ľudia, chystáte sa na nejaký dobrý metalový/rockový/punkový festival alebo koncert? :)
Ja sa zatiaľ chystám na Metalfest, Masters of Rock, Iron Maiden a Brutal Assault. Pokiaľ sa nič nezmení alebo sa čosi nestane, tak tam najskôr aj pôjdem.
hardcore fest v Martine na kúpalisku (minulý rok boli napríklad Suicide Silence a Deez Nuts, rok predtým Till We Drop atď), je to väčšinou na dve noci, na tom kúpalisku sa stanuje a dosť veľké obsadenie hudobné a aj zaujímavé
haaaa haaaa haaa ako na topfest idem.... ale asi pojduuu na rock´n´heim pokial sa nevyskytne nič bližšie...a bude tam NIN soad, defnotes a ešte padajake takže pravdepodobne sa tam budem medzi nemčúrmi tešiť a v prvom rade nezablúdiť
@devine to by bol učinený zázrak. Ja si na nich počkám, lenže vzhľadom na ich vek sa skôr dočkám nepríjemných oznámení o strate jedných z najlepších hudobníkov sveta...
@devine Akože Avantasiu by som si pozrel, alebo sem tam sú nejaké kapely, ktoré by mi nevadilo zažiť, no ja uvažujem o festoch ako o celkoch. A celkovo mi žiaden z aktuálnych nestojí za návštevu.
Už mám lístek na Queens of the Stone Age do Viedne začiatkom júla. Určite chcem ísť aj na nejaký festival, ale zatiaľ som sa nerozhodla. Skôr niečo menšejšie
Človek hudbu vníma akoby v bruchu, má pocit bičovania.
Nie je vôbec možné prehliadnuť, v ktorých duševných oblastiach nás bežná popová hudba oslovuje: v oblasti pudov a inštinktov.
To je tá oblasť, kde sme si najmenej vedomí, a ťažko s tým môžeme niečo robiť, keď v nás pôsobia. Nikde nie sme tak ľahko manipulovateľní, ako v nevedomej oblasti pudov. Ako táto manipulácia ľudského podvedomia vyzerá, by som tu chcel naznačiť na základe krátkej analýzy popovej a rockovej hudby. Vo vlastnom obsahu vyučovania tejto epochy to samozrejme žiakom nie je predkladané týmto spôsobom.
Roku 1951 bol v USA uvedený rock´n´roll so svojim pravidelným rytmom. Po prvý krát bola použitá elektrická gitara. Bill Haley vtedy prorokoval: „Objavili sme novú hudbu, ktorou budú mladí Američania ovládnutí.“ Od roku 1954 nastúpil rock´n´roll s Elvisom Presleym na obrovské víťazné ťaženie celým západným svetom. Je zaujímavé, že samotný Elvis presley vyrástol v puritánskej rodine s obmedzujúcim veľmi prísnym morálnym meradlom. Jeho hudba bola teda rebéliou proti tejto prudérnej morálke, spoločnosť mala byť šokovaná. Pri koncertoch podfarboval svoje piesne obscénnymi pohybmi a často sa to celé zvrhlo do sexuálnych výstredností. To, čo môžeme vnímať z tohto akrobatického rockového tanca, má v sebe jednak oslobodenie od vonkajšej morálky, ale na druhej strane povstanie primitívnych emócií.
V 60. rokoch začala hlasitosť rockovej a populárnej hudby kuntinuálne vzrastať. Hudba sa stávala čím ďalej tým strojovejšie. Skutočné hudobné nástroje, s ktorými sa človek ako bytosť podľa svojho citu vyjadroval prostredníctvom tónov, už takmer zanikli. Dnes už sú obsluhované len mŕtve nástroje a vyjadrenie tónov sa prenecháva elektrickým aparátom. Rytmická linka (beat) bola úplne odovzdaná automatickému prístroju, ktorý ho samostatne vytvára. Bubeník bol zbavený tiež nudnej práce. Peter Townshand založil hard-rock, takzvaný metal, vďaka počítačovým aplikáciám, v ktorých sa môže naprogramovať určitý rytmus ako muster.
