@anxiousfish jáj a ja som myslela že tam treba využiť to eulerovo číslo :/ mne to podľa toho vyšlo že limita je 1 ak sa smiem opýtať..čo je to vlastne ten prirodzený logaritmus?
@laura9 tes sa na den, kedy tie limity prakticky vyuzijes ...prir. logaritmus je logaritmus so zakladom e-eulerovo cislo...je to taky "specialny logaritmus"
@echoechoecho ak sa môžem opýtať..keby som chcela vyrátať niekoľko prvých členov takej postupnosti s týmto prirodzeným logaritmom, ako si to tam dosadím ? sorry, ak je to blbá otázka..ale fakt sa v tom nevyznám...
@laura9 nic v zlom, ale fakt je to blba otazka ...v tvojom pripade 1.clen=ln(1)/1, 2.clen=ln(2)/2 atd....ako to si vyrataj na kalkulacke, lebo si myslim, ze z hlavy nedas hodnotu napr. ln(5) ..a mas stastie,ze aj ja chodim na ekonomku...kukni si toto: » ekofun.primat.cz/...
ale inak sorry holka, ale neviem ako ty chces zvladnut derivacie a aplikacie v ekonomii, nehovoriac o dalsich predmetoch ako ucto a statistika, ked uz zakladne limity nezvladas...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
len toto viem ja po dvoch rokoch bez matiky tak neviem co tam ta holka strasi