@1 uvedomila som si ze by to bolo mic dlhe bojim sa ze by si to nikto neprecital ale tak napriklad su tam musli emco, spaldove cestoviny a same odtucnene 1% alebo pol %tne veci ktore su podla mna nezdrave pre telo(nahrady) a len na ako"fit" alebo je tam aj ten polystyren a ku kuraciemu steaku len 60-70g zemiakov co je 1 maly zemiak...alebo k ranajkam len 70 ml 100% dzusu. (Sice toto sa len mne moze zdat malo no )
Mozes mi ho poslat. Ked chces aby som sa ti na to pozrel a ked bude zly, opravim ho za 15eur a ked bude dobry, alebo len nejake drobne veci, poradim ti zadarmo. Resp. ked mi to nezaberie vela casu a namahy, pomozem ti zadarmo. Lebo to neni len napisat to na papier, aj od teba musim zistovat veci a viest dialog.
@4 to je fakt nejake divne, v emco musli je cukru jak nasraneho, uplne zbytocne jedlo, a potom to mas vykompenzovat tym, ze si das menej zemiakov? Naco? Alebo na ranajky namiesto niecoho normalneho dzus? Ako sorry, ale ja ked sa nenazeriem rano, tak som potom cely den ako vysavac. Ak sa rano najem, poobede/vecer toho zjem uplne minimalne a dokazem sa ovladat v tom, co zjem.
Plus dzus sam o sebe mi pride uplne zbytocny cukor bez akehokolvek prinosu pre organizmus. Keby ovocie, to este pochopim, ale toto je nejaka picovina.
Na tvojom mieste by som ziadala peniaze naspat...
ja ti tu zdarma poskladam perfektny jedalniček ,som dobra duša
Ranajky- ovsene vločky,banan (ak máš protein tak aj ten)
desiata-vajička s celozrnnym pecivom
Obed-kuracie maso,ryza/zemiaky,zelenina
olovrant-džemovy celozrnny chlieb
vecera-to čo na obed+tvaroh
Uplne primitivny jedálniček z ktoreho naberie aj každý...dávky si prisposob sebe (ak nepriberies za tyzden pridaj na porciach)
Samozrejme mohol by byt ovela lepší a prepracovanejší,ale toto je uplne základny ktorý ked niekto nedokáže dodrzat tak nech neplače že nevie pribrat
@method jaj neviem ale to je také moderné teraz že nikto nevie pribrat lebo ma problemy so štitnou zlazou ,nemoze drepovat lebo ma problemy s kolenom a podobne
@method vážne nerozumiem ludom ktorí si v dnešnej dobe platia za vypracovanie jedálničkov....na internete už viac informácii byt snád ani nemože ...a hlavne na diétu
@jurito To je asi jak keby si povedal, ze nechapes jak sa niekto nemoze vyznat detailne v digitalnych zrkadlovkach a objektivoch. O vsetkom mas info na nete, inac s jedalnickom je to este zlozitejsie, predstavujes si to velmi jednoducho, ale nechce sa mi tu ta presviedcat a rozpisovat sa ^^, proste to vnimas do urcitej hlbky a je super si dat urobit jedalnicek niekym, co sa vyzna ,akurat je tazke najst niekoho kto zoberie pri zostavovani do uvahy napr. aj psychologicke faktory a idu mu fakt o to, aby to clovek aj vedel dodrzat a berie do uvahy jeho zivotny styl a doterajsie stravovacie navyky
A aj co sa teba tyka, je rozdiel pribrat svaly a pribrat sadlo a je rozdiel schudnut svaly a tuk, alebo len prevazne tuk a to bez hlbsieho nahladu a to sa bez trochu matematiky a experimentovania neda, ale vysledky su diametralne odlisne pri tej istej namahe, za ten isty cas, len sikovnejsim sposobom
ta podla kratkeho opisu, nizkotucne veci su vacsinou picoviny ( btw tam je fakt o minimum menej tuku ) a take veci jak 60g zemiakov tiez urcite ale na rano dat dzus ( preco? ) co ma tych 100ml viac sacharidov jak k obedu priloha Takze uz len z takych somarin to bude picovina ale ci bars velka to bez presneho sa neda povedat. @jurito na nete su same picoviny btw to ako pre cloveka co sa v tom aspon kus vyzna je tazko a ne este, ked hlada a vsetko mu prakticky vyskakuju vseliake tajne reklamy ( akoze clanky, co vskutku nieco promotuju )
hentaké detailné jedálničky su uplne zbytočne pre reakreačného cvičenca...po prvé ti zaručujem že to nedodrží na 100% a po druhé na bežných ludí stači aplikovat základné veci či už v objeme alebo diéte a vždy to funguje
Dalšia vec,že každý má jedinečný metabolizmus,typ postavy a celkovo gény.Ciže cudzi človek ako može niekomu radiť čo má jest atd ked ani nevie čo funguje nanho? Nijako. Dá mu všeobecné rady a potraviny ktoré sa odporúča na danú fázu.A toto všetko máš kde? No predsa na internete,stačí len to poskladat dokopy.Ideálny jedálniček si musi každý skúsit na sebe a menit,experimentovat,skusat a časom sa to poskladá perfektne.Na začiatku bude každý jedálniček fungovat ktorý poskladáš amatérovi,pretože je to zmena a su tam vhodné potraviny ktoré tam maju byt a nemal ich,lenže opat sme pri tom,že je to na internete uplne MEGA LAHKO DOSTUPNE.
