táto téma tu už určite je ale nefunguje mi vyhladávanie takže: mám 9 tabliet čo sa stane keď ich zožeriem naraz?....nepíšte mi pu pičoviny ale iba k veci dik-
Ja som mala tú česť spapať dve také tabletky naraz a ozaj si neviem predstaviť,čo by sa dialo,keby som ich zjedla až 9. Strašne to utlmuje,nevnímaš okolie a niektoré veci,ktoré sa v tom časovom úseku udiali si proste nepamätáš. Brať takú obrovskú dávku je hlúposť a hazard, hlavne ak to nemáš predpísané lekárom,ale chceš si to dať len tak,lebo nemáš čo iné na práci. Ozaj neodporúčam.
niektori ludia maju vazne zdravtne problemy.. dali by vsetko za to aby mohli byt zdravi..a niekto tu takto hazarduje so svojim zdravim, nevazi si ho... je to smutne a nespravodlive..
@plutvonozceakrivozubky ved si rob co chces, predavkuj sa, ak myslis, ze ti to pomoze ku stastiu... tvoj zivot, tvoj koniec, tvoja hlupost, tvoje nasledky
no, daj si k tomu ešte krabičku diazepamu, zapi to nejakým alkoholom, najlepšie tým čo je do nemrznúcej zmesi a ráno exitus letalis. Ale tak zdravý človek by si zo žiadnych antidepkáčov nedal viac ako 1 naraz.
@plutvonozceakrivozubky ale nooo ... ci ? ... luckerkaaa ... potom napis .. inac na wiki sa o tom nepise nci tak strasne otpimisticke .. odporucam ejdnu a uvidis nabuduce ci treba urbat alebo pridat
preboha ..ak musis tak si daj maximalne dve...ak si das viac tak si hned pre istotu zavolaj sanitku ...ale aj tak neverim ze by si zjedla vsetkych 9 naraz...
jaj dievca, kolko ludi je chorych a musia taketo lieky uzivat kazdy den.. a co by za to dali, keby ich uzivat nemuseli.. a ty tu riesis take picoviny.. sak vyskusaj co sa stane.. asi ti bude z toho celkom zle... ale sak vypumpovanie zaludka je super skusenost a mozno sa ani zajtrajska nedozijes.. ale urcite sem potom napis aky to bol zazitok!!!
"Předávkování lexaurinem je nesnadné, léky téhle skupiny mají poměrně velkou terapeutickou šíři. Riziko hrozí v kombinaci s jinými tlumivými látkami nebo alkoholem. 4,5 mg by ale neměli být pro zdravého člověka smtŕtelné v žádném případě."
(výstrižok z nejakej diskusie, pointa je v tom že po tom čo do seba dotyčná nahádzala všetko čo našla je po 24 hodinách, teda v dobe, keď už sú všetky účinné látky vstrebané a kolujú ti v krvi, ešte stále nažive, čo je síce pomerne nekonkrétna odpoveď, ale napovedá dosť jasne si myslím...)
" 4.9. Předávkování
Předávkování se projevuje jako výrazné zesílení účinku: zmatení, hluboký spánek, svalová slabost a zhoršené reflexy, amnézie, dechová nedostatečnost až dechová zástava a v závažných případech kóma. "
Doporučená dávka pro ambulantní léčbu je 1,5 až 3 mg dvakrát až třikrát denně. V závažných případech, zejména u hospitalizovaných pacientů, je dávka 6 až 12 mg dvakrát až třikrát denně. Maximální denní dávka je 60 mg rozdělená do dvou až tří dávek. "
takže maximálna denná dávka je 60 mg v dvoch alebo troch podaniach, čiže 30mg na jedno podanie, pričom ty máš poruke najviac 27mg (pokiaľ je to lexaurin 3), takže si stále vrámci bezpečnej dávky, ALE
" 4.4. Zvláštní upozornění
Bezpečnost a účinnost podávání bromazepamu dětem nebyla dostatečně sledována."
a ja viem že to asi neznášaš, ale svojim vekom do kategórie detí ešte spadáš...
takže ešte raz, zosumarizované, pre dospelého by tých 9 tabliet naraz bola za určitých okolností ešte viacmenej normálna dávka, čiže by ti to asi nemalo nič spraviť, ale tvoj metabolizmus ešte pracuje mierne inak, takže čo sa stane naozaj môže byť za určitých okolností dosť nepredvídateľné
já vzala 30 lexaurinů, sice pak si nemapamtuju už nic než mě dostali do postele, celý druhý den jsem prospala a ještě dnes mám takové trochu zpomalené reflexe, ale jinak ok. u doktora jse, mebyla tak snad to bude v podoě. prý je deobré živočiš. uhlí a pít hodně vody"
moja mama ich mala predpísané kvôli srdcu aby sa nerozčuľovala ale iba po jedinej bola jak sfetovaná...9 by ťa priotrávilo a mala by si strátu vedomia..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Nemám zásadné výhrady proti užívaniu čohokoľvek, ale Lexaurin by som nevzala ani do ruky.
prečo lexaurin tak vyslovene nie ?