Od roku 1965 prichádzali do rockovej a popovej hudby nové „okultné tendencie“. Je potrebné tieto kulty, ktorých predstavitelia sú napr. The Beatles, Rolling Stones, The MODS, CREAM, Alice Cooper, Jimi Hendrix a ďalší, rozlišovať ako satanské. Mnoho rockových hudobníkov sa nechalo zasvätiť do černomagických kruhov v satanských kultoch. Tu uvádzam niekoľko príkladov:
Mick Jagger (Roling Stones) bol uvedený do všetkých čiernomagických rituálov sekty „Rád zlatého úsvitu“ pod vplyvom Mariane Faithfull a Anity Pallenberg. Jagger bol označovaný za „osvieteného“ a za „inkarnáciu Lucifera“. Čoskoro na to sa objavili v jeho repertoári piesne s nasledujúcimi názvami: Sympathy for the Devil (Náklonnosť k ďáblu), To their Satanic Majesties (Jeho veličenstvu satanovi), Invocations of my Demon brother (Vzývání mého dvojníka).
Alice Cooper (občianským menom Vincent Fournier) sám napísal: „Pred niekoľkými rokmi som navštevoval špiritistické stretnutia. Duch ku mne prehováral. Sľúbil mi a moje kapele slávu, vládu nad muzikou celého sveta a nadbytok peňazí. Ako protislužbu odo mňa požadoval odovzdanie môjho tela, kedykoľvek sa ma tento duch chopí ako svojho vlastníctva. Aby som to urobil, prijal som meno, ktoré mi ON dal.“
Ozzy Osbourne (70. roky až dodnes) sám povedal: „Pre mňa je možné robiť hudbu len pod vplyvom drog. Nikdy som vlastne bez drog neskladal. Zdá sa mi, ako by som bol médium nejakej cudzej sily. Dúfam, že to nie je sila toho, koho sa obávam – satana. Je to taká nadprirodzená sila, ktorá mi našepkáva, keď píšem. Snáď nie je diabolská, ale to ja neviem.“
Elton John raz vysvetľoval, že by žiadnu pieseň nenapísal, ktorá by už nebola zložená v „magickom jazyku“ Nezasvätení jeho textom často nerozumejú.
Mick Jagger: „My stále robíme to, že dirigujeme myslenie a vôľu ľudí.“
Graham Nash: „Popová hudba je komunikačný prostriedok, ktorý určuje myslenie poslucháčov. My muzikanti môžeme svet dirigovať, pretože vzhľadom k našej pozícii máme moc, ktorú k tomu potrebujeme.“
Pôsobenie tohto fenoménu sa ukazuje zreteľne tiež v textoch piesní, napríklad u Beatles v piesni „Revolution Nr.9“
„Christianity will go
It will vanish and shrink.
I needn´t argue about that,
I´m right and will be proved go first:
Rock´n´roll or Christianity.“
„Kresťanstvo zanikne
Zmizne a stratí sa.
Nemusím o tom diskutovať,
Mám pravdu a pravda bude dokázaná.
My sme teraz žiadanejší než Ježiš Kristus.
Neviem, čo sa stratí skôr:
Rokenrol alebo kresťanstvo.“
Výzvy k rebelovaniu, konzumu, drogám, satanským kultom, vraždeniu a tak ďalej boli na začiatku skryté v relatívne nedôležitých textoch. Potom boli určité pasáže vzaté späť a prerobené, takže pri počúvaní bolo možné z textu počuť napríklad nasledujúce veci:
„I have got to live for Satan“ (Musím žiť pre Satana. – Led Zeppelin v albume „Starway to Haeven“);
„Start to smoke marijuana“ (Začni hulit trávu.- Queen v albume „Killer“)
„Satan...,Satan...,Satan..., he is god...., he is god...“ (Satan je Boh – Black Oak Arkansas v albume „When Electricity came to Arkansas“).
V sedemdesiatych a v osemdesiatych rokoch boli tieto texty úplne odšifrované a otvorene prekladané. Tiež mnoho kapiel si dávali odpovedujúce mená. Na albumoch sme mohli nájsť všetky čiernomagické a satanistické symboly, aké existujú: Hlava kozla – zvyčajný symbol pre satanových priaznivcov; trojuholník na špici – paródia na svätú trojicu; trojlístok satanistickej trojnosti a magického kruhu čarodejníc; štylizovaný trojlístok; pierko, s ktorým človek podpisuje pakt s diablom, chránený v magickom kruhu; veľké Z – ľudia v satanovom zajatí; kovadlina ašibenica obesenca; oktagram – symbol zničenia a chaosu, keď je všetko porozumenie preč, chaos namiesto harmónie atď.