Jedálničky si dávaju skladat leniví ludia ktorým sa nechce hladat informácie a zostavovat to celé a takým je to zbytočné,lebo kto je lenivý na toto,tak jeho disciplina je mizivá a aj tak to nedodrží
@jurito a inac nesuhlasim, neni vobec jedno v akom pomere prijimas makra, kedy a kolko. Treba poexperimentovat, ale treba tomu aj porozumiet a vysvetlit cloveku co a ako ma menit a nie ze zjedz banan, tvaroh a koniec, clovek potom cely cas len tapa, vobec nerozumie co s cim suvisi a co si ma vsimat a s cim experimentovat.
@jurito to nemusi mat nic spolocne s cvicenim. naucit sa stravovat je dobre pre kazdeho.
A ja s tym nesuhlasim. Kebyze dotycny chce ozaj namieru a nezaplati si zato nvm 15 eur ale 40 ( s tym, ze to zaberie viac casu ) a potom sa to casom konzultuje, tak sa u vacsiny ludi da prisposobit vela veciam. Ono ak clovek vidi aky ma predtym jedalnicek ( ze si to pozapisuje) vidi rozlozenie tuku, ma nejaku rodinnu anamnezu ( ako vyzeraju a stravuju sa rodicia surodenci atd. odhadom aspon ) tak sa da casto celkom presne zhodnotit jaku ma inzulinovu citlivost atd.
Proste cim viac clovek do veci vidi, tym viac si myslim, ze na internete je horda somarin a hlavne clovek, co nema paru ho to iba popletie.
A casto mozu byt dost rozlicne veci jedalnicek na naberanie prip chudnutie a racionalna strava...
@bress cekol som ten jej jedalnicek, jej tam urobila na 60.5kg jedalnicek s 800kcal na den, len jeden co som namatkovo prepocital a ostatne nebudu ine, mozno niektore aj menej a take poznamky so smajlikmi, som odpadol xD a na zaciatku Mgr. meno fotka vycapena, uz z fotky IQ 90 xD
@method nj 800kcal je super. Bud je hlupa alebo marketingovy tah, lebo z toho urcite narazovo zhodi ale potom
To je jak, ked to kazdy moze robit len jak sa mu zachce, tie kurzy to je maximalna trapnost To iste jak trenerske.
@bress Ja som mal strasne nervy, ked som to pozeral...take picoviny, hlavne ze tam so smajlikmi pise, ze bublinkova voda neni dobra, ze zrejuci banan nerobi dobre na cukor a ze sol ziadna slava a ze si ma navarit na 2 dni dopredu, povodne som napisal velmi dlhy prispevok, v skratke som tam pisal, ze by som na nich volal policiu na kretenov, aj na vestice, aj na vsetkych tych sarlatanov, za trestny cin podvodu, dpc, ze im neni hanba. To uz vela nema od toho ten juritov xD rovno si za to mohol opytat aspon 20e xDDDDDDD chudnes, priberas, to je jedno, teraz je v mode priberat, budes priberat moja a ked nechces priberat, daj si mensie davky a budes chudnut a nepicuj DDDDDDD
@method nj no to su ti erudovani ludia a vacsine ludi ani nedhovoris. Mozes mat vysledky vzdelanie ale neviem preco vacsina ludi su natolko dementni, ze za kazdu cenu budu verit tomuto a potom to este roznasat medzi sebou
( nehovorim priamo o tomto pripade)
mne to nepride uplne odveci jedalnicek, ale nepytal by som za to odmenu. I ked som videl len cast z toho co tu pisu. Az prilis male porcie, ze po 2 hod by som bol hladny. Z takej stravy urcite schudnes ak nebudes jest viac ako 4x do dna
lenze za dalsie prisun cukru je z pohladu cvicenia fajn, no treba to dobre casovat, vraj do hodiny po odviceni. No ja som cvicenec amater, skor co radili ini mne. @spacebound
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Vytáča ma koľko magorov sa považuje dostatočne vzdelaných a súcich robiť to
Plus dzus sam o sebe mi pride uplne zbytocny cukor bez akehokolvek prinosu pre organizmus. Keby ovocie, to este pochopim, ale toto je nejaka picovina.