*@5
ja len že ten je ešte relatívne za určitej situácie v pohode, až na to, že je pri častom užívaní návykový.
očividne iné dôvody.
nehádž tu hrach o stenu.. škoda ho!
a toto ze ej antidepresivum ...
( » www.drogovaporadna.cz/dotaz.php?id=59... )
"9.2.2008 21:11 - kláruš
Dobrý den, předávkovala jsem se lexaurinem 7 tablet, neurolem 14 tablet a a si 6 burfenů, je to tak vážné že mám jít k lékaři?
10.2.2008 19:16 -
Kláruš, léky sis vzala včera [...]"
( » diskuse.doktorka.cz/prosim-radi-kvu... )
(výstrižok z nejakej diskusie, pointa je v tom že po tom čo do seba dotyčná nahádzala všetko čo našla je po 24 hodinách, teda v dobe, keď už sú všetky účinné látky vstrebané a kolujú ti v krvi, ešte stále nažive, čo je síce pomerne nekonkrétna odpoveď, ale napovedá dosť jasne si myslím...)
" 4.9. Předávkování
Předávkování se projevuje jako výrazné zesílení účinku: zmatení, hluboký spánek, svalová slabost a zhoršené reflexy, amnézie, dechová nedostatečnost až dechová zástava a v závažných případech kóma. "
( » www.farmaceutika.info/lexaurin-3... )
"Benzodiazepines have a wide therapeutic index and taken alone in overdose rarely cause severe complications or fatalities."
( » en.wikipedia.org/wiki/Benzodiaze... )
( účinná látka v lexaurine je bromazepam, ktorý patrí medzi benzodiazepines, ktorých slovenský názov nepoznám)
takže ťa to nezabije, a teoreticky dosť možno nespôsobí ani žiadne výrazne nebezpečné veci, čo však neznamená že to máš do seba v pohode nahádzať.
a nabudúce skús google, na faktické otázky je ako stvorený
" 4.2. Dávkování a způsob podávání
Doporučená dávka pro ambulantní léčbu je 1,5 až 3 mg dvakrát až třikrát denně. V závažných případech, zejména u hospitalizovaných pacientů, je dávka 6 až 12 mg dvakrát až třikrát denně. Maximální denní dávka je 60 mg rozdělená do dvou až tří dávek. "
takže maximálna denná dávka je 60 mg v dvoch alebo troch podaniach, čiže 30mg na jedno podanie, pričom ty máš poruke najviac 27mg (pokiaľ je to lexaurin 3), takže si stále vrámci bezpečnej dávky, ALE
" 4.4. Zvláštní upozornění
Bezpečnost a účinnost podávání bromazepamu dětem nebyla dostatečně sledována."
a ja viem že to asi neznášaš, ale svojim vekom do kategórie detí ešte spadáš...
takže ešte raz, zosumarizované, pre dospelého by tých 9 tabliet naraz bola za určitých okolností ešte viacmenej normálna dávka, čiže by ti to asi nemalo nič spraviť, ale tvoj metabolizmus ešte pracuje mierne inak, takže čo sa stane naozaj môže byť za určitých okolností dosť nepredvídateľné
"3.2.2010 14:44 - jojo
já vzala 30 lexaurinů, sice pak si nemapamtuju už nic než mě dostali do postele, celý druhý den jsem prospala a ještě dnes mám takové trochu zpomalené reflexe, ale jinak ok. u doktora jse, mebyla tak snad to bude v podoě. prý je deobré živočiš. uhlí a pít hodně vody"
( » diskuse.doktorka.cz/prosim-radi-kvu... )
(vidíš to? stačia dve hlúpe slová v googli (lexaurin předávkování), a už na teba tie informácie doslova SKÁČU!)
ale ludia su i tak cudni.. ja chcem byt univerzitny knihovnik zo zemeplochy...