetko vidi cez peniaze. a kedze to takto robia, preco nezvysit ceny, ked nemaju konkurenciu? koniec koncov v Ryanairi ide vsetko cez cisla a tak vyzeraju cele tie sluzby a aj cela ta spolocnost a napriklad aj ich stranka
Peace on Earth again, ja nemam problem len sa snazim vysvetlit, ze to aj a myslim si ze hlavne kvoli Ryanairu ide do sraciek cela "lacna" letecka doprava
Ja nie preto letím niekam, aby som sedela v lietadlea hodńotila, ale aby som sa niekam dostala. Je to len forma prepravy pre mňa. A ak je to aj lacné. Tak prečo nie?
Ale pravda je, že lacné letenky sa už len tak lacno zohnať nedajú.
@matusha , kam letíš a kedy? môžeš mi napísať do TS-ky?
@idea - nie Írsko, Škótsko
odlietali sme z Londyna do Blavy asi pred 2 mesiacmi.. nemali sme kufre len cestovnu batozinu do lietadla.. presli sme cez kontroli... a uz sme len isli nastupovat do lietadla.. ja som presla a maminku so sestrami zastavili.. tak som cakala na nich ze co sa robi.. kazdy mal mat jednu batozinu aj sme mali len mamina mala malu tasku kde sme mali doklady a take osobne veci.. takmer 90% cestujucich s tym pustili len maminu nie.. nechapem dodnes preco.. povedali jej ze si to ma dat do tasky.. ako tu malu tasku tam rychlo presypala tak jej tam spadol aj pas aj letenka.. boli sme posledne a uz sa nam ten chuj priondeny smial ze sme zmeskali lietadlo.. mna nechceli za nimi pustit a pako ma tlacil do lietadla ze moje sestry a mamina ostavaju v londyne a ja mam rychlo utekat do lietadla a zatvaral za nimi dvere.. myslela som ze ho zabijem ked sme zistili ze po cely cas mal mamininu letenku v ruke.. len tak tak sme stihli... aj ked mamina musela vyhodit kabelku a pritom bola polovicka lietadla prazdna... na toho chuja nikdy nezabudnem...
k teme doteraz som bola s nim spokojna aj ked poslednu dobu ma zacinaju srat, najdes lacnu letenku ale vsetky ostatne poplatky ti spravia dvojnasobok. a teraz co spravili ze v lete zdvihli letenky plus poplatky za batozinu, za jeden kufor 40£/eciek je uplny nonsens. za dva dali tusim poplatok 110 ak si dobre pamatam zo vcerajska. pozeram sa po inych letenkach, som povedala ze si radsej priplatim british airways a budem mat 20 kilovy kufor namiesto 15 a vyjde ma to so vsim vsudy rovnako a nebudem nervacit aki su v ryanairi kokoti.
presne tak pristup je uplne ze odveci!!!
@marttina
za 20 kil £40 to radsej posli cez MVparcel...dam ti referenciu? skus Austrian Air, ked planujes dovolenku dopredu, lietaju do Viedne tam po vas mozem aj ja prist to az taky velky rozdiel nie je...rozdiel je skor v tom, ze ked priletis o 30 km blizsie, tak zaplatis o 100E viac
a ked uz by sme leteli do viedne tak mozno prespime tam u paulovho znameno a ked nie to je uplne jedno, ja vieden milujem, to by sme jednu noc tam v klude prezili a domov sa da hociako dojst, aj peso
a MV parcel bude treba ked sa raz naseriem a poviem si ze jebat to tu cele , potom, ano? alebo este lepsie, hodim kamosovi do auta a na dvakrat na otoc, mam to este lacnejsie
sa nezdas, ale hovorim skus Austrian
@husky co sa zase nezdam? skusim, idem to ceknut.
ma nepoznas? mne sa furt nieco nezda
neviem, mna stále letenka aj s kufrom vyšla lacnejšie ako napr vlak do londýna, ale určite odporúčam navštíviť škotsko. Napíš mi ak sa tam budeš chystať a vymyslím ti program na celý pobyt .
@dreamagall no predtym to sa dalo, ale teraz na to kaslem. moj chlap si vzdy berie viac rifiel do kufra ako ja celeho satstva, cize my nemozeme cestovat bez kufra, a ta cena ma uplne odradila. dva kufre ako jedna a pol letenky? to je silne kafe aj na mna. a ta meracia vec, mna vytacaju tym, ze kupis si nieco v bezcolnej zone a kokoti ti povedia ze si to musis narvat do prirucnej, akoze to len oni takuto vec mi povedali. Pozeram kam si mam narvat do plnej prirucnej dva kartony prosim vas?? A ze nie musite to dat dokopy. Uz naposledy ked som letela do Londyna ma nasrali do nepricetnosti a stale nieco prihazduju.
a s tym skotstkom uvazujeme akurat ze kam na dovcu, ci niekam tuto po okoli sa tarat ako skotsko alebo inam. kazdopadne ak sa rozhodnem pre tak ti budem pisat
Na ryanairy ma štve že stále vymýšlajú nové a nové sposoby ako vytrieskať z ludí peniaze, batožina, poplatky za kartu, administratívny poplatok... lezú mi na nervy. Tiež je veselé že v snahe ušetriť pristávajú na lacných letiskách ktoré sú často od destinácie aj hodku vzdialené...
blbé je že lepšiu alternatívu nemám.
ok
dohodnute