Príklady názvu kapiel:
Ozzy Osbourne založil „Black Sabbath („Čierna omša“)
Skupina „KISS“ – Kings in Satan Service (Královia v Satanovej službe“)
Skupina „AC/DC“ – Anti-Christ/Death of Christ („Antikrist/smrt Krista“)
Ďalšie príklady piesňových textov:
Skupina „AC/DC“: pieseň „Hell´sBells´
„I´m rolling tunder, pourin´rain.
I´m dominy on like a hurricane.
My lightin´s flashin across the sky!
You are take no prisoners, won´t spare no lives.
Nobodys´ putting up a fight!
I´ve got my bells, and I´gonna take zou to hell.
I´m gonna getcha!
Satan getcha! Hell´s bells, zeah! Hell´s bells.“
„Rachotím hromami, stekám dažďom.
Letím sem ako hurikán.
Moja žiara oslňuje celú oblohu!
Si iba mladý, ale musíš zomrieť!
Nechcem brať žiadnych väzňov, nechcem šetriť žiadne životy.
Nikto nezaháji boj!
Mám zvony a chcem ťa vziať do pekla.
Dostanem ťa!
Satan Ťa dostane!
Pekelné zvony,jé,pekelné zvony.“
Punková skupina „The Dead Kennedy´s /Mŕtvi Kennedyovia): Pieseň „I kill children“ (Zabijem deti)
@devine dievča zlaté ja poznám všetko čo na tých festoch je... a už sa mi aj pár krát potvrdilo že fanušík master of rock nenájde moc uspokojenie na brutale.. lebo ak máš rada "agro" death ti moc nešmakuje.... mne to bez urážky príde že si vygooglila najznámejšie festy a došla si sa pochváliť.. lebo ak poznáš väčšinu ako tvrdíš a máš tolko financíí potom nechápem prečo nejdeš napr na obscene ked tam sú cryptopsy
@zajkousko pozri, som mladá kresťanka rovnako ako ty. Ale táto hudba nemusí byť hneď zlá, len preto, lebo je iná. Keby si sa na ňu nepozeral cez prsty, možno v nej nájdeš aj to krásne. Skús sa na ňu pozerať Božími očami. Je tak veľa dobrých hudobníkov, ktorý zmienia Satana a zlo vo svojich skladbách, no to neznamená že ho uctievajú. Je to veľmi diskutabilné, ale aspoň sa skús na Rock pozerať bez predsudkov.
Ked som sa tu registrovala, tak som ťa obdivovala, že máš také názory, a nehanbíš sa za to...
Sorry, ale čím dalej začínam mať na teba alergiu...
Tvrdíš že všetci ostatní ( kresťania nekatolíci, ateisti, moslimovia, satanisti, buddhisti, metalisti, tí čo počúvajú pop, alebo čo ja viem čo ) sú zlí, akoby si hovoril, že menej než ty...
To ma vážne irituje. A týmto člankom si to riadne doj**al
ó a ešte k @54 napr. Sabaton, ale ty nájdeš Satanov aj u nich
btw. som ateistka takže mi je ukradnuté či nejaké kapely spievajú o Satanovi alebo lietajúcich špongiách
....stále nemôžem z toho článku, sťa umelecké dielo
Vôbec nemáš pravdu, ja som na tých festovh bola aj minulý rok okrem metalfestu. Viem dobre, ako to je na tých festovh a páčili sa mi. A nie som taká, že som zameraná len na jeden jediný štýl. Áno, počúvam najčastejšie black a death metal, no to nesnamená, že si nerada vyoočujem nejaký iný podštýl.
A napadlo ťa napr. to, že tam buď nechcem ísť alebo ma nejaké crystopsy moc nezaujíma?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
na 120% wlesefest.
@sabnacke
To je aký fest? Kedy a kde je?
Asi nevieš kedy to je, však? že by som to zaradila do svojho rozpisu letných festov a koncertov. Ak by sa to tam zmestilo.
Jooo... Tam by som tiež chcela ísť.
Na topfeste má byť aj Iron Maiden, však? To som tam chcela kvôli tomu ísť, ale rozhodla som sa pocestovať si do Prahy.
@bubinka77
Ako to?
