Nemyslím si, že je rozumné dávať na vedomie svôj názor, hlavne v negatívnom smere danej osobe. Len v prípade, ak sa nás to dotyčná/ý pýta. Inak by sme mali byť ticho.
(na pohovore)
- Povedzte mi, aká je vaša zlá vlastnosť?
- Som príliš úprimný.
- Ale ja si myslím, že úprimnosť je dobrá vlastnosť.
- Ale ja mám v piči čo si vy myslíte.
Akoze podla mna byt uprimnym je super vlastnosť a iste, ze treba povedat obcas aj nepríjemné veci. Ale ja som zas zastancom toho, ze sa to vzdy da povedat taktne a s citom. Uprimnost, kde druhy sice povie pravdu, ale hrubo a nanajvys nevhodne, sa mi fakt nerata a nemam rada, ked sa potom ti jedinci obranuju 'nooo ale ved sa nehnevaj, ja som len uprimnyyyy'... Fak. Ne.
@asceticjunkie Kdeze, mudrym som myslel mudreho. Dolezitejsie ako to, co urobis, je to, aku reakciu tvoje konanie vyvolalo. Myslim, ze mlcanie je priamoumerne mudrosti. Mudry clovek si 2x rozmysli, k comu a ako sa vyjadri. A pod tou mudrostou nehladaj nutne inteligenciu, myslim inu mudrost.
nestretávam sa s tým že by ľudia hovorili o úprimnosti a sami boli neúprimní ... skôr sa stretávam s tým že sa tomu slovu vyhýbajú a celkovo sú skôr podráždení
@5 ja mam to stastie, ze toto "ale ja mám v piči čo si vy myslíte" uz pri rozhovoroch vyslovit nemusim, ja si to vacsinou len myslim a ono to akoby stacilo
obvykle sú arogantní a drzí a pod. a odvolávajú sa na úprimnosť. ale úprimný človek môže byť aj milý, úprimne milý.
preto ľudia častokrát vravia že niekedy je lepšia milosrdná lož a pod. lebo pravda bolí, je krutá a tak. ale je to hlúposť aj pravda môže byť dobrá.
pamätám si také video kde porovnávali pravdu a lož. akože vo vzťahu. že manželka prišla za mužom a pýta sa ako vyzerá v šatách. (lož) povedal že vyzerá skvele, (pravda) povedal je že je škaredá jak prasa a bla bla bla. viem že to akože bolo vtipné video ale presne tak to ľudia vnímajú. pritom kľudne jej mohol povedať pravdu. ale slušne, že v tých šatách jej to moc nepristane. ľudia by si mali uvedomiť určité veci...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ked sa niekto sprava ako idiot a ohana sa uprimnostou, tak je to proste idiot
(na pohovore)
- Povedzte mi, aká je vaša zlá vlastnosť?
- Som príliš úprimný.
- Ale ja si myslím, že úprimnosť je dobrá vlastnosť.
- Ale ja mám v piči čo si vy myslíte.
len by som doplnil, že úprimnosť nerovná sa prostorekosť.
preto ľudia častokrát vravia že niekedy je lepšia milosrdná lož a pod. lebo pravda bolí, je krutá a tak. ale je to hlúposť aj pravda môže byť dobrá.
pamätám si také video kde porovnávali pravdu a lož. akože vo vzťahu. že manželka prišla za mužom a pýta sa ako vyzerá v šatách. (lož) povedal že vyzerá skvele, (pravda) povedal je že je škaredá jak prasa a bla bla bla. viem že to akože bolo vtipné video ale presne tak to ľudia vnímajú. pritom kľudne jej mohol povedať pravdu. ale slušne, že v tých šatách jej to moc nepristane. ľudia by si mali uvedomiť určité veci...
lebo ludia su zhyckani a zvyknuti na "milosrdne" klamstva.