Na tvojom mieste by som ziadala peniaze naspat...
Ranajky- ovsene vločky,banan (ak máš protein tak aj ten)
desiata-vajička s celozrnnym pecivom
Obed-kuracie maso,ryza/zemiaky,zelenina
olovrant-džemovy celozrnny chlieb
vecera-to čo na obed+tvaroh
Uplne primitivny jedálniček z ktoreho naberie aj každý...dávky si prisposob sebe (ak nepriberies za tyzden pridaj na porciach)
Samozrejme mohol by byt ovela lepší a prepracovanejší,ale toto je uplne základny ktorý ked niekto nedokáže dodrzat tak nech neplače že nevie pribrat
A aj co sa teba tyka, je rozdiel pribrat svaly a pribrat sadlo a je rozdiel schudnut svaly a tuk, alebo len prevazne tuk a to bez hlbsieho nahladu a to sa bez trochu matematiky a experimentovania neda, ale vysledky su diametralne odlisne pri tej istej namahe, za ten isty cas, len sikovnejsim sposobom
@jurito na nete su same picoviny btw to ako pre cloveka co sa v tom aspon kus vyzna je tazko a ne este, ked hlada a vsetko mu prakticky vyskakuju vseliake tajne reklamy ( akoze clanky, co vskutku nieco promotuju )
@bress
hentaké detailné jedálničky su uplne zbytočne pre reakreačného cvičenca...po prvé ti zaručujem že to nedodrží na 100% a po druhé na bežných ludí stači aplikovat základné veci či už v objeme alebo diéte a vždy to funguje
Dalšia vec,že každý má jedinečný metabolizmus,typ postavy a celkovo gény.Ciže cudzi človek ako može niekomu radiť čo má jest atd ked ani nevie čo funguje nanho? Nijako. Dá mu všeobecné rady a potraviny ktoré sa odporúča na danú fázu.A toto všetko máš kde? No predsa na internete,stačí len to poskladat dokopy.Ideálny jedálniček si musi každý skúsit na sebe a menit,experimentovat,skusat a časom sa to poskladá perfektne.Na začiatku bude každý jedálniček fungovat ktorý poskladáš amatérovi,pretože je to zmena a su tam vhodné potraviny ktoré tam maju byt a nemal ich,lenže opat sme pri tom,že je to na internete uplne MEGA LAHKO DOSTUPNE.
Jedálničky si dávaju skladat leniví ludia ktorým sa nechce hladat informácie a zostavovat to celé a takým je to zbytočné,lebo kto je lenivý na toto,tak jeho disciplina je mizivá a aj tak to nedodrží
A ja s tym nesuhlasim. Kebyze dotycny chce ozaj namieru a nezaplati si zato nvm 15 eur ale 40 ( s tym, ze to zaberie viac casu ) a potom sa to casom konzultuje, tak sa u vacsiny ludi da prisposobit vela veciam. Ono ak clovek vidi aky ma predtym jedalnicek ( ze si to pozapisuje) vidi rozlozenie tuku, ma nejaku rodinnu anamnezu ( ako vyzeraju a stravuju sa rodicia surodenci atd. odhadom aspon ) tak sa da casto celkom presne zhodnotit jaku ma inzulinovu citlivost atd.
Proste cim viac clovek do veci vidi, tym viac si myslim, ze na internete je horda somarin a hlavne clovek, co nema paru ho to iba popletie.
A casto mozu byt dost rozlicne veci jedalnicek na naberanie prip chudnutie a racionalna strava...
To je jak, ked to kazdy moze robit len jak sa mu zachce, tie kurzy to je maximalna trapnost To iste jak trenerske.
( nehovorim priamo o tomto pripade)