27.- 29.júl
LINE-UP:
MADBALL (USA)
www.facebook.com/madballNYC
GIVE EM BLOOD (A)
www.facebook.com/giveembloodband
SILENT SCREAMS (UK)
www.facebook.com/silentscreamsband
PLUS MÍNUS (SK)
www.bandzone.cz/plusminus
FROM OUR HANDS (SK)
» www.facebook.com/FOHofficial?fre...
SKYWALKER (CZ)
www.facebook.com/skywalkerhc
POINT BLANK RANGE (SK)
» www.facebook.com/PBRhardcore?fre...
DROWN MY DAY (PL)
» www.facebook.com/drownmyday?fref...
MORE BANDS AND INFO COMING SOON!!!!
Žeby som šla? Ale 29. júla idem na Maidnov do Prahy. a Veď to nevadí. Porozmýšlam ešte.
A ďakujem.
Ach, peniaze sú vždy problém. :/ Pre podaktorých. Ale čo ty vieš, možno sa tu raz ukážu.
Absolútne žiaden?
@agrobrat
Ej, tak to je blbé. :/ A kebyže máš, na aký by si šiel?
No to je takisto pravda. :/ Treba čosi robiť.
To vážne? Ja si vždy nájdem nejaký, čo mi za to stojí, či už na slovensku alebo česku.
a nevieš mi prosím povedať, kedy je Nova rock? Prosím
vážne?
@zajkousko
Metal/rock/punk nie je satanská hudba.
dosť sa mi ináč pozdáva @3
a pokiaľ viem,23. marca idem na BMTH a v júni na Asking Alexandria ^^
no mne je tak jedno čo počúvate ako , že je dnes nedeľa.........filip
ak by si čítala odbornú literatúru, by si sa dočítala niečo iné
A aj taká celkom dobrá cena, hej
nedá mi to dám sem niečo z histórie:
Človek hudbu vníma akoby v bruchu, má pocit bičovania.
Nie je vôbec možné prehliadnuť, v ktorých duševných oblastiach nás bežná popová hudba oslovuje: v oblasti pudov a inštinktov.
To je tá oblasť, kde sme si najmenej vedomí, a ťažko s tým môžeme niečo robiť, keď v nás pôsobia. Nikde nie sme tak ľahko manipulovateľní, ako v nevedomej oblasti pudov. Ako táto manipulácia ľudského podvedomia vyzerá, by som tu chcel naznačiť na základe krátkej analýzy popovej a rockovej hudby. Vo vlastnom obsahu vyučovania tejto epochy to samozrejme žiakom nie je predkladané týmto spôsobom.
Roku 1951 bol v USA uvedený rock´n´roll so svojim pravidelným rytmom. Po prvý krát bola použitá elektrická gitara. Bill Haley vtedy prorokoval: „Objavili sme novú hudbu, ktorou budú mladí Američania ovládnutí.“ Od roku 1954 nastúpil rock´n´roll s Elvisom Presleym na obrovské víťazné ťaženie celým západným svetom. Je zaujímavé, že samotný Elvis presley vyrástol v puritánskej rodine s obmedzujúcim veľmi prísnym morálnym meradlom. Jeho hudba bola teda rebéliou proti tejto prudérnej morálke, spoločnosť mala byť šokovaná. Pri koncertoch podfarboval svoje piesne obscénnymi pohybmi a často sa to celé zvrhlo do sexuálnych výstredností. To, čo môžeme vnímať z tohto akrobatického rockového tanca, má v sebe jednak oslobodenie od vonkajšej morálky, ale na druhej strane povstanie primitívnych emócií.
V 60. rokoch začala hlasitosť rockovej a populárnej hudby kuntinuálne vzrastať. Hudba sa stávala čím ďalej tým strojovejšie. Skutočné hudobné nástroje, s ktorými sa človek ako bytosť podľa svojho citu vyjadroval prostredníctvom tónov, už takmer zanikli. Dnes už sú obsluhované len mŕtve nástroje a vyjadrenie tónov sa prenecháva elektrickým aparátom. Rytmická linka (beat) bola úplne odovzdaná automatickému prístroju, ktorý ho samostatne vytvára. Bubeník bol zbavený tiež nudnej práce. Peter Townshand založil hard-rock, takzvaný metal, vďaka počítačovým aplikáciám, v ktorých sa môže naprogramovať určitý rytmus ako muster.
