tak lineárne rovnice sa učia na ZŠ, jasné, že sa to postupne rozvíja a pridáva sa tam toho viac
napíš nejaký príklad s ktorým máš problém, nie som síce talent na matiku ale skúsiť môžem + možno niekto iný poradí
v utorok preberali? to na vas fajnovo vybehli buzeranti, daj sem priklad a vyratam ti ho jak pravy nolifer z komentu @7 , ak to chces vediet vseobecne tak pocuvaj v skole co vyprava ucitelka, brekeke
Tak ja som matiku nemala dobrych 5 rokov, ale ten priklad v @10 by som ti v pohode vyratala
haluska..som si asi od minuleho roku spravila nejaky vztah k matike :d
@feklus čo ja viem napríklad 1-2x-5(akože šestín)=3-x(akože štvrtín) keby som tam bol tak možno chápem lenže mi nezastavil bus tak som prišiel až po matike
na riesenie sustav LR o lubovolnom pocte neznamych ti uplne staci sa dobre naucit Gaussovu eliminacnu metodu, ak chodis na 8-r gympel a mas 16 rokov tak by si to uz mal vediet
Inak ak by ste niektori inteligentni jedinci chxeli vediet, podla novwho skolskeho oneho je to akesi divne vsetko. Furt sa to meni, takzw..
A k veci, ja som s tym tiez mala problwm, minuly rok sme to brali a skoro ma.jeblo, momentalne je to tak isto, ked opakujeme, tak sa modlim, nech to zajtra napisem aspon na tu teojku, lebo.ma trafi slak. Nechapem tomu a nikdy nepochopim asi
@jarastik išiel som na nu pretože tu ma byť "málo matiky"...a okrem toho dnes sme matiku mali a pochopil som to bež žiadneho gustáva a inej tvojej skurpičoviny...a bez toho aby mi matikar hovoril že sa budeme učiť ťahšie veci, bez toho aby mi hovoril, že sa to učilo v piatej triede, bez toho aby mi pindal že som idiot ked som sa ho spytal nech mi to vysvetlí...a ešte som pochopil že naš matikár, ktoreho som nemal moc v láske je normalnejší človek ako všetci tu na vtákoch.sk dokopy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
@sveter
ved rovnice a linearne rovnice su rozdiel..však tam su ešte nejaké zlomky a divné postupy...
ako by to aj nazov, nech hociako prekvapivo, naznacoval
napíš nejaký príklad s ktorým máš problém, nie som síce talent na matiku ale skúsiť môžem + možno niekto iný poradí
haluska..som si asi od minuleho roku spravila nejaky vztah k matike :d
a to som riadne tupá.
a lineárne potom ešte v škôlke
» naucsamatiku.com/videa/...
A k veci, ja som s tym tiez mala problwm, minuly rok sme to brali a skoro ma.jeblo, momentalne je to tak isto, ked opakujeme, tak sa modlim, nech to zajtra napisem aspon na tu teojku, lebo.ma trafi slak. Nechapem tomu a nikdy nepochopim asi
ty sa este poseries z toho co budete brat
a) pretože mám iné osnovy ako pred sto rokmi ked si chodila na strednu?
b) pretože nerozumiem matike?
nejde o to, ze tomu nerozumies, ale o to, ako sa k tomu stavias a ako to vyjadrujes