Ahojte, prepadám z matiky a potrebujem dostať jednotku z domácej úlohy, ale vôbec nechápem výrazom je to pre mňa len zhluk písmen, ktorý nemá žiadny zmysel...
Nenašiel by sa niekto ochotný, kto by mi to vypočítal? Ďakujem....
no, ved prepadas z matiky lebo absolutne nechapes vyrazy, co ti na tom nesedi, podla mna je vsetko ako ma byt
ci ty by si chcel nechapat vyrazy a zaroven neprepadat z matiky? by si siel hlavou proti matike, to by nebolo dobre
vzorce + vynimanie pred zatvorku, nasobenie a delenie + definicne obory
nic ine, to sa necudujem ani ale, ze prepadas. co keby si sa na to spytal niekoho, kto ti to moze vysvetlit a nie vysledky zohnat z netu ? takto si nepomozes vobec, alebo keby sa pytas ucitelky, ze tomu nerozumies. ci co akoze nechapem ako mozes prepadat, keby javis aspon nejaky zaujem
Menovatelov si upravis tak aby si mal cca podobny tvar v oboch, cize v prvom vyberies pred atvorku x, druhy rozlozis na nasobok dvoch vyrazov. Potom potrebujes dostat rovnake menovatele v oboch zlomkoch, cize nasobis jednotkou obe zlomky v takom tvare aby si to dosiahol. A uz to mozes spocitat a pokratit
Ja tiež nemám ďaleko k dyskalkúlii, ale čomu na tom chceš rozumieť alebo nerozumieť?
Naučíš sa tri či štyri vzorce, ktoré sa berú na ZŠ, keď ich nevieš, tak si ich vypíš a vkuse na ne pozeraj a hľadaj ich.
Ak nevieš hľadať spoločného menovateľa, tak vynásob menovatele oboch zlomkov, rozkladať nič nemusíš.
Ja som na strednej, na ZŠ sme toto vôbec nepreberali a tu sa to neučíme počítať pomocou vzorcov. A máme profesorku, ktorá sa úplne vyžíva v tých príkladoch a vyzerá to na jej hodine podobne ako v tom filme » www.mojevideo.sk/video/174be/vys...
Len dúfam že cez zbytok školského roka bude aj nejaké iné učivo než táto alherbra
ten prvý mi stále vychádza, že 2(x nadruhu +2x+1)/x(x-2)(x+2) no nejde to skrátiť, tak mi to vyšlo, chceš postup? 80 A ti vyjde 0, pretože ti vyjde nulové čitateľ, podmienky: a sa nerovná -b , a sa nerovná b, 80 B , 80B mi vyšlo, že -5x na druhú - 3y na druhú 4xy / (x+y)(x-y) , podmienky: x sa nerovná -y, x sa nerovná y, 80C mi vyšlo: -a na druhú -a +4/ 2a (a+1)(a-1), podmienky: a sa nerovná -1, a sa nerovná 1 ...za správnosť neručím, ak chceš môžem ti napísať postup, ako a prečo som postupovala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Len sa mi nechce
ci ty by si chcel nechapat vyrazy a zaroven neprepadat z matiky? by si siel hlavou proti matike, to by nebolo dobre
Zlomky majú zmysel, ked je menovateľ rôzny od nuly.
@6 wtf?
nic ine, to sa necudujem ani ale, ze prepadas. co keby si sa na to spytal niekoho, kto ti to moze vysvetlit a nie vysledky zohnat z netu ? takto si nepomozes vobec, alebo keby sa pytas ucitelky, ze tomu nerozumies. ci co akoze nechapem ako mozes prepadat, keby javis aspon nejaky zaujem
Pár hodín si k tomu sadni, všeličo s tým skúšaj a zvládneš to pochopiť
Naučíš sa tri či štyri vzorce, ktoré sa berú na ZŠ, keď ich nevieš, tak si ich vypíš a vkuse na ne pozeraj a hľadaj ich.
Ak nevieš hľadať spoločného menovateľa, tak vynásob menovatele oboch zlomkov, rozkladať nič nemusíš.
Len dúfam že cez zbytok školského roka bude aj nejaké iné učivo než táto alherbra
odporucam