Mám otázku na ľudí, ktorí už niekedy boli v Londýne. Čo sa tam oplatí vidieť a navštíviť? Pamiatky, bary, kaviarne, filmové miesta, atď. - skrátka HOCIČO zaujímavé Ďakujem za seriózne odpovede!
Záleží od toho, čo ťa zaujíma. Pre mňa najzaujímavejšie miesta boli vedecko-technické múzeum (aj prírodovedné by malo byť super, ale to som zatiaľ nestíhala) a HMS Belfast (vojnová loď zakotvená na Temži, prerobená na múzeum). Parky sú tam krásne a pre našinca aj prechádzka centrom môže byť zážitok.
Tak mne sa asi najviac páčilo to už spomínané prírodovedné múzeum Ale inak sa mi tam páčilo úplne všetko. Vlastne okrem tých tiež už spomínaných reštaurácií, pretože tie lepšie sú strašne drahé a inak tam boli skôr také že fast foody, čínske, indické... Takže sme boli buď na hotdogoch alebo na číne. Ale normálne reštaurácie s dostupnou cenou a chutným jedlom sme tam akosi nenašli.
Inak okrem toho čo tu už bolo spomínané ešte napríklad odporúčam:
Tate art gallery a Millennium Bridge, Portobello Market, Buckingham Palace, Národnú galériu, Big Ben, čínsku štvrť, Greenwich, Docklands, Camden Town alebo obchody ako Harrods, Hamleys atď... Je toho strašne veľa. A ja som bola napríklad aj na výstave Dalího, tam sa mi tiež veľmi páčilo
Moc som tam toho nevidela, ale v Anglicku choď do všetkých možných múzeí. Fakt. To bolo tak neskutočne super, v každom som našla toho kopec na obzeranie a to pritom ma múzeá u nás vôbec nechytajú. Neviem ktoré konkrétne to v Londýne boli, pogoogli. Vyčleň pre ne veľa času. Inak tieto iné "atrakcie" ma moc nechytali
abby road, camden town , hyde park, greenwich , a samozrejme muzea!! su zadarmo a je tam kopa zaujimavych veci ..to boli moje asi najoblubenejsie miesta v londyne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
oxford street !
hyde park !
london eye !
Piccadily Circus !!! To sa mne najviac páčilo.
doplnila by som k @3 este trafalgarske namestie.. skoda, ze sme tam neboli dlhsie :/
je tam ujo čo vyzerá ako iron man a permanentne je polonahý.
áno, to sa oplatí vidieť
Tate art gallery a Millennium Bridge, Portobello Market, Buckingham Palace, Národnú galériu, Big Ben, čínsku štvrť, Greenwich, Docklands, Camden Town alebo obchody ako Harrods, Hamleys atď... Je toho strašne veľa. A ja som bola napríklad aj na výstave Dalího, tam sa mi tiež veľmi páčilo
Round Pond - Okrúhle Jazierko - in Kensington Gardens, to je hneď vedľa Hyde Park-u, na západ od neho, blízko Notting Hill
Špicovo sa tam oddychuje, po celodennej behačke kdekoľvek v Londýne. Ale kľudne aj iné parky, je ich tam veľa.
Jeeejo, tam chodievam takmer vždy, keď som v Londýne sa prejsť. Do Kensington Gardens. Vždy sa mi tam veľmi páčilo.