čawko!
chcem sa vás čisto teoreticky opýtať, čo sa mi oplatí skorej spraviť si hned po maturite kurz za letušku alebo ísť na nejakú vysokú školu, popri nej si urobiť kurz a po jej dokončení ísť za letušku?
pokiaľ viem, na odbor steward stačí aj stredoškolské vzdelanie s maturitou okrem iného, inak, keď chceš byť letuška akú má pointu ísť študovať "nejakú" vysokú školu, ktorá ťa asi ani nebude baviť a odpisať 5 rokov svojho života a potom byť aj tak letuška?
@1 presne toto aj mna napadlo... ale potom som v hlave zacala polemizovat... na jednej strane, letusku asi nebude robit cely zivot... na strane druhej pochybujem, ze by sla studovat to, co by ju neskor bavilo a vysoka skola pomaly, ale isto u nas straca na hodnote... takze mi z toho vychadza... ze to je zbytocne ist po strednej najprv studovat ked chce byt letuskou...
1. titul netitul, neviem či si to uvedomuješ, ale vo väčšine prípadov sú to len písmenká pred menom. zamestnávateľ sa pozerá na prax. poznám dosť Bc., Mgr., čo robia na stavbách, v mekáči, v obchode...
2. ešte si mladá (ak máš 15)a ešte budeš veľa rozmýšľať o tom, čo chceš robiť. ak ostaneš pri letuške, uvedom si, že nebudeš mať čas na rodinu napr.
Fakt neviem prečo tu do nej drbete za to, že chce titul. dnes majú tituly aj upratovačky a to či si s ním niekto nájde alebo nenájde prácu záleží len a len od šikovnosti človeka. Ako letuška musí ovládať minimálne 2 cudzie jazyky, čo je super študovať na vysokej škole, ja sama mám teraz anj a frj a chcem k tomu ešte 3. jazyk, keď sa mi naskytne príležitosť robiť letušku tak určite robiť pôjdem, keď nie, školu dokončím budem môcť robiť tlmočníčku/prekladateľku + mám špecializáciu na ekonomiku a právo a budúci rok nastupujem aj na marketing lebo je vždy lepšie mať na výber viac možností než žiadnu. deal with it.
@klaudiqaaa studovat jazyk na vysokej skole? Pokial ta katedra nie je zamerana na studium jazykov, tak je to zabity cas.
A k teme. Na to aby si mohla robit letusku potrebujes byt mlada a velmi pekna (ibaze by si chcela pracovat pre zapado-europske aerolinky, kde su skarede vykopavky) a hlavne potrebujes vediet dobre fajcit. Ale to tiez zavisi od konkretnych spolocnosti.
Ono navyše 18-ročný človek ani nie je reálne pripravený byť palubným sprievodcom... V prípade mimoriadnych udalostí by mal čo robiť sám so sebou a nie ešte sa starať o druhých.
Máš čas, v kľude si všetko premysli a nespoliehaj sa len na jednu možnosť - podmienkou tej práce je aj výborný zdravotný stav a ten sa žiaľ môže niekedy zmeniť aj bez tvojho pričinenia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a pýtala som sa preto, či berú aj ľudí ktorý sú starý čiže ak budem mať 26 rokov či ma príjimu
2. ešte si mladá (ak máš 15)a ešte budeš veľa rozmýšľať o tom, čo chceš robiť. ak ostaneš pri letuške, uvedom si, že nebudeš mať čas na rodinu napr.
A k teme. Na to aby si mohla robit letusku potrebujes byt mlada a velmi pekna (ibaze by si chcela pracovat pre zapado-europske aerolinky, kde su skarede vykopavky) a hlavne potrebujes vediet dobre fajcit. Ale to tiez zavisi od konkretnych spolocnosti.
Máš čas, v kľude si všetko premysli a nespoliehaj sa len na jednu možnosť - podmienkou tej práce je aj výborný zdravotný stav a ten sa žiaľ môže niekedy zmeniť aj bez tvojho pričinenia.