Ak vás niečo bolí aké tabletky proti bolesti si dávate? Máte niečo overené čo vám vždy zaberie na bolesť hlavy, brucha, zubov atď. ? Alebo to striedate? Alebo to je prakticky jedno a dáte si čo máte doma? Alebo sa snažíte liekom vyhýbať úplne...
No bud tu bolest nejak vydrzim a ked nie tak nieco, kde je paracetamol, cize Paralen, Ataralgin alebo uz spominany Valetol, alebo este Acylpyrin, ale tie s paracetamolom vacsinou zaberu, hlavne teda ked su bolesti spojene aj s chripkou.
Na bolesť hlavy je jednoznačne najlepší Ataralgin.
Na menštruačné bolesti som používala najskôr Algifen - lebo nič iné mi nezaberalo (po čase prestal účinkovať), neskôr Flector (ale ten je na predpis, takže som ho už potom nezháňala) a teraz používam Brufen. Ale musím si dať 2 tabletky, inak to nezaberá :/ A účinkuje tak asi iba 4 hodiny.
A na zuby z voľne predajných asi naozaj len ten Brufen, Ibalgin a pod.
@azizi@kassiar asi zalezi co komu zabera, lebo mne Ataralgin vobec nepomaha, pred hodinou cca som si dala jednu tabletku, ze dam tomu este sancu a nic, stale ma boli hlava
@milgamman Ja si dávam vždy 2 (ale to sa netýka len ataralginu, ale aj Brufenu, Coldrexu na teplotu a pod.). Viem, že to nie je dobré, ale mne inak absolútne žiadne tabletky nezaberajú :/
@milgamman A tiež... Možno to môže trvať aj hodinu, kým to zaberie. Ale ako vravím, jedna tabletka čohokoľvek mi nezaberá. Viac krát som to skúsila a po trištvrte hodine som si musela dať ďalšiu. Až potom to účinkovalo.
@azizi tak zase neni to taka tragedia, dat si dve tabletky, aj ked zavisi to aj od hmotnosti a dalsich veci... A valetol si neskusala? ten mi vzdy zabera aj jedna tableta
@batman ved nie na chronicku bolest. A tramal viem co je, uz som raz skusila tralgit a nielen ze ma neprestala boliet hlava este mi aj zacalo byt zle od zaludka
Flektor je na všetko ale väčšinou som ho mala od lekárky na predpis aj koli kramom a aj koli bolesti chrbtici a potom ešte jeden používam na bolesť chrbta ale je to tiež účinné a paralen ešte ale ten beriem (Dorsiflex) keď mam bolesti a nemám po ruke iné lieky na MS atd
velmi malokrat ma nieco boli (no hlava alebo brucho pocas menstruacie, aj to len sporadicky) a podla mna by na to stacila aj polovica ibalginu, ale beriem cely)
Ani neviem, kedy som mala naposledy nejaké lieky. Keď už ma niečo bolí, tak to neni nič strašné a vydržím to, a keď môžem, idem spať. Potom ma to prejde, ale nezvykne ma nič bolievať.
Panadol Ultra Rapide s kodeinom je celkom šleha to som si dávala po operácii a bolo mi prijemne ale inak sa analgetikam vyhýbam sem tam ibalgin na bolesť hlavy
Ja moc tabletky proti bolesti neužívam, ale keď už je to ultrapotrebné, tak Flector ma ešte nesklamal ani pri pooperačných bolestiach. Ale je na predpis, ak si dobre spominam.
@gothicpoethic doteraz bol len prasok, ktory bol a stale je na predpis. A pravdepodobne preto, ze flector je u ludi popularny, tak aby si ho mohli aj kupit bez receptu uviedli na trh volnopredajnu novinku a to flector tablety.
vždycky hľadám také tobolky malé, lebo neznášam jak sa mi tie väčšie tabletky zaseknú v hrdle a sú také tvrdé. a zaberá mi aj panadol novum. aspoň je lacný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Na menštruačné bolesti som používala najskôr Algifen - lebo nič iné mi nezaberalo (po čase prestal účinkovať), neskôr Flector (ale ten je na predpis, takže som ho už potom nezháňala) a teraz používam Brufen. Ale musím si dať 2 tabletky, inak to nezaberá :/ A účinkuje tak asi iba 4 hodiny.
A na zuby z voľne predajných asi naozaj len ten Brufen, Ibalgin a pod.
...a pripomenul sa mi pri tejto téme tento hit :