Ahojte o týžden idem do Londýna a chcela by so vidieť nejaké tie základné atrakcie a možno aj niečo nie až tak slávne. Ak ste tam už boli tak prosím napíšte čo sa oplatí vidieť a koľko by ste mi odporúčali si so sebou zobrať penazí ked aj chcem trochu nak
Hyde Park určite!
A ešte sa mi neskutočne páčil St James's Park
Určite si pozri tie najznámejšie veci (St Paul's Cathedral, Tower Bridge, atď) a cestou k nim nájdeš aj kopu zaujímavých a pekných miest, o ktorých s možno nikdy nepočula
Camden Town. Ak sa nic nezmenilo, tak sa tam da stale pobehovat so spekom v ruke, je tam market pre punk/goth/metal ludi, kopu roznych handier a inych kravin. Jedno z mala miest v Londyne, kde som nasiel americke skate handry, ktore sa v Europe daju vacsinou zohnat len online.
Včera som došiel z Londýny.. určiteodporucam St. James Park (majú tam kopu veveriček, ktoré dokazu aj k tebe prist, ale su vraj blchate dost)
Vraj je pekne aj v Hyde parku.. ale to som uz nemal cas.
Muzem M. T. je pekne.. ale dost draho a nie je to aztake super ako sa hovorí.
Londýnske oko je krása, ale drahe.
Odporucam ti zajst do Harrods, je tam pekne, aj ked si asi nič nekupis
Este odporucam National Museum (alebo proste take daco..) nachodis sa stam dost proste.. pri tomto muzeu je este jedno muzeum vedy ci coho.. je tam tie vraj pekne.. len ja som uz nestihal a este jedno muzeum je pri nich zaujimave - vsetky su zadarmo
A nesmies vynechat National Galery . pred nou je to take zive a krasne.. aj ked vo vnutri som sa trochu nudil, ale to preto lebo som uz unaveny bol samozrejme zadarmo je
Aj ja idem o týždeň A závisí to od toho, čo ťa baví a koľko máš peňazí, lebo niektoré vstupné sú dosť drahé, ale na druhej strane je dosť aj takých, čo sú zadarmo (múzeá väčšinou). Ja chcem jednoznačne navštíviť Tower a palác Hampton Court (tieto stoja okolo 15-20 libier) a múzeá ako British Museum, National Gallery/National Portret Gallery, Victoria and Albert Musem, Museum of London, atď. Sú aj všelijaké iné, ktoré mňa osobne nebavia ale teba možno, ako Museum of Sciences, Natural History Museum, proste je ich veľa a sú zadarmo. Ak si chceš pozrieť napr. Westminster Abbey, odporúča sa ísť na omšu, ktorá je zadarmo. Potom klasika Big Ben, Tower Bridge, London Bridge, Trafalgar Square. Tiež sa chystám na Camden Market. Ak máš rada Beatles tak Abbey Road. Madame Tussauds asi vynechám, príde mi prehnane zaplatiť 30 libier za voskové figúry "celebrít" ale zase ak ťa to baví...London Eye asi tiež, lebo mám menší strach z výšky ale keď už, tak skôr Monument, z neho je vraj tiež pekný výhľad na mesto
@misicka55511 tak máš tu niekoľko zon, my s frajerom denne chodíme v 1-3 zone tam a späť a platíme každý 6,60 librys oyster card (to si kukni na nete) to vychádza 3,30 na jedn cestu + bez tej karty to na tú zónu 1-3 vychádza 4,80 libry na jednu cestu
@ajus19 kazdy den chodíte a nemáte travelcard? tak to ste dost hlupi ked na mesiac stojí 147 libier (1-3 zona underground) a všetky zony autobus
+si písala o undergrounde,ale bus stojí jedna cesta 1,50 s Oyster kartou.A underground stojí aj podla toho či ideš v off-peak alebo nie. Ak ideš v čase kedy je to vytažené tak stojídajme tomu 3,80 underground a ked mimo vytaženého času tak 3,30. atd.
@jurito nás to vyjde cca narovnako ak nie lacnejšie s pay as you go, nakoľko cestujeme tak 20 dni v mesiaci cca plus tu travelcard na mesiac sme ešte ani nemali z čoho zaplatiť
Mne sa velmi pačilo v študiu harryho pottera a v muzeum voskových figurín. A určite Hyde park my sme si požičali bicykle a prešli sme to tam aj keď nie celé. A cestovanie metrom je tam strašne drahé my sme mali Oyster Card a na 5 dní nás cestovanie metrom plus doprava na kraj Londýna kvôli tomu Harrymu vyšla na 55 libier
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
A ešte sa mi neskutočne páčil St James's Park
Určite si pozri tie najznámejšie veci (St Paul's Cathedral, Tower Bridge, atď) a cestou k nim nájdeš aj kopu zaujímavých a pekných miest, o ktorých s možno nikdy nepočula
Vraj je pekne aj v Hyde parku.. ale to som uz nemal cas.
Muzem M. T. je pekne.. ale dost draho a nie je to aztake super ako sa hovorí.
Londýnske oko je krása, ale drahe.
Odporucam ti zajst do Harrods, je tam pekne, aj ked si asi nič nekupis
Este odporucam National Museum (alebo proste take daco..) nachodis sa stam dost proste.. pri tomto muzeu je este jedno muzeum vedy ci coho.. je tam tie vraj pekne.. len ja som uz nestihal a este jedno muzeum je pri nich zaujimave - vsetky su zadarmo
A nesmies vynechat National Galery . pred nou je to take zive a krasne.. aj ked vo vnutri som sa trochu nudil, ale to preto lebo som uz unaveny bol samozrejme zadarmo je
+si písala o undergrounde,ale bus stojí jedna cesta 1,50 s Oyster kartou.A underground stojí aj podla toho či ideš v off-peak alebo nie. Ak ideš v čase kedy je to vytažené tak stojídajme tomu 3,80 underground a ked mimo vytaženého času tak 3,30. atd.