Od roku 1965 prichádzali do rockovej a popovej hudby nové „okultné tendencie“. Je potrebné tieto kulty, ktorých predstavitelia sú napr. The Beatles, Rolling Stones, The MODS, CREAM, Alice Cooper, Jimi Hendrix a ďalší, rozlišovať ako satanské. Mnoho rockových hudobníkov sa nechalo zasvätiť do černomagických kruhov v satanských kultoch. Tu uvádzam niekoľko príkladov:
Mick Jagger (Roling Stones) bol uvedený do všetkých čiernomagických rituálov sekty „Rád zlatého úsvitu“ pod vplyvom Mariane Faithfull a Anity Pallenberg. Jagger bol označovaný za „osvieteného“ a za „inkarnáciu Lucifera“. Čoskoro na to sa objavili v jeho repertoári piesne s nasledujúcimi názvami: Sympathy for the Devil (Náklonnosť k ďáblu), To their Satanic Majesties (Jeho veličenstvu satanovi), Invocations of my Demon brother (Vzývání mého dvojníka).
Alice Cooper (občianským menom Vincent Fournier) sám napísal: „Pred niekoľkými rokmi som navštevoval špiritistické stretnutia. Duch ku mne prehováral. Sľúbil mi a moje kapele slávu, vládu nad muzikou celého sveta a nadbytok peňazí. Ako protislužbu odo mňa požadoval odovzdanie môjho tela, kedykoľvek sa ma tento duch chopí ako svojho vlastníctva. Aby som to urobil, prijal som meno, ktoré mi ON dal.“
Ozzy Osbourne (70. roky až dodnes) sám povedal: „Pre mňa je možné robiť hudbu len pod vplyvom drog. Nikdy som vlastne bez drog neskladal. Zdá sa mi, ako by som bol médium nejakej cudzej sily. Dúfam, že to nie je sila toho, koho sa obávam – satana. Je to taká nadprirodzená sila, ktorá mi našepkáva, keď píšem. Snáď nie je diabolská, ale to ja neviem.“
Elton John raz vysvetľoval, že by žiadnu pieseň nenapísal, ktorá by už nebola zložená v „magickom jazyku“ Nezasvätení jeho textom často nerozumejú.
Mick Jagger: „My stále robíme to, že dirigujeme myslenie a vôľu ľudí.“
Graham Nash: „Popová hudba je komunikačný prostriedok, ktorý určuje myslenie poslucháčov. My muzikanti môžeme svet dirigovať, pretože vzhľadom k našej pozícii máme moc, ktorú k tomu potrebujeme.“
Pôsobenie tohto fenoménu sa ukazuje zreteľne tiež v textoch piesní, napríklad u Beatles v piesni „Revolution Nr.9“
„Christianity will go
It will vanish and shrink.
I needn´t argue about that,
I´m right and will be proved go first:
Rock´n´roll or Christianity.“
„Kresťanstvo zanikne
Zmizne a stratí sa.
Nemusím o tom diskutovať,
Mám pravdu a pravda bude dokázaná.
My sme teraz žiadanejší než Ježiš Kristus.
Neviem, čo sa stratí skôr:
Rokenrol alebo kresťanstvo.“
Výzvy k rebelovaniu, konzumu, drogám, satanským kultom, vraždeniu a tak ďalej boli na začiatku skryté v relatívne nedôležitých textoch. Potom boli určité pasáže vzaté späť a prerobené, takže pri počúvaní bolo možné z textu počuť napríklad nasledujúce veci:
„I have got to live for Satan“ (Musím žiť pre Satana. – Led Zeppelin v albume „Starway to Haeven“);
„Start to smoke marijuana“ (Začni hulit trávu.- Queen v albume „Killer“)
„Satan...,Satan...,Satan..., he is god...., he is god...“ (Satan je Boh – Black Oak Arkansas v albume „When Electricity came to Arkansas“).
V sedemdesiatych a v osemdesiatych rokoch boli tieto texty úplne odšifrované a otvorene prekladané. Tiež mnoho kapiel si dávali odpovedujúce mená. Na albumoch sme mohli nájsť všetky čiernomagické a satanistické symboly, aké existujú: Hlava kozla – zvyčajný symbol pre satanových priaznivcov; trojuholník na špici – paródia na svätú trojicu; trojlístok satanistickej trojnosti a magického kruhu čarodejníc; štylizovaný trojlístok; pierko, s ktorým človek podpisuje pakt s diablom, chránený v magickom kruhu; veľké Z – ľudia v satanovom zajatí; kovadlina ašibenica obesenca; oktagram – symbol zničenia a chaosu, keď je všetko porozumenie preč, chaos namiesto harmónie atď.
Príklady názvu kapiel:
Ozzy Osbourne založil „Black Sabbath („Čierna omša“)
Skupina „KISS“ – Kings in Satan Service (Královia v Satanovej službe“)
Skupina „AC/DC“ – Anti-Christ/Death of Christ („Antikrist/smrt Krista“)
Ďalšie príklady piesňových textov:
Skupina „AC/DC“: pieseň „Hell´sBells´
„I´m rolling tunder, pourin´rain.
I´m dominy on like a hurricane.
My lightin´s flashin across the sky!
You are take no prisoners, won´t spare no lives.
Nobodys´ putting up a fight!
I´ve got my bells, and I´gonna take zou to hell.
I´m gonna getcha!
Satan getcha! Hell´s bells, zeah! Hell´s bells.“
„Rachotím hromami, stekám dažďom.
Letím sem ako hurikán.
Moja žiara oslňuje celú oblohu!
Si iba mladý, ale musíš zomrieť!
Nechcem brať žiadnych väzňov, nechcem šetriť žiadne životy.
Nikto nezaháji boj!
Mám zvony a chcem ťa vziať do pekla.
Dostanem ťa!
Satan Ťa dostane!
Pekelné zvony,jé,pekelné zvony.“
Punková skupina „The Dead Kennedy´s /Mŕtvi Kennedyovia): Pieseň „I kill children“ (Zabijem deti)
God told me to skin you alive.
I kill children, I love to see them die.
I kill children and make theire memes cry.
Crush them under my car,
I want to see them scream.
Eed them poison candy
And spoil their Halloween.
je mi vás ľúto, nič iné ............filip
Aspoň spoznáš nové, možno aj dobré kapely, vieš. A ja väčšinou väčšinu poznám.
@zajkousko
Ale to neznamená, že teraz všetko musí byť spojené so Satanom. To je proste blbosť.
ako som už písal, je mi to leider jedn .......filip
daj mi odkaz aspom na jednu jedinú skupinu iného zamerania.
hm, ja som si myslel, že mladí ľudia vedia o čom sa spieva v tých skladbách .....filip
Ked som sa tu registrovala, tak som ťa obdivovala, že máš také názory, a nehanbíš sa za to...
Sorry, ale čím dalej začínam mať na teba alergiu...
Tvrdíš že všetci ostatní ( kresťania nekatolíci, ateisti, moslimovia, satanisti, buddhisti, metalisti, tí čo počúvajú pop, alebo čo ja viem čo ) sú zlí, akoby si hovoril, že menej než ty...
To ma vážne irituje. A týmto člankom si to riadne doj**al
ó a ešte k @54 napr. Sabaton, ale ty nájdeš Satanov aj u nich
btw. som ateistka takže mi je ukradnuté či nejaké kapely spievajú o Satanovi alebo lietajúcich špongiách
....stále nemôžem z toho článku, sťa umelecké dielo
ako som už písal, nech si každý počúva čo chce a kde chce ..
je to každého osobná vec, nikomu "nezakazujem" počúvať tie skladby...
čo som napísal je môj názor na danú problematiku
a dobre si poznamenala - alergiu -, takéto stavy sa prejavuju aj u druhých, lebo su "alergickí" na pravdivý opis veci ....
hudba takéhoto žánru pôsobi zle na vašu psychiku, stávate sa závistliví, čo sa v neskoršom veku prejaví duševnými poruchami ....
ešte raz, je mi to jedno, počúvajte si čo chcete, nikomu z vás nezávidim, ani to nikomu nezakazujem
filip
Vôbec nemáš pravdu, ja som na tých festovh bola aj minulý rok okrem metalfestu. Viem dobre, ako to je na tých festovh a páčili sa mi. A nie som taká, že som zameraná len na jeden jediný štýl. Áno, počúvam najčastejšie black a death metal, no to nesnamená, že si nerada vyoočujem nejaký iný podštýl.
A napadlo ťa napr. to, že tam buď nechcem ísť alebo ma nejaké crystopsy moc nezaujíma?
Dobre, no to neznamená, že tam hneď musím chcieť